Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Τι έγινε στο χθεσινό (02/12) ΤΟΣΥΝ

Συνεδρίασε χτες το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου, με θέματα που αφορούσαν την μαθητική κοινότητα, κυρίως.

Το παρόν έδωσαν μαθητές από σχεδόν όλα τα σχολεία της πολής, πρόεδροι των ενώσεων γονέων και κηδεμόνων, καθώς και πρόεδροι σχολικών επιτροπών και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το πρώτο θέμα αφορούσε την περσινή δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το πώς οι μαθητές σκοπεύουν να τιμήσουν την μνήμη του. Με ψύχραιμες τοποθετήσεις, τόνισαν ότι θέλουν να τιμήσουν την μνήμη του, αλλά διαχωρίζουν αυτήν την πρόθεση από βανδαλισμούς και επεισόδια, όπως αυτά που έγιναν πριν από έναν χρόνο σε όλη την Ελλάδα. Μαθητές και συμβούλιο συζήτησαν πιθανούς τρόπους τίμησης της μνήμης του Αλέξη.

Μεγάλη κουβέντα έγινε μεταξύ των μαθητών και των γονέων που βρίσκονταν στο Συμβούλιο για τα προβλήματα στα σχολεία και τα αιτήματα των σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη, του 1ου και 2ου Λυκείου Μοσχάτου. Μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση τα πειστικά και καίρια επιχειρήματα των μαθητών, καθώς και η διάθεση όλων των πλευρών για διάλογο, χωρίς αναθέματα και αφορισμούς, με στόχο την βελτίωση των σχολείων του Μοσχάτου.

Ιδιαίτερη στιγμή του Συμβουλίου ήταν η παρέμβαση του πρόεδρου του 15μελούς του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Μοσχάτου (το γνωστό Νυχτερινό), ο οποίος περιέγραψε τα προβλήματα που βιώνει, ενώ στάθηκε στις προκαταλήψεις που υπάρχουν για το σχολείο του, προκαταλήψεις που δεν αφορούν τους μαθητές του ημερήσιου Λυκείου με το οποίο συστεγάζονται, αλλά των διευθυντών και καθηγητών.

Κλείνοντας την συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου, Απόστολος Σιώκας, τόνισε ότι σκοπός του ΤΟΣΥΝ είναι να ανοίγουν τα μικρόφωνα σε μαθητές και γονείς, να εκφράζουν τα προβλήματα τους και το όργανο να γίνεται το μέσο ώστε να λύνονται τα προβλήματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου