Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το Μοσχάτο και ο Ταύρος στην Ώρα της Γης 2011

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Μοσχάτο Live! συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2011 που διοργανώνει η WWF.

Το 2010, με την συμμετοχή των αναγνωστών μας, βρεθήκαμε στην 9η θέση της συνολικής κατάταξης.

Τότε είχαμε αναδείξει τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Μοσχάτου, την Παραλία του Μοσχάτου και το ποτάμι του Κηφισού.

Φέτος, μετά την ένωση του Μοσχάτου με τον Ταύρο, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι είναι πλέον υποχρέωσή μας να αναδείξουμε και να αντιμετωπίσουμε δύο περιβαλλοντικά εγκλήματα που συμβαίνουν στον Ταύρο:

Η καύση καλωδίων και άλλων υλικών από τους Ρομά, για την συλλογή του χαλκού είναι το πρώτο, στα σύνορα Ταύρου - Βοτανικού. Οι διοξίνες που εκπέμπονται προκαλούν καρκινογένεση, ενώ μπορεί να υπάρξουν μακροχρόνιες βλαβερές επιδράσεις στη διατροφική αλυσίδα της περιοχής, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Το δεύτερο αφορά το Ρέμα του Προφήτη Δανιήλ στον Ελαιώνα. Ο υδροφόρος ορίζοντας του Ελαιώνα έχει ρυπανθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ σε γεωτρήσεις και πηγάδια παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις σε μαγνήσιο, νάτριο, χλώριο και νιτρικά ιόντα. Κατά συνέπεια το νερό είναι ακατάλληλο τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση.

Τα προβλήματα του Μοσχάτου και του Ταύρου είναι αυτά που μας ενώνουν. Είναι τα δικά μας προβλήματα, γι' αυτό το Μοσχάτο Live! συμμετέχει στην Ώρα της Γης 2011.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ

Η διαδικασία συμμετοχής στην ομάδα του Μοσχάτο Live! είναι πολύ απλή και απαιτούνται 3 βήματα:

1. Μπείτε στην σελίδα: http://www.wwf.gr/earthhour/moschatolive (Είναι υποχρεωτικό η εγγραφή να γίνει μέσω αυτής της σελίδας)

2. Στα δεξία, στο κουτί "Δήλωσε συμμετοχή", συμπληρώστε το όνομά σας και το e-mail σας (απαιτείται πραγματικό e-mail).

3. Η WWF θα στείλει στον λογαριασμό του e-mail σας επιβεβαίωση της συμμετοχής σας. Εκεί, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξετε το link της επιβεβαίωσης. Προσοχή: χωρίς το τελευταίο βήμα η εγγραφή δεν θα είναι έγκυρη.

5 σχόλια:

  1. epeidi to eipate tin teleftaia fora...dn simenei pos o kifissos dn einai akoma provlima....oi axristoi dimarxoi pou exoume kai eixame tosa xronia itan o logos pou to potami tou mosxatou...pou kapote 8imize potami..twra einai enas sapios vourkos pou epipleoun ptomata....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για το πρόβλημα του ρέματος του Προφήτη Δανιήλ.Έχω στοιχεία στα χέρια μου τι ενέργειες έχω κάνει και όλοι είναι απόντες.Το θέμα έχει προχωρήσει αρκετά & είμαι σε επαφή με το υπουργείο περιβάλλοντος-δικαστικές αρχές-επιθεωρητές-ΕΛΑΣ κ.λ.π. Όποιος ενδιαφέρεται για να μιλάμε με χαρτιά και όχι κούφια λόγια,να με πάρει τηλ. στο γραφείο μου. 210-3402257 Καραφωτιάς Πέτρος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ12 Μαρτίου 2011 στις 9:39 π.μ.

    Ευχαριστούμε το Μοσχάτο Live για την πρωτοβουλία του να αναδείξει το ΜΕΓΑ έγκλημα της καύσης καλωδίων μέσα από την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ καλεί όλους τους Δημότες Μοσχάτου Ταύρου να δηλώσουν συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ12 Μαρτίου 2011 στις 6:36 μ.μ.

    Κύριε Καραφωτιά, αναρτήστε στο διαδίκτυο ότι στοιχεία (εκθέσεις επιθεωρητών κ.λ.π.) διαθέτεται σχετικά με την κατάσταση του ρέματος του Προφήτη Δανιήλ. Είναι βέβαιο ότι η κατάστασή του θα είναι ανάλογη αν όχι χειρότερη από αυτή του Ασωπού. Στον Προφήτη Δανιήλ ρέουν τοξικά απόβλητα των βιομηχανιών και βιοτεχνιών αλλά και τα υπολύμματα της καύσης καλωδιών. Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί και να αντδράσει άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ :Η ΚΑΥΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΡΑΠ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ,ΟΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΥΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ :ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ .ΚΑΤΑΛΥΤΩΝ Κ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή