Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Παραλία, μπάντα και blogs στο Δημοτικό Συμβούλιο

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις κύλησε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, είχε όμως τις αξιοσημείωτες στιγμές του.

Αρχικά, ο Δήμαρχος του Μοσχάτου, Ταξιάρχης Παπαντώνης, ενημέρωσε το συμβούλιο για την συνάντηση που είχε με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη. Στην συνάντηση αυτή, η Υπουργός υποσχέθηκε να πάρει πίσω τον νόμο ο οποίος διπλασίαζε τον συντελεστή δόμησης της παραλίας.

Στη συνέχεια, έντονη συζήτηση έγινε όταν ο κ. Πηνιώτης (που ανήκει στην παράταξη του κ. Σπανάκη) αναρωτήθηκε τι έγινε τελικά με την μπάντα και γιατί δεν εμφανίστηκε την 25η Μαρτίου, αλλά και την Μ. Παρασκευή. Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μπούτσης, αφού τον παρέπεμψε στα blogs για την απάντηση του (εννοώντας προφανώς το Μοσχάτο Live!, που αυτό είναι που ανέδειξε το θέμα), μίλησε για διαδικασίες ΑΣΕΠ που πρέπει να ακολουθηθούν. Σε εκείνο το σημείο, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος (που ανήκει στην ίδια παράταξη με τον κ. Μπούτση) πήρε τον λόγο και είπε ότι δεν είναι δυνατόν μετά από 25 χρόνια να μην υπάρχει δημοτική μπάντα και ζήτησε από τον Δήμαρχο να κάνει ό,τι μπορεί για να επανέλθει η μπάντα, ακόμα και μέσω χορηγών. Ο επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Αλλαγή - Νέα Εποχή", κ. Λιβάνιος, συμφώνησε με τον κ. Παπαδόπουλο και του πρότεινε να συσταθεί οργάνωση για την χρηματοδότηση της μπάντας του Δήμου.

Γενικά τα blogs είχαν την τιμητική τους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Σε πολλές τοποθετήσεις τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μιλούσαν για ανακοινώσεις στα blogs ή για ζητήματα που γίνονται γνωστά μέσω των blogs. Μπορεί να μην αναφέρθηκε το όνομα του Μοσχάτο Live!, αλλά δεν μπορεί να μην μας γεμίζει ικανοποίηση το γεγονός ότι η θεματολογία περιστράφηκε γύρω από την ύλη του blog.

Η συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αρκετά ήρεμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα συζητήθηκαν τα θέματα, χωρίς εντάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου