Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Άμεσα μέτρα αστυνόμευσης ζητάει ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου

Μετά τα συνεχή κρούσματα ληστειών στο Μοσχάτο, ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, στην οποία ζητάει άμεσα μέτρα αστυνόμευσης της περιοχής με κύριο αίτημα την μετεγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της πόλης. Αναλυτικά η επιστολή:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχάτο, 16/3/2011
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΕΠΕΙΓΟΝ

Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154

Αριθ. Πρωτ.:6392

ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΚΟΙΝ.: Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου
Αστυνομικό Τμήμα Ταύρου

ΘΕΜΑ: Έκτακτες ανάγκες αστυνόμευσης στην πόλη

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες επανειλημμένων γεγονότων κλοπής και καταστροφών στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο.

Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερα τις τελευταίες τρεις ημέρες (14-16/3), συμβαίνουν καθημερινά μεταξύ 3 έως 5 το πρωί τα εξής (με βάση και μαρτυρίες των ίδιων των επαγγελματιών): μικροκλοπές (π.χ. περίπτερα) και σπάσιμο βιτρινών και παράλληλα σοβαρές κλοπές σε κοντινά καταστήματα (π.χ. χρυσοχοεία) όπου το προϊόν της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Η κατάσταση είναι τραγική και επιβαρύνει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της περιοχής. Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε σημαντικό τη λήψη άμεσων μέτρων αστυνόμευσης με άμεσο επόμενο βήμα τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου στο κέντρο της πόλης, αίτημα που έχουμε πολλές φορές θέσει μετ’ επιτάσεως.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

2 σχόλια:

  1. ...μετά από σοβαρή μελέτη κι εκτεταμένη επιχειρηματολογία...ξαναφέρτε πίσω το ΑΤ....όπως είπε κι ο Λεβέντης ...'Δεν πίθηκα'. By the way...η δημοτική αστυνομία που βόσκει για τα υπόλοιπα θέματα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φοβερή επιστολή...το ότι θα ξαναγυρισει η αστυνομία στο κέντρο της πόλης είναι κάτι σαν εντομοαπωθητικό?έχει δίκιο ο προηγούμενος.......που είναι η δημοτική αστυνόμευση?τι τελικά είναι στα καθήκοντά της?μόνο για κλίσεις και χαμαλοδουλειές του δημαρχείου είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή