Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Υπουργείο συγχωνεύει το Εσπερινό Μοσχάτου

Στο site του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (http://www.minedu.gov.gr/) αναρτήθηκε ο επίσημος πίνακας των συγχωνεύσεων των σχολείων στα πλαίσια της μεταρρύθμισης στην Παιδεία.

Τα σενάρια αναφορικά με το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Μοσχάτου επιβεβαιώθηκαν και έτσι το σχολείο του Μοσχάτου συγχωνεύεται με το αντίστοιχο της Καλλιθέας και το νέο σχολείο ονομάζεται Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Καλλιθέας. Προφανώς για τα παιδιά του σχολείου της Καλλιθέας δεν αλλάζει κάτι, όμως αυτό δεν ισχύει για τους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου του Μοσχάτου.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Μοσχάτου μεταφέρεται στην Καλλιθέα και σταματάει να λειτουργεί στο Μοσχάτο. Έτσι οι μαθητές που φοιτούν στο Μοσχάτο (οι οποίοι δουλεύουν στην πλειοψηφία τους, ενώ κάποιοι διαθέτουν και οικογένειες) θα πρέπει να πηγαίνουν στην Καλλιθέα (Λαγουμιτζή 12 είναι η διεύθυνση, στα όρια Καλλιθέας - Αθήνας, εκεί που η Θησέως συναντάει την Καλλιρόης, για να έχετε μια εικόνα) για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Ήδη οι μαθητές του Εσπερινού Μοσχάτου προγραμματίζουν τις κινήσεις τους για να διαμαρτυρηθούν σε αυτήν την απόφαση, όπως το έκαναν ειρηνικά την Πέμπτη το βράδυ.

Περισσότερα για τις συγχωνεύσεις, αλλά και αναλυτικούς πίνακες για το ποια σχολεία συγχωνεύονται πανελλαδικά, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου