Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

87χρονη (!) αρχαιοκάπηλος - πιστολέρο συνελήφθη στο Μοσχάτο

Μια 87χρονη βρέθηκε να κατέχει αρχαία και ένα 45άρι πιστόλι και συνελήφθη στο Μοσχάτο. Αναδημοσιεύουμε το άρθρο από το site zougla.gr:


Ογδονταεπτάχρονη… αρχαιοκάπηλος και πιστολέρο

Μία... 87χρονη συνέλαβαν οι άνδρες της Αστυνομίας στο Μοσχάτο, με την κατηγορία ότι διακινούσε λαθραία αρχαία αντικείμενα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα είχε δώσει εντολή σε δύο Αλβανούς να μεταφέρουν για λογαριασμό της κάποια ογκώδη λίθινα αρχαία αντικείμενα.

Αυτοί όμως έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία που τους παρακολουθούσε.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 87χρονης βρέθηκαν ένα λίθινο ιγδίο, ύψους 22 εκ. και διαμέτρου 64 εκ., δύο εντοιχισμένα αρχιτεκτονικά μέλη με ανάγλυφη διακόσμηση τσαμπιού σταφυλιού και έλικα, διαστάσεων 60εκ. Χ 42 εκ. Χ 20εκ. το πρώτο και 70εκ. Χ 42 εκ. Χ 25 εκ. το δεύτερο, που χρονολογούνται από τους ύστερους Ρωμαϊκούς ή Βυζαντινούς χρόνους.

Ακόμη, βρέθηκε ένα 45άρι πιστόλι, το οποίο η 87χρονη κατείχε παράνομα.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, ο ένας από τους Αλβανούς προσπάθησε να διαφύγει με το φορτηγό που θα γινόταν η μεταφορά, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν 60χρονο.

Τόσο οι δύο Αλβανοί όσο και η γυναίκα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

2 σχόλια:

  1. mlkiec ein... PSEMATA...!!! tpt ap oti leei edw mesa dn isxuei... poso diastrevlonoun t pada oi dhosiografoi.... ELEOC...

    ΑπάντησηΔιαγραφή