Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του Συνασπισμού για το ΔΝΤ

Ο Συνασπισμός του Μοσχάτου μας απέστειλε ανακοίνωση για την είσοδο της χώρας στο Δ.Ν.Τ. Την αναδημοσιεύουμε αυτούσια:

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
ΠΚ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Αντί άλλης ανακοίνωσης σας στέλνουμε το παρακάτω κείμενο του Μαξ Κάιζερ.
Γιατί υπάρχει κι άλλος δρόμος.
Μακριά από το ΔΝΤ.

Μαξ Κάιζερ

«Οικονομική μαφία το ΔΝΤ»

23/04/2010
Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα διασύρεται και λοιδορείται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Μαξ Κάιζερ, ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς και τολμηρούς οικονομικούς αναλυτές, στέκεται στο πλευρό μας και μιλά ανοιχτά για «οικονομική μαφία» και «οικονομικούς τρομοκράτες» που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.

Γνωρίζοντας άριστα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς υπήρξε χρηματιστής στην Γουόλ Στρητ για περίπου 25 χρόνια, ο Μαξ Κάιζερ, που είχε προβλέψει με απόλυτη ακρίβεια την οικονομική κατάρρευση της Ισλανδίας, ζητά την σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και προτρέπει τους Έλληνες να διεξάγουν δημοψήφισμα για την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παρουσιαστής οικονομικών εκπομπών στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, ανάμεσα στα οποία το BBC, το Αγγλικό Αλ Τζαζίρα και το Russia Today, ο Μαξ Κάιζερ μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», χαρακτηρίζει ανούσια τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως τα πραγματικά μέτρα θα μας τα επιβάλει το Δ.Ν.Τ. Θεωρεί πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που θα θυσιαστεί από τις διεθνείς αγορές και προτρέπει τους Έλληνες να εμποδίσουν αυτήν την προοπτική.

Είναι το Δ.Ν.Τ μονόδρομος για την Ελλάδα, ή υπάρχουν εναλλακτικές οδοί;

Ο μονόδρομος για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs και όλων όσων συμμετείχαν στην χάλκευση της ελληνικής οικονομίας το 2000, που μπήκατε στο ευρώ. Το επόμενο βήμα, η εθνικοποίηση των τραπεζών, όπως έκανε η Σουηδία το 1993. Το Δ.Ν.Τ είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε. Θα χάσετε την κυριαρχία σας. Ασκεί οικονομική τρομοκρατία. Χρησιμοποιεί οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής. Θα σας βιάσει με τέτοιον τρόπο, που δεν θα έχετε νιώσει ποτέ χειρότερο πόνο.

Υπάρχει η άποψη πως το Δ.Ν.Τ δεν είναι ο «κακός λύκος» αλλά η μοναδική λύση για την Ελλάδα;

Αν κάποιος σας κάψει το σπίτι για να σας πουλήσει μετά κάρβουνο θα το θεωρούσατε λογικό; Αυτό ακριβώς έκανε και η Goldman Sachs στην ελληνική οικονομία. Σας έκαψαν σαν εμπρηστές και τώρα έρχονται και σας λένε μην ανησυχείτε θα σας δώσουμε κάρβουνο. Είναι εξωφρενικό. Το Δ.Ν.Τ διεμήνυσε στην Ελλάδα πως αν το χρειαστεί θα έρθει για βοήθεια. Τα επενδυτικά hedge funds της Γουόλ Στρητ επιτίθενται στην αγορά ομολόγων της Ελλάδας για να κατευθύνουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Και ο λόγος που το κάνουν είναι απλός. Να αναγκάζουν τον ελληνικό λαό να ζητήσει τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ. Και το Δ.Ν.Τ θα πει, αφού μας φωνάξατε για βοήθεια εμείς απλώς ήρθαμε. Οι τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ συνεργάζονται απόλυτα με το Δ.Ν.Τ.. Είναι μια οικονομική μαφία και τα hedge funds είναι οι εκτελεστές. Οι έρευνες για την Goldman Sachs στις Η.Π.Α αλλά και στην Ευρώπη δείχνουν το μέγεθος της μαφίας. Είναι αναμεμειγμένοι σε παράνομες δραστηριότητες σε όλον τον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται; Πως εξηγείτε την αντιμετώπιση της Γαλλίας και της Γερμανίας;

Η Γερμανία είναι στην πλευρά των τραπεζιτών της Γουόλ Στρητ. Δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα ή το ευρώ. Το ευρώ αντικατέστησε ένα φθηνό μάρκο ώστε να διατηρήσει ανταγωνιστικές τις εξαγωγές της. Όσο η Ελλάδα είναι το πρόβλημα, το ευρώ πέφτει και η Γερμανία ευνοείται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ ανταγωνίζονται το δολάριο. Δυστυχώς η κρίση θα καταστρέψει το ευρώ. Οι τραπεζιτικοί τρομοκράτες της Γουόλ Στρητ, έχουν σκοπό μετά την Ελλάδα, να καταστρέψουν την Πορτογαλία και να συνεχίσουν. Η καταστροφή του ευρώ θα βοηθήσει το δολάριο να παραμείνει το μοναδικό διεθνές νόμισμα, το μοναδικό «αποθεματικό νόμισμα». Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει πετρέλαιο, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Αν μια χώρα θέλει να αγοράσει χαλκό, πρέπει πρώτα να αγοράσει δολάρια. Γιατί αυτά και αρκετά ακόμα προϊόντα πωλούνται μόνο σε δολάρια. Αυτό σημαίνει πως οι Η.Π.Α κερδίζουν διαρκώς. Όλος ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να αγοράζει συνεχώς δολάρια. Το ευρώ λοιπόν απείλησε την αυτοκρατορία του δολαρίου. Ήταν λογικό αυτό να μην αρέσει στους τραπεζίτες της Γουόλ Στρητ. Χρησιμοποιούν την κρίση για να καταστρέψουν το ευρώ. Οι Έλληνες πρέπει να σταθούν ενάντια στους τραπεζίτες, όπως κάνανε οι Ισλανδοί.

Τι προτείνετε; Πώς θα καταφέρουμε να ζητήσουμε δάνεια από τις αγορές;

Να κάνετε δημοψήφισμα. Όπως στην Ισλανδία. Οι Ισλανδοί αποφάσισαν με 93% να μην δώσουν σε μερικούς τραπεζίτες 5 δις ευρώ. Πρέπει εσείς οι Έλληνες να αποφασίσετε αν θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας. Η κυβέρνησή σας δεν έχει αυτήν την εντολή. Σας θεωρούν ανόητους και δεν ζητάνε τη γνώμη σας; Θεωρούν πως είστε μωρά και δεν έχετε δικαίωμα λόγου; Πως δεν μπορείτε να αποφασίσετε για τις ζωές σας; Ζητείστε δημοψήφισμα. Θέλετε το Δ.Ν.Τ στη χώρα σας ή όχι; Εσείς έχετε τη δύναμη. Πρέπει να παλέψετε, να αγωνιστείτε. Αν δεν γίνει δημοψήφισμα τότε να γίνουν εκλογές. Να εθνικοποιήσετε άμεσα όλες τις τράπεζές σας, να δημιουργήσετε δύο ή τρεις κρατικές τράπεζες και να αναδομήσετε την οικονομία σας. Μην πάτε μακριά. Κοιτάξτε το μοντέλο που εφάρμοσε η Σουηδία το 1993.

Για την αντιγραφή
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΚ Μοσχάτου

16 Μαΐου ανοίγει ο σταθμός Μοσχάτου, λέει ο ΗΣΑΠ

Με νέα του ανακοίνωση, ο ΗΣΑΠ τοποθετεί την παράδοση του τμήματος Φάληρο - Καλλιθέα (με ενδιάμεσο σταθμό το Μοσχάτο) στο κοινό πιθανόν στις 16 Μαΐου. Θυμίζουμε ότι και ο Δήμος Μοσχάτου, πριν από περίπου έναν μήνα, είχε βγάλει δελτίο τύπου που διαβεβαίωνε (ύστερα από επικοινωνία με τον ΗΣΑΠ) ότι ο σταθμός θα παραδωθεί κανονικά στα τέλη Απρίλη. Αυτό δεν έγινε και, όπως βλέπουμε, έχουμε άλλη μια καταληκτική ημερομηνία. Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της 30/04/2010

Η ΑΕ ΗΣΑΠ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής οι εργασίες στο τμήμα

ΦΑΛΗΡΟ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ

θα παραταθούν πιθανόν μέχρι τις 16 Μαΐου 2010.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το ανωτέρω τμήμα θα συνεχίσει να γίνεται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ13

Τηλέφωνο επικοινωνίας κοινού 210-3293000 κάθε μέρα.

Ζητάμε την κατανόηση του επιβατικού μας κοινού.



Για άλλη μια φορά η λέξη "πιθανόν" είναι αυτή που μας κάνει δύσπιστους για την ολοκλήρωση του έργου μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζει ο ΗΣΑΠ. Ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία ανακοίνωση και όλα να τελειώσουν ομαλά, αυτήν την φορά, για να λήξει, επιτέλους, η ταλαιπωρία των επιβατών και της τοπικής αγοράς.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Καταγγελία για μπάζα σε πλατεία του Μοσχάτου

Λάβαμε e-mail από αναγνώστρια μας για μπάζα που υπάρχουν επι βδομάδες στην πλατεία που βρίσκεται επί της οδού Αθανασίου Διάκου, κοντά στην παραλία του Μοσχάτου και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Καλησπέρα

Θέλω μέσα από την ιστοσελίδα σας να διαμαρτυρηθώ για μπάζα τα οποία έχουν μείνει μετά από γκρέμισμα ενός σπιτιού στην οδό Αθανασίου Διάκου.

Τα μπάζα βρίσκονται στο σημείο εδώ και 3 εβδομάδες περίπου και δεν έχει γίνει τίποτα για την αποκομιδή τους.

Σας στέλνω φωτογραφίες για να δείτε τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε. Όταν μιλάμε για μόλυνση και ρύπανση του περιβάλλοντος, μια μορφή ρύπανσης είναι και η οπτική ρύπανση, αυτό δηλαδή που βλέπουμε και χαλάει την αρμονία ενός τοπίου.

Θα παρακαλούσα τον Δήμο, τον οποίο έχουμε καλέσει ήδη να επιληφθεί του θέματος, να κάνει κάτι για την κατάσταση.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Δήμητρα Τ.
Πολιτικός Μηχανικός


Δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες που μας έστειλε η αναγνώστρια. Για να τις δείτε σε πραγματικό μέγεθος, κάντε κλικ πάνω τους.



Δείτε το video για την κινηματογραφική ληστεία

Το πρωί, όπως γράψαμε και νωρίτερα, δύο ληστές εισέβαλαν στην Eurobank καρφώνοντας το αμάξι τους στην τζαμαρία της εισόδου.

Το τηλεοπτικό κανάλι ALTER έκανε ρεπορτάζ το οποίο το παρουσιάζουμε στο blog. Δείτε το βίντεο:

Μήνυμα από τον Θανάση Ντερέκα για τον Καλλικράτη

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου, Θανάσης Ντερέκας, μας απέστειλε μήνυμα για την διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Το σχέδιο Καλλικράτης, που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της 28ης Απριλίου αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον χώρο της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης και μεγάλη πρόκληση για όλους τους πολίτες.

Η μεταρρύθμιση αυτή θα σημάνει πολύ μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία τόσο της κεντρικής Διοίκησης, όσο και της Αυτοδιοίκησης. Αλλαγές που θα επηρεάσουν προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σήμερα, ξεπερνάμε παραδοσιακά σχήματα και συντηρητικούς τρόπους λειτουργίας της διοίκησης και δημιουργούμε τα νέα αναπτυξιακά κύτταρα της Αυτοδιοίκησης.

Σε αυτήν την ιστορική στιγμή για το Μοσχάτο και για τον Ταύρο, πιστεύω ότι οι μεγάλες αυτές αλλαγές πρέπει να ταυτιστούν με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πιστεύω ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη δεν πρέπει να περιοριστεί στην απλή γεωγραφική συνένωση των δύο παραδοσιακών Δήμων. Οφείλει να μετατραπεί στο νέο γεωγραφικό κύτταρο, σε εργαλείο ευημερίας, προόδου, αξιοκρατίας και διαφάνειας που θα βελτιώνει καθημερινά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες του νέου, ενιαίου Δήμου.

Παράλληλα, είναι καθήκον μας να σεβαστούμε την ιστορία, την παράδοση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, ώστε να γίνουν τα συστατικά ενός ισχυρού, σύγχρονου Δήμου, με προοπτικές ανάπτυξης, που σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο θα απλώνει ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας στους πολίτες του.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ανοίγεται ένας νέος δρόμος για μας και τα παιδιά μας. Ένας δρόμος ελπίδας για καλύτερη ζωή.

Με την δυναμική της μεταρρύθμισης και με την συμμετοχή όλων μας, θα κληθούμε να επιλέξουμε σε λίγους μήνες την νέα δημοτική αρχή.

Το λόγο από εδώ κι εμπρός τον έχουν οι πολίτες. Η συμμετοχή τους αποτελεί την αναγκαία και ικανή συνθήκη για να εμπεδωθεί στην συνείδηση τους η νέα μεταρρύθμιση.

Όσο με αφορά, θα είμαι παρών για να εξασφαλίσω την συμμετοχή όλων μας στην νέα πορεία.

Μοσχάτο – Ταύρος
29/04/2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

www.nterekas.gr

"Κινηματογραφική" ληστεία με αμάξι σε τράπεζα στο Μοσχάτο

Καρφώνοντας το αμάξι τους στην τζαμαρία της EUROBANK, δύο άγνωστοι εισέβαλαν στην τράπεζα και λήστεψαν πελάτες. Η φωτογραφία είναι από την πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, η οποία κάλυψε το θέμα.

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ από το site zougla.gr:


«Μπούκαραν» με αυτοκίνητο σε τράπεζα στο Μοσχάτο

Τι κι αν οι τράπεζες εκσυγχρονίζουν τα συστήματα ασφαλείας! Με αυτοκίνητο «μπούκαραν» δύο άγνωστοι στην τράπεζα Eurobank, που βρίσκεται επί της Πειραιώς 66, στο Μοσχάτο.

Οι θρασύτατοι κακοποιοί, αψηφώντας αν θα τραυματιστεί κάποιος, λίγο μετά τις 8 εισέβαλαν στο υποκατάστημα με αυτοκίνητο μάρκας Fiat uno, από την πλαϊνή τζαμαρία, τρομοκρατώντας υπάλληλους και πελάτες.

Όμως ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της τράπεζας, έτσι δεν θέλησαν να χάσουν χρόνο. Με την απειλή όπλου πήραν από έναν πελάτη το ποσό των 600 ευρώ, τα οποία προόριζε για την αποπληρωμή δανείου.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και διέφυγαν.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Το Μοσχάτο η έδρα του νέου Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ανακοίνωσε το προσχέδιο του νόμου για τον Καλλικράτη, το οποίο τίθεται από σήμερα στην δημόσια διαβούλευση.

Για να έρθουμε στα δικά μας, ο Καλλικράτης (δικαιώνοντας τον Mr. X, ο οποίος έγραφε για το θέμα από τις 4 Φεβρουαρίου) προβλέπει την συνένωση του Μοσχάτου με τον Ταύρο με έδρα το Μοσχάτο.

Για να διαβάσετε όλο το χωροταξικό σχέδιο, κάντε κλικ εδώ.

Για να διαβάσετε όλο το προσχέδιο νόμου, κάντε κλικ εδώ.

Για να διαβάσετε την αιτιολογική έκθεση, κάντε κλικ εδώ.

Για να διαβάσετε την έκθεση των συνεπειών της ρύθμισης, κάντε κλικ εδώ.

Δελτίο Τύπου της Μεσοποταμίας για την Γάζα

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου "Μεσοποταμία" απέστειλε Δελτίο Τύπου σχετικά με την εκδήλωση "Ένα Καράβι για την Γάζα" που έγινε την Κυριακή 25/4 και το παραθέτουμε αυτούσιο:


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα Καράβι για τη Γάζα
ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

Την Κυριακή 25/4/2010 πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Μεσοποταμίας εκδήλωση με θέμα «Ένα καράβι για τη Γάζα – Σπάμε την πολιορκία», στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκαν:

Έκθεση φωτογραφίας και αφίσας στην αυλή, με θέμα τη ζωή στη Γάζα σήμερα.

Παρουσίαση σειράς διαφανειών με θέμα τη κατάσταση της περιοχής τον Ιανουάριο 2009, από το Καραβάνι Αλληλεγγύης (φωτογραφίες των Περικλή Αντωνίου & Σπύρου Τσακίρη) καθώς και ένα ντοκουμέντο από το διαδίκτυο με θέμα την συγκριτική παρουσίαση των φρικαλεοτήτων ναζισμού και σιωνισμού.

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα τις διώξεις και τους αποκλεισμούς των πολιτικών κρατουμένων στην Παλαιστίνη.

Προβολή της βραβευμένης ταινίας των Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιώργου Καρυπίδη «Γάζα Ερχόμαστε».

Ακολούθησε συζήτηση με τους Πέτρο Γιώτη, δημοσιογράφο, Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Ισμάτ Σάμπρι, πρώην επιτετραμμένο της πρεσβείας της Παλαιστίνης , και το Γιάννη Αλμπάνη από την κίνηση Ιντιφάντα (όπως φαίνονται στη σχετική φωτογραφία από αριστερά).

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, μοιράστηκε έντυπο υλικό και όσοι ήθελαν ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθεια.

28/4/10
Η Γραμματεία

Μοσχάτο - Ταύρος ο νέος Δήμος

Οριστικοποιήθηκε η συνένωση του Μοσχάτου με τον Ταύρο στα πλαίσια της διοικητικής μεταρρύθμισης "Καλλικράτης".

Ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα ανακοινώσει σε λίγο το χωροταξικό σχέδιο της μεταρρύθμισης και σύμφωνα με πληροφορίες από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η εισήγηση για την συνένωση του Μοσχάτου με τον Ταύρο είναι οριστική.

Σύντομα θα ακούσουμε και επίσημα, δια στόματος του Υπουργού, την επιβεβαίωση.

Το Μοσχάτο Live! θα σας ενημερώσει για την συνένωση και τις λεπτομέρειες γύρω από τον νέο Δήμο, Μοσχάτου - Ταύρου.

Επιστολή των Γονέων προς τον ΟΝΑ για τους σχολικούς αγώνες

Η Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου μας απέστειλε επιστολή και την δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΜΟΣΧΑΤΟ 21/04/2010

Κοινοποίηση:
Δ.Σ. Ο.Ν.Α ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟ

Φέτος στην διεξαγωγή του σχολικού πρωταθλήματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρατηρήθηκε μια έλλειψη οργάνωσης τόσο ως προς τον τρόπο και την ώρα διεξαγωγής των αγώνων, όσο και προς την ενημέρωση των γονέων.

Η Ένωση Γονέων στην προσπάθεια της να φανεί αρωγός στην επιτυχία των αγώνων, με προτάσεις για τις μέρες και ώρες διεξαγωγής, καθώς και για τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν, προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την πρόεδρο του Ο.Ν.Α κυρία Καραβία Βασιλική, από την οποία εισέπραξε την απαξίωση της, αρνούμενη κάθε διάλογο.

Η πρόεδρος του Ο.Ν.Α, σε αντίθεση με τους προκάτοχους της οι οποίοι πάντα συνεργάζονταν με τους γονείς, δίνει την εντύπωση μιας αλαζονικής και καθεστωτικής εξουσίας, θέτοντας τους στο περιθώριο, ξεχνώντας μάλλον την υποχρέωση που έχει να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και όχι την προσωπική της προβολή.

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τους αγώνες δεν αρμόζει ούτε στην θέση που κατέχει ούτε στην υποχρέωση που έχει ως εκλεγμένο πρόσωπο απέναντι στην τοπική κοινωνία.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Νέες συλλήψεις για ναρκωτικά στο Μοσχάτο

Για άλλη μια φορά τις τελευταίες μέρες, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν νεαρούς για κατοχή ναρκωτικών. Το ρεπορτάζ προέρχεται από αναγνώστη - συνεργάτη του blog:

Χθες (27/4) τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Σολωμού και Αργοστολίου, απέναντι σχεδόν από γνωστή ταβέρνα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβε δύο άνδρες για μικροποσότητα κάναβης.

Τα άτομα αυτά βρίσκονταν στο σημείο εκείνο και όταν είδαν την ομάδα ΔΙΑΣ να περιπολεί, ο ένας από αυτούς πέταξε το σακουλάκι με την ποσότητα σε αυλή γειτονικού σπιτιού. Οι αστυνομικοί το αντιλήφθηκαν αυτό, άνοιξαν τον φακό τους και μόλις εντόπισαν την ποσότητα αυτή πέρασαν χειροπέδες στους άντρες.

Στη συνέχεια, με συνοδεία περιπολικού οι δύο άντρες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικού Τμήμα Μοσχάτου.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Εκδήλωση για την Παιδεία από τους Ενεργούς Πολίτες


Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών διοργανώνει εκδήλωση για την Παιδεία και μας απέστειλε πρόσκληση, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στη συζήτηση που διοργανώνουμε με θέμα
"ενεργή κοινωνία για μια ενεργή παιδεία".

Τετάρτη 28 Απριλίου 19:00 μ.μ
Αίθουσα Εκδηλώσεων
Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου (Κοραή 40 )

Στην τελική 10άδα του Greek Idol η Αντιγόνη Ψυχράμη (video)

Στον επόμενο γύρο του Greek Idol βρίσκεται η Αντιγόνη Ψυχράμη, μετά το χθεσινό, πρώτο live της εκπομπής.

Η χθεσινή εκπομπή θεωρούταν δύσκολη, καθώς έφυγαν οι 5 από τους 15 διαγωνιζόμενους. Η Μοσχατιώτισσα Αντιγόνη δεν είχε κανένα πρόβλημα να βρεθεί στην τελική 10άδα του show, αφού έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από την κριτική επιτροπή.

Δείτε σε video την χθεσινή της εμφάνιση και τις γνώμες των κριτικών:



Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ίδια!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Τα αποτελέσματα των ομάδων μας το Σαββατοκύριακο

Το ρεπό του ΑΟ Μοσχάτου εκμεταλλεύτηκε ο Ερμής Κορυδαλλού και με νίκη μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους 3 βαθμούς, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό θρίλερ, 4 αγωνιστικές πριν από την λήξη του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες του Μοσχάτου που αγωνίστηκαν έχασαν, η Ελευθερία με 1-3 από τον Ατρόμητο Κερατσινίου και η Αναγέννηση με 2-0 από την Δόξα Πειραιά. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά:



Στην Β' Κατηγορία, η πρωταθλήτρια (και πλέον αδιάφορη) Θύελλα Μοσχάτου παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 2-2, στον Κένταυρο. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:




Πηγή: erasitexniko.com

To site του Δήμου Μοσχάτου στο μικροσκόπιο

Η ιστοσελίδα dimarxe.gr μάζεψε και σχολίασε τις επίσημες ιστοσελίδες διαφόρων Δήμων της Αθήνας. Ανάμεσα τους βρέθηκε και η ιστοσελίδα του Δήμου Μοσχάτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η έρευνα έγινε πριν 1 μήνα, η κατάσταση δεν έχει διαφοροποιηθεί στο ελάχιστο από τότε! Ας δούμε τι γράφεται για το επίσημο site του Δήμου μας:


• Δήμος Μοσχάτου

Στο Δήμο Μοσχάτου, παρά το γεγονός πως ξεπεράσαμε τα μέσα του Μάρτη, ζουν σε ρυθμό καρναβαλιού! Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός πως στην επίσημη ιστοσελίδα «παρελαύνει» ακόμα το σχετικό banner; Την ίδια ώρα, υπάρχουν banners σχετικά με τις ευρωεκλογές αλλά και «Μάθε που ψηφίζεις».


Άξιο λόγου είναι το γεγονός πως το site σιγά-σιγά ανανεώνεται, από πλευράς ειδήσεων. Αν κάποιος έμπαινε στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Μοσχάτου πριν από 13 ημέρες, ήτοι 1/3/2010 θα ερχόταν αντιμέτωπος με το χάος. Τελευταία ενημέρωση, 4/2/2008!

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Τα εξώφυλλα του τοπικού τύπου (25/4)

Σας παρουσιάζουμε τα εξώφυλλα του τοπικού τύπου.

Η εφημερίδα "Πόλης Όραμα" του Απριλίου:


Η Μαχητική αυτής της εβδομάδας:



Για να δείτε τα εξώφυλλα σε πραγματικό μέγεθος, κάντε κλικ πάνω τους.

E-mail αναγνώστη για την είσοδο στο ΔΝΤ

Αναγνώστης μας απέστειλε e-mail για την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ και το παραθέτουμε αυτούσιο:


Η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι η επίσημη κήρυξη του πολέμου, από την κυνική ολιγαρχία, στους πολίτες αυτού του τόπου.

Όποιος δεν αντισταθεί τώρα είναι εχθρός των παιδιών του, όποιος κάτσει στα αυγά του τώρα είναι συνυπεύθυνος για την υποθήκευση του μέλλοντος του εαυτού του και των συνανθρώπων του.

Τέρμα τα λόγια, ήρθε ο καιρός να διαλέξει ο καθένας μας, αν θα πάρει τη ζωή του στα χέρια του, ή αν θα σκύψει το κεφάλι σε αυτούς που θα έπρεπε να έχουν φυλακιστεί, αν θα παραδώσει τους κόπους του και τις κατακτήσεις του σε αυτούς που τον καταλήστεψαν ή αν θα τους τιμωρήσει, αν θα προσκυνήσει τα γλοιώδη υποκείμενα που εκμηδενίζουν τη ζωή του ή αν θα σηκώσει την αξιοπρέπεια και το ανάστημά του απέναντι στην τρομοκρατία των μισθοφόρων τους.

Ήρθε ο καιρός να αποφασίσει ο καθένας μας αν θα γεράσει ντροπιασμένος, περιφρονημένος και ασήμαντος απέναντι στο βλέμμα των παίδων του που θα τον ρωτούν : “τι έκανες εσύ για αυτή την κοινωνία ; γιατί δεν πάλεψες για το μέλλον μου ; γιατί δείλιασες και συνεργάστικες με τους δυνάστες μου ; γιατί τους άφησες να με αλυσοδέσουν ; γιατί με ξεπούλησες ;”, ή να ζήσει με την περηφάνια ότι προσπάθησε, πάλεψε και νίκησε.

Εγώ διαλέγω να αντικρίσω το παιδί μου κατάματα και να του πω, πως προσπάθησα, πως δεν παραδόθηκα, πως δεν κοίταξα το τομάρι μου, πως δεν ξεπούλησα το μέλλον του, πως αγωνίστηκα και πως, άσχετα με το αποτέλεσμα, : “ήμουν και εγώ εκεί μαζί με τους υπόλοιπους υπέροχους, ελεύθερους, υπερήφανους ανθρώπους …”

Εσύ τι διαλέγεις ;

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ένα Καράβι για τη Γάζα - Εκδήλωση στο Μοσχάτο

Η Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" μαζί με την Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου "Μεσοποταμία" διοργανώνουν εκδήλωση, αύριο, Κυριακή 25/4 στις 19:00:

Προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ "Γάζα Ερχόμαστε" (2008) των Γ. Αυγερόπουλου και Γ. Καρυπίδη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/4 στις 19.00, στο στέκι «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ» της κίνησης πολιτών Μοσχάτου. Στο χώρο θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας για την Γάζα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση - ενημέρωση για το Παλαιστινιακό, τους στόχους της Πρωτοβουλίας "Ενα Καράβι για τη Γάζα" και την καμπάνια μποϊκοτάζ στα ισραηλινά προϊόντα, με εισηγητές τους: Ισμάτ Σάμπρι, πρώην επιτετραμμένο της Παλαιστινιακής αρχής, Πέτρο Γιώτη, δημοσιογράφο, Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάννη Αλμπάνη από το σύλλογο Ιντιφάντα.

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης (για να την δείτε σε πραγματικό μέγεθος, κάντε κλικ πάνω της):

87χρονη (!) αρχαιοκάπηλος - πιστολέρο συνελήφθη στο Μοσχάτο

Μια 87χρονη βρέθηκε να κατέχει αρχαία και ένα 45άρι πιστόλι και συνελήφθη στο Μοσχάτο. Αναδημοσιεύουμε το άρθρο από το site zougla.gr:


Ογδονταεπτάχρονη… αρχαιοκάπηλος και πιστολέρο

Μία... 87χρονη συνέλαβαν οι άνδρες της Αστυνομίας στο Μοσχάτο, με την κατηγορία ότι διακινούσε λαθραία αρχαία αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα είχε δώσει εντολή σε δύο Αλβανούς να μεταφέρουν για λογαριασμό της κάποια ογκώδη λίθινα αρχαία αντικείμενα.

Αυτοί όμως έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία που τους παρακολουθούσε.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 87χρονης βρέθηκαν ένα λίθινο ιγδίο, ύψους 22 εκ. και διαμέτρου 64 εκ., δύο εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέλη με ανάγλυφη διακόσμηση τσαμπιού σταφυλιού και έλικα, διαστάσεων 60εκ. Χ 42 εκ. Χ 20εκ. το πρώτο και 70εκ. Χ 42 εκ. Χ 25 εκ. το δεύτερο, που χρονολογούνται από τους ύστερους Ρωμαϊκούς ή Βυζαντινούς χρόνους.

Ακόμη, βρέθηκε ένα 45άρι πιστόλι, το οποίο η 87χρονη κατείχε παράνομα.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, ο ένας από τους Αλβανούς προσπάθησε να διαφύγει με το φορτηγό που θα γινόταν η μεταφορά, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν 60χρονο.

Τόσο οι δύο Αλβανοί όσο και η γυναίκα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του Συνασπισμού για τον Φαληρικό Όρμο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του Συνασπισμού απέστειλε ανακοίνωση για τον Φαληρικό Όρμο. Την δημοσιεύουμε αυτούσια:


Συνασπισμός

Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας

Δελτίο Τύπου

Φαληρικός Όρμος Αττικής: Πάρκο Οικολογικής Ευαισθητοποίησης



Σχετικά με το σχέδιο νόμου « Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, προγράμματα μητροπολιτικών αναπλάσεων και άλλες διατάξεις», που συζητείται στη Βουλή και ειδικότερα για το κεφάλαιο Γ «Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου Αττικής» η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΝ ανακοινώνει τα εξής:

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια μετά το ΠΔ 2002 και έξι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που γέμισαν την παραλία του Φαληρικού Όρμου με άχρηστα κτίρια. Όλο αυτό το διάστημα σχέδια αναγγέλλονται και κάποια υλοποιούνται με βασικό στόχο την εμπορική εκμετάλλευση από ιδιωτικά κεφάλαια της περιοχής. Ένα απίστευτο party real estate προσπαθεί να στηθεί και μόνο οι αγώνες των κινημάτων των ενεργών πολιτών κατάφεραν να διατηρήσουν την κατάσταση έτσι ώστε να μην είναι αναστρέψιμη.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τα αδιέξοδα της μέχρι τώρα κατάστασης νομοθετεί νέα ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Αναγνωρίζεται το ενιαίο του χώρου του Φαληρικού Όρμου και η ανάγκη για ενιαία μελέτη ανάπλασης λαμβάνοντας υπόψη και τον χώρο του πρώην ιπποδρόμου, όπου έχουν χωτοθετηθεί η Λυρική και η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, παρά τις αντιδράσεις των πολιτών της Καλλιθέας, που αγωνιούν για τους νέους όγκους τσιμέντου.


Θεωρούμε αρνητική εξέλιξη την επαναφορά του ΠΔ 2002 καθώς στην πράξη φάνηκαν οι αδυναμίες του. Το ΕΣΟΑΠ του 2002, που καθόριζε τις ζώνες ανάπλασης στην περιοχή ήταν αόριστο, ώστε χώρεσαν οι βαριές ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα κτίρια, που έγιναν, είναι και ανεπίκαιρο. Το ΕΣΟΑΠ 2002 προέβλεπε και έργα υποδομής στην περιοχή, που όμως δεν έγιναν και πρέπει να γίνουν άμεσα. Αυτά είναι το αντιπλημμυρικό κανάλι, η βύθιση της παραλιακής λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας, στο ύψος της παλαιάς και οι πεζοδιαβάσεις προς την θάλασσα.


Η σημερινή κατάσταση:

Σήμερα στην περιοχή λειτουργούν δυο μεγάλοι χώροι διασκέδασης το village Φαλήρου και η Μαρίνα Φλοίσβου ΑΕ, με πολλά καταστήματα διασκέδασης και εμπορίου, που ουσιαστικά έχουν γεμίσει την περιοχή του Φαληρικού Όρμου από αυτές τις χρήσεις. Η μετατροπή και του beach volley και του γραμμικού κτιρίου σε πολυχώρο διασκέδασης θα μετατρέψει τον Φαληρικό όρμο σε περιοχή μονοκαλλιέργειας καταστημάτων διασκέδασης. Οι μελέτες και οι προτάσεις, που αποσπασματικά κατά ζώνες έχουν κατά καιρό δει το φως της δημοσιότητας, ουσιαστικά κατακερματίζουν την περιοχή και δεν οδηγούν σε ενιαία αντιμετώπιση του χώρου, ενώ ο συντελεστής δόμησης που προβλέπεται στο ΠΔ 2002 είναι περιβαλλοντοκτόνα μεγάλος.


Τι προτείνουμε:

Ο όγκος των κτιρίων που έχει κτιστεί στις ακτές του Φαληρικού Όρμου είναι πολύς και η όποια ανάπλαση του χώρου να προβλέπει ότι δεν θα υπάρξουν καινούργια κτίρια, με δεδομένο μάλιστα την κατασκευή της Λυρικής και της Βιβλιοθήκης στον χώρο του πρώην ιπποδρόμου.

Η περιοχή από τις εκβολές του Κηφισού ποταμού έως την Εσπλανάδα να γίνει πάρκο «Οικολογικής Ευαισθητοποίησης» στα πρότυπα του πάρκου «Α. Τρίτσης». Στον αδόμητο χώρο των 250 στρεμμάτων μπροστά στο Μοσχάτο να γίνει αποκατάσταση των οικοσυστημάτων που έχουν ως βασικό στοιχείο το νερό, ανοιχτή θάλασσα στο Φαληρικό Όρμο, υφάλμυρα οικοσυστήματα στις εκβολές του Κηφισού και Ιλισού. Στην περιοχή έχουν καταγραφεί από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία 142 είδη πουλιών, από τα οποία 13 αναπαράγονται εκεί και 61 είναι απειλούμενα. Στο γήπεδο beach volley και στο γραμμικό κτίριο να εγκατασταθούν οι χώροι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του πάρκου, παράλληλα με τις ναυταθλητικές. Το γραμμικό κτίριο που κόβει τον αέρα της πόλης, πρέπει να συρρικνωθεί.

Για το γήπεδο TAE KWO DO προτείνουμε την μη τροποποίηση της χρήσης του από αθλητικό χώρο σε συνεδριακό Το γήπεδο, στοίχισε στον Ελληνικό λαό 38.000.000 ευρώ συνολικό κόστος, και θα πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες άθλησης τόσο των δημοτών, όσο και των αθλητικών σωματείων (μπάσκετ-βόλεϊ) της περιοχής ως υπερτοπικός πόλος άθλησης.

Η ενιαία μελέτη ανάπλασης του χώρου επιβάλλει και ενιαία διαχείριση, που πρέπει να την αναλάβει διαδημοτικός φορέας ή η δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Ελληνική κοινωνία και οι δημότες της περιοχής δεν έχουν ανάγκη από νέα συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα με αμφιλεγόμενους «χώρους υποστήριξης», αλλά από ελεύθερους χώρους που θα μπολιάσουν τον απλό κόσμο με μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία από την κυρίαρχη λογική της κοινωνίας του κέρδους και του θεάματος

23-4-10

Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Μοσχάτο

Χτες (22/04), το βράδυ, συνελήφθησαν δύο άντρες για κατοχή ναρκωτικών. Αναλυτικά το ρεπορτάζ, όπως το βρήκαμε στο site zougla.gr:


Συλλήψεις για ναρκωτικά

Στην περιοχή του Μοσχάτου, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Ευτυχίας, συνελήφθησαν δύο άνδρες γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 878,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 6 γραμμάρια άγνωστης λευκής σκόνης, μία ζυγαριά ακριβείας και 700 ευρώ, ποσό που, σύμφωνα με τις Αρχές, προέρχεται από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

E-mail αναγνώστη για ληστεία

Ένας αναγνώστης μας απέστειλε e-mail για μια μάλλον αποτυχημένη ληστεία σε βενζινάδικο του Μοσχάτου. Σας το παραθέτουμε:


Ληστεία την Παρασκευή (16/4) έγινε στο βενζινάδικο ΒΡ δίπλα στον Ιλισό. Ήταν 3 το πρωί όταν χτύπησε ο συναγερμός στο βενζινάδικο στην οδό μεταμορφώσεως. όμως οι ληστές δεν βρήκαν τίποτα στην ταμιακή μηχανή . Το βενζινάδικο υπέστη σοβαρές ζημιές από την παραβίαση του καταστήματος αλλά η Λεία των ληστών έμεινε όνειρο.

Αναγνώστης

Η Αντιγόνη Ψυχράμη στην Ελένη Μενεγάκη (video)

Η Μοσχατιώτισσα Αντιγόνη Ψυχράμη βρίσκεται στην τελική φάση του Greek Idol, την εκπομπή του ALPHA. Σήμερα, βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και μας έδωσε την ευκαιρία να την ακούσουμε να ερμηνεύει αγαπημένα κομμάτια, αλλά και να μάθουμε μερικά πράγματα γι' αυτήν.

Να θυμήσουμε ότι στο Greek Idol ψηφίζει ο κόσμος που βλέπει το show για το ποιος θα παραμείνει. Σίγουρα η Αντιγόνη θα χρειαστεί τις ψήφους μας κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού. Μπορούμε να στηρίξουμε την δική μας τραγουδίστρια.

Δείτε το βίντεο με την εμφάνιση της στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη:


Παραλία, μπάντα και blogs στο Δημοτικό Συμβούλιο

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις κύλησε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, είχε όμως τις αξιοσημείωτες στιγμές του.

Αρχικά, ο Δήμαρχος του Μοσχάτου, Ταξιάρχης Παπαντώνης, ενημέρωσε το συμβούλιο για την συνάντηση που είχε με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη. Στην συνάντηση αυτή, η Υπουργός υποσχέθηκε να πάρει πίσω τον νόμο ο οποίος διπλασίαζε τον συντελεστή δόμησης της παραλίας.

Στη συνέχεια, έντονη συζήτηση έγινε όταν ο κ. Πηνιώτης (που ανήκει στην παράταξη του κ. Σπανάκη) αναρωτήθηκε τι έγινε τελικά με την μπάντα και γιατί δεν εμφανίστηκε την 25η Μαρτίου, αλλά και την Μ. Παρασκευή. Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μπούτσης, αφού τον παρέπεμψε στα blogs για την απάντηση του (εννοώντας προφανώς το Μοσχάτο Live!, που αυτό είναι που ανέδειξε το θέμα), μίλησε για διαδικασίες ΑΣΕΠ που πρέπει να ακολουθηθούν. Σε εκείνο το σημείο, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος (που ανήκει στην ίδια παράταξη με τον κ. Μπούτση) πήρε τον λόγο και είπε ότι δεν είναι δυνατόν μετά από 25 χρόνια να μην υπάρχει δημοτική μπάντα και ζήτησε από τον Δήμαρχο να κάνει ό,τι μπορεί για να επανέλθει η μπάντα, ακόμα και μέσω χορηγών. Ο επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Αλλαγή - Νέα Εποχή", κ. Λιβάνιος, συμφώνησε με τον κ. Παπαδόπουλο και του πρότεινε να συσταθεί οργάνωση για την χρηματοδότηση της μπάντας του Δήμου.

Γενικά τα blogs είχαν την τιμητική τους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Σε πολλές τοποθετήσεις τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μιλούσαν για ανακοινώσεις στα blogs ή για ζητήματα που γίνονται γνωστά μέσω των blogs. Μπορεί να μην αναφέρθηκε το όνομα του Μοσχάτο Live!, αλλά δεν μπορεί να μην μας γεμίζει ικανοποίηση το γεγονός ότι η θεματολογία περιστράφηκε γύρω από την ύλη του blog.

Η συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αρκετά ήρεμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα συζητήθηκαν τα θέματα, χωρίς εντάσεις.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος και την ασφάλεια των παιδιών. Την παραθέτουμε αυτούσια:

Αγαπητοί γονείς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διεξαγωγή του σχολικού πρωταθλήματος Α' εκπαίδευσης που διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης.

Η πρόεδρος του, Καραβία Βασιλική, αρνήθηκε κάθε διάλογο με τους συλλόγους και την ένωση Γονέων ως προς τον τρόπο και την ώρα διεξαγωγής των αγώνων. Προφορικά μόνο μας ανέφερε ότι οι αγώνες είναι ευθύνη δική τους και το μόνο που θέλει απο τους γονείς είναι την συγκέντρωση των παιδιών στον προαύλιο χώρο του σχολείου προκειμένου να τα παραλάβει (Με την υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι έχει εκείνος την απόλυτη ευθύνη του παιδίου του).

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν καταλαβαίνει την στάση αυτή, ενώ έμπρακτα συμμετέχουμε κάθε χρόνο έτσι θέλουμε και φέτος. Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια και η συμμετοχή όλων των παιδιών μας ,που απο την ώρα διεξαγωγής δεν θα υπάρχει (5:30-7:30)καθώς και συμμετοχή των γονέων στις εξέδρες.

Θα προτείνουμε καλύτερη συνεργασία σε όλα τα προγράμματα και οι εν λόγω αγώνες να γίνονται Σαββατοκύριακο πρωί για την συμμετοχή όλων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Σάββας

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Φωτιά στο Μοσχάτο (video)

Μικρής έκτασης φωτιά ξέσπασε κατά τις 10 το βράδυ, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, απέναντι από το 1ο Λύκειο Μοσχάτου.

Η φωτιά ξεκίνησε σε έναν κάδο με μπάζα, το οποίο είχε μέσα ευφλεκτά υλικά (χαρτικά κλπ.). Η επικινδυνότητα ήταν μεγάλη, αφού μπροστά και πίσω από τον κάδο υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Η παρατηρητικότητα των κατοίκων και η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που έδειξαν άμεσα ανακλαστικά είχαν σαν αποτέλεσμα η φωτιά να περιοριστεί γρήγορα.

Δείτε το βίντεο με την φωτιά, όπως μας το έστειλε αναγνώστης μας:


Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου (21/04)

Την Τετάρτη, 21 Απριλίου, στις 8 το απόγευμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51).

Σας παρουσιάζουμε τα θέματα. Κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για να τα δείτε σε πραγματικό μέγεθος.

E-mail αναγνώστη για την ταλαιπωρία του ΗΣΑΠ

Αναγνώστης μας έστειλε e-mail σχετικά με την ταλαιπωρία του ΗΣΑΠ, αλλά και κάτι που παρατήρησε στα μηνύματα στους σταθμούς. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο:


Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι μας κοροϊδεύουν και δεν θα έχουμε τον σταθμό έτοιμο στην ώρα που πρέπει. Δεν ξέρω και ούτε με νοιάζει ποιος είναι υπεύθυνος, αλλά δεν γίνεται να μην μπορούμε να έχουμε το βασικό μέσο μαζικής μεταφοράς της πόλης στην διάθεση μας.

Περιμένουμε κάποιον να μας πει επιτέλους επίσημα τι θα γίνει. Ο πρώην πρόεδρος του ΗΣΑΠ ειναι Μοσχατιώτης, γιατί δεν μας εξηγεί ο ίδιος τι φταίει για όλα αυτα; Θα μπορούσε να βρίσκεται κάθε μέρα στιβαγμένος σε ένα λεωφορείο, με αραια δρομολόγια; Θα του άρεσε να τον κοροϊδεύουν με συνεχείς αναβολές;

Και κάτι ακόμα: Στους σταθμούς του ΗΣΑΠ ακούγεται ένα μήνυμα που μας ενημερώνει ότι γίνονται έργα. Αυτό το μήνυμα είναι και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Στα ελληνικά το μήνυμα τελειώνει με τα λόγια "ευχαριστούμε για την κατανόηση σας". Στα αγγλικά, το μήνυμα τελειώνει με το "we are sorry for the inconvenience" = ζητούμε συγγνώμη για την ενόχληση. Στους Έλληνες λοιπόν λένε ευχαριστώ για την κατανόηση, την θεωρούν δεδομένη δηλαδή, ενώ στους ξένους ζητάνε συγγνώμη για την ενόχληση. Έτσι, για να καταλαβαίνουμε πως μας αντιμετωπίζουν.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Αναγνώστης

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Τα αποτελέσματα των ομάδων μας το Σαββατοκύριακο

Αυτήν την εβδομάδα ξεκινάμε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ανάποδα. Και αυτό γιατί η Θύελλα Μοσχάτου σφράγισε μαθηματικά την άνοδο της στην Α' κατηγορία της ΕΠΣ Πειραιά! Η ομάδα του Μοσχάτου νίκησε με 1-0 τον Προφήτη Ηλία στην έδρα της και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:



Στην Α' κατηγορία ο ΑΟ Μοσχάτου συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς τον τίτλο, αφού κέρδισε με 1-0 εκτός έδρας την Ολυμπιάδα. Η Αναγέννηση Μοσχάτου έχασε με σκορ 1-0 από τον δεύτερο της βαθμολογίας Ερμή Κορυδαλλού, ενώ η Ελευθερία Μοσχάτου κέρδισε με 3-2 το Νέο Φάληρο και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:




(πηγή: erasitexniko.com)

Τα αποτελέσματα της ΟΝΝΕΔ στην περιοχή μας

Χτες σε όλη την Ελλάδα, έγιναν εκλογές για τον Γραμματέα της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Στην περιοχή Μοσχάτου - Ταύρου - Καλλιθέας στήθηκε κάλπη και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Χατζής: 109
Παπαμιμίκος: 68

Κατ' αρχήν, αυτό που φαίνεται αμέσως είναι η χαμηλή συμμετοχή. Φαίνεται πως η κομματικές νεολαίες (και δει της ΝΔ) δεν έχουν κανένα έρεισμα στους νέους, πλέον.

Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Χατζής επικράτησε άνετα στην περιοχή, όταν στελέχη της ΝΔ Μοσχάτου (Σπανάκης, Πηνιώτης) είχαν δηλώσει ανοιχτά την προτίμηση τους στον Παπαμιμίκο.

Ο τελευταίος είναι ο νέος Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ, αφού πανελλαδικά συγκέντρωσε το 55% των ψήφων.

Γιορτάζει το Βόλλεϋ του Μοσχάτου απόψε

Απόψε στις 9, στο κλειστό της παραλίας στο Μοσχάτο, ο ΑΟΠ Μοσχάτου αντιμετωπίζει τον ΑΟ Τελαμών στον τελικό των play-off της κατηγορίας.

Το Μοσχάτο χρειάζεται μόλις μια νίκη για να ανέβει στην Β' Εθνική, αφού το σκορ των δύο ομάδων είναι 2-0 υπέρ του Μοσχάτου. Το Μοσχάτο φέτος είναι αήττητο σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και έτσι είναι το μεγάλο φαβορί και για απόψε.

Μετά τον αγώνα (και εφόσον το αποτέλεσμα είναι νικηφόρο) θα διεξαχθούν βραβεύσεις και φιέστα για την άνοδο.

Ας βρεθούμε στο γήπεδο όλοι για να χειροκροτήσουμε την αήττητη ομάδα του ΑΟΠ Μοσχάτου.

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ο "δικός μας" Βραζιλιάνος (video)

Την Παρασκευή το βράδυ, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Ελλάδα έχεις ταλέντο", είδαμε τον Τζόε, τον Βραζιλιάνο που δίχασε την κριτική επιτροπή με το κωμικό του σκετσάκι. Μάλιστα πλακώθηκε (λεκτικά, πάντα) με την κ. Μανωλίδου ύστερα από την κριτική της.

Ο Τζόε λοιπόν, είναι ο χορογράφος των Βραζιλιάνων που συμμετέχουν στο Καρναβάλι του Μοσχάτου. Συνεργάζεται χρόνια με τον Δήμο την περίοδο των Αποκριών και είναι πολύ γνωστός (αν δεν φόραγε αυτά τα ρούχα, ίσως κάποιοι των αναγνωρίζατε). Είναι δικός μας άνθρωπος, δηλαδή!

Η μελιστάλακτη κ. Μανωλίδου (που όσο περνάει ο καιρός φέρνει όλο και περισσότερο σε συμπεριφορά στο κόσμημα της πολιτικής της Ελλάδας σύζυγό της), έκανε μια πολύ διακριτική κριτική (σαν τις ερωτήσεις που έκανε στο τηλεπαιχνίδι που παρουσίαζε πριν βρεθεί στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο") με αποτέλεσμα ο Τζόε να αντιδράσει.

Δείτε το βίντεο με τον τσακωμό:




To φινάλε είναι όλα τα λεφτά: Ο Τζόε πέρασε στον επόμενο γύρο!

Κλειδώνει το Μοσχάτο - Ταύρος

Τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες, σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, τον περίφημο πλέον Καλλικράτη, πληθαίνουν, καθώς πλησιάζουμε στην τελική ψήφιση του νόμου.

Σε όλα τα δημοσιεύματα το Μοσχάτο παρουσιάζεται ως δεδομένο ότι θα συνενωθεί με τον Ταύρο. Κανένα δημοσίευμα, εδώ και δύο μήνες περίπου, δεν αλλάζει αυτό το σενάριο. Αυτό επιβεβαιώνει και η Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Απογευματινή", η οποία παρουσιάζει τον νέο χάρτη (σύμφωνα πάντα με τα μέχρι στιγμής σενάρια) όλης της Ελλάδας.

Σας παρουσιάζουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας για την Β' Αθηνών. Το υπόλοιπο άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Οι νέοι δήμοι του σχεδίου «Καλλικράτης»

Με «πόλεμο χαρακωμάτων» απειλούν οι δήμαρχοι τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, αν δεν γίνουν αποδεκτές οι βασικές προτάσεις τους, τις οποίες του απέστειλαν την Παρασκευή, ανατρέποντας σημείο προς σημείο τις διατάξεις του προσχεδίου για τον «Καλλικράτη».

Έτσι δεν αποκλείεται οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μεταβληθούν από αρχικοί υποστηρικτές του σχεδίου σε πολεμίους του.

Ήδη σε όλη τη χώρα, πολλοί δήμοι παίρνουν αυτές τις μέρες αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, περιμένοντας τη δημοσιοποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού στο Υπουργικό Συμβούλιο, την Τρίτη 20 Απριλίου.

Δήμαρχοι καταγγέλλουν, μέσω του τοπικού Τύπου, παρεμβάσεις βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για «μαγειρέματα» διοικητικών ορίων των νέων δήμων και ορισμού της ιδιαίτερης πατρίδας τους ως έδρας του νέου δήμου, σε παράβαση των κριτηρίων που έθεσε το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Κυλλήνη.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στην επαρχία, σε κομματικές συσκέψεις εκφράζουν την άποψη ότι μια διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς επαρκή χρηματοδότηση, άρα και αναπτυξιακή προοπτική, το μόνο που θα κάνει είναι να συνενώσει τη μιζέρια και τα προβλήματα των μικρών δήμων σε ένα εκρηκτικό μείγμα, και τελικά τη «νύφη» θα την πληρώσουν οι δημότες-κάτοικοι.

Οι νέοι δήμοι, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής σχεδιασμό, που ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες ώρες, με παρεμβάσεις βουλευτών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είναι οι εξής:

Β Αθήνας

1) Νέα Ερυθραία με την Κοινότητα Εκάλης
2) Κηφισιάς
3) Μελίσσια με Κοινότητες Νέας Πεντέλης και Πεντέλης
4) Βριλήσσια
5) Πεύκη και Λυκόβρυση
6) Μεταμόρφωση
7) Ηράκλειο
8) Μαρούσι
9) Χαλάνδρι
10) Φιλοθέη, Ψυχικό και Ν. Ψυχικό
11) Χολαργός και Παπάγου
12) Ζωγράφου
13) Βύρωνα
14) Καισαριανής
15) Ηλιούπολης
16) Αργυρούπολη, Ελληνικό
17) Γλυφάδα
18) Άλιμος
19) Π. Φάληρο
20) Ν. Σμύρνη
21) Αγ. Δημήτριος
22) Δάφνη και Υμηττός
23) Καλλιθέα
24) Μοσχάτο, Ταύρος
25) Αιγάλεω
26) Αγ. Βαρβάρα
27) Περιστέρι
28) Χαϊδάρι
29) Πετρούπολη
30) Ίλιον
31) Άγιοι Ανάργυροι
32) Καματερό
33) Ν. Φιλαδέλφεια και Ν. Χαλκηδόνα
34) Ν. Ιωνία
35) Γαλάτσι

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Τα εξώφυλλα τoυ τοπικού τύπου (17/04)

Σας παρουσιάζουμε το εξώφυλλο της Μαχητικής αυτής της εβδομάδας.

Για να το δείτε σε πραγματικό μέγεθος, κάντε κλικ πάνω του:

Τροχαίο στη Λ. Ποσειδώνος το ξημέρωμα

Τροχαίο, ευτυχώς χωρίς θύματα, σημειώθηκε στην Λεωφόρο Ποσειδώνος σήμερα το ξημέρωμα. Αναδημοσιεύουμε από το zougla.gr το ρεπορτάζ:


Τροχαίο ατύχημα στη Λ. Ποσειδώνος

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρήθηκαν σήμερα το πρωί επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος του Μοσχάτου, καθώς λίγα λεπτά μετά τις 04:30 τα ξημερώματα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα.

Οδηγός αυτοκινήτου έχασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τον έλεγχο του οχήματός του και προσέκρουσε σε ένα δέντρο, χωρίς να υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Τροχαίας.

Επίσης, κλήθηκαν και άνδρες της Πυροσβεστικής, για πλύση του οδοστρώματος, ενώ γερανός ρυμούλκησε το όχημα που υπέστη υλικές ζημιές.

Ληστεία μέσα σε ανθοπωλείο του Μοσχάτου

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο από το site zougla.gr. Το ρεπορτάζ μπορείτε να το βρείτε και εδώ.


Ληστεία… σε ανθοπωλείο

Στιγμές τρόμου έζησε μία γυναίκα σε ένα ανθοπωλείο στο Μοσχάτο.

Στις 15:42 το μεσημέρι ένας άγνωστος άνδρας μπήκε στο ανθοπωλείο που βρίσκεται επί της οδού Μακρυγιάννη 50.

Ο ληστής άρπαξε το πορτοφόλι της γυναίκας, το οποίο είχε μέσα 150 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα.

Ο δράστης έφυγε με μηχανή.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σηφουνάκης: Αρχές Ιουνίου ανοίγει ο ΗΣΑΠ Μοσχάτου

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, χτες (16/04), ο υφυπουργός Μεταφορών Ν. Σηφουνάκης, ανέφερε ότι το τμήμα του ΗΣΑΠ Καλλιθέας - Φαλήρου (το οποίο περιέχει και τον σταθμό του Μοσχάτου) θα παραδοθεί στο κοινό στις αρχές Ιουνίου και όχι αρχές Μαΐου, όπως είχε ανακοινωθεί πρόσφατα.

Μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι πριν από πέντε μέρες μόλις, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου μας απέστειλε ενημέρωση (μετά από συνεννόηση με τον ΗΣΑΠ) ότι ο σταθμός θα παραδοθεί κανονικά στα τέλη Απρίλη. Φαίνεται ότι ο ΗΣΑΠ έπεσε πάλι έξω στον προγραμματισμό του.

Το γεγονός παραμένει ότι η ταλαιπωρία των Μοσχατιωτών θα συνεχιστεί για καιρό ακόμα.

Αξιόπιστα θεωρούν τα blogs οι αναγνώστες τους, σύμφωνα με έρευνα

Πανελλαδική έρευνα σχετικά με τα blogs διεξήχθη και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν χτες, από την εταιρία Interview, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

Αναδημοσιεύουμε την έρευνα από το blog prezatv.blogspot.com. Το άρθρο μπορείτε να το βρείτε και εδώ:

Πολύ ή αρκετά αξιόπιστη θεωρεί το 71% των ερωτηθέντων την ενημέρωση, που λαμβάνει από τα blogs, ενώ μόνο το 22% τη θεωρεί λίγο ή καθόλου αξιόπιστη. Το 79% θεωρεί ότι τα blogs αποτελούν ευκαιρία για τη συμβατική δημοσιογραφία και μόνο το 15% απειλή.

Δηλαδή, οι ερωτώμενοι πιστεύουν πως τα «blogs» βοηθούν και αναπτύσσουν τη δημοσιογραφία παρά την υπονομεύουν. Το 55% συμφωνεί με την εφαρμογή των κωδίκων δεοντολογίας και από τα ενημερωτικά blogs, ενώ το 38% διαφωνεί.

Πρόκειται για αποτέλεσμα έρευνας, η οποία όμως διενεργήθηκε με αποστολή ερωτηματολογίου μέσω e-mail, και δεν καταγράφει ηλικία ή μορφωτικό επίπεδο των ερωτηθέντων.

"Σκοπός ήταν να καταγραφεί η άποψη της κοινής γνώμης, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η άποψη του μέσου χρήστη του ίντερνετ για τα blogs, λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων "Interview".

Η έρευνα διενεργήθηκε πανελλαδικά τον προηγούμενο μήνα, σε δείγμα 514 ατόμων και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

Όπως προκύπτει, το 77% ενημερώνεται καθημερινά από τα blogs, το 56% επισκέπτεται blogs με ειδησεογραφική θεματολογία πολλές φορές τη μέρα, το 23% μία φορά την ημέρα, το 17% δύο-τρεις φορές την εβδομάδα, το 3% δύο-τρεις φορές το μήνα και μόνο το 1% σπανιότερα. Το 47% εκτιμά ότι τα blogs είναι το πιο αξιόπιστο μέσο, το 27% οι εφημερίδες και το 18% θεωρεί ότι κανένα μέσο δεν είναι αξιόπιστο, το 5% θεωρεί αξιόπιστο το ραδιόφωνο και μόλις το 1% θεωρεία αξιόπιστη την τηλεόραση. Το 74% θεωρεί ότι τα blogs παρέχουν πιο άμεση πληροφόρηση, δεύτερη με 12% έρχεται η τηλεόραση, ακολουθεί το ραδιόφωνο με 11% και τέλος οι εφημερίδες με 2%.

Το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα blogs πλήττουν περισσότερο τις εφημερίδες, το 25% την τηλεόραση, το 5% το ραδιόφωνο και το 19% ότι σε κανέναν δεν προκαλούν ζημιά.