Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ξεκινάει το Ν'Joy Unibasket 6 σε Μοσχάτο - Ταύρο

Ήρθε η ώρα για το μεγάλο τζάμπολ της χρονιάς στο N’JOY UNI-Basket 6! Οι συμμετοχές έφτασαν τις 60 ομάδες και η αλήθεια είναι ότι όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης περιμένουν με περίσσια αγωνία την πρώτη βδομάδα των αγώνων ώστε να γίνει μία αρχική σφυγμομέτρηση όσον αφορά τη φετινή δυναμικότητα των παιχτών αν και τα exit polls ήδη έχουν προβλέψει το επίπεδο να χτυπάει κόκκινο! Η Δευτέρα 2 Μαΐου λοιπόν είναι η μεγάλη μέρα!

Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου καλωσορίζει στους κόλπους του την διοργάνωση όπου εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές από όλα τα σημεία της Αττικής θα παλέψουν για το όνειρο. Το όνειρο αρχικά της πρόκρισης στην επόμενη φάση των 32 και μετά, αλήθεια ποιος μπορεί να τους απαγορεύσει να κοιτούν μέχρι τον ουρανό...;

Το κλειστό γήπεδο του Μοσχάτου που θα είναι και το κεντρικό γήπεδο των αγώνων και που έχει εύκολη πρόσβαση από τον σταθμό του Ηλεκτρικού τόσο της Καλλιθέας όσο και του Μοσχάτου βρίσκεται στην οδό Μιαούλη (στο ύψος της Καποδιστρίου). Το δεύτερο κλειστό γήπεδο βρίσκεται στον Ταύρο και θα γίνουν μόνο συμπληρωματικά κάποιοι αγώνες και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μενεμένης και Ελ. Βενιζέλου.

Εννοείται ότι από την μεγάλη αυτή γιορτή που ξεκινά δεν θα μπορούσε να λείπει το N’JOY. Ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος μαζί της εδώ και 3 χρόνια. Άλλωστε το N’JOY της ΦΑΓΕ ως το nο.1 σοκολατούχο γάλα της αγοράς, μόνο με μία διοργάνωση “leader” θα μπορούσε να συνδεθεί!

Τα φτερά του RED BULL είναι το δεύτερο …τονωτικό διοργάνωσης, παιχτών και λοιπών συντελεστών! Το γνωστότερο energy drink του κόσμου θα είναι στο πλευρό της διοργάνωσης για πρώτη χρονιά φέτος και οι φοιτητές, ειδικότερα οι αθλούμενοι φοιτητές είναι γνωστό πως έχουν το RED BULL ως προέκταση του χεριού τους!

Καλή επιτυχία σε όλους λοιπόν!

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Εθνικιστές βανδάλισαν το Σπίτι της Μεσοποταμίας (photo)

Δυστυχώς, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός έκαναν την εμφάνιση τους ξανά, στο Μοσχάτο αυτήν την φορά:

Η εικόνα του Σπιτιού της Μεσοποταμίας, μετά τον βανδαλισμό.
Κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για να την δείτε σε πραγματικό μέγεθος.

Άγνωστοι, προφανώς εθνικιστές, βανδάλισαν τον εξωτερικό χώρο στο Σπίτι της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13). Έγραψαν με μπλε μπογιά συνθήματα και σύμβολα.

Ο βανδαλισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χτες το βράδυ μεταξύ 1 - 2 π.μ. από ομάδα 8-9 ατόμων. Μάλιστα, από τις ίδιες πληροφορίες μάθαμε ότι έκλεψαν και πανό της Μεσοποταμίας που βρισκόταν έξω από το σπίτι.

Ηλίας Ρωσσίδης: Μια ζωή Μοσχατιώτης και Ολυμπιακός

Αν ρωτήσετε παλαιότερους Μοσχατιώτες, όλοι γνωρίζουν από μια ιστορία για τον Ηλία Ρωσσίδη, αρχηγό του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, που έχει ζήσει όλη του την ζωή στο Μοσχάτο.

Ο 84χρονος βετεράνος, μίλησε στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και στον δημοσιογράφο Κώστα Κοφινά για μια άλλη εποχή στην οποία έπαιξε μπάλα, τον Ολυμπιακό (με τον οποίο κατέκτησε 9 Πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα Ελλάδος) και τον Κηφισό ποτάμο:

"Πλενόµασταν µε κουβάδες για να φύγει η µουντζούρα"

Ηλίας Ρωσσίδης. Ενας ζωντανός θρύλος του Θρύλου! Μια οµάδα αγάπησε, τον Ολυµπιακό. Και εκεί αγωνίστηκε επί 15 συναπτά χρόνια.


Ο Ρωσσίδης, µε το µουστάκι σήµα κατατεθέν, µια φιγούρα διαχρονική, µας ταξιδεύει από το ένδοξο χθες στο σήµερα. Βαδίζοντας όχι ακριβώς πάνω στον χρόνο, αλλά στις γέφυρες του Κηφισού που ενώνουν το Μοσχάτο µε το Νέο Φάληρο. Τους δύο τόπους που µυρίζουν Ρωσσίδη, όπως κάποτε µύριζαν λουλούδια και ευωδιές µιας αλλοτινής εποχής.

«Εµενα δίπλα στο ποτάµι, στον Κηφισό. Αλλά άκουγα δυνατά τις φωνές, τις ιαχές των οπαδών του Ολυµπιακού από το γειτονικό “Καραϊσκάκη”. Οπότε µια µέρα αποφάσισα να πάω στο γήπεδο. Να δω µε τα µάτια µου τι γίνεται εκεί», εξιστορεί την προσωπική του ιστορία και διαδροµή ο Ρωσσίδης.

«Μάλιστα, την ηµέρα που πήγα γινόταν προπόνηση. Κάθησα να τη δω. Ηταν,αν δεν κάνω λάθος, το 1946. Τότευπήρξε ένας τραυµατισµός, µε είδεο Τάκης ο Κτενάς, ο φροντιστής της τρίτης οµάδας του Ολυµπιακού, και µου είπε “µπες µέσα, µικρέ, και κάτσε στο τέρµα”. Το έκανα, πήρα τη θέση του τερµατοφύλακα για να κάνουν σουτ οι µεγάλοι παίκτες, ο Βάζος, ο Χατζησταυρίδης, ο Συµεωνίδης. Με έβλεπε λοιπόν ο Κτενάς πώς απέκρουα την µπάλα, πώς χρησιµοποιούσα τοπόδι και είπε: “Την Κυριακή έλα, παίζεις!” Εγώ άλλο που δεν ήθελα. Αγωνίστηκα στη δεύτερη οµάδα του Ολυµπιακού όπως µου είχαν πει – και µάλιστα µε ξένο δελτίο! Γιατί από την Παρασκευή µέχρι την Κυριακή ήταν αδύνατο να βγει δελτίο κανονικό. Το µατς όµως ήταν κρίσιµο, νικήσαµε 7-0 τον Ατρόµητο Πειραιά και πήραµε τον τίτλοτου πρωταθλητή στις β’ οµάδες».

Ο Ηλίας Ρωσσίδης αγωνίστηκε στον Ολυµπιακό µέχρι το 61’. Σάρωσε τους τίτλουςµαζί µε τους άλλους παικταράδες της δεκαετίας του ‘50. Τότεέγινε ο Ολυµπιακός Θρύλος, τότε ο Ολυµπιακός ήταν οµαδάρα ολκής και δηµιούργησε µύθο!

«Πριν από τον Ολυµπιακό αγωνίστηκα µόνο σε τοπικές οµάδες. Στην Ελευθερία Μοσχάτου. Ή στον Ολυµπιακό Παραγκών, οµάδα πουείχε έδρα πίσω από τη γέφυρα του Νέου Φαλήρου.

Τώρα ο Ρωσσίδης, από τους µεγαλύτερους δεξιούς µπακ στην ιστορία των Κόκκινων, δίνει το «παρών» κάθε Μεγάλη Παρασκευή στα µατς των Βραδύπορων (Ολυµπιακός) µε τους Ταλαίπωρους (Προοδευτική). Σπάει κάθε ρεκόρ. Εστω και στα 84 χρόνια του, παραµένει ένα διψασµένο παιδί, ένα άτοµο εξαρτηµένο από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισµό. «Στην εποχή µας όλα ήταν ερασιτεχνικά. Οι παίκτες αγωνίζονταν για το “εγώ” και τη φανέλα.Κέρδιζαν την αγάπη του κόσµου.Εγώ τότε πήγαινα µε τα πόδια από το σπίτι µου για το “Καραϊσκάκη». Ήταν κάτι σαν ζέσταµα.Αλλά έκανα και στίβο. Οποτε είχα ευκαιρία ανέβαινα στον Ορχοµενό όπου διεξάγονταν αγώνες στίβου. Ετρεχα 100µ., 200µ.και 400µ. σε µία µέρα»!

Και φυσικά δεν ξεχνά ότι «...το “Καραϊσκάκη” τότε αντί για χορτάρι είχε καρβουνίδι! Αυτός ήταν ο αγωνιστικός χώρος. Θέλοντας και µη, όλοι οι παίκτες γινόµασταν µαύροι! Μετά, όταν τελείωνε ο αγώνας, πιάναµε τους κουβάδες και τους ρίχναµε ο ένας στον άλλον! Για να φύγει η µαυρίλα! Μέχρι να πάµε σπίτι για ένα κανονικό µπάνιο! Ούτε ζεστό νερό δεν υπήρχε. Αξέχαστες εποχές,χωρίς τις σηµερινές ανέσεις».

ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ

Οσο δέθηκε µε την µπάλα άλλο τόσο αγάπησε τον Κηφισό ο Ηλίας Ρωσσίδης. «Παίζαµε ποδόσφαιρο µέσα στο ποτάµι! Το νερό έτρεχε στις άκρες και εµείς παίζαµε στον υπόλοιπο χώρο γιατί το χώµα µας βοηθούσε. Ο Κηφισός ήταν ξεροπόταµος», θυµάται µε νοσταλγία.

ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Ο Κηφισός είναι ο ποταµός των αναµνήσεων και των παρατράγουδων για τον Ηλία Ρωσσίδη. «Τα γεφύρια του ήταν χαµηλά. Ο Κοτζιάς, δήµαρχος της Αθήνας, τη δεκαετία του ‘30 νοµίζω κατέβηκε στην περιοχή και τα έκανε πιο ψηλά ώστε να µη χτυπά το νερό! Γιατί σε µια πληµµύρα είχα ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού µου για να σωθώ»

Η ∆ΕΗ και τα ιαµατικά λουτρά

Ο Ηλίας Ρωσσίδης πήρε σύνταξη από τη ∆ΕΗ και το αναφέρουµεαυτό γιατί έχει τη σηµασία του.

Το παλιό εργοστάσιο είναι κοντά στα 100 µέτρα από το πατρικό του. ∆ίπλα στις γραµµές του ηλεκτρικού σιδηροδρόµου.

«Μπήκα εκεί και σώθηκα! Πήρα και σύνταξη. Τότε λεγόταν ΗΕΑΠ, τώρα ονοµάζεται ∆ΕΗ. Ολοι οι διεθνείς συνήθως πιάναµε δουλειά στην εταιρεία. Μας έβαζαν οι αρµόδιοι και πηγαίναµε για αγώνες ώστε να τη διαφηµίζουµε», θυµάται ο παλαίµαχος άσος.

Μάλιστα, υφίσταται και άλλο στόρι που δεν ξεχνά ο Ρωσσίδης: «Από το εργοστάσιο, από τα κιούγκια έβγαινε νερό που κατέληγε στον Κηφισό. Ηταν ιαµατικό! Ερχονταν πολλοί και έκαναν µπάνιο στο ποτάµι. Σαν θερµά λουτρά!».

Ασφαλώς, τα ερυθρόλευκα χρώµατα κυριαρχούν στο σπίτι του παλαίµαχου άσου που κοσµείται από τα λάβαρα και τρόπαια µιας ζωής στους αγωνιστικούς χώρους.

Οπως και η σηµαία του Ολυµπιακού που κυµατίζει περήφανη στην ταράτσα του σπιτιού του.

Φάκος - Καπνίσης: Μουσική βραδιά με stand up comedy στο Vertigo


Ο Γιώργος Καπνίσης και ο Δημήτρης Φάκος τo Σάββατo 30 Μαϊου στο Μοσχάτο! Τα σπάμε, τραγουδάμε, καλαμπουρίζουμε και γουστάρουμε... στην γνωστή πια ανατρεπτική ακουστική μέθοδο τους.

Stand Up... Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος... αν δε το δεις, δε το πιστεύεις!!!

Βιολί: Τριαντάφυλλος Βαβάτσικος

VERTIGO BAR
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ & ΣΟΛΩΜΟΥ 80Β, ΜΟΣΧΑΤΟ
ΤΗΛ. 6937581184

Ώρα 11:00 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου για το 2011

Πριν λίγες ημέρες (στις 20/4) το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2011, τον πρώτο προϋπολογισμό του ενοποιημένου Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.

Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου ανάρτησε στο διαδίκτυο τα πρακτικά από τη συνεδρίαση για το θέμα αυτό, με τον πίνακα Εσόδων - Εξόδων και το αρχείο μπορείτε να το βρείτε εδώ (αρχείο pdf).

Κατά τη συνεδρίαση, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιώργος Δαμηλάκος, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Το σχέδιο προϋπολογισμού του 2011 υποβάλλεται από τη Δ ιοίκηση του Δ ήμου, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες παραμέτρους που, ουσιαστικά, διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο ο ήμος είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει.

Η «υποχρέωση» αυτή, δεν απορρέει μόνο από δεδομένα αλλά και από την πολιτική μας βούληση για την ορθολογικότερη και ρεαλιστικότερη διαχείριση των οικονομικών του Δ ήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε και απεικονίζεται μέσα από το φετινό προϋπολογισμό:

Το πλαίσιο στο οποίο αναφέρομαι οριοθετείται από:

- Την οικονομική θέση του δήμου, όπως αυτή προκύπτει μέχρι και σήμερα.
- Τις προτεραιότητες και τους στόχους που θέτει το δημοτικό πρόγραμμα δράσης 2011.
- Το εύρος του διεκδικητικού πλαισίου του δήμου για την προώθηση δράσεων και πολιτικών και την ετοιμότητά του για την απορρόφηση πρόσθετων πόρων
- Την πορεία υλοποίησης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο
- Την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με νέες αρμοδιότητες και την περιορισμένη παροχή των απαραίτητων οικονομικών πόρων για την άσκησή τους
- Την οικονομική συγκυρία στην χώρα και την υλοποίηση των δεσμεύσεων για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των ΟΤΑ σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, θέτει νέες υποχρεώσεις, κυρίως στα θέματα της οικονομικής διαχείρισης, κατάρτισης προϋπολογισμού και του απολογισμού.

Με τις νέες διατάξεις προβλέπονται ειδικές προθεσμίες για επιμέρους απολογισμούς ανά τρίμηνο για την πορεία τόσο των εσόδων αλλά και των εξόδων.

Συμπληρωματικά, θεσπίζουν την αρχή της δημοσιότητας του προϋπολογισμού και ρυθμίζουν ρητά το θέμα της ευθύνης των υπαιτίων.

Πρέπει να θέσουμε νέους στόχους, μαζί με τον πολίτη, σχεδιάζοντας έναν δήμο που, με τους όσο δυνατόν καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, θα εξυπηρετεί τον πολίτη και δεν θα τον ταλαιπωρεί.

Έναν Δήμο που θα μας κάνει περήφανους που ζούμε εδώ.

Ο φετινός προϋπολογισμός είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ενός νέου, απαιτητικού και γεμάτου προοπτικές Δήμου.

Ο Προϋπολογισμός του 2011 συμπίπτει χρονικά με το ξεκίνημα της νέας εποχής του Καλλικράτη.

Για εμάς είναι τμήμα του συνολικού σχεδιασμού μας.

Για τον προϋπολογισμό τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι εστίασαν, κυρίως, στα βάρη του παρελθόντως:

Βασίλης Σπανάκης: Αρχή της παράταξης μας είναι να καταψηφίζουμε τους πρ/σμούς. Είναι καλύτερος από προηγούμενα έτη, όμως οι τόκοι και τα χρεολύσια υποθηκεύουν το μέλλον της πόλης και είναι κουσούρια του παρελθόντος. Ο δανεισμός υπερβαίνει κατά πολύ τους ετήσιους ΚΑΠ, αυτό δείχνει την κακή κατάσταση του ήμου. Πρέπει να γίνει μείωση των μισθωμάτων. Επαναδιαπραγμάτευση και έλεγχος της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων προς τρίτους. Ιεράρχηση των αναγκών στα αθλητικά σωματεία ύστερα από επαφή μαζί τους για καλύτερες επιχορηγήσεις. Επιμήκυνση του δανείου, μείωση των τοκοχρεολυσίων και σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής. Οι οφειλές προς Δ ΕΗ και προμηθευτές δείχνουν τα κουσούρια του παρελθόντος. Αν και καλύτερος από τους προηγούμενους δεν είναι υλοποιήσιμος.

Άρης Κρεμμύδας: Το θέμα είναι να είναι ο πρ/σμός υλοποιήσιμος και δυστυχώς δεν θα είναι. Υπάρχουν βάρη του παρελθόντος. Ανάγκες για δάνεια για την αποπληρωμή προμηθευτών. Θα υπάρξει ανάγκη δανειοδότησης για την αγορά οικοπέδων. Πρόταση μας, η ενημέρωση των δημοτών και η συγκατάθεσή τους για νέα δανειοδότηση. Τα έσοδα είναι μειωμένα κατά 30%. Να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες με τον καθορισμό μικρών δόσεων ώστε να μπορέσουμε να έχουμε έσοδα. Δ ήμος χωρίς έσοδα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Θετικό νομοθέτημα ο Καλλικράτης. Δ εν προέβλεπε βέβαια περικοπές 3δις €. Μεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες χωρίς πόρους. Είναι πολιτικό ζήτημα.

Παναγιώτης Κυριαζίδης: Ο προϋπολογισμός του Δήμου έχει άμεση σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τον λόγο αυτό τον καταψηφίζουμε.

Δημήτρης Σούτος: Καλός ο πρ/σμός. Η νέα Δ ημοτική Αρχή παρέλαβε δύο Δήμους με τα προβλήματά του παρελθόντος.

Γρηγόρης Σωπάκης: Η εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών παρουσιάζει έναν φιλόδοξο πρ/σμό. Τα βεβαιωθέντα σε σχέση με τα έσοδα είναι αυξημένα κατά 64% σε σχέση με τον προηγούμενο προϋπολογισμό. Δεν κατηγορούμε τον Δ ήμο γιατί δεν μπορεί να λύσει τα πάντα. Να αυξηθούν τα έσοδα από διαφυγόντα κέρδη.

E-mail αναγνώστη για τα παιδιά και τις παιδικές χαρές στο Μοσχάτο

Αναγνώστης μας απέστειλε e-mail σχετικά με θέματα που αφορούν χώρους για παιδιά, όπως οι παιδικές χαρές στο Μοσχάτο:

ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Είμαι από το 2004 κάτοικος και πρόσφατα δημότης Μοσχάτου. Έχω μία κόρη 18 μηνών και για τον λόγο αυτό επιθυμώ να θέσω προς συζήτηση κάποια πρακτικά ζητήματα που αφορούν κυρίως τα παιδιά.

Α) Ωράριο «πάρκου» ή πεζοδρόμου στις γραμμές του τρένου.

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι δημότες, ο πεζόδρομος παράλληλα με τις γραμμές του τρένου από τον σταθμό του ηλεκτρικού έως τον Κηφισό αναβαθμίσθηκε και δημιουργήθηκε ένας πολύ όμορφος χώρος, ο οποίος είναι το μοναδικό μέρος στο Μοσχάτο όπου μπορεί να περπατήσει ένα παιδί χωρίς τον φόβο των αυτοκινήτων. Ο δήμος το αποκαλεί «πάρκο» και έχει θέσει ωράριο λειτουργίας με πόρτες που κλειδώνουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα μόνο τις βραδινές ώρες. Πέραν της ελεγχόμενης νομιμότητας του κλεισίματος του χώρου, συμφωνώ απόλυτα ότι ο αυτός πρέπει να ελέγχεται και να προστατεύεται από φθορές και εάν είναι απαραίτητο να κλείνει κάποιες ώρες. Όμως το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, πήγα με την κόρη μου μέχρι τον σταθμό, για να διαπιστώσουμε με απογοήτευση ότι οι πόρτες του «πάρκου» ήταν κλειδωμένες. Προσωπικά δεν γνωρίζω άλλο «πάρκο» το οποίο να παραμένει κλειστό τις αργίες, οι οποίες, για όλους τους εργαζόμενους, είναι οι μοναδικές μέρες που μπορούμε να τους επισκεφθούμε με τα παιδιά μας. Η γνώμη μου είναι ότι ο πεζόδρομος/«πάρκο» πρέπει να παραμένει ανοιχτός όλες τις Κυριακές και τις Αργίες και εάν χρειασθεί να γίνουν παρεμβάσεις στον Δήμο για τον σκοπό αυτό.

Β) Ωράριο παιδικής χαράς Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Η μεγαλύτερη παιδική χαρά του Μοσχάτου επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης είναι κλειστή το μεσημέρι από 13.00 έως 17.00. Το ωράριο αυτό καθιστά απαγορευτική για τα παιδιά την επίσκεψη στην παιδική χαρά μετά από τον παιδικό σταθμό ή το σχολείο τον χειμώνα, που νυχτώνει νωρίς και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Επομένως το ωράριο θα πρέπει να αναθεωρηθεί, ώστε η παιδική χαρά να είναι ανοιχτή το μεσημέρι κατά τους χειμερινούς μήνες.

Γ) Παιδική χαρά Πίνδου-Ελευθερίας.

Η παιδική χαρά που υπήρχε στην Πίνδου δίπλα στις γραμμές του τραίνου, η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη, ανακαινίστηκε συνολικά και εδώ και λίγο καιρό έχει παραδοθεί στο κοινό. Όλοι οι μικροί και μεγάλοι που την επισκέπτονται εκτιμούν την ανακαίνιση με νέα περίφραξη, ταρτάν και όργανα, όμως είναι κοινή άποψη ότι υπήρχε χώρος για να τοποθετηθούν και άλλα παιχνίδια, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα υπάρχοντα όργανα και να απασχολούνται καλύτερα τα παιδιά.

Τέλος, ως νέος γονιός και δημότης θα επιθυμούσα να ενημερωθώ εάν υπάρχει κάποια ένωση ή οργάνωση γονέων (πέραν από τις σχολικές ενώσεις γονέων και κηδεμόνων) που να ασχολείται με τα δικαιώματα των παιδιών στον νέο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Γ.Δ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: "Φρουτάκια" σε σπίτι ηλικιωμένου στο Μοσχάτο

Ηλικιωμένοι ενοικιάζουν διαμερίσματα που μετατρέπονται σε «ιδιωτικά» καζίνο! Αυτό φαίνεται να είναι το νέο κόλπο από τους θιασώτες του ηλεκτρονικού τζόγου στη χώρα μας. Ιδιοκτήτες λεσχών και ίντερνετ καφέ, που θέλουν να λειτουργούν παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια μεταφέρουν - με τον φόβο των αστυνομικών ελέγχων - τους κουλοχέρηδες και τα τα άλλα παράνομα μηχανήματα σε γειτονικά διαμερίσματα τα οποία εμφανίζονται να ενοικιάζουν ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, υπεράνω υποψίας!

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Λεσχών της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν σε αυτήν την αποκάλυψη ύστερα από την πολυήμερη παρακολούθηση και εφόδους σε καταστήματα με παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια στο Περιστέρι, στο Μοσχάτο και αλλού. Οπως παρατήρησαν, όταν πλησίαζαν το κατάστημα για το οποίο υπήρχαν καταγγελίες για λειτουργία «κουλοχέρηδων», τα φώτα γειτονικού διαμερίσματος - στο ίδιο κτίριο με το κατάστημα - έκλειναν. Κι όταν απομακρύνονταν άνοιγαν πάλι.

Ετσι λοιπόν, πραγματοποιώντας την Τρίτη το βράδυ έλεγχο σε κατάστημα στην οδό Λάμπρου Κατσώνη στο Μοσχάτο, η έρευνα επεκτάθηκε και σε ένα από τα διαμερίσματα που φαίνεται είχαν «σύνδεση» και σχέση με τα τεκταινόμενα στη λέσχη. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο συρτάρι του ταμείου του καταστήματος, ένα κλειδί που άνοιγε την πόρτα στο ύποπτο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και πραγματοποίησαν έφοδο. Εξω από το διαμέρισμα υπήρχαν κάμερες που επόπτευαν την κίνηση. Μέσα στο σπίτι οι αστυνομικοί βρέθηκαν προ εκπλήξεων.

Επρόκειτο για ένα διαμέρισμα έκτασης περίπου 110 τετραγωνικών μέτρων, ο κεντρικός χώρος και το σαλόνι του οποίου ήταν γεμάτο από «φρουτάκια», τρίλιζες και άλλα παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σε ένα εσωτερικό δωμάτιο διέμενε ένας 65χρονος συνταξιούχος, ο οποίος είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα προ μερικών εβδομάδων. Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο ιδιοκτήτης της λέσχης είχε προσεγγίσει τον ηλικιωμένο ζητώντας του να προχωρήσει στην ενοικίαση του διαμερίσματος. Του πλήρωνε τα χρήματα για το ενοίκιο, το φαγητό, του κατέβαλλε επίσης ένα ποσό για τη διαβίωση του και τον άφηνε να ζει μέσα στο σπίτι-ιδιωτικό καζίνο ως άλλοθι προκειμένου να μην κινεί τις υποψίες άλλων κατοίκων ή της Αστυνομίας.

Σε αυτό το σπίτι διοχέτευαν την πελατεία τους όταν αντιλαμβάνονταν κίνδυνο αστυνομικού ελέγχου στο κατάστημά τους. Κι όταν υπήρχε αστυνομικός έλεγχος, την ευθύνη ανελάμβανε ο συνταξιούχος ηλικιωμένος με το σπίτι με τους κουλοχέρηδες. Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι αστυνομικοί, «μέχρι τώρα είχαμε τους "αυτοφωράκηδες" που εμφανίζονταν ως οι κατά νόμο εκπρόσωποι καταστημάτων στα οποία διαπράττονταν παραβάσεις, ώστε να αποφεύγουν την ταλαιπωρία οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους. Τώρα έχουμε και τους "παππούδες-υπεράνω υποψίας" που αναλαμβάνουν τέτοιους ρόλους».

(Πηγή: To Bήμα)

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Γρονθοκόπησαν νεωκόρο σε εκκλησία του Ταύρου

Άγνωστοι άνδρες λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Τρίτης του Πάσχα εισέβαλαν στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στο Ταύρο και αφού χτύπησαν στο πρόσωπο τον 48χρονο νεωκόρο της εκκλησίας.

Οι ληστές πήραν τα τάματα από την εικόνα της Αγίας Σοφίας και διέφυγαν τρέχοντας.

Ο 48χρονος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες.

(Πηγή: Zougla.gr)

Το 7ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Αθήνας γίνεται στον Ταύρο

Κάντε κλικ στην αφίσα για να την δείτε σε πλήρες μέγεθος

Το 7ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μάη, στο Πάρκο Ηρώων (πρώην ενόπλων δυνάμεων) στον Ταύρο- Ρουφ, σε μια συμβολική επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

Με τη στήριξη του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου και του Τοπικού Συμβουλίου Ταύρου.

Καλούμε τον κόσμο που θα συμμετέχει στο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, να σεβαστεί το χώρο που θα μας φιλοξενήσει, συμβάλλοντας υπεύθυνα στην καθαριότητα και την περιφρούρηση του χώρου.

Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες και όλους τους παρευρισκόμενους, όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, δεν υπάρχει αντίτιμο ή κερδοσκοπικά οφέλη…

Σε καμία περίπτωση δεν διαφημίζει τη χρήση καμίας νόμιμης ή παράνομης ουσίας. Αντίθετα γίνεται για να διεκδικήσουμε πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις αντί για την ποινικοποίηση των χρηστών. Για να πληροφορήσουμε τον νέο κόσμο αδογμάτιστα για την επικινδυνότητα των ουσιών που καταναλώνουν και να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση από αυτές με βάση την τοξικότητά τους.

Η Ελευθερία, ο Έρωτας, η Φιλία, η μουσική, τα ταξίδια, οι γιορτές, το βίωμα της συλλογικής χαράς, το όνειρο, η δημιουργικότητα, το άνοιγμα της συνείδησης δεν μπορούν να παραδοθούν ούτε στους δεσμοφύλακες, ούτε στους ψυχίατρους, ούτε στα χέρια της αστυνομίας, ούτε στα χέρια των πρεζέμπορων…

Είναι χρέος όλων μας η συνάντηση αυτή να είναι ένα μάθημα από όλους εμάς για όλους εμάς, μια εμπειρία που μας κάνει καλύτερους, μια συνάντηση ενδυνάμωσης και συνειδητοποίησης.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε εδώ.

"Μοσχατιώτης" ο Γιάννης Μιχελάκης

Κάτοικος Μοσχάτου είναι ο Γιάννης Μιχελάκης, εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο kourdistoportocali.com.

Ο λόγος της μετακόμισής του, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από τα Βόρεια Προάστεια είναι για να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά που έχει, μαζί με την σύζυγο του Νικόλ Ποφάντη, η οποία είναι Μοσχατιώτισσα και δημοσιογράφος του ΑΝΤ1:

Το να μετακομίσουν δίπλα στους γονείς της Νικόλ, στην περιοχή του Μοσχάτου, ήταν η καλύτερη λύση για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους. Άλλωστε ενάμισι χρόνο αργότερα γεννήθηκε και το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Η μητέρα της κυρίας Μιχελάκη, ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στην κόρη της και τα εγγόνια της.

Ούτως η άλλως και η κόρη της δεν ήθελε να μεγαλώσουν τα παιδιά της με νταντά αλλά με τους παππούδες, όπως έκανε και εκείνη. Η αδυναμία που έχει άλλωστε, ο εκπρόσωπος της Ν. Δ στη σύζυγό του, ήταν αρκετό για να αγοράσουν από κοινού ένα πανέμορφο σπίτι στην παλιά γειτονιά της συντρόφου του.

Χώρος πάρκινγκ έχουν γίνει τα πεζοδρόμια στην οδό Θεσσαλονίκης (photo)

Η παρακάτω ανάρτηση φιλοξενείται στο blog "Mαμά στον δρόμο", το οποίο αναδεικνύει τα κακώς κείμενα σε πεζοδρόμια στα οποία θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση μόνο πεζοί:

Η οδός Θεσσαλονίκης, στο Μοσχάτο, έχει μετατραπεί σ' ένα τεράστιο υπαίθριο πάρκινγκ.


Σε όλο σχεδόν το μήκος του δρόμου, το πεζοδρόμιο που βρίσκεται δίπλα στις γραμμές του Ηλεκτρικού είναι μονίμως κατειλημμένο από αυτοκίνητα.


Εντάξει, το ένα πεζοδρόμιο έχει καταργηθεί.
Τι γίνεται με το άλλο;
Για να δούμε από πού πρέπει να περάσει ο πεζός...

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Χαρίζεται σκυλί pointer σε Μοσχάτο και Ταύρο

Αναγνώστρια μας απέστειλε με e-mail αγγελία στην οποία χαρίζεται ένα υγιέστατο θηλυκό σκυλί ράτσας pointer:

Χαριζεται η Daniella , μια υγιεστατη ποιντερινα, 2 ετων και στειρωμενη.

Την εγκατελειψαν προφανως γιατι δεν ειναι αρκετα καλη για κυνηγι.

Για περισσοτερες πληροφοριες 6974317375 Μαρια

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος, κάντε κλικ πάνω σε καθεμία.

Διημερίδα για την πρόληψη από εξαρτησιογόνες ουσίες στο Μοσχάτο

Διημερίδα με θέμα «Πρόληψη: Εκπαίδευση στο ταξίδι της ζωής», που στόχο έχει να παρουσίασει την πολυετή συνεργασία ΟΑΕΔ και ΚΕΘΕΑ ((Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), θα πραγματοποιηθεί στην ΕΠΑΣ Μοσχάτου (Θεσσαλονίκης 47, Ηλεκτρικός Σταθμός Μοσχάτου) στις 5 και 6 Μαΐου 2011.

Τα Προγράμματα Πρόληψης ΟΑΕΔ - ΚΕΘΕΑ απευθύνονται τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Σχολών, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία που την περιβάλει, γονείς μαθητών, διοικητικό προσωπικό, αυτοδιοίκηση κ.λπ. Στο διάστημα της πολυετούς συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν 33 εργαστήρια βιωματικής εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή 537 εκπαιδευτικών και ωφελήθηκαν 6.000 μαθητές και 500 γονείς.

Η συνεργασία ΟΑΕΔ - ΚΕΘΕΑ αναπτύσσεται με προγράμματα εκπαίδευσης των ίδιων των εκπαιδευτικών στην πρόληψη, τη λειτουργία Συμβουλευτικών Σταθμών μέσα στο σχολικό πλαίσιο και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Σύμφωνα με του διοργανωτές, με δεδομένη την έκταση που λαμβάνει στη σύγχρονη εποχή το πρόβλημα της εξάπλωσης των εξαρτησιογόνων ουσιών σε κοινωνικές ομάδες νεαρής ηλικίας, σε συνδυασμό με την όξυνση κοινωνικών και οικογενειακών προβλημάτων που γεννούν πρόσθετες δυσκολίες και αδιέξοδα στους νέους, ενισχύεται σημαντικά η κρισιμότητα της συστηματικής και επιστημονικά θωρακισμένης διαδικασίας πρόληψης και μέσα στη σχολική κοινότητα.

Αντίστοιχα ενισχύεται η ανάγκη για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σχετικά με τις εξαρτήσεις, την αντιμετώπισή τους, την οργάνωση δραστηριοτήτων που προάγουν υγιή πρότυπα ζωής, την ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, συνεργασίας, αυτογνωσίας που προάγουν τη δυνατότητα αντίστασης στις αρνητικές πιέσεις.

Μνημείο για τα δύο παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ στο σημείο που εκτελέστηκαν

Όπως όλοι θυμόμαστε, την 1η Μαρτίου, δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εκτελέστηκαν από κακοποιούς, στα σύνορα Μοσχάτου - Ρέντη, κοντά στην λαχαναγορά.

Μετά από αίτημα που υπέβαλαν οι Ομοσπονδίες Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, στο σημείο της εκτέλεσης τοποθετήθηκε μνημείο προς τιμήν των δύο αστυνομικών:


Οι δύο Ομοσπονδίες έχουν ζητήσει και τη μετονομασία της οδού Περικλέους σε οδό Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γεωργίου Σκυλογιάννη.

E-mail αναγνώστριας: Ατύχημα το Πάσχα στην οδό Ελευθερίας

Αναγνώστρια μας απέστειλε e-mail σχετικά με ατύχημα, χωρίς θύματα ευτυχώς, την Κυριακή του Πάσχα στην οδό Ελευθερίας στο Μοσχάτο και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Παραλίγο να θρηνήσουμε και στο Μοσχάτο θύματα από τροχαίο την Κυριακή του Πάσχα, εξ αιτίας, τι άλλο, του πολύ αλκόολ!

Αυτοκίνητο είχε τρελή πορεία στην Ελευθερίας, χτύπησε 2 σταθμευμένα αμάξια και τούμπαρε στις 9 η ώρα της Κυριακής.

Αμέσως ήρθαν δύο πυροσβεστικά, η αστυνομία και ασθενοφόρο και απεγκλώβισαν σώο τον νεαρό οδηγό. Δόξα τω Θεώ, εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άνθρωποι και παιδάκια στον δρόμο, δεν θέλω να φανταστώ τι χειρότερο θα μπορούσε να είχε γίνει!

Ήταν σαν να έβλεπα ταινία δράσης. Αν και έχω χάσει δικούς μου ανθρώπους από τροχαίο, δεν πίστευα στα μάτια μου. Επιτέλους, ας αφήσουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε κάποιον που δεν πίνει, σε δευτερόλεπτα αλλάζει η ζωή μας!

Μαρίνα

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

VIDEO: Ανάσταση στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο

Μια τελευταία εικόνα από το φετινό Πάσχα είναι το video που σας παρουσιάζουμε από την Ανάσταση στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μοσχάτο. Για την ακρίβεια πρόκειται για λίγα δευτερόλεπτα μετά την Ανάσταση, καθώς ο ιερέας μας αιφνιδίασε και είπε το "Χριστός Ανέστη" στις 23:54, με αποτέλεσμα να χαθούν τα πρώτα δευτερόλεπτα.


Δείτε το video από την φετινή Ανάσταση:


Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλες και όλους!

Από τα βάθη της καρδιάς μας, ευχόμαστε

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


σε εσάς και όσους αγαπάτε. Να περάσετε όμορφα αυτές τις ημέρες και προσοχή στους δρόμους.

Μοσχάτο Live!

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Το πρόγραμμα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μοσχάτο με τις ακολουθίες της Μ. Παρασκευής, του Μ. Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα:

Μεγάλη Παρασκευή
8:30 π.μ.: Ακολουθία των μεγάλων Βασιλικών Ωρών, Εσπερινός της αποκαθηλώσεως
7:30 μ.μ.: Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου
10:00 μ.μ.: Έξοδος και περιφορά του Επιταφίου

Μεγάλο Σάββατο
8:00 π.μ.: Θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου
11:00 μ.μ.: Όρθος του Πάσχα
12:00 π.μ.: Τελετή λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου και εν συνεχεία η Θεία λειτουργία

Κυριακή του Πάσχα
7:00 μ.μ.: Αγάπη, Μέγας Εσπερινός του Πάσχα

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ύμνοι για Μοσχατιώτη παίχτη του μπάσκετ που αγωνίζεται στην Πάτρα

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Μοσχατιώτη παίχτη του μπάσκετ, Τάσου Χαλβατζή με την φανέλα του Έσπερου Πατρών, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον τύπο, που του πλέκει το εγκώμιο, παρουσιάζοντας και ένα βιογραφικό του:

Αυτός είναι ο τρομερός σέντερ της ομάδας μπάσκετ, Τάσος Χαλβατζής!

Ο πατέρας του, Νεκτάριος, ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα από το μπάσκετ, αλλά στην πορεία συνέδεσε το όνομα του με τον χώρο του βόλεϊ, το οποίο υπηρετεί τρεις δεκαετίες! Ο Τάσος όμως παρέμεινε στο άθλημα της πορτοκαλί μπάλας και στα περίπου 18 έτη αγωνιστικής του παρουσίας στα παρκέ έχει καταφέρει να θητεύσει σε πολλές ομάδες, γνωρίζοντας αρκετές Κατηγορίες!

Παρθενικός «σταθμός» στην καριέρα του εντυπωσιακού σέντερ του Έσπερου Πατρών Αλεξιώτισσας ήταν η ομάδα της «καρδιάς» του, Ολυμπιακός, στα μέσα της δεκαετίας του 90’, μαθητεύοντας υπό τις οδηγίες των προπονητών Τάκη Πανούλια και Σταύρου Κατσαφάδου στο παιδικό και εφηβικό τμήμα, αντίστοιχα! Εν συνεχεία, ο 30χρονος σέντερ-2-3-1981- μετακινήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το οποίο καθοδηγούταν από τον κόουτς Σωρότο στην Α2 Κατηγορία, ενώ ένα έτος μετά μεταγράφηκε στον Σπόρτιγκ, έχοντας ως προπονητές τους Πολυδωρόπουλο την πρώτη σεζόν και Μουζάκη και Λιόγα τη δεύτερη περίοδο!

Ύστερα από την ολοκλήρωση της, διετούς διάρκειας, θητείας του στο ιστορικό τμήμα των Άνω Πατησίων, το οποίο μετείχε τότε στην Α2, ο Τάσος Χαλβατζής, παρέμεινε στην ίδια Κατηγορία, αλλά όχι στο ίδιο συγκρότημα! Ο 30χρονος σέντερ φόρεσε τη φανέλα του Παλαιού Φαλήρου για δεύτερη φορά στη μέχρι τότε καριέρα του και συνεργάστηκε με τους προπονητές Σωρότο και Καραγιάννη! Ακολούθως, ο Χαλβατζής μεταγράφηκε στον Άλιμο, έχοντας ως κόουτς τους Κετσελίδη, Ζωντό και Βλάχο, ενώ ένα έτος μετά τη μετακίνηση του στο τμήμα το οποίο συμμετείχε στην Α2, ο εν λόγω μπασκετμπολίστας στρατεύθηκε στο Πυροβολικό Σώμα του νησιού Ρόδο!

Παρ’ όλα αυτά, ο Τάσος Χαλβατζής δε διέκοψε την καριέρα του ως αθλητής, αφού πρόσφερε για δύο έτη τις υπηρεσίες του στον Διαγόρα Ρόδου, ο οποίος μετείχε τότε στο τοπικό Πρωτάθλημα και καθοδηγούταν από τον αείμνηστο τεχνικό, Σάκη Καλαμπόκα! Επόμενος «σταθμός» για τον σέντερ του Έσπερου Πατρών Αλεξιώτισσας ήταν ο Έσπερος Καλλιθέας, ο οποίος συμμετείχε στον… μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής και στον πάγκο του βρίσκονταν οι Γιώργος Κετσελίδης και Περικλής Ταυρόπουλος κατά τη διάρκεια της σεζόν 2006-07!

Ένα έτος μετά, ο Χαλβατζής μετακινήθηκε στον Άρη Νικαίας, ο οποίος μετείχε στην ίδια Κατηγορία και καθοδηγούταν από τον Αχιλλέα Δεμέναγα, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Αργοναύτη Τργλιάς (Α’ ΕΣΚΑ) και Μίλωνα (Γ’ Εθνική), συνεργαζόμενος με τους προπονητές, Κουμαρά και Αλέκο Παππά, αντίστοιχα.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Tάσος Χαλβατζής συμφώνησε με τους ανθρώπους του Έσπερου Πατρών Αλεξιώτισσας και φέτος ευελπιστεί στην άνοδο της ομάδας μπάσκετ στη Β’ Εθνική! Στο χθεσινό (σ.σ.: Το άρθρο αναρτήθηκε στις 18/4, άρα το παιχνίδι έγινε στις 17/4) παιχνίδι του πατρινού τμήματος με αντίπαλο την Ε.Α. Πατρών εκτός έδρας, ο Χαλβατζής σκόραρε 26 συνολικά πόντους, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν αποτελεί τον σέντερ της βασικής πεντάδας του τμήματος!

(Πηγή: athlisi.com)

Συλλήψεις εμπόρων ηρωίνης στον Ταύρο

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Μ. Τετάρτης δύο γυναίκες ηλικίας 35 και 20 ετών και δύο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 31 και 24 ετών, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Κατόπιν διακριτικής επιτήρησης των συλληφθέντων και αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε κατά τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, βρέθηκαν στην κατοχή των εν λόγω ατόμων και κατασχέθηκαν τέσσερα δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 896 γραμμαρίων, ένα μικρό δέμα ηρωίνης βάρους 1,6 γραμμαρίων και εννέα κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων ρυθμίζονταν οι λεπτομέρειες των παράνομων συναλλαγών.

Σημειώνεται ότι δύο εκ των συλληφθέντων, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη και να διαφύγουν, εμβόλισαν με το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, αστυνομικό όχημα, στο οποίο προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

(Πηγή: Zougla.gr)

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Και δεύτερη καταγγελία για την Εθνική Τράπεζα του Μοσχάτου

Αναγνώστης, προφανώς ορμώμενος από το πρώτο e-mail με την καταγγελία για κακή συμπεριφορά σε μητέρα στην Εθνική Τράπεζα στο Μοσχάτο, έστειλε νέο e-mail στο blog tromaktiko κάνοντας παράπονα για την ίδια τράπεζα:

Εχθές πήγα και εγω στην εθνική τράπεζα του Μοσχάτου με το ενος ετους κοριτσάκι μου για να πληρώσω λογαριασμούς...Δεν μου ανοιγε κανεις να μπω μεσα με το καροτσι,τσακωθηκα με δυο υπαλληλους και αφου τελικα με αφησαν να μπω,μου ειπαν την επομενη φορα να μην περνω μαζι μου το μωρο!

Φευγοντας , δεν σηκωνοταν κανεις να μου ανοιξει,περιμενα 15',και αφου βρισκω καποιον προισταμενο-ο οποιος ηταν ο μονος ευγενικος!,ο οποιος μου ζητησε και συγνωμη για την συμπεριφορα των υπαλληλων-εφυγα...

Σε αλλες τραπεζες του μοσχατου , παντα μου ανοιγουν να μπω με το καροτσι,χωρις κανενα προβλημα...

Αναγνώστης

Ευχαριστούμε και πάλι τον αναγνώστη μας, Δ.Φ., που μας επισήμανε την είδηση.

ΣΟΚ: Βρέθηκε 25χρονος απαγχονισμένος στο Μοσχάτο

Κρεμασμένος σε δωμάτιο του σπιτιού στη συμβολή των οδών Σολωμού και Κωνσταντινουπόλεως βρέθηκε το μεσημέρι ένας 25χρονος στο Μοσχάτο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο νεαρός να έβαλε τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, περισσότερα στοιχεία αναμένεται να δείξει η ιατροδικαστική εξέταση.

(Πηγή: Newsbomb.gr)

Κακή αντιμετώπιση μητέρας στην Εθνική Τράπεζα Μοσχάτου

Αναγνώστρια του blog tromaktiko απέστειλε e-mail στο οποίο καταγγέλλει κακή αντιμετώπιση από υπάλληλο στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Μοσχάτο:

Ειμαι μητερα ενος κοριτσιου 17 μηνων και σημερα στις 9 το πρωι πηγα στη Εθνικη Τραπεζα στο Μοσχατο για να κανω μια συναλλαγη.

Στην τραπεζα υπαρχει το γνωστο συστημα με τις πορτες που ανοιγουν αφου μπεις στον θαλαμο και λογω καροτσιου πρεπει καποιος υπαλληλος να μου ανοιξει και τις δυο πορτες για να μπω. Να σημειωσω οτι στην τραπεζα δεν ειχε πολυ κοσμο,ε κανα νοημα σε καποιον υπαλληλο να μου ανοιξει και μου υπεδειξε τον υποδιευθυντη διπλα στην πορτα ο οποιος μιλουσε στο τηλεφωνο, και περιμενα να τελειωσει κατι που δεν εκανε!

Σε καποια στιγμη μετα απο αρκετη ωρα και αφου ειχα χτυπησει το τζαμι για να με δει, καποια υπαλληλος μεσα απο το καταστημα μου εκανε νοημα να παρω το παιδι στα χερια και ν'αφησω το καροτσι εξω!!!!!! Ακουσον! Ειναι αυτο ρατσισμος προς τις μητερες με παιδια ή οχι;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

*** Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας Δ.Φ. που μας ενημέρωσε για το θέμα, ώστε να το αναρτήσουμε.

Συνεδριάζουν Επιτροπή Διαβούλευσης και Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα

Σήμερα, Μ. Τετάρτη (20/4) συνεδριάζουν τόσο η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου. Όλες οι συνεδριάσεις θα γίνουν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51).

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδριάζει στις 15:00, με τα εξής θέματα:

1. Τεχνικό Πρόγραμμα
2. Προϋπολογισμός

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει στις 18:00, με τα ίδια θέματα της Επιτροπή Διαβούλευσης, δηλαδή:

1. Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2011
2. Προϋπολογισμός έτους 2011

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Άρση εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο του ΤΟ.ΣΥ.Ν. από το Συμβούλιο

Η ταραχώδης συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου που έγινε χτες (18/4), είχε ως αποτέλεσμα την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Προέδρου του Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν., Πολύδωρος Πατσουράκης, κατά τον απολογισμό της φιλανθρωπικής εκδήλωσης (που έγινε στις 9/4), μίλησε για απειλές που δέχτηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης από άλλο μέλος του ΤΟ.ΣΥ.Ν., ζήτησε αλλαγή συμπεριφοράς από τα μέλη του Συμβουλίου και τέλος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να συνεχίσει την θητεία του.

Τα μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Παναγιώτης Δελαβίνιας και Βασίλης Οικονόμου αρνήθηκαν την ύπαρξη απειλών, επικαλούμενοι και άλλους μάρτυρες, αφού η όποια κουβέντα έγινε σε ανοιχτό χώρο. Επιπλέον δήλωσαν ότι τέτοιες ενέργειες (όπως η εμπλοκή της αστυνομίας σε θέματα νεολαίας) πλήττουν την δημόσια εικόνα του Συμβουλίου, διασπούν την ενότητα που διατηρούσε το ΤΟ.ΣΥ.Ν. από τότε που υπάρχει και απομακρύνουν την νεολαία από τα κοινά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν. δέχτηκαν ύβρεις και απειλές από μέρος επισκεπτών του Συμβουλίου (δεν πρόκειται για τους δημοτικούς ή κοινοτικούς συμβούλους που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση), αλλά ευτυχώς με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, η κατάσταση ηρέμησε. Το μέλος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Γιώργος - Μαρίνος Παπανικολάου δήλωσε ότι τέτοιες ενέργειες υποβιβάζουν τον ρόλο του Συμβουλίου και πως ντρέπεται γι' αυτά που βλέπει και ακούει.

Η ψηφοφορία που ακολούθησε έδειξε πως τα μέλη του Συμβουλίου έχασαν την εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο τους (ύστερα από σχεδόν 2,5 μήνες θητείας), αφού με ψήφους 4-1 δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο. Για την ακρίβεια οι Παναγιώτης Μαντζαβάς, Παναγιώτης Δελαβίνιας και Βασίλης Οικονόμου ψήφισαν κατά της πρότασης εμπιστοσύνης, ο Γιώργος - Μαρίνος Παπανικολάου δήλωσε παρών και υπέρ της πρότασης ψήφισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Πολύδωρος Πατσουράκης.

Την συνεδρίαση παρακολούθησε πλήθος δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, αποδοκίμασαν την ένταση που δημιουργήθηκε και έδρασαν κατευναστικά ώστε να ολοκληρωθεί το Συμβούλιο χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα. Αξίζει να σταθούμε και στην δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων, Σπύρου Σακελλαρίου, που είπε πως τέτοιες εικόνες ρίχνουν το επιπεδο του ΤΟ.ΣΥ.Ν και δεν ταιριάζουν στην νεολαία.

Δημοτικό Συμβούλιο για την απογραφή Μοσχάτου - Ταύρου

Συνεδριάζει απόψε (19/4) και ώρα 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) με το εξής θέμα:

1. Παρουσίαση και συζήτηση επί της συνταχθείσης απογραφής και του ενοποιημένου ισολογισμού 1-1-2011


Ο Πρόεδρος

Θανάσης Ντερέκας

Άδειασαν τρία σπίτια στην οδό Μιαούλη

Ληστεία έγινε νωρίς χτες (18/4) το πρωί, στην οδό Μιαούλη και Πλάτωνος. Όπως φαίνεται, οι ληστές μπήκαν από το παράθυρο (το οποίο είναι ασφαλείας) του ισογείου και στην κυριολεξία μάδησαν και τα τρία σπίτια του τριώροφου διαμερίσματος.

Οι ληστές κατά τις εκτιμήσεις μπήκαν στο διάστημα 10:30 π.μ – 12:00μ.μ που ήταν και οι ώρες κατά τις οποίες έλειπαν και οι τρεις οικογένειες από το σπίτι

Αρχίζει και γίνεται επιτακτική ανάγκη πλέον η επιστροφή του αστυνομικού τμήματος στο κέντρο του Μοσχάτου.

(Πηγή: Μοσχάτο - Ταύρος Life)

Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα σε καφετέρια του Μοσχάτου

Χτυπήματα κατά του παράνομου στοιχηματισμού σημείωσε η αστυνομία στην Ελασόνα και το Μοσχάτο Αττικής.

Συγκεκριμμένα αργά χθες βράδυ στην Ελασσόνα του νομού Λάρισας, αστυνομικοί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνέλαβαν ιδιοκτήτη πρακτορείου του για διενέργεια παράνομου στοιχηματισμού. Μάλιστα κατέσχεσαν τα ευρήματα και ποσό 20.000, προερχόμενα εκ του παράνομου τζόγου.

Στη συνέχεια, σήμερα τις πρώτες πρωϊνές ώρες στο Μοσχάτο Αττικής συνελήφθη ιδιοκτήτης καφετέριας και ένας παίκτης που στοιχημάτιζε την ώρα εκείνη σε αγώνες ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής.

Ολοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στους κατά τόπους εισαγγελείς, αφού σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες, για τα περαιτέρω.

(Πηγή: Xrimanews.gr)

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σελίδα για τους ποδηλάτες του Μοσχάτου στο facebook

Αναγνώστης μας απέστειλε μια νέα σελίδα που έχει δημιουργηθεί για τους ποδηλάτες του Μοσχάτου στο facebook.

Το όνομα της σελίδας είναι MOSCHATO BICYLE FRIENDS και μπορείτε να την βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

Σκοπός της σελίδας είναι, όπως αναφέρεται μέσα σε αυτήν, να διοργανωθούν ποδηλατικές βόλτες και εκδρομές, αλλά και μια γενικότερη συζήτηση για το ποδήλατο, ειδικά μέσα στην πόλη του Μοσχάτου.

Όσοι πιστοί, ας προσέλθουν.

Δηλώσεις Ευθυμίου στο Βήμα της Κυριακής για τον ποδηλατόδρομο


Η εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" φιλοξενεί ρεπορτάζ για τους ποδηλατόδρομους στην Αττική και από το θέμα δεν θα μπορούσε να λείπει αναφορά στον ποδηλατόδρομο που θα δημιουργηθεί στο Μοσχάτο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, μίλησε στην εφημερίδα για τον ποδηλατόδρομο:

Στο Μοσχάτο τελευταία ξεκίνησε η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου.

Εως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί μόλις 800 μέτρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης κ. Ανδρέα Ευθυμίου, όπως φάνηκε από τη διαβούλευση που προηγήθηκε της κατασκευής, οι πολίτες του δήμου ήταν πολύ θετικοί. «Υπήρχαν και υπάρχουν βεβαίως μεμονωμένες αντιδράσεις από πολίτες που χάνουν θέσεις στάθμευσης.Οι γειτονιές όμως αναβαθμίζονται, όπως και ο φωτισμός των δρόμων. Οταν ολοκληρωθεί το δίκτυο, η πόλη θα συνδέεται με το θαλάσσιο μέτωπο.Το Μοσχάτο είναι ιδανικό για ποδήλατο, διότι είναι επίπεδο και έχει μεγάλους δρόμους» λέει ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος μπορεί να μην είναι ποδηλάτης, έχει όμως τρεις στην οικογένεια, τους δύο γιους του και την αδελφή του.

Για να δείτε το πλήρες άρθρο για τους ποδηλατόδρομους στην Αττική, κάντε κλικ εδώ.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Τρακάρισμα στην Μακρυγιάννη έφερε κυκλοφοριακό κομφούζιο (photo)

Τρακάρισμα στην λεωφόρο Μακρυγιάννη έγινε σήμερα, Κυριακή (17/4) στις 12.15 μ.μ.

Το τρακάρισμα που προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση για αρκετή ώρα στην κεντρική λεωφόρο του Μοσχάτου συνέβη όταν αυτοκίνητο πήγε να ξεπαρκάρει την ώρα που περνούσε το λεωφορείο.

Ο οδηγός του λεωφορείου δεν πρόλαβε να πατήσει έγκαιρα το φρένο και η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη ενώ ο δρόμος έκλεισε για περίπου μισή ώρα.

Ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματίες.

(Πηγή: Μοσχάτο - Ταύρος Life)


Για να δείτε τις φωτογραφίες σε πραγματικό μέγεθος, κάντε κλικ επάνω σε αυτές.

Νίκησε αλλά υποβιβάστηκε οριστικά ο ΑΟ Μοσχάτου

Ο ΑΟ Μοσχάτου πέτυχε την νίκη με το εντυπωσιακό 4-2 επί του Άρη Αμφιάλης, αλλά η νίκη του Ατρόμητου Πειραιά έφερε τον οριστικό υποβιβασμό για την τοπική μας ομάδα στα γήπεδα της ΕΠΣ Πειραιά, δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος.

Το ρεπορτάζ από το παιχνίδι είναι από το site onsports.gr:

Οι γηπεδούχοι σκόραραν από δύο τέρματα και στα δύο ημίχρονα. Την αρχή έκανε ο Παπαδόπουλος (34' και 42'), ενώ στο Β’ ημίχρονο τα γκολ πέτυχαν ο Λιόσης (56') και ο Σαλάμης (89').

Για τον Άρη Αμφιάλης τα γκολ σημείωσαν ο Μηνόγιαννης (63') και ο Σταματάκης (67').

ΜΟΣΧΑΤΟ: Κουρεπίνης, Τυράκης, Μωραϊτης (60' Κοκόλης), Λαλιάνι, Σιμιτσής, Λιόσης (60' Καρδαράς), Ντάφλας, Επιτροπάκης, Παπαδόπουλος, Σαλάμης, Ανδρουλιδάκης (55' Ποπάι)

ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ: Λαρεντζάκης, Φιλόπουλος, Ντουτσούλης (46' Καζαλάς), Δρόσος, Μηνόγιαννης, Μέξης, Γαγλίας (55' Πολιάς), Βιδάλης, Σταματάκης, Τρίμπος, Κοντομανώλης (70' Ράπτης).

Δηλώσεις Προέδρων για τα δημοτικά τέλη

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου, Θανάσης Ντερέκας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (11/4) με θέμα τα δημοτικά τέλη, προέβη στην ακόλουθη, σύντομη δήλωση:

"Τα χρήματα που εισπράττουμε από τους κατοίκους πρέπει να τα επιστρέφουμε πίσω με υπεραξία, μέσα από την καθαριότητα και τις άλλες κοινωνικές παροχές".

Την θέση του, για το ίδιο θέμα, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, Απόστολος Σιώκας:

"Η Αυτοδιοίκηση εισέρχεται σε μια νέα, πολύ απαιτητική εποχή και με σφιχτά χρονοδιαγραμματα όπως ορίζει ο Καλλικράτης. Η ένωση των πρώην Δήμων Μοσχάτου και Ταύρου αποτελεί σε επιχειρησιακό επίπεδο μία συγχώνευση. Σε οικονομικούς όρους η συγχώνευση είναι μία από τις πιο χρονοβόρες και επίπονες διαδικασίες. Εμείς, όμως, κληθήκαμε και την έχουμε φέρει εις πέρας σε επίπεδο μόλις τριών μηνών.

Τα δημοτικά τέλη έχουν ως σκοπό την ανταποδοτικότητα προς τους κατοίκους σε θέματα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Γι' αυτό το λόγο από τις πρώτες μέρες, απ' ό,τι είδαμε, αναβαθμίστηκε ο τομέας καθαριότητας του Ταύρου. Η αύξηση 5% και στις δύο δημοτικές κοινότητες αποτελεί μια γρήγορη και "εύκολη" λύση, σίγουρα όμως αποτελεί μια λύση, αν λάβουμε υπόψην τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Δεν πρέπει όμως να κάνουμε ξανά δεκτή στο μέλλον οποιαδήποτε παράλληλη αύξηση των δύο κοινοτήτων. Αυτονόητος και απαραίτητος σκοπός είναι η σύγκλιση των τελών των δύο κοινοτήτων. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες του Μοσχάτου να πληρώνουν υψηλότερα τέλη, όταν παρέχεται το ίδιο επίπεδο καθαριότητας.

Γι'αυτό πρέπει να κινηθούμε προς στην κατεύθυνση της άμεσης καταμέτρησης των τετραγωνικών μέτρων που δεν έχουν δηλωθεί και να αυξηθούν τα έσοδα, στον ανασχεδιασμό του τομέα καθαριότητας, στην ενίσχυση της ανακύκλωσης και στην εφαρμογή νέων σύγχρονων μορφών αποκομιδής απορριμάτων οι οποίες σε συνδυασμό με τις οικονομίες κλίμακος που πρέπει να εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν στην μείωση του κόστους της καθαριότητας.

Επίσης πρέπει να κοιτάξουμε μείωση των τελών σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άποροι και άνεργοι."

Εμπρησμοί αυτοκινήτων στο Μοσχάτο τα ξημερώματα

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον σταθμευμένων αυτοκινήτων είχαμε κατά την διάρκεια της νύχτας σε διάφορα σημεία της Αθήνας, αλλά και στην Σαλαμίνα.

Στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο Μοσχάτο, άγνωστος αριθμός ατόμων έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε τρία σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα.

Παρόμοιες εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν στην Αθήνα, την Κυψέλη, το Περιστέρι και στους Αμπελοκήπους, ενώ στην Σαλαμίνα τυλίχτηκαν στις φλόγες τρία σπίτια, όταν διαρρήκτες έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Για τις εμπρηστικές επιθέσεις γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Για να δείτε τις λεπτομέρειες από τις επιθέσεις σε άλλες περιοχές, κάντε κλικ εδώ.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Οι προτάσεις του Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου για την διαβούλευση

Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου μας απέστειλε με e-mail επιστολή που σχετίζεται με προτάσεις αναφορικά με την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Μοσχάτου - Ταύρου και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Επιστολή του Συνδέσμου Επιστημόνων Μοσχάτου σχετικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. 9064 Μοσχάτο 15.04.2011

Προς τον δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου
Προς τους δημοτικούς συμβούλους Μοσχάτου – Ταύρου
Προς τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Μοσχάτου – Ταύρου

1. Όπως είναι γνωστό , στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του άρθρου 76 του ν. 3852/2010 ,στην οποία μετέχει και εκπροσωπείται μεταξύ άλλων τοπικών φορέων και ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου .

2. Ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το νέο θεσμό της δημοτικής διαβούλευσης καθώς και το ρόλο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ως συμβουλευτικού οργάνου του δήμου για την εναρμόνιση των πολιτικών του δήμου με τις ανάγκες και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας . Θεωρούμε ωστόσο ότι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης μπορεί να αναδείξει τη σημασία του θεσμικού της ρόλου και τη δυναμική της μόνο όταν οι διαδικασίες λειτουργίας της διασφαλίζουν την ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία της και μόνο όταν πράγματι παραπέμπονται σε αυτήν προς διαβούλευση θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος και τοπικά προβλήματα μέσω μίας ουσιαστικής εφαρμογής της σχετικής νομοθετικής πρόβλεψης.

3. Προς το σκοπό της ουσιαστικής και εποικοδομητικής λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Μοσχάτου θεωρεί αναγκαία και προτείνει την άμεση ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μας , ο οποίος να ρυθμίζει λετπομερώς τις διαδικασίες λειτουργίας της εν λόγω Επιτροπής .Επισημαίνουμε πως πολλοί Δήμοι της χώρας έχουν ήδη εγκρίνει κανονισμό για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπης Διαβούλευσης .

4. Προτείνουμε δε να συμπεριληφθούν στον κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης οι ακόλουθες προβλέψεις,τις οποίες θεωρούμε απαραίτητες : α) η δυνατότητα συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, όποτε το ζητήσει το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών της με γραπτή αίτηση,όπου αναφέρονται τα προς συζήτηση θέματα και τα μέλη της Επιτροπής που υπέβαλαν την αίτηση και εισηγούνται τα θέματα , β) η τήρηση πρακτικών ,στα οποία καταχωρούνται οι συζητήσεις ,οι γνώμες που διατυπώνονται ,οι ψηφοφορίες , οι αποφάσεις και οι μειοψηφούσες θέσεις για κάθε θέμα , γ) η καταχώρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής στην ιστοσελίδα της διαβούλευσης του δήμου, δ) η έγκαιρη παρουσίαση των πορισμάτων της διαβούλευσης και των εισηγήσεων , γνωμοδοτήσεων , παρατηρήσεων και αποφάσεων της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στα αρμόδια όργανα του δήμου ,ώστε να διασφαλίζεται ότι τα πορίσματα της διαβούλευσης και οι εισηγήσεις της Επιτροπής λαμβάνονται υπόψη και αξιολογούνται επαρκώς .

5. Περαιτέρω ,σύμφωνα με το νόμο (άρθρ. 76 παραγρ. 2 του ν. 3852/2010) η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος που παραπέμπονται σε αυτήν από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο ,καθώς επίσης εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις ανατπυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών .

6. Όπως είναι γνωστό , στις 30 Μαρτίου 2011 παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό της χώρας το masterplan για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου που μελετήθηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και αποτελεί χορηγία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». To εν λόγω masterplan αφορά το μετασχηματισμό σε πάρκο μίας περιοχής έκτασης 760 περίπου στρεμμάτων της παραλιακής ζώνης από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην εκβολή του Κηφισού Ποταμού μέχρι και το κλειστό γυμναστριο Tae Kwon Do .Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος το masterplan πρόκειται να εγκριθεί έως τις 20 Μαίου 2011 ενώ έως τα τέλη Απριλίου 2012 αναμένεται να έχουν εγκριθεί ο σχεδιασμός , η περιβαλλοντική αδειοδότηση και οι τεχνικές μελέτες ώστε το έργο να δημοπρατηθεί Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη η θεσμική διαδικασία ψήφισης του προβλεπόμενου στο ν. 3843/2010 διατάγματος σχεδιασμού ,στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται και η διαβούλευση με τους αρμόδιους ΟΤΑ ,φορείς και οργανώσεις .

7. Θεωρούμε ότι μετά από το κακό προηγούμενο όλων των προηγούμενων ετών και τη μη υλοποίηση πληθώρας μελετών που έχουν εκπονηθεί για το φαληρικό μέτωπο οι προτάσεις του Ρέντσο Πιάνο αποτελούν ένα τεράστιο και τολμηρό «στοίχημα» ,το οποίο θα δικαιώσει ή θα ακυρώσει τις προσδοκίες των δημοτών του δήμου μας και την προοπτική της πόλης μας να αλλάξει την εικόνα της και να στραφεί προς τη θάλασσα.. Είναι προφανές ότι η ανάπλαση του φαληρικού όρμου με βάση το προαναφερόμενο masterplan ,καθώς και η υλοποίηση και η βιωσιμότητα του masterplan , αποτελούν ζητήματα γενκότερου τοπικού ενδιαφέροντος ,που συνδέονται με διαχρονικά τοπικά προβλήματα της περιοχής μας και με τη διαχρονική επιθυμία των δημοτών για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του δήμου μας ,το άνοιγμα του θαλάσσιου μετώπου και την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας .

8. Ενόψει των προαναφερομένων θεωρούμε αναγκαία και ζητάμε την άμεση παραπομπή του ζητήματος της ανάπλασης του φαληρικού όρμου με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου μας προς συζήτηση και διαβούλευση .

Ευελπιστώντας ότι η ουσιαστική λειτουργία του νέου θεσμού της διαβούλευσης και του νέου οργάνου της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης αποτελεί όχι μόνο δική μας επιθυμία αλλά και της δημοτικής αρχής, αναμένουμε ότι οι παραπάνω προτάσεις και τα αιτήματά μας θα τύχουν του ενδιαφέροντος και της άμεσης ανταπόκρισής σας .

Για το Σύνδεσμο Επιστημόνων Μοσχάτου

Η πρόεδρος

Ευγενία Παπαθεοδώρου
Δικηγόρος

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Επιστολή του μέλους του ΤΟ.ΣΥ.Ν., Γιώργου Παπανικολάου

Το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου, Γιώργος - Μαρίνος Παπανικολάου, μας απέστειλε ανοιχτή επιστολή, με την οποία εκτιμά ότι θα ανοίξει ένας ουσιαστικός και επώνυμος διάλογος σχετικά με το μέλλον του θεσμού στην πόλη μας:

Ανοιχτή επιστολή

(ως συνεισφορά στο διάλογο για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου)

Δεν θα σας πω ότι «βλέπω με έκπληξη» τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτο, αφού τα περίμενα.

Για μένα η ένταση, που επικρατεί, είναι κατασκευασμένη από εξωθεσμικούς παράγοντες και δυστυχώς έχουν πέσει στη παγίδα τους αρκετοί συνάδελφοι, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου.

Τη στιγμή που το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου αποκλείεται συστηματικά από κάθε δραστηριότητα του Δήμου, που αφορά τη Νεολαία εμείς κλείνουμε τα μάτια στα πραγματικά προβλήματα και επιδιδόμαστε στο μοίρασμα της πίττας της εξουσίας.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχει αφαιρεθεί από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου κάθε ρόλος με αποτέλεσμα να μιλάμε για ένα θεσμό χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Πολλοί θα πουν ότι δεν χρειάζεται να έχουμε αρμοδιότητες αφού είμαστε «συμβουλευτικό» όργανο. Με την παραδοχή αυτή εμείς απλώς ευλογούμε τα γένια μας ενώ αυτοί που θέλουν τη Νεολαία απούσα από τα κοινά κάνουν ήσυχα τη δουλειά τους.

Για μένα αγαπητοί συνάδελφοι δεν είμαστε απλώς συμβουλευτικό όργανό, είμαστε η θεσμική αντιπροσώπευση των νέων 15-28 ετών στο Δήμο, και έχουμε την απαραίτητη νομιμοποίηση τόσο νομικά όσο και μέσα από την εκλογική διαδικασία που μας ανέδειξε να διεκδικήσουμε πράγματα για τη Νεολαία του Μοσχάτου.

Αν επιλέξουμε την παραίτηση από τη διεκδίκηση τότε θα έχουμε αποτύχει στο έργο μας. Αν συνεχίσουμε να μιλάμε με όρους παλαιοκομματικούς θα μας πουν κομματόσκυλα. Αν συνεχίσουμε στην εσωστρέφεια τότε η Κοινωνία και οι Νέοι θα μας απαξιώσουν.

Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στη περιοχή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε: αύξηση της ανεργίας στους νέους, κλείσιμο σχολείων, περιθωριοποίηση, περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στο παιχνίδι τους. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι αντιπροσωπεύουμε όλους εκείνους τους μαθητές, φοιτητές, νέους ανέργους, επισφαλείς νέους εργαζόμενους, νέους επιχειρηματίες που μας ψήφισαν.

Σε αυτούς χρωστάμε ότι σήμερα έχουμε λόγο στο δημόσιο βήμα και όχι στους πολιτικούς μας φίλους, σε αυτούς δεν χρωστάμε τίποτα, μάλλον το αντίστροφο!

Με ελπίδα για το μέλλον,

Γιώργος-Μαρίνος Παπανικολάου
Μέλος Δ.Σ. Το.Συ.Ν. Μοσχάτου

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μοσχάτου - Ταύρου εξέδωσε ανακοίνωση - καταγγελία για το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο και την δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Για μια ακόμη φορά επιχειρείται από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να εμπορευματοποιηθεί λαϊκή περιουσία και να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτή τη φορά με πρόσχημα την επισκεψιμότητα και την πηγή εσόδων για το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου μπαίνει στο στόχαστρο το πάρκο του Ταύρου.

Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ομόφωνα ψήφισαν υπέρ της επινοικίασης και εκμετάλλευσης του Πάρκου του Ταύρου από ιδιώτες, ώσττε δήθεν να εξασφαλιστούν έσοδα για το Δήμο, με πρόσχημα ότι κάθε επινοικίαση θα είναι για ορισμένο χρόνο.

Θεώρησαν άλλωστε ότι μόνη λύση για τα έσοδα του Δήμου είναι να αποτελέσει δέλεαρ για τους ιδιώτες, διαφωνώντας με την πρόταση των κομμουνιστών, εκλεγμένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ότι μόνο το κράτος πρέπει να διαχειρίζεται, να διασφαλίζει και να χρηματοδοτεί παρεμβάσεις που θα γίνονται σε τέτοιους χώρους, ώστε να αναδεικνύονται σε χώρους για την αναψυχή του λαού και καμμιά ιδιωτική πρωτοβουλία δεν πρέπει να αναπτύσσεται.

Τέτοιες αποφάσεις, εμείς οι κομμουνιστές, τις καταγγέλουμε στο λαό. Θεωρούμε τερτίπια των κομμάτων της πλουτοκρατίας να λένε ότι από τη μια η αξιοποίηση του Πάρκου θα είναι κοινωνικού περιεχομένου και από την άλλη να ανοίγουν δρόμο στις επιχειρήσεις να παρεμβαίνουν.

Άλλωστε η κυβέρνηση, μαζί με ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμβάλλει στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας με το πρόσχημα της δήθεν αξιοποίησης με πρόσφατα παραδείγματα το Αεροδρόμιο του Ελληνικού και την «αξιοποίηση» του Φαληρικού Μετώπου.

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι η παραχώρηση ορισμένου χρόνου γίνεται μόνιμου χρόνου προκειμένου το μεγάλο κεφάλαιο να αυξήσει τα κέρδη του σε βάρος των λαικών στρωμάτων.

Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν πως θα διαχειριστούν την περιουσία τους προς όφελός τους. Πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που τους προβάλλουν ότι τέτοιες ενέργειες είναι τάχα για το καλό τους. Έχουμε παραδείγματα όπου η κινητοποίηση του λαού απέτρεψε παρόμοιες προσπάθειες παρέμβασης ιδιωτών σε δημόσια πάρκα, όπως στο Πάρκο του Τρίτση.

Καλούμε τα φτωχά λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν:

• Καμμία επινοικίαση του Πάρκου σε ιδιώτη.
• Να παραμείνει λαϊκή περιουσία και η χρήση του να είναι δωρεάν για το λαό.
• Να αναβαθμιστεί σε χώρο αναψυχής, άθλησης, πρασίνου μόνο προς όφελος του Ταυριώτικου λαού.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
14/04/2011

Τι συζητήθηκε στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου

Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου εξέδωσε δελτίο τύπου για την συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου της Τρίτης 12/4 και ενημερώνει για τα θέματα που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν:

Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου, Συνεδρίαση 12/4/11

Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου την Τρίτη, στις 12 Απριλίου του 2011, στην αίθουσα του ημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου. Στην 7η Συνεδρίαση της Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε ύστερα από την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8319/7-4-2011 πρόσκληση του Προέδρου της, η οποία επιδόθηκε στα μέλη νομότυπα και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010, ήταν παρόντες όλα τα μέλη της Κοινότητας. Οι: Σιώκας Απόστολος (Πρόεδρος), Ναυπλιώτη Καλλιόπη (Αντιπρόεδρος) και τα μέλη: Φελλάς Γεώργιος, Πλιάτσικας Αθανάσιος, Κουνέλης Ελευθέριος, Μιχαλόπουλος Χρήστος, Τέγας Κων/νος, Λεγάκη Αναστασία, Ζώταλης Δημήτριος, Γιαμπουράς Μιχαήλ και Λουκή Μαρίνα.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν η Αντιδήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κα Καπετανάκη Αγγελική, ο Αντιδήμαρχος κος Δαμηλάκος Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος κα Λουκή Μαρία και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ.: Σάββας Ιωάννης, Τουφεξίδης Χάρης και Μελίστας Αθανάσιος. Εννέα θέματα βρίσκονταν στο πρόγραμμα της συζήτησης της συνεδρίασης.

Το πρώτο θέμα αφορούσε το Ετήσιο Πρόγραμμα Έργων Δράσεων για το 2011 της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου. Η κα Λουκή και οι υπεύθυνοι από την τεχνική υπηρεσία του ήμου μίλησαν για ένα «νοικοκυρεμένο» τεχνικό πρόγραμμα, απαλλαγμένο από τις φλυαρίες και τα μεγαλόπνοα σχέδια του παρελθόντος που δεν είχαν εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Ένα πρόγραμμα που βασίζεται στις ανάγκες του νέου διευρυμένου ήμου Μοσχάτου-Ταύρου και που προσφέρει ασφάλεια και ρεαλισμό. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Ζώταλης Δημήτριος έδωσε αρνητική ψήφο, με το σκεπτικό ότι δεν είχε προηγηθεί απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, για να υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη, ενώ αρνητική ψήφο έδωσε και ο κ. Γιαμπουράς Μιχαήλ. Η κα Λεγάκη Αναστασία ψήφισε θετικά, με την ένσταση για το έργο της δημιουργίας υπόγειου γκαράζ, στο οικ. Τετρ. 16 της Αθανασίου Διάκου.

Τα επόμενα τέσσερα θέματα είχαν σχέση με τα καταστήματα (μουσικά όργανα και λειτουργία). Για την έγκριση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην «ΟΙΝΟΘΟΗ», η θετικής ψήφος ήταν ομόφωνη, όπως και για το κατάστημα με την επωνυμία « ΔΙΠΟΡΤΟ». Ομόφωνη ήταν η ψήφος και για την προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος «καφετέρια Σνακ-Μπαρ» του κ. Σταυρόπουλου Κωνσταντίνου.

Η λήψη απόφασης για έγκριση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στο «εστιατόριο-ταβέρνα» με την επωνυμία «Τα Μπεγίρια», προβλημάτισε το συμβούλιο, αφού υπήρχαν αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής σχετικά με την ένταση της μουσικής του καταστήματος τις ώρες κοινής ησυχίας. Τόσο οι κάτοικοι, όσο και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μίλησαν σε πολιτισμένο κλίμα για το θέμα που έχει προκύψει. Το συμβούλιο της ημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αναβολής της λήψης απόφασης, προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από τη Νομική Υπηρεσία και από την Περιφέρεια. O Πρόεδρος κάλεσε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να σεβαστεί την ώρα κοινής ησυχίας και ζήτησε από τις δύο πλευρές να έλθουν σε μεταξύ τους συνεννόηση ώστε να υπάρξει μια κοινά αποδεκτή λύση.

Το έκτο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε τη λήψη απόφασης για την κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού εξόδων της ημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου. Η πρόταση του προέδρου για μηδενικό προϋπολογισμό εξόδων ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Αρνητικές ψήφους δόθηκαν από τα μέλη, κ. Ζώταλη Δημήτριο και κ. Γιαμπουρά Μιχαήλ, ενώ η Αντιπρόεδρος κ. Ναυπλιώτη Καλλιόπη ψήφισε θετικά και πρότεινε να υπάρξει εθελοντική εισφορά χρηματικού ποσού από τα μέλη της Κοινότητας Μοσχάτου, προκειμένου να εξασφαλιστούν χρήματα για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών της κοινότητας.

Τα τελευταία τρία θέματα ( «μετακίνηση κυκλοφοριακού σήματος “STOP” από οδ. Κωνστ/λεως σε οδ. Κανάρη και από οδ. Πίνδου σε οδ. Κανάρη» - «Εισήγηση για ενίσχυση του φωτισμού στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη» και «Εισήγηση για απομάκρυνση βαρέων οχημάτων παράνομα σταθμευμένων στην οδό Πειραιώς και Αναξαγόρα») ψηφίστηκαν ομόφωνα. Ο κ. Γιαμπουράς Μιχαήλ, στο θέμα της ενίσχυσης του φωτισμού της Λεωφ. Μακρυγιάννη, πρότεινε να επεκταθεί η ενίσχυση και στους άλλους δρόμους του Μοσχάτου.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Κόλλησε" ο ΗΣΑΠ στον Ταύρο λόγω κατάληψης στο Θησείο

Χωρίς τρένο έμεινε το κομμάτι Ταύρος - Μοναστηράκι, αφού κατάληψη στον σταθμό του Θησείου είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο αυτό.

Η κατάληψη των γραμμών έγινε από ομάδα ατόμων που διαμαρτύρεται για την προσωρινή επίχωση του μνημείου του “Βωμού των 12 θεών”.

Μετά τις 18:30 το κομμάτι άνοιξε και η κίνηση γίνεται κανονικά.

Η διακοπή της κυκλοφορίας αποφασίσθηκε από τον ΗΣΑΠ για να αποδεχθούν ατυχήματα, δεδομένου ότι ορισμένα άτομα πήδηξαν στις γραμμές από την οδό Αδριανού και από την πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς προκειμένου να εμποδίσουν τους αρχαιολόγους να ολοκληρώσουν το έργο. Για το λόγο αυτό ο ΗΣΑΠ ζήτησε επέμβαση των ΜΑΤ η παρουσία των οποίων πάντως δεν στάθηκε ικανή για να σταματήσουν τα επεισόδια.

Οι οργανώσεις διαμαρτύρονται για την κατάχωση των θεμελίων του Βωμού των Δώδεκα Θεών που έχει εντοπισθεί μαζί με άλλες αρχαιότητες - τη συνέχεια της οδού Παναθηναίων καθώς και της Στοάς του Ελευθερίου Διός - στο σημείο αυτό, εδώ και δεκαετίες. Ηδη ωστόσο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχει δώσει την έγκρισή του για την κατάχωση των αρχαιοτήτων προκειμένου να προστατευθούν από τη διέλευση του τρένου. Να σημειωθεί ότι ο ΗΣΑΠ κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων για παρακώλυση εκτέλεσης δημόσιου έργου ενώ από την πλευρά τους οι διαμαρτυρόμενοι κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα εκδικασθεί αύριο.

(Πηγή: Το Βήμα online)