Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Επιστολή στους γονείς από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας - Μοσχάτου αποστέλλει ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς και εμείς την αναδημοσιεύουμε αυτούσια:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


Μάρτιος 2010

Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί γονείς,

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Καλλιθέας και του Μοσχάτου ως εργαζόμενοι, αλλά και ως γονείς βιώνουμε την ανασφάλεια και τη οικονομική ανέχεια που προκαλούν στην κοινωνία μας τα μέτρα που πήρε πρόσφατα η κυβέρνηση σε βάρος μας. Μέτρα για τα οποία σαφώς δεν ευθυνόμαστε και που στρέφονται ενάντια στο δικό μας παρόν και κυρίως ενάντια στο μέλλον των παιδιών μας.

Φίλες και φίλοι,

Οι αυξημένες απαιτήσεις των καιρών, η κατάρρευση κοινωνικών αξιών και η καταρράκωση πολιτικών θεσμών, όπως αυτοί καθημερινά προωθούνται μέσα από τα Μ.Μ.Ε. αλλά και από συστήματα πολιτικής, δίνουν στην εκπαίδευση επιτακτικότερη από ποτέ την κοινωνική ευθύνη για την προετοιμασία σκεπτόμενων ανθρώπων, ενεργών πολιτών και υπεύθυνων εργαζόμενων.
Οραματιζόμαστε ένα σχολείο δημιουργικό, με καινοτόμες δράσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, όμως η πρόοδος στο σχολείο θα περάσει μέσα από το δάσκαλο.

Ένα δάσκαλο:
ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΟ και όχι χειραγωγημένο
ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟ και όχι απλά καταρτισμένο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΑΡΚΗ και όχι οικονομικά εξαθλιωμένο
ΗΘΙΚΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟ και όχι απαξιωμένο και φοβισμένο
ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και όχι συμβιβασμένο
ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ και όχι υποταγμένο
ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ και όχι στείρο και απογυμνωμένο
ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ και όχι αδιάφορο
ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ. ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ και όχι απογοητευμένο και συμμορφωμένο.

Με τα νέα μέτρα

άρχισαν ήδη οι αδικαιολόγητες περικοπές στους μισθούς μας (οι οποίοι υπολείπονται κατά πολύ των συναδέλφων μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

προστίθεται η ακρίβεια στην καθημερινότητά μας.

το Πρόγραμμα Σταθερότητας που υποβλήθηκε κι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει α)μείωση του διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών στη Δημόσια εκπαίδευση κατά 50% β) περικοπές στους διορισμούς αναπληρωτών .γ) Θα συγχωνευτούν σχολεία και θα γίνουν συμπτύξεις τμημάτων.

Ποιες συνέπειες θα έχουν αυτά τα μέτρα στην ποιότητα της εκπαίδευσης; Πού αποβλέπουν τελικά; Είναι αυτό αναβάθμιση της εκπαίδευσης; Οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά, το σχολείο, θα γίνουν το εξιλαστήριο θύμα;

Ας πληρώσουν οι επιχειρήσεις και οι τραπεζικοί όμιλοι, ας πληρώσουν όλοι εκείνοι που κέρδιζαν χρόνια τώρα σε βάρος μας, εκείνοι που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, εκείνοι που κερδοσκόπησαν στα χρηματιστήρια αποσπώντας ολόκληρες περιουσίες, εκείνοι που αναμίχθηκαν στα οικονομικά σκάνδαλα.

Καταγγέλλουμε λοιπόν την υποκρισία που από τη μία βραβεύει τη δράση –ως από μόνη της να υλοποιήθηκε- και από την άλλη εξαθλιώνει, απαξιώνει και τιμωρεί αυτόν που την υλοποιεί.

Κάθε οικονομική επένδυση σε εκπαιδευτικό, τεχνολογικό, εξοπλισμό για να αξιοποιηθεί απαιτεί πρωτίστως επένδυση στον ίδιο το δάσκαλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί γονείς,
Στον αγώνα μας σας θέλουμε δίπλα μας για να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας και το μέλλον μας!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΣΤΑΘΗΣ

Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

50 σχόλια:

  1. Τι παραπανω δικαιωματα εχετε εσεις απο τον υπολοιπο Ελληνικο λαο που βρισκεται στην ιδια μοιρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δουλεψετε πρωτα δωδεκα μηνες οπως ολοι οι Ελληνες και μετα βγαλτε γλωσσα.Το ωραριο 8-4 το ξερετε, αφηστε την Πολιτικη εξω απο τις ταξεις και ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ.Καποιοι σαν και σας εχουν καταντησει το Δασκαλο δασκαλακο Και απ'το Μοσχατο περασαν Παναξιοι Δασκαλοι και οχι Κομματοδασκαλοι. Ετσι γιατι καποια πραγματα εχουν ξεφυγει εντελως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρα απο τα σχόλια ...και το "κομματοδάσκαλοι"
    το κείμενο αναφέρεται σε καποια σωστά θέματα που δεν πρεπει να παραβλέπουμε και κατι ακόμα μην κρίνουμε τοσο ευκολα το δάσκαλο και αφήνουμε τους εσυτούς μας σαν γονεις εκτός.....
    οσο για το
    "Τι παραπανω δικαιωματα εχετε εσεις απο τον υπολοιπο Ελληνικο λαο που βρισκεται στην ιδια μοιρα?"
    Εσείς κύριε ανώνυμε τι επαγγέλεστε ?
    αυτά τα λίγα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tous treis logous gia na ginei kapoios daskalos tous kserete??
    na sas tous to pw egw: iounios,ioulios,augoustos!
    oso gia to ...
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ
    tha to diorthwna legontas oti den uparxei sxoleio tou mellontos,an o daskalos den agapaei pragmatika ti douleia tou kai ta paidia.
    oso gia ton anwnumo pou ton rwtate ti epaggelete.. apo to wrario kai mono pou grafei idiwtikos upallilos tha einai pou sigoura to 8wro mono 8wro de tha einai,kathws oi 8 wres den arkoun ston idiwtiko tomea.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ σωστα απαντα ο 2ος Ανωνυμος σε ολα. Ειμαι ιδιωτικος υπαλληλος και περηφανος μαλιστα ,και για τον μισθο μου και τη δουλεια μου στη οποια κρινομαι Καθημερινως, και φροντιζω για τις γνωσεις μου στις συγχρονες αναγκες της δουλειας μου.Δεν μου φταιει το Κρατος αν εγω θελω να δουλευω 240 μερες και να πληρωνομαι για 350!Ολα τ'αλλα ξερετε πως λεγονται -κοροιδα ειμαι δημοσιως στα αρχ..α ολα , αφηστε λοιπον τα δακρυα για τα σχολειά και τους μαθητες.Μην σας πιανει τρεμουλα θα μαθετε να δουλευετε σαν επαγγελματιες της συγχρονης Ελλαδας ειτε το θελετε ειτε οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α..και κατι αλλο οι συνδικαλες σας ειναι Κομματοδασκαλοι γιατι η επιστολη αυτη μονο το συνολο των εκπαιδευτικων του Μοσχατου -θελω να πιστευω -δεν εκφραζει.Γιατι αλλιως κριμα .κλπ.κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλή χολή για τους δασκάλους...εσεις κρίνετε με την ποσότητα ( χρόνος δουλειάς ) και οχι με την προσφορά έργου ..ο δάσκαλος δίνει την αγάπη, τη στήριξη, την εκπ/ση, την αγωγή,την κατανόηση ....την ώρα που εσεις δεν έχετε την όρεξη , τη διάθεση να ασχοληθείτε με τα δικά σας παιδιά !!!!!και τα βάζετε και βλέπουν DVD και ηλεκτρονικά.
    Έπειτα για ολά φταίει το σχολείο και ο δάσκαλος...
    Αγαπητοι υπάρχουν και "καλοί" και "κακοί" σε όλα τα επαγγέλματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θελετε κιάλλα-- γιατι κανουν συνελευσεις στις ωρες διδασκαλιας?τα παιδια σκεφτονται η την τσεπη τους, και δινεις αγαπη και αγωγή χωρις ανταλαγματα, χολη ναι,γιατιαυτα που γραφει η ανακοινωση ειναι Προκλητικα
    Εχω τρια ατομα πρωτου και συγγενικου βαθμου Δασκαλους.Και πως θ'χεις προσφορα εργου χωρις αγαπη για την δουλεια σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε παιδιά εγω λέω να βάλουμε τους δασκάλους να δουλεύουν τζάμπα ...εσεις τι λέτε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστα, να αμοιβονται συμφωνα με αυτο που κανουν γιατι μαλλον παιρνουν πολλα γιαυτο.και οι δασκαλοι δεν ειναι κατι διαφορετικο απο τους αλλους Δημ.Υπαλ. ελεος πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για ποιους Δημ. υπαλλ. αναφέρεσαι για τους εφοριακούς , των υπουργείων (πχ εσωτερ.- εξωτερ.,οικονομιας, κ.λ.π) που τα επιδόματα και οι κρυφες μιζες πανε σύννεφο ...
    έλεος πια ...με τους δασκάλους ...τοση ζήλια ...γιατι δεν γίνατε και εσεις ...
    Μεγάλο το κόμπλεξ βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Stathi proxwra,allakse ta ola!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν εγινα γιατι δεν μ'αρεσει η μιζερια που καλλιεργειτε αποτους λιγους για τους πολλους.Το κομπλεξ να το ψαξετε στη ανακοινωση που αυτη ηταν η αφορμη Γιαυτο μην κρυβεσαι Κομματοδασκαλε και παραδεξου οτι λειτουργεις μονο με προσωπικο συμφερον και οχι απο αγαπη για τα ΠΑΙΔΙΑ και την ΠΑΙΔΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πεστε μας κιολας οτι ειστε αδικημενοι με ωραριο 8-1 καλα σας χωνουν οι παραπανω.(Υπαλ.Τραπεζας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ετσι μπραβο τωρα ολα εξηγουνται Η Αθηνα δεν ειναι Επαρχια,τα κομπλεξ λοιπον σ'αυτους που τα καβαλανε απο τα χωρια τους και μιλαμε με νννν και λλλλλ και με λες και σε λεω.Αντε πισω να βρουμε την ησυχια μας.Διαβασε το Blog (μπλογκ) εισαι απο το Μοσχατο Οταν.... ξερεις ,για να μαθεις λιγη κοινωνικη ιστορια Μοσχατου Αλλοδαπε μοσχατιωτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΣΑ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΩ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ-Θ Α Ν Α Σ Η Σ Λ Ε Ρ Ο Υ Ν Η Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν ειμαι του χωρου σας δεν μου λεει κατι.Ειμαι Ελλην -Ευρωπαιος εργαζομενος που πληρωνω Δημ Υπαλ.για να κανουν σωστα τη δουλεια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. K. ΣΦΥΡΟΕΡΑ σωστα, αλλα εχει καμια σχεση το ονομα αυτο με την παραπανω ανακοινωση ?θα τρελαθουμε εντελως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ακριβως αυτος ειναι Δασκαλος ζητησαι κατι απο αυτα τα αθλια της ανακοινωσης περι-Κάθε οικονομική επένδυση απαιτεί πρωτίστως οικονομική επένδυση στον ίδιο το δάσκαλο-κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΙΛΗΣΑΝ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ.
    ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ?
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ.
    ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ.

    ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟ,ΟΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ?

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολυ σωστα ,αιτηματα για επιμορφωση, καλυτερα βιβλια ,κλπ,και οχι συνεχως μιζερια και κλαψα ετσι δεν γινεσαι Δασκαλος, θα μεινεις δασκαλακος του χωριου.Ξυπνηστε και πεταξτε εξω ολα τα κομματοσκυλα που σας παρασυρουν στο παρελθον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. H τοποθέτησή μου σχετικά με τα σχόλια για την επιστολή και τους δασκάλους, έχει σταλεί στο blog και ελπίζω να αναρτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΚΡΗ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕςΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΥΡΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. *στους γονείς μου οφείλω το ζην στους δασκάλους το ευ ζην*.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1.Ο Μέγας Αλέξανδρος το είχε πει οχι εγω!!!
    2. Φίλε Δημητρη σχετικά με την επιστολή και τη δημοσιευση της ξέρεις τις αποψεις μου ...δες και παραπάνω....

    και μια πρόταση μιας και η συζήτηση ειναι τόσο ενδιαφέρουσα γιατι δεν γράφουμε και επώνυμα...να μην κρυβόμαστε πίσω απο το "ΑΝΩΝΥΜΟΣ"
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ...ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ...ΛΟΙΠΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ο ανωνυμος 6 εχει 3 ορθ. λάθη..
    ο 5 να προσέξει το συντακτικό του και μην ξεχνάμε να βάζουμε και κανένα τόνο...

    Χιούμορ κάνω δεν πιστευω να το πήρατε στα σοβαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σας και παλι, βλεπω οτι εδω εχει ψωμι,για την ταμπακιερα ομως τιποτα ,και ρωτω ΠΑΛΙ ειναι αυτη ανακοινωση δασκαλων που συμμεριζονται την κατασταση της χωρας αυτη την στιγμη και γενικα την οικονιμικη κριση ή αντε να πουμε κατι και μεις για να φανουμε λιγο στο Μοσχατο-γιατι για παραπερα θα πεσει πολυ μα πολυ κραξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. θεωρώ ότι αυτή η επιστολή είναι πραγματικό ολίσθημα για τον εκπαιδευτικό χώρο που εκπροσωπείται.Οι κύριοι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί μας θεωρούν όλους λίαν επιεικώς ηλίθιους Διότι: παρόλο που καλά γνωρίζετε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην χώρα στενάζουν και πραγματικά περνούν πού δύσκολα, γιατί σε όλους γίνονται οι ίδιες περικοπές, εσείς ζητάτε να ξεχωρίσετε βάζοντας πάλι μπροστά τα παιδιά μας.
    Γιατί;
    Ποιοι είστε εσείς;
    Είστε κάτι διαφορετικό;
    Εμείς θέλουμε έναν δάσκαλο δάσκαλο!!! κι όχι έναν στυγνό επαγγελματία που χρησιμοποιεί παιδιά και γονείς για να επιτύχει τον σκοπό του.
    Οι γονείς δεν είναι μαζί σας. γιατί κι εσείς δεν είστε μαζί τους.
    Φτάνει πια η υποκρισία!
    Υ.Γ. έμαθα ότι το 6ο δημοτικό σχολείο Μοσχάτου προτάθηκε να μπει σε ένα πρόγραμμα "Νέο σχολείο". Γιατί παλεύεται να μην γίνει κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τωρα μαλιστα με την επιστολη του Κ.Ζωταλη, καποια πραγματα μπαινουν στη θεση τους, και μπραβο του για το θαρρος.Με αυτες τις ιδεες κανεις και πολιτικη και συνδικαλισμο.ο προεδρος σας μαλλον ειναι απ'αυτους τους "καλους"βολεμενους" και θελεινα ζητησει ψηφο στις δημοτικες? ε ρε γελοια .Φιλε το Μοσχατο δεν το ξερεις, δεν αρκει να μενεις καποια χρονια πρεπει να εχεις γεννηθει!!!
    Αυτα και τελος ...Το ποιος ειμαι?.. καθε μερα με βλεπετε καθε μερα σας βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συμφωνώ με το σχόλιο του Κυριου παραπανω, οχι μόνο γιατι τα γραφει σωστα αλλα γιατι αυτη εινα η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.θα μάθετε να δουλευέτε οπως ολοι οι Ελληνες,και θα μαθετε τι σημαινει αξιοκρατεια και πολλες ακομη λεξουλες που σας φερνουν τρεμουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "εσείς ζητάτε να ξεχωρίσετε βάζοντας πάλι μπροστά τα παιδιά μας."

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ >>> ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ

    ΘΑ ΠΗΔΗΧΤΩ ΑΠ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Το ποιος ειμαι?.. καθε μερα με βλεπετε καθε μερα σας βλεπω"

    Μην σε χασω το απογευμα κερνας καφέ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. KATALHGW STO SUMPERASMA PWS DEN SAS PEIRAZEI H EPISTOLH APO MONH THS-ALLA O PROEDROS THS.
    H GNWSTH KAKIA TOU MOSXATOU.

    DEN PANE NA GAMHTHOUN OI DHMOTIKES?
    EXEI KOLLHSEI TO MUALO OLWN MAS.
    KHNYGOI MIAS PEZHS EKSOUSIAS.
    AS KATEVEI PALI O PAPANTWNHS ME TOUS IDIOUS SUMVOULOUS KAI NA TELEIWNEI TO PANHGURI.
    DEN THA VGALOUME KAI KARKINO GIA TIS KWLODHMOTIKES.
    ETSI KI ALLIWS DEN PROLAVATE NA KATASTREPSETE THN POLH MAS-AS SAS DWSOUME LIGO XRONO AKOMA.
    TWRA MAS FTAINE OI DASKALOI-AYRIO KATI ALLO.
    SAS KATALAVAME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΜΑΓΚΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ? ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑΝ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΞΕΝΟΙ.ΑΠΛΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ

    Υ.Γ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ένα πρωί μια μαμά πάει να ξυπνήσει το γιο της.

    "Ξύπνα, αγόρι μου. Είναι ώρα να πας σχολείο"

    "Γιατί μωρέ μαμά; Δε θέλω να πάω"

    "Πες μου δυο λόγους γιατί δε θέλεις... να πας"

    "Τα παιδιά δε με χωνεύουν και οι δάσκαλοι με μισούν. Να γιατί!"

    "Αυτός δεν είναι λόγος να μη θες να πας σχολείο. Έλα, σήκω να ετοιμαστείς"

    "Πες μου δυο λόγους γιατί πρέπει να πάω στο σχολείο"
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    .
    "Λοιπόν.... Ένας λόγος: Είσαι 52 ετών. Κι ένας δεύτερος; Είσαι ο Διευθυντής!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ,ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ.ΖΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΕΔΩ.ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ,ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΛΩ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΟ.ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Η Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.ΕΡΓΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ,ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ...
    ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΟΛΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ,ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΑΟ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ?ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ?ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ?ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ",ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΑΙ. ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ??ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΣΕ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ,ΠΟΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΑΝ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ..

    Υ.Γ. ΤΟ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΑΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ,ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΝΆΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΜΗΤΕΡΑ -ΕΙΔΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ..ΕΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΑΝΤΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ "ΚΟΣΜΗΜΑ" ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητοι κύριοι/ες θα ηθελα να σας ενημερώσω οτι οταν γράφουμε σε ενα blog ή forum δεν γράφουμε ποτε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ειναι σαν να φωνάζουμε δυνατα ( γκαρίζουμε ) και δεν γράφουμε στα GreekEng...
    μικρα ελληνικα και πειτε οτι θέλετε ..και ανώνυμα οπως το επιθυμουν μερικοί
    Τα παραπάνω ειναι μερικες απο τις αρχες της επικοινωνιας σρο internet
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για την επιστολή μούγκα?Επεσε κομματική πειθαρχεία?ή τράβηγμα αυτιών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σε εμενα αναφέρεσαι κ. ανωνυμε !! έλα να μου το πεις επώνυμα...αυτο μαλλον δεν ξέρεις τη στάση μου εδω και αρκετο καιρό ...αρα αμα δεν ξάρουμε ας μην μιλάμε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. συμφωνω με τον συναδ/φο τον Αρη οσοι δεν γνωριζουν καταστασεις ας μην κρινουν και ριχνουν βολές και πετρες σε ολους.ο Δημητρης με την επιστολή του πλησιασε αρκετα την αλήθεια του θέματος που ειναι καπου στη μεση και κατι ακομα ας ρίξουμε λίγο τους τόνους , δεν εχουμε να μοιρασουμε τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΕΚΤΙΜΗΣΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ κ. ΨΥΧΟΓΥΙΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ?ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ GREEKENG MAΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝΕ ΤΩΡΑ?
    ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.ΚΙ ΟΣΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΠΡΟΣ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Οχι δεν αναφερομαι σε σας κ.Ψυχογυιε αλλα σε αυτον που εγραψε την επιστολη, και οπως γραφει η Μητερα,δεν λετε ΤΙΠΟΤΑ για την ουσια της επιστολης,που οπως ολοι αρχιζουμε να βλεπουμε σας φαινετε λιγο "ντροπιαστικη" για σας τους Δασκαλους! Μιληστε λοιπον ΕΛΕΥΘΕΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ.

    ΤΟ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

    ΚΟΙΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Για τη επιστολη του Συλλογου κατι ....κατι
    Εγω θα επιμενω
    Ο Προεδρος κατι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ante stin sineleusi tou sxoleiou sou pou tha mazeutoun oi goneis kai ginetai xamos apo thn simmetoxi kai kaleste ton na sou apantisi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Παλι εισαι εκτος, σας ειπα δεν ΕΧΩ σχεσει με τους δασκαλους και το παιδι μου ειναι φοιτητης.Για την επιστολη....??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ε,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Για την Επιστολη κατι??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή