Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κανονικά το μάθημα στο 1ο Λύκειο σήμερα

Αν και τα σημερινά προβλήματα ήταν πολλά, τελικά το 1ο Λύκειο Μοσχάτου κατάφερε να επανέλθει στους ρυθμούς του και τα μαθήματα έγιναν κανονικά.

Φυσικά οι ζημιές στις αίθουσες που επλήγησαν από τον εμπρησμό του Σαββατοκύριακου δεν έχουν επιδιορθωθεί στην εντέλεια, αλλά το υπόλοιπο σχολείο λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κάτι τέτοιο δεν ήταν και τόσο σίγουρο το πρωί, αφού μερικοί μαθητές απειλούσαν με κατάληψη, με αφορμή το γεγονός του εμπρησμού και τις ζημιές, αλλά και την συμπεριφορά του Διευθυντή του Λυκείου, κ. Παπαϊωάννου, από τον οποίο έχουν πολλά παράπονα εδώ και καιρό, όπως έχουμε ξαναγράψει.

Τα πνεύματα γρήγορα ηρέμησαν, όμως και το μάθημα έγινε κανονικά.

ANAΝΕΩΣΗ: Μάθημα δεν έγινε τελικά, αφού τα παιδιά πήγαν εκδρομή. Αφήνουμε την ανάρτηση, για να μας υπενθυμίζει να ελέγχουμε καλύτερα τις πηγές μας.

11 σχόλια:

  1. Τι λετε ρε παιδια.. Ποιο σχολειο λειτουργησε?
    Εκδρομη πηγαμε.. Ακομα ο δευτερος οροφος μυριζει!!
    ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Prwton oi zimies den exoun diorthwthei akoma simera einai na ginei to vapsimo.
    Deutron den egine mathima mias kai ston fovo tis katalipsis o K.Papaiwannou tous pige peripato sto Stadio Eitinis kai Filias.
    Telos tritwn kai poio ousiastiko ta provlimata pou uparxoun exetias tis anarmostis kai entelws antiekpaideutikis sumperiforas tou K.Papaiwannou upirxan uparxoun kai tha sunexizoun na uparxoun ean den kinithoun oi armodies arxes ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κατι πρεπει να γινει με τον κ. Παπαιωαννου τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σκατα, ολο ο Παπαιωαννου σας φταιει, δεν κοιτατε τα χαλια σας!!, η εκδρομη εγινε επειδη κατι ζωα αποφασησαν να κανουν καταληψη. Ο λογος?? χθες ΕΦΥΓΑΝ απο το σχολειο χωρις να εχουν αναλογη οδηγια και -οπως ειναι φυσικο- πηραν απουσια. ΤΙ να κανει δλδ ο ανθρωπος, να καταργησει τις απουσιες?? Καλυτερα ετσι θα ηταν, να φευγανε οσοι δεν θελουνε και να παραμεινουν οσοι εχουν μια σταλα σεβασμο στο σχολειο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν σέβεσαι το σχολείο σου δεν πας φροντιστήριο. Η παραπαιδεία υπάρχει γιατί δεν υπάρχει παιδεία. Η έλειψη παιδείας δημιουργεί και έλειψη σεβασμού για τον θεσμό του σχολείου. Ολα είναι μια αλυσίδα που επιτέλους πρέπει να αντιληφθείτε.
    Ξυπνήστε και διεκδικήστε αυτά που δικαιούστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η παραπαιδεια υπαρχει επειδη το 87% των παιδων αποφασιζει να παει πανεπιστημιο. Δημιουργειται ενα μποτιλιαρισμα υποψηφιων γιαυτο πρεπει να εισαι απο τους καλυτερους για να περασεις. Το ολιγομελες φροντιστηριο ειναι μονοδρομος επειδη η ειναι πιο αποδοτικη μια ταξη 5 μαθητων εναντι των 29+ στο δημοσιο. Στην Γερμανια που αποφασιζει σπουδαζει το 49% δεν υπαρχει αναλογο προβλημα. Καμια αλλη δικαιολογια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την επομενη της πυρκαγιας αντι να δω ενα προβληματισμενο σχολειο, ειδα μια μαζα μαθητων μες την τρελη χαρα που τσακωνοταν με τους καθηγητες για το αν θα επρεπε να φυγουν αυτοι η γιατι εφυγαν οι αλλοι η αν αυτοι ειναι κοροιδα που κανουν μαθημα. Ολο ο εκπαιδευτικος πρεπει να φταιει?? Η οικογενεια δεν εχει κανενα απολυτως ρολο?? Οι "αγανακτισμενοι" μαθητες εχουν καμια ουσιαστικη προταση για να αλλαξει η κατασταση?? Συννενουνται με αλλους αγανακτισμενους εκπαιδευτικους?? Οργανωνονται?? Οχι. Κλεινουν και καινε τα σχολεια τους, με αοριστα εως και ανυρπακτα αιτηματα, τυπου αυξηση οριων απουσιων, μειωση της υλης κ.τ.λ.π. που δεν θα ελυναν τα υποτειθεμενα προβληματα τους. Τα ειδα περσι και θυμαμαι ακομα. Ψευτομαγκες και επαναστατες της καλπικης λιρας που ολο κοιτανε πως θα την βγαλουν την μερα ευκολα με τα φιλαρακια τους. Αναφερομαι ¨στην συντριπτικη πλειοψηφια του σχολειου μας, επειδη υπαρχουν και παιδια που δεν απαξιωνουν, και παιδια που δεν πανε φροντηστιρια αλλα προσπαθουν και εν τελει τα καταφερνουν στις Πανελλαδικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν λεμε για την συμπεριφορα του κ.Παπαιωαννου δεν εννοουμε ΜΟΝΟ για την χθεσινη μερα! Αν εισαι μαθητης του 1ου Λυκειου Μοσχατου θα το ηξερες. Αν ειστε γονεας τοτε ΠΡΕΠΕΙ να πληροφορηθητε καλυτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εννοια σου και ειμαι απο το 1ο. Για δωσε μου κανενα παραδειγμα απο την χυδαια συμπεριφορα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΕΣ οι αποβολες που εχει ριξει ειναι δικαιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυπούμε που υπάρχουν ακόμα γονείς και μαθητές που εθελοτυφλούν απέναντι στην προκλητικά ανάγωγη αντιεκπαιδευτικη και αντικοινωνική συμπεριφορά του κ. Παπαϊωάννου.
    Τα τέσσερα χρόνια που έχει την διεύθυνση του σχολείου το μόνο που έχει δημιουργήσει είναι προβλήματα με γονείς με μαθητές με την σχολική επιτροπή ακόμα και με την διεύθυνση στην οποία υπάγετε.
    Φυσικά για έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι το σχολείο είναι κτήμα του οι καθηγητές υποχείρια του οι μαθητές πρόβατα και οι γονείς όργανα διαχειρισεις είναι λογικό να έχει την συμπεριφορά που έχει.
    Είναι όμως λυπηρό γιατί το σχολείο είχε τις προϋποθέσεις να είναι ψηλά και να έχει συνεχίσει το τόσο πετυχημένο έργο του προκατόχου του.
    Λυπούμε που θα το πω, αλλά ως εκπαιδευτικός και μητέρα δυο αγοριών που έχουν τελειώσει αυτό το σχολείο και έχοντας γνωρίσει και τον κ. Παπαϊωάννου αρκετά καλά, είναι δυστυχώς ο ποιο ακατάλληλος για την διοίκηση ενός σχολείου αλλά πολύ περισσότερο απόλυτα ακατάλληλος για να φέρει τον τίτλο του εκπαιδευτικού και του παιδαγωγού.
    Τέτοιοι "εκπαιδευτικοί" με την συμπεριφορά και την ανικανότητα τους φέρανε τις γενιές αυτές στο σημείο της απαξιώσεις και της αδιαφορίας απέναντι στο σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή