Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης είναι ένας νεός θεσμός, στα πλαίσια της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη.

Αρμοδιότητα του Συμπαραστάτη είναι η εξέταση καταγγελιών των άμεσα θιγόμενων πολιτών και των επιχειρήσεων, για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου. Αποστολή του είναι η διαμεσολαβητική επίλυση των διαφορών αυτών, λειτουργώντας δηλαδή ως ένας εξωδικαστικός μηχανισμός, όπως και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Μια δεύτερη αρμοδιότητα είναι η δυνατότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης του Συμπαραστάτη με τη διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Πρόκειται λοιπόν για έναν θεσμό, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει στην εμβάθυνση των δικαιωμάτων των δημοτών/πολιτών, προσδίδοντας νέες διαστάσεις τόσο στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών, όσο και στην θεσμική παρέμβαση σε σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες ακόμα και στο πεδίο των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Χτες (28/2) το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου είχε ως θέμα την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη. Για την εκλογή χρειάζονται τα 2/3 των Δημοτικών Συμβούλων, δηλαδή 22 ψήφοι. Από την στιγμή που η πλειοψηφία έχει 20 συμβούλους, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι πρόκειται για μια ψηφοφορία που χρειάζεται συναίνεση και διαβούλευση.
 
Κανείς από αυτούς και αυτές που προτάθηκαν δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, στους δύο γύρους της ψηφοφορίας. Πιο κοντά έφτασε ο κ. Μαρκόπουλος με 19 ψήφους, 7 είχε η κ. Δαλιεράκη, 4 η κ. Παπαθεοδώρου και 1 η κ. Αλεβίζου.
 
Τα συμπεράσματα: Η παράταξη του κ. Ευθυμίου είχε τουλάχιστον 1 "διαρροή" σε ψήφους, αν και ο κ. Σούτος από την αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ψήφισε τον κ. Μαρκόπουλο. Αλλά ακόμα και αν η παράταξη του κ. Ευθυμίου ψήφιζε όμοφωνα τον κ. Μαρκόπουλο (ή οποιονδήποτε), μαζί με την ψήφο του κ. Σούτου θα φτάναμε στους 21, αριθμός που και πάλι δεν φτάνει για την εκλογή. Κάπου εδώ μπαίνουν στην κουβέντα οι παρατάξεις του κ. Κρεμμύδα (κυρίως), αλλά και του κ. Σωπάκη που ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.
 
Δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής; Δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν καλύτερα ώστε ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου να μην μείνει χωρίς Συμπαραστάτη; Σε μία εξ ορισμού συναινετική ψηφοφορία, για ένα θεσμό προς όφελος των πολιτών, δύο παρατάξεις προτίμησαν να εξαντλήσουν την αντιπολιτευτική τους αυστηρότητα, από το να συνεργαστούν και να διαβουλευτούν. Είναι αυτός ο ρόλος μιας δημιουργικής αντιπολίτευσης;
 
Επίσης, ο κ. Κυριαζίδης από το ΚΚΕ δεν ψήφισε (όπως και η δημοτική σύμβουλός του) γιατί διαφωνεί με την ύπαρξη του θεσμού. Ακόμα αναρωτιόμαστε πώς γίνεται να διαφωνεί κάποιος με την ύπαρξη ενός τέτοιου θεσμού, χωρίς καν να τον έχει δει να εφαρμόζεται ξανά.
 
Ξέρουμε ότι ο ένας θα ρίχνει την ευθύνη στον άλλον για την αποτυχία της εκλογής. Λίγο μας ενδιαφέρει. Το γεγονός παραμένει ότι ο Δήμος δεν έχει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και αυτό βαραίνει τόσο την συμπολίτευση, όσο και την αντιπολίτευση. Θα περιμένουμε ερμηνεία του νόμου του Καλλικράτη για να δούμε αν αυτή είναι οριστική κατάληξη ή θα ξαναέρθει το θέμα (από Σεπτέμβρη, απ' ό,τι φαίνεται). Ελπίζουμε μέχρι τότε όλες οι παρατάξεις να έχουν κάνει την αυτοκριτική τους.
 
Όπως επίσης ελπίζουμε τα λεφτά από τον μισθό του Συμπαραστάτη που θα περισσέψουν, να "πέσουν" στην κοινωνική πολιτική.

31 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΜΠΟΥΤΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΑΓΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ!
    ΑΠΛΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΗΚΑΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ''ΜΑΓΑΖΑΚΙ΄΄,ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Κρεμμύδας και οι λοιποί του κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και αφήνουν ακέφαλο τον συμπαραστάτη. Η αντιπολιτευσή θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει οτι με μόνο την άρνηση το μόνο που πετυχαίνει είναι να γίνονται ποιό αντιπαθητική απ'ότι είναι. Μπράβο τα καταφέρατε. Η κυρία Παπαθεοδώρου που δεν έχω ειλικρινά κανένα πρόβλημα μαζί της δήλωσε(off the record) οτι την θέση την θέλει για καινούριο πελατολόγιο.Αυτό σίγουρα το γνώριζε η Ομάδα Κρεμμύδα. Για τον Κυριαζίδη δεν μπορώ να μιλήσω γιατί το ΚΚΕ πάντα λευκά και αποχωρήσεις είναι εδώ και χρόνια. Ο Σωπάκης ψηφισέ την δικιά του με ένα ψήφο και οι Σπανακοτυρόπιτες την Δημοτική υπάλληλο που είναι ΝΔημοκράτισσα. Πιστεύω πως με τέτοια αντιπολίτευση αυτή η θέση θα μείνει για πάντα ακέφαλη. Να τους χαιρόμαστε

    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος γνωρίζει την κ. Παπαθεοδώρου ξέρει ότι τέτοια δήλωση ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έκανε, ακόμα και off the record. Για την παράταξη Κρεμμύδα συμφωνώ ότι δεν ενδιαφέρεται για τίποτα παρά μόνο για την ισοπεδωτική αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σούτος στο συμβούλιο θα ψήφιζε ο,τιδήποτε μόνο και μόνο για να καθαρίσει με την αμαρτωλή επιχείρηση του. Και αφού ψήφισε ό,τι ήθελε η πλειοψηφία μετά έριχνε και μια ψήφο στις απίστευτες προτάσεις του Σπανάκη. Ακόμα και αυτή την πρόταση για διαχειριστικό έλεγχο στην επιχείρηση του παραλίγο να υπερψηφίσει κι ας ήταν καταστροφή για αυτόν. Αν τελικά δεν ψήφισε την εκλεκτή του Σπανάκη για το συμπαραστάτη του δημότη-όπως λέει-τότε είναι δύο οι αντάρτες. Πράγμα απίθανο όμως γιατί όλα τα βλέμματα είδαν κι όλοι κατάλαβαν.
    Μήπως τελικά η πλειοψηφία δεν ήθελε να εκλεγεί ο συμπαραστάτης;
    Μήπως τελικά όλα ήταν μια καλοφτιαγμένη παράσταση με συμπαραστάτες Σπανάκη και Σούτο για να γλυτώσουμε από το συμπαραστάτη, να αλληθωρίσουμε ευγενικά προς το Σωπάκη και να χρεώσουμε την αποτυχία στον Άρη ;
    Όσο για το show με το Μπιζάνη και το Μελίστα ποιον εξυπηρετούσε; Γιατί για μια ακόμη φορά η αλήθεια κρύφτηκε, για μια ακόμη φορά τα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν και ο λαός του Μοσχάτου καλείται να πληρώσει ένα έργο που θα κόστιζε 2,6 εκ. ένα εκατομμύριο περισσότερο. Και γι’αυτό κανείς δεν απάντησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιός φοβάται τον συμπαραστάτη του δημότη;
    Το πρόβλημα προέκυψε από την αντίληψη της πλειοψηφίας για τον θεσμό. Τον θέλει να λειτουργεί ως ένας ακόμα αντιδήμαρχος και όχι ως ανεξέρτητη αρχή, που θα ελέγχει τον Δήμο. Ετσι η πλειοψηφία έμεινε εγκλοβισμένη στις επιλογές και υπόγειες διαδικάσίες του δημοτικού συμβούλου της Μπούτση και δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Δηλαδή να ψάξει και να προτείνει ένα πρόσωπο που να μπορεί πραγματικά να λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή και να έχει την γενική αποδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xathike na mpei enas neos anthrwpos?
    Oloi oi suntaksioyxoi phgan gia thn konoma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσοι νομίζουν πως είναι κλειδοκράτορες πρέπει να καταλάβουν πως στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή η Θέση θέλει εμπειρία και όχι παιδάκια.όΛα τα παιδιά σήμερα έχουν πτυχία. Αυτά ας μπουν στον ΟΝΑ,στα πολιτιστικά κτλ. Η θέση αυτή επαναλαμβάνω θέλει ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Εαν δεν το έχετε καταλάβει αφήστε να δείξει ο Χρόνος. Ο Κύριος Μαρκόπουλος συγκεκριμένα προερχόμενος από την Αριστερά έχει δώσει πολλές μάχες για πολλούς δημότες μας. Όποιος Δεν το γνωρίζει αυτό ας πάει να ρωτήσει καλύτερα. Εχουμε την πιπίλα του νέου παιδιου και την γλείφουμε συνέχεια. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ αλλά όχι και σε τέτοια πόστα.έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mεγάλος παίχτης ο Ευθυμίου και άξιος διάδοχος του Παπαντώνη.
    Ποτέ του δεν ήθελε να βγει συμπαραστάτης και να τον έχει μέσα στα πόδια του.
    Για αυτό τον λόγο δεν διάλεξε την Δαλιεράκη η οποία με τις ψήφους του Σπανάκα θα εκλεγόταν σίγουρα.
    Αντιθέτως διάλεξε Μαρκόπουλο που μόνο ο κακομοίρης ο Σούτος θα τον ψήφιζε.
    Κατάφερε να αφήσει και ξεκρέμαστο το δεξί του χέρι τον Μπούτση που μαζί με τον Δαμηλάκο θέλουν να του στήσουν κονκλάβιο που θα αποφασίζει για τα πάντα.
    Απότι φαίνεται ο Ευθυνμίου δεν μασάει από αυτά.Το σκάκι πρέπει να είναι το χόμπι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί η λογική μας δέχεται να συζητά μόνο για τους συνταξιούχους, που πάνε μόνο και μόνο για να έχουν με κάτι να ασχοληθούν και να πάρουν εκτός από την σύνταξη και τα 2500 ευρό του συμπαραστάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ.ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ??????? ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. XTHES ZHSAME ENA ATELEIWTO THEATRO GIA TON SYMPARASTATH ! O EFTHYMIOU VGIKE O MEGALOS MAGAS.OMWS APO THN DIAMAXH METAKSY TWN DIKHGORWN APOKALYFTHIKE TELIKA POIOS HTAN AYTOS POU TROFODOTOUSE TON ERGOLAVO KYROMITH ME PLHROFORIES EIS VAROS TOU DHMOU.ALLWSTE O AKSIOS DIKHGOROS H SYZYGOS THS PRIGIPESSAS EINAI GNWSTOS GIA TIS YPOGEIES DIADROMES TOU KAI ME TON GNWSTO ERGOLAVO POU KATASKEVASE THN POLYKATOIKIA EPI THS ODOU SOLWMOU DIPLA STO POLITISTIKO.ALLWSTE OLA TA SYMVOLAIA TOU AYTOS TA EXEI KANEI KAI O ERGOLAVOS AYTOS YPHRKSE KAI XRHMATODOTHS GNWSTOU SYNDYASMOY.ALLA OPOIOS EXEI THN MYGA MYGIAZETAI KAI ....SE LIGO THA MATHETAI KAI ALLA.ELP[IZW NA TO DHMOSIEYSETE KAI SE EPOMENES WRES THA MATHETE POLLES ALHTHEIES.... an thelete na diastavrwsete tin pliroforia na mathete tin prwti kori tou ergolavou poios tin diorise...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣ1 Μαρτίου 2011 στις 7:07 μ.μ.

    6.09 αν τολμάς γράψε τα στοιχεία σου και ότι πληροφορίες έχεις. Σε προκαλώ να το κάνεις αλλά επώνυμα. Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο εν λόγω εργολάβος εμφανιζόταν σε συγκεντρώσεις του Ευθυμίου και κανενός άλλου. Πάρε πρώτα πληροφορίες και μετά μπορείς να γράφεις ότι θέλεις. Όσο για το πολιτιστικό σου παραθέτω τ' ακόλουθα για να πληροφορηθείς : Με την υπ’ αριθ. 96/2009 απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του τότε Δήμου Μοσχάτου αποφάσισε την έκπτωση της εταιρίας KIROS A.E. που ήταν η αρχική ανάδοχος του έργου για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου.
    Με την υπ’ αριθ. πρωτ. Δ8/679π.ε./Φ.101/26.1.2010 απόφαση του υπουργού Υποδομών Δικτύων και Μεταφορών κ. Ρέππα αποφασίστηκε ότι η εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν άκυρη. Η εν λόγω απόφαση εισήλθε στο πρωτόκολλο του Δήμου με αριθμό 1071/27.1.2010.
    Την ίδια ημέρα (27.1.2010), η Δημαρχιακή επιτροπή προεδρεύοντος του νυν Δημάρχου κ. Ευθυμίου και με τη συμμετοχή και των νυν συμβούλων της πλειοψηφίας Χατζηαντωνίου, Καραβία και Καζάλα αποφάσισε να αναθέσει την ολοκλήρωση του έργου στην εταιρία Μ. και Γ. Τεχνική Α.Ε. συμφερόντων Τραυλού.
    Κατ’ εκτέλεση της εν λόγω απόφασης, καίτοι υπήρχε η απόφαση του Υπουργού για ακυρότητα της απόφασης περί έκπτωσης στις 9.3.2010 ο τότε Δήμαρχος κ. Παπαντώνης υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρία Μ. και Γ. Τεχνική Α.Ε.
    Στις 1.2.2010 έγινε Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με μία ένσταση της εταιρίας KIROS A.E. και ουδείς ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την ύπαρξη της απόφασης του υπουργού που ακύρωνε την απόφασή του περί έκπτωσης.
    Στις 26.7.2010 όταν τελικά ενημερώθηκε το Δημοτικό συμβούλιο για την ύπαρξη της απόφασης αυτής (και αφού είχε εγκατασταθεί στο έργο ο νέος ανάδοχος), το σύνολο των συμβούλων της πλειοψηφίας (Ντερέκας, Μπούτσης, Παπαθεοδώρου, Αβραμίδης κ.α.) ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη της απόφασης αυτής. Παίρνοντας το λόγο ο νυν Δήμαρχος κ. Ευθυμίου (επαναλαμβάνω στις 26.7.2010) και τότε πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής είπε (βλ. πρακτικά 26.7.2010) : «… Τέλος πάντων, σ’ αυτό το χρονικό διάστημα και μέχρι τώρα, παρά μόνο προχθές, η Δημαρχιακή Επιτροπή και εγώ σαν Πρόεδρός της –και έχω το καθήκον να το διαφυλάξω- έγινα γνώστης αυτού του εγγράφου, και αν έπρεπε να γίνω ή δεν έπρεπε να γίνω, θα το κρίνουν οι Υπηρεσίες του δήμου και ο Νομικός Σύμβουλος…»
    Στις 4.3.2010 όμως ο νυν Δήμαρχος και η Δημαρχιακή Επιτροπή που προήδρευε και που όφειλε όπως είπε να την προφυλάξει, είχε αποφασίσει την άσκηση ένστασης για την ακύρωση της υπ’ αριθ. πρωτ. Δ8/679π.ε./Φ.101/26.1.2010 απόφασης του υπουργού Υποδομών Δικτύων και Μεταφορών (απόφαση 23/4.3.2010).
    Στις επανειλημμένες ερωτήσεις μου προς τον κ. Ευθυμίου (τρεις στο σύνολο) στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου 2011 να απαντήσει αν γνώριζε ή όχι το έγγραφο αυτό, ο κ. Ευθυμίου δεν απάντησε, αλλά είπε για λογαριασμό του ο Νομικός Σύμβουλος, ότι μάλλον το είχε ξεχάσει ο κ. δήμαρχος !!! Τα συμπεράσματα δικά σας.
    Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο νυν Δήμαρχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26.7.2010 είπε εν γνώσει του ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως προς τους συμβούλους της παράταξής του που διαμαρτύρονταν, ως προς το ότι δεν είχε γνώση του εν λόγω εγγράφου.
    Το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, που κρίθηκαν όλως άστοχες, παράτυπες και μη σύννομες, ήταν ένα έργο που η αρχική του σύμβαση ήταν για 2.646.000 € να στοιχίσει περίπου 3.800.000 € (ίσως και παραπάνω) δηλαδή 1.200.000 € που πληρώσαμε όλοι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντώνιος Π. Λιβάνιος1 Μαρτίου 2011 στις 7:34 μ.μ.

    Αγαπητέ κύριε.

    Γράψτε ακριβώς τα αποτελέσματα των δύο ψηφοφοριών του Συμπαραστάτη του Πολίτη,του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/2/20011, γιατί νομίζω ότι λησμονήσατε την τιμητική ψήφο που πήρε και άλλη υποψήφιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φίλε 3.28
    είναι φανερό ότι η πλειοψηφία δεν ήθελε καμια συνεννόηση και συνένεση για τον συμπαραστάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι ντροπή για τους συμβούλους του Ευθυμίου και γιά τον ίδιο να αφήνουν το Ντερέκα να λέει στο Δημοτικό συμβούλιο ότι υπεύθυνος για τις αδιαφανείς διαδικασίες είναι ο Ταξιάρχης Παπαντώνης.Αίσχος και ντροπή τους γι αυτόν που αν δεν υπήρχε δε θα τους γνώριζε ούτε θυρωρός πολυκατοικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΤΩΝΙΟΣ Π. ΛΙΒΑΝΙΟΣ1 Μαρτίου 2011 στις 8:18 μ.μ.

    Κάθε νέος θεσμός όπως αυτός του Συμπαραστάτη του Πολίτη, μπορεί να παρουσιάζεται σαν δημοκρατική κατάκτηση, αλλά από την στιγμή που δεν διασφαλίζεται η υποχρεωτική εκλογή του από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική διαδικασία, μάλλον θεωρείται δυνητική.

    Αυτό ακριβώς συνέβη και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας την 28/2/2011 για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη.

    Αν υπήρχε επιθυμητός σκοπός και στόχος της διοίκησης, σήμερα θα υπήρχε εκπρόσωπος του θεσμού για τον πολίτη, γιατί υπήρχαν υποψήφιοι που συγκέντρωναν την συγκλίνουσα συνισταμένη για επιλογή.

    Η εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη που προβλέπεται από το νέο νόμο του «Καλλικράτη», στοχεύει στην κατάργηση της ταλαιπωρίας του πολίτη με λύσεις άμεσες και έγκαιρες στην εξυπηρέτηση του από την διοίκηση του Δήμου.

    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριοι σταματήστε να παραμυθιάζετε τον κόσμο.
    Ο Ευθυμιου απλά ΔΕΝ ηθελε τον Συμπαρασταση.
    1 : Δεν ενημέρωσε καμια παράταξη ποιά ήταν η πρόταση της ομάδας του.(Μαρκόπουλος π.χ.)
    2 : Δε ψήφισε καν όλη η ομάδα του Μαρκόπουλο.Απο τους 33 πηρε 14 στην πρώτη.
    3 : Στη δεύτερη ψηφοφορία πάλι δε πήρε τους 20 της ομάδας του ο Ευθυμίου,ενω χρειαζόταν 22.
    4 : Δεν αναφέρθηκε στο συμβούλιο καθόλου για τον Μαρκόπουλο,ούτε τον πρότεινε στη δεύτερη ψηφοφορία,ούτε άφησε να τον γνωρίσουν τουλάχιστον οι Ταυριώτες.
    κύριοι...τακτική Παπαντώνη.ΔΗΜΑΡΧΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΛΙΒΑΝΙΕ ΕΣΥ ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΤΣΑΙ Ο ΣΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ.
    ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΑΛΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΕΞΩ ΤΟΝ ΚΑΖΑΛΑ,ΠΑΡΑ ΟΣΑ ΕΔΩΣΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.
    ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΟΜΩΣ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΔΩ ΜΕ ΣΟΥΤΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ,ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΟΧΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εγω δεν καταλαβαινω γιατι δε θελουμε νεα παιδια με ορεξη για δουλεια στο συμπαραστατη του δημοτη...νεος δε σημαινει αυτοματα 20 χρονων...αλλα δε χρειαζεται να ειναι ανω των 50 καποιος.....νεοι ανθρωποι δουλευουν σιγουρα με μεγαλυτερη ορεξη σε τετοια ποστα και με περισσοτερο σθενος και οραμα....δηλαδη το δημοτικο συμβουλιο το ιδιο δεν εχει νεους ανθρωπους......τα κριτηρια θα επρεπε να αφορουν στο βιογραφικο του καθενα(για εμενα θα επρεπε να επιλεγει νομικος να γνωριζει και 5 πραγματα)και ανθρωπος που δεν εχει δωσει πολιτικο στιγμα...απαραιτητο στοιχειο του συμπαραστατη πρεπει να ειναι η ανιδιοτελεια και η ακεραιοτητα..ολα τα αλλα ειναι κουραφεξαλα!Τζένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θέλω να ρωτήσω τον Θανάση Μελίστα αν είναι αλήθεια ότι έκανε συζητήσεις με την εταιρεία ΚΥΡΟΣ Α.Ε. που είχε αναλάβει το Πολιτιστικό για να την εκπροσωπήσει στην αντιδικία της με τον Δήμο.Επίσης να απαντήσει στην καταγγελία του 4:04 ότι όλα τα συμβόλαια του εργολάβου της Σολωμού τα έκανε αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Gia na baloyme ta pragmata sti thesi poy prepi na einai. To provlima den eitan o k Markopoylos oyte o DImarxos mas to provlima tis mi pitharxia sti psifoforia htan o Mpoytshs- o Damilakos o taleporos Xatsiantonioy poy ekapsan tin poli kali ipopsifiotita toy k Markopoyloy giati kanis stin dhmptiki omada den toys exi empistosini mias ke th mistiki simfonia thn ixan kani ayti me apotelesma na thn plironi mexri o Efthimiu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. MPOREI NA MAS PEI O KYRIOS MELISTAS POIES OI SXESEIS TOU ME TON ERGOLAVO POU EXTISE THN POLYKATOIKIA DIPLA STO PNEYMATIKO KENTRO KAI DHMIOURGHTHIKE TO PROVLIMA STHN ARXIKH MELETH (STEGANOLEKANH GIA OSOUS KSEROUN) ?

    MPOREI NA MAS PEI O KYRIOS KREMMYDAS AN O ERGOLAVOS AYTOS POU EINAI ELLHNAS KAI OXI EGGLEZOS AN HTAN XRHMATODOTHS TOU ?

    MPOREI NA MAS POUN KAI OI DYO MAZI POIOS DIORISE THN KORH TOU ELLHNA ERGOLAVOU STO DHMOSIO EPI PASOK ?

    MPOROUN NA MAS POUN TI SXESI EIXE O PROEDROS THS NOMARXIIAKHS THS NEAS DHMOKRATIAS KAI STEEOS FILOS TOU THANASH ME THN MEGALH KORH TOU ERGOLAVOU ?

    SE LIGO TA NEWTERA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣ2 Μαρτίου 2011 στις 4:23 μ.μ.

    Φιλε 10.00 ασφαλώς και είναι ψέματα ότι είχα οποιαδήποτε σχέση με την εταιρία KIROS A.E.. Εγώ ημουν μάλιστα εκείνος που συνεχώς μάλωνα μαζί τους στα δημοτικά συμβούλια, για τις συνεχείς παρατάσεις που έπαιρνε. Ο εργολάβος που είχε την διπλανή οικοδομή, αν και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με το όλο θέμα, ήταν πράγματι πελάτης μου, στις δημοτικές εκλογές όμως είναι γνωστό τι στήριξε και ρώτα τον κ. Ευθυμίου, Μπούτση και Ντερέκα να σου πουν. Ο εν λόγω άνθρωπος είναι εξαίρετος και με θαυμάσια οικογένεια.
    Καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος μάχεται για την αποκάλυψη της αλήθειας θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί και επιθέσεις, εφόσον όμως γίνονται επώνυμες και με στοιχεία. Όπως είδες ο 6.09 που μίλαγε για καταγγελίες λούφαξε, αν και τον προκάλεσα να τις πει επώνυμα. Φίλε μου να ξέρεις ότι θα φθάσω μέχρι το τέλος την ιστορία γιατί "καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣ2 Μαρτίου 2011 στις 5:22 μ.μ.

    4.21 νομίζω ότι η λέξη βλακεία είναι λίγη για να σε χαρακτηρίσει, εκτός του ότι είσαι τόσο άνδρας που φοβάσαι να γράψεις τα στοιχεία σου. Μάθε λοιπόν :
    1.Με τη στεγανολεκάνη δεν έχει καμία σχέση ο εν λόγω εργολάβος, παρά μόνο με τη στατικότητα του κτιρίου, αφού δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο αντιστήριξης.
    2.Ο εν λόγω εργολάβος, άσχετε ρώτησε τον κ. Ευθυμίου, Μπούτση και Ντερέκα ποιόν στήριξε και κρύψου μετά.
    3.Το ποιός και αν τη διόρισε δε γνωρίζω. Μήπως οι σύμβουλοι του συνδυασμού που στήριξε στις δημοτικές εκλογές ;
    4.Αν ποινικοποιείς την κάθε σχέση που υπήρχε ή δεν υπήρχε στο παρελθόν εξηγήσου για να πάρεις την απάντησή σου.
    Αν είσαι καθαρός και λες αλήθειες γιατί δεν αποκαλύπτεσαι και κρύβεσαι στην ανωνυμία. όταν κάνεις καταγγελίες οφείλεις να της λες επώνυμα όταν δεν έχεις κάτι να φοβηθείς όπως εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εφ' όσον ο κ. Μελίστας απάντησε στα ερωτήματα, οφείλουμε να σταματήσουμε τον διάλογό του με έναν ανώνυμο.

    Όποιος επιθυμεί να ρωτήσει ή να καταγγείλει οτιδήποτε, πλέον θα το κάνει επώνυμα, αλλιώς το σχόλιο του δεν θα δημοσιεύεται.

    Μοσχάτο Live!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. nomizw oti o kyrios melistas den apantise se kanena erwtima!den perimename kai tipota allo vevaia...ksanarwtame kai parakaloume poly dimosieuste to sxolio mas: exei pelati texniki etairia pou syndeetai me ton KYRO?autin tin erwtisi theloume mono na apantisei.tis alles tis xarizoume...to na rwtas stin ousia den nomizoume kyrie melista oti einai sykofantia...tis apeiles sas den tis fovomaste!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣ3 Μαρτίου 2011 στις 7:09 μ.μ.

    Εννοείτε πως όχι ανόητε ανώνυμε συκοφάντη. Αν έχεις να καταγγείλεις κάτι περιμένω να το κάνεις. όλο ρωτάς και μιλάς για αποκάλυψη στοιχείων και όλο κρύβεσαι. κάντο λοιπόν αλλά επώνυμα. Να παραμένεις ανώνυμος και να το παίζεις τζάμπα μάγκας είναι εύκολο. Δεν το έχεις καταλάβει ότι όλοι γελούν μαζί σου ;
    Αλήθεια γι' αυτά που καταγγέλω δεν έχεις να πεις τίποτα ; Μήπως συμμετείχες κι εσύ στην όλη διαδικασία και φοβάσαι ;
    Υ.Γ. γιατί γράφεις σε greeklish;Εκτός από ανόητος μήπως είσαι και ανορθόγραφος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ρε παιδιά ο συμπαραστάτης του δημαρχου..ε συγγνωμη του δημοτη ειναι το θεμα μας !:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. gia na stamatisoume to thema edw mias kai den exoume skopo na vlapsoume tis nomikes gnwseis tou kyriou melista, mporei na mas pei o kyrios melistas pou yparxei paranomi praksi i apla kanei kataggelies tou kafeneiou gia na tis kanei.perimenoume apantisi kyrie melista!!!parakaloume dimosiefste to den synista to sxolio mas sykofantia gia kanenan!....ta ypoloipa meta to triimero!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Υποκριτές και καραγκιόζηδες!
    Εσείς δεν τους ψηφίζετε όλους αυτούς;
    Μόνοι τους βγαίνουνε;
    Σπείρανε τα προεκλογικά τους ψέμματα σε Μοσχάτο και Ταύρο και τώρα καλά καθισμένοι στις καρεκλίτσες που εσείς τους δώσατε θα δρέπουν τους καρπούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή