Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

E-mail αναγνώστη για τα μέτρα κατά του καπνίσματος

Αναγνώστης μας απέστειλε e-mail για τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα και εμείς το δημοσιεύουμε αυτούσιο:


Άλλη μια παράλογη δέσμη μέτρων από άλλη μια κυβέρνηση που με πρόσχημα την δημόσια υγεία θέλει να απαλλαγεί από τον βραχνά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι πολύ αυστηρή στα συγκεκριμένα θέματα, αλλά και να μας πάρει λεφτά.

Από σήμερα λοιπόν ξεκίνησαν τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα και μπορώ να πω ότι σε σχεδόν όλα τα μαγαζιά ή καφετέρειες του Μοσχάτου που βρέθηκα, τα τασάκια έχουν εξαφανιστεί.

Εγώ θέλω να τονίσω ότι το μέτρο είναι αντιδημοκρατικό. Από την στιγμή που το Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα σε ένα κόμμα να γίνεται κυβέρνηση χωρίς την πλειοψηφία του λαού (κανένα κόμμα δεν περνάει το 50%), πώς γίνεται να απαγορεύεται το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους, όταν η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων καπνίζει; Πώς γίνεται να κάνει κουμάντο η μειοψηφία;

Επίσης, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι κανείς δεν νοιάζεται για τα μαγαζιά. Αν το μέτρο ισχύσει και δεν βρεθεί σε κανένα συρτάρι, όπως τόσα άλλα που θα άλλαζαν την ιστορία της Ελλάδας, αρκετός κόσμος θα σταματήσει να πίνει καφέ, ποτό κλπ επειδή δεν θα έχει το τσιγάρο. Για έναν καπνιστή, το τσιγάρο είναι τρόπος ζωής είτε για να ξεχάσει τα προβλήματα του, είτε από συνήθεια, είτε για να παίξει με κάποιον ή κάποια που φλερτάρει κλπ.

Ελπίζω το μέτρο να αλλάξει, να υπάρχει ένας διαχωρισμός ή να χτυπήσει η αθάνατη ελληνική λεβεντιά και να το ανατρέψουμε μόνοι μας. Δεν νοείται Έλληνας χωρίς τσιγάρο και αυτό καλά θα κάνουν να το καταλάβουν.

Αναγνώστης

27 σχόλια:

  1. Η "αθάνατη ελληνική λεβεντιά" και η ανωνυμία πάνε μαζί; Συγνώμη φίλε αλλά η συμπεριφορά σου είναι γνήσια απόδειξη "νεοελληνικής μαγκιάς" ή αλλιώς "είμαι περήφανος που είμαι Ελληνάρας!".

    Αφήστε εμάς τους υπόλοιπους να είμαστε ξενέρωτοι, να μην θέλουμε να επιβαρύνουμε τους γύρω μας με το καπνό μας, να "υπακούμε" στην ΕΕ που θέλει το καλό της Υγείας μας γιατί από μόνοι μας γουστάρουμε να καπνίζουμε, να πίνουμε, να οδηγάμε χωρίς ζώνη κτλ κτλ

    Αφήστε μας να είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ και όχι Ελληνάρες!
    Και η "η αθάνατη ελληνική λεβεντιά" χάρισμα σας!

    Τέλος σκεφτείτε πόσα λεφτά ακουμπάτε στη Philip Morris...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Agapite thanasi sigoura eisai xenerwtos otan pisteueis oti i EE thelei na min epivarinoume tous girw mas me ton kapno mas. Oti noiazete gia tin igeia mas k.t.l.
    Giati den apagoreuei to kapnisma afou skotwnei?
    Giati den apagoreuei ton tzogo afou ki autos skotwnei?
    Giati den sou prosferei dimosia dwrean ygeia ipsilou epipedou afou noiazete gia sena.
    Polla ta erwtimata , alla se ola mia einai i apantisi.
    Giati kaneis den noiazete gia ton politi para mono gia tin konoma.
    Epitelous xipniste apo ton lithargo
    Den ipakoume kanenan pou den mas noiazete, antistekomaste , agwnizomaste giati mono etsi tha anatrepsoume tous prostates pou noiazonte gia to kalo mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμπρός λοιπόν. Βγείτε όλοι στους δρόμους, γυναίκες και άντρες με Camel στους ώμους. Η ακόμα καλύτερα όλοι στα βουνά, στο αντάρτικο. Για ένα νέο ΚΚ (Κυβέρνηση Καπνιστών). Αντισταθείτε στις επιταγές του κεφαλαίου που θέλει να καθυποτάξει κάθε ελεύθερη έκφραση. Εμπρός λοιπόν. Κάντε τους πλούσιες τις καπνοβιομηχανίες που ακόμα καλύτερα για όλους οι περισσότερες είναι του εξωτερικού. Στείλτε τους τα λεφτά σας που ασθενούν από τον υιό της πτώχευσης μπας και κολλήσουν και οι έξω και αρχίσουν να ψάχνουν πάλι κανένα εμβόλιο για να μας σώσουν. Εμπρός λοιπόν. Επανάσταση τώρα. Όλοι στην πλατεία συντάγματος με ένα ή και περισσότερα τσιγάρα στο χέρι. Να μπούμε όλοι μέσα στην βουλή και να τους ντουμανιάσουμε, να μάθουν αυτοί. Να κερδίσουμε το δικαίωμα να καπνίζουμε σε λεωφορεία, νοσοκομεία, μετρό, σχολικές αίθουσες, εκκλησιές, βενζινάδικα, τρόλεϊ. Μην σκύβετε το κεφάλι.
    Αλήθεια θέλετε πραγματικά να τους τιμωρήσουμε; Αν δεν αγοράσουμε για ένα μήνα προϊόντα καπνού θα πάθουν τέτοια καθίζηση τα έσοδα του κράτους που δεν θα αντισταθμιστούν από τα πρόστιμα κατά των καπνιστών για ένα χρόνο. Και αυτά τα γράφει ένας καπνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ρατσισμός στό έπακρον πρός μιά κοινωνική ομάδα πολιτών αυτή τών καπνιστών,όσο γιά τήν υγεία μας τό λήσαμε τό θέμα αφού ενδιαφέρετε προσωπηκά η κ.Μαριλίζα.Ας κόπσουν τήν εισαγωγή τσιγάρων εάν έχουν Κ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικά δεν καπνίζω, αλλά θεωρώ το μέτρο άκρως ρατσιστικό και υποκριτικό! Θα έπρεπε να υπάρχουν μαγαζιά που να επιτρέπεται και εγώ, ως μη καπνίστρια, αν θέλω να "προφυλάξω" τον εαυτό μου από τον καπνό, πολύ απλά να μην πηγαίνω σε αυτά. Εξάλλου και τα αυτοκίνητα σκοτώνουν, αλλά δεν τους απαγορεύεται η διέλευση από τους δρόμους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε φιλε πραγματικα δεν ξερω ποιος εισαι, αλλα παρε τη λεβεντια σου, τα ηλιθια καμακια σου, τον σαπιο απτο τσιγαρο τροπο ζωης σου και φυσικα τον υπερωχο καρκινο σου και βαλτα ολα εκει που ξερεις!!!!

    εαν δεν σεβεσαι εμενα που δεν καπνιζω δεν προκειται να σε σεβαστω.

    πως γινεται σε ολη την ευρωπη να τα εχουν κανονισει ολα αυτα εδω και χρονια, χωρις να "καταρευσει" η οικονομια τους??? το θεμα ειναι στη παιδεια που εσυ και πολλοι καπνιστες δεν ΕΧΕΤΕ!!!

    ΖΩΑ ΚΛΕΙΣΤΟΜΥΑΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. to kapnisma einai to teleutaio....ta lysame ola kai malwnoume gia to kapnisma....oso gia ton karkino file anwnyme na mhn ton pianeis kan sto stoma sou amyale aystralopithike....an den ksereis na mhn anaferesai kan....kai an ksereis tha eprepe na ntrepese stenomyale paropidakia....prwta stamata na trws oti skatofaghto sou serviroun kai meta koita kai ta alla.....stamata na anapneeis oti foumo yparxh se auton ton planhth kai meta koita to tsigaro.....eimai kapnisths kai sevomai sto epakro tous mh kapnistes....allwste xronia twra den kapnizw se kleistous xwrous.....opote dikaioume na se lew stenomyalo australopithiko...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Φίλε" που δεν ξέρεις να γράφεις ελληνικά. Πρέπει προφανώς να είσαι πνευμονολόγος. Εντάξει το φαγητό κάνει την ζημία του, αλλά τι να κάνουμε ο καρκίνος του πνεύμονα θερίζει και δεν είναι από τις τροφές. Τώρα αν οι άλλοι είμαστε άμυαλοι όπως και ο Κρεμαστινός που έχει καρκίνο του πνεύμονα από το τσιγάρο σου ζητάμε συγνώμη για το ότι είμαστε πιθηκοειδή. Κρατήστε τον πλανήτη μόνοι σας οι νοήμονες άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Αλλά έχω και μερικά πραγματάκια να πω. Ο καρκίνος από το τσιγάρο σκότωσε τον πατέρα μου στα 51 του χρόνια. Ο ρατσισμός που λέτε δεν ισχύει κατά την άποψή μου. Ο δολοφόνος, για παράδειγμα, δεν είναι θύμα ρατσισμού. Είναι απλά ενάντια στην απλή λογική. Και αυτή την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές έχω και ένα τσιγαράκι στο στόμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ok ellhnara grafe esy ΕΛΛΗΝΙΚΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'Αγαπητέ" 2:56. Λόγω που δεν είμαι ο από επάνω σου ο 12:31 θα σου πω δυο λόγια. Πρώτον δεν είναι "ελληνάρας" όποιος γράφει ελληνικά. Εκτός αν είσαι οπαδός του Ατατούρκ και θες τα λατινικά να γίνουν ψηφία της ελληνικής (αίσχος να υπάρχει.. φτου φτου) γλώσσας. Το θέμα είναι αν απαντήσεις επί της ουσίας και να μας εξηγήσεις ποιοι είναι οι αυστραλοπίθηκοι; Από εκεί και πέρα αν είσαι αλλοδαπός σου ζητάω ταπεινά συγνώμη που στην είπα για τα ελληνικά. Αλλά αν δεν είσαι να θυμάσαι ότι πλέον οι υπολογιστές καταλαβαίνουν και αυτή την ευτελή γλώσσα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ απόλυτα με την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Είναι δείγμα πολιτισμού. Παλιά στα τρένα είχε ταμπέλα για το αυτονόητο "μη πτύετε έξω..." στα παράθυρα...
    μακάρι να εφαρμοστεί το μέτρο... και να μην το βλέπουμε σαν απαγόρευση αλλά σαν κάτι αυτονόητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. nνα ρωτησω κατι;;...τα μπουζουκια δεν ανοικουν στην κατηγορια των δημοσιων κλειστων χωρων;;...εκει γιατι δεν υπαρχει προβλημα να καπνιζεις;;ααα ρε ξυλο που θελετε!!!

    Μινωταυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα μπουζούκια (κακώς) έχουν πάρει παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2011. Μετά τέλος και εκεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο φασισμός ήρθε και πάλι στην Ελλάδα.. Ρε φιλαράκια ποιος θα με αποζημίωση εμένα που έχω καφετέρια. Μήπως η Μαριλίζα ή οι αντί καπνιστές. Όταν έδωσα ότι είχα και δεν είχα σε ένα μαγαζί ο νόμος αυτός δεν υπήρχε. Τώρα που δεν πάτησε άνθρωπος εχθές και τα έξοδα τρέχουν ποιος θα με αποζημιώσει και το ξανά λέω.
    Το μαγαζί είναι δικό μου και δεν μπορεί κανένας να παίζει με τα λεφτά μου. Εγώ δεν θέλω τους αντικαπνιστές στο Μαγαζί μου. Δικό μου δεν είναι? Εγώ δεν έβαλα όλη την περιουσία μου? Εγώ δεν πρέπει να αποφασίσω? Εάν υπήρχε τέτοιος Νόμος τότε δεν θα είχα ανοίξει καφετέρια αλλά γυμναστήριο!! Εύχομαι να επιβιώσουμε γιατί τα πράγματα φαίνονται πολύ δύσκολα και να υπάρξουν τρόποι στο να μπει το τσιγάρο ξανά. Έστω με κάποιο διαχωρισμό. Εάν δεν έχεις μαγαζί δεν μπορείς να καταλάβεις την αγωνία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το θέμα του καπνίσματος είναι πολύ σύνθετο και δεν έχει να κάνει μόνο με το σεβασμό του μη καπνιστή... δεν είναι μόνο πολιτισμικό. Το κάπνισμα προκαλεί πλήθος βλαβών στην υγεία και των ενεργητικών και των παθητικών καπνιστών. Αυτές οι βλάβες της υγείας των πολιτών κοστίζουν στο δημόσιο και στα ταμεία τεράστια ποσά για νοσήλεια και φάρμακα, επιτείνουν το συνωστισμό στα νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες υγείας και ακόμη περιορίζουν την παραγωγικότητα του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Εκεί στοχεύουν κυρίως τα μέτρα, κατ' εμέ ορθώς. Απ' την άλλη μεριά, για να μη μείνουμε στα πεζά, ας σκεφτούμε τι αντίκτυπο έχει αυτή η συνήθεια σ' εμάς τους ίδιους και τους οικείους μας. Όπως λέει ένας φίλος παραπάνω έτσι κι εγώ έχασα τον πατέρα μου στα 57 του χρόνια, ενώ τα τρία αδέρφια του που δεν κάπνιζαν έχουν περάσει τα 80. Μια φορά πριν χρόνια έκανα μια προσπάθεια να το κόψω... 15 ημέρες άντεξα, αλλά ακόμη και μέσα σ' αυτό το μικρό διάστημα, όταν πλησίαζα πρόσωπο που είχε μόλις καπνίσει, δε μπορούσα να σταθώ απ' τη βρώμα. Τέλος πάντων... αν αρχίσουμε να αναφερόμαστε στα προβλήματα που προκαλεί το κάπνισμα θα ξημερώσουμε. Εγώ, αν και καπνιστής, θεωρώ τα μέτρα σωστά και εύχομαι να εφαρμοστούν. Θέλω μόνο να αναφερθώ σε ορισμένα επιχειρήματα κατά των μέτρων, που διατυπώθηκαν από κάποιους φίλους

    1) Ρατσισμός: Οι μη καπνιστές δε μας υποβάλλουν στη χρήση κάποιας ουσίας, παρά τη θέλησή μας... με απλά λόγια δε μας ενοχλούν, ενώ το παθητικό κάπνισμα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο. Κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει σχετικός νόμος... από μόνοι μας έπρεπε να σεβόμαστε το διπλανό μας.

    2) Δημοκρατία: Δημοκρατία δε σημαίνει "οι πολλοί κάνουν δύσκολη τη ζωή των λίγων"... σημαίνει "οι πολλοί αποφασίζουν πως θα γίνει καλύτερη η ζωή όλων"

    3) Μείωση εσόδων από φόρους καπνού: Αυτά μεσοπρόθεσμα θα αντισταθμιστούν από τον περιορισμό των εξόδων για την υγεία, ενώ τα ποσά που διατίθενται για καπνό θα διατίθενται για άλλα προϊόντα ή θα αποταμιεύονται. Σε κάθε περίπτωση οι συνέπειες θα είναι θετικές για την οικονομία

    4) Ψυχολογικοί - Κοινωνικοί λόγοι: Και οι μη καπνιστές έχουν τρόπους να ξεχνάνε προσωρινά τα προβλήματά τους και βεβαίως φλερτάρουν κι αυτοί. Το γεγονός ότι η εξάρτηση έχει σχεδόν γίνει στοιχείο της φύσης μας δε σημαίνει ότι δε νοείται κοινωνική ζωή χωρίς το κάπνισμα.

    Συγγνώμη αν σας κούρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλα καλά αυτά που λέτε για το παθητικό κάπνισμα, ούτε κι εγώ καπνίζω και μου έχει τύχει πολλές φορές να μ' ενοχλεί ο καπνός του διπλανού μου... ΟΜΩΣ από την ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΣΠΝΟΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΤΑΞΙ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ,μπορεί κάποιος "πολιτισμένος" να μου πει ποιος θα με προφυλάξει??? Και κατά πόσο με σέβεται ως προς αυτό το ζήτημα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Υγείας ??? Αναπνέουμε καθημερινά τόνους Αιθαλομίχλης και η ατμόσφαιρα όσο πάει και αραιώνει, ώσπου σε λίγα χρόνια θα γίνουμε ένας ωραιότατος ξερός και ακατοίκητος "Άρης". Βέβαια τότε δεν θα χρειάζεται να τσακωνόμαστε για την απαγόρευση του καπνίσματος γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δηλαδή φίλε "2 Σεπτεμβρίου 2010 5:24 μ.μ.", εσύ τι υποστηρίζεις; Επειδή έτσι κι αλλιώς η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη ας κάνουμε τα πράγματα λίγο χειρότερα, έτσι... για να μάθουμε;! Ή μήπως προτείνεις να απαγορευτούν οι μεταφορές; Κατανάλωνε λιγότερο ώστε να περιοριστούν οι μεταφορές αγαθών, πάρε ποδηλατάκι για το Μοσχάτο, πάρε παπί για τις μετακινήσεις σου στην πόλη, κάνε ανακύκλωση... κάνε κι εσύ κάτι και μην περιμένεις τα πάντα από τις κυβερνήσεις. Όσο για το "πολιτισμένοι" τι να πω... έγινε βρισιά και δεν το κατάλαβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γερμανός Ελληνόφιλος2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:38 μ.μ.

    πώς γίνεται να απαγορεύεται το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους, όταν η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων καπνίζει;

    Απάντηση: Από ποία στατιστική εταιρεία έλαβες την πληροφορία ότι η συντριπτική (κιόλας) πλειοψηφεία των Ελλήνων καπνίζει? Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία υπολογίζει το ποσοστό γύρω στο 40%. Επομένως, ούτε πλειοψηφεία και μάλιστα (χαχαχα!) συντριπτική.

    Για έναν καπνιστή, το τσιγάρο είναι τρόπος ζωής

    Απάντηση: Και για έναν αντι-καπνιστή, η έλλειψη τσιγάρου είναι τρόπος ζωής. Να δω που θα σε βγάλει η λογική σου.

    Ελπίζω το μέτρο να αλλάξει, να υπάρχει ένας διαχωρισμός ή να χτυπήσει η αθάνατη ελληνική λεβεντιά και να το ανατρέψουμε μόνοι μας.

    Απάντηση: Εδώ σου πούλησαν όλη τη χώρα και σε έχουν εξευτελισμένο και υποδουλωμένο μέσα σε μία κοινωνία-κόλαση και δεν έχεις κουνήσει το δαχτυλάκι σου, για το τσιγάρο θα κάνεις αγώνες απελευθέρωσης?

    Δεν νοείται Έλληνας χωρίς τσιγάρο και αυτό καλά θα κάνουν να το καταλάβουν.

    Απάντηση: Από που πάλι το ενόησες αυτό, ω πάνσοφε Έλληνα(ρα)? Επειδή έτσι μου γουστάρει, τσαμπουκαλίκι και έτσι?

    Τι ανόητα, άμυαλα, μικροσυμφεροντολογικά, απάτριδα, πουλημένα, εγωιστικά, διεφθαρμένα υπανθρωπάκια που είστε!

    Ενα καμμενο χαρτι ειστε πλεον που και μονο ο χαρακτηρισμος σας ως Ελληνες προσβαλλει την ενδοξη ιστορια της Ελλαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γερμανός Ελληνόφιλος2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:46 μ.μ.

    Όλα καλά αυτά που λέτε για το παθητικό κάπνισμα, ούτε κι εγώ καπνίζω και μου έχει τύχει πολλές φορές να μ' ενοχλεί ο καπνός του διπλανού μου... ΟΜΩΣ από την ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΣΠΝΟΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ, ΤΑΞΙ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ,μπορεί κάποιος "πολιτισμένος" να μου πει ποιος θα με προφυλάξει??? Και κατά πόσο με σέβεται ως προς αυτό το ζήτημα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Υγείας ??? Αναπνέουμε καθημερινά τόνους Αιθαλομίχλης και η ατμόσφαιρα όσο πάει και αραιώνει, ώσπου σε λίγα χρόνια θα γίνουμε ένας ωραιότατος ξερός και ακατοίκητος "Άρης". Βέβαια τότε δεν θα χρειάζεται να τσακωνόμαστε για την απαγόρευση του καπνίσματος γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ !!!

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εσύ ανώνυμε, μένεις υποτίθεται και στο Μοσχάτο, μια περιοχή που εξυπηρετείται με 2 μεσα σταθερης τροχιας κιολας (τραμ και τρενο). Πες μου, ομως.
    Οπως λεει και ο γελοιοδεστατος αυτος που εστειλε το μειλ, πως θα καμακωσεις την χαζογκομενα barbie? Με το τραμ και τον ηλεκτρικο? Ή με το τσιγάρο και την Μερσεντές? Πως θα μετακινηθεις χωρις να κουνησεις τα ποδια σου (εκτος απο το πατημα γκαζι-φρενου) χωρις να περπατησεις ουτε 10μετρα? Πως θα κατεβεις ο,τι ωρα σου γουσταρει οπου θες για να πιεις τον καφε σου που θα στον χρεωσουν 5 ευρω? Πως θα δειξεις οτι ανηλθες στην κοινωνικη πυραμιδα των αθλιων προτυπων?

    Λυσεις υπαρχουν. Υπαρχουν τα ποδια σου, υπαρχει το ποδηλατο, υπαρχουν τα ΜΜΜ.

    Το θεμα ειναι θα προτιμησεις τα παραπανω για να μειωσεις τα καυσαερια ή θα συνεχισεις να σαπιζεις με το ταμπελακι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ=ΖΩΑΚΙΑ ΤΣΙΡΚΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και την Μερσεντές σου μαζί φυσικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εσύ αγαπητέ που είσαι ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ έχεις βρεθεί ποτέ με ποδήλατο πίσω από ΜΜΕ ??? Καλύτερα να καπνίζουν 10 άτομα τριγύρω παρά αυτό !!! Όλο ευρω-εξυπνάδες είστε ρε παιδιά. Έχετε μάθει τώρα όλοι οι ψευτο-αρκουδο-πολιτισμένοι την καραμέλα του ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ και τη μασάτε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν εσύ σαν Έλληνας αισθάνεσαι ότι είσαι ΖΩΑΚΙ ΤΣΙΡΚΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, πολύ καλά, δεν μπορεί αυτό να σου το απαγορεύσει κανείς. Αλλά δεν μπορείς εσύ και οι όμοιοί σου να αποκαλείτε περιφρονητικά ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ και ΖΩΑΚΙΑ όποιους έχουν άποψη και δεν τρέχουν σαν τα προβατάκια πίσω από όποια Ευρω-επιταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλαράκι "3 Σεπτεμβρίου 2010 10:46 π.μ.", το πρόβλημά σου είναι ποιος λέει κάτι ή αν είναι σωστό η λάθος αυτό που λέει; Και πότε εσύ θα θεωρήσεις ότι ένας νόμος είναι προς τη σωστή κατεύθυνση; Όταν τα λεωφορεία θα αναδίδουν άρωμα λεβάντας; Ή μήπως έχεις την αυταπάτη ότι ο κόσμος θα αλλάξει σε μια μέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γερμανός Ελληνόφιλος3 Σεπτεμβρίου 2010 στις 4:11 μ.μ.

    Με ποδήλατο πίσω από ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας)?

    Όχι, δεν είμαι ο Παπανδρέου...

    Αν πάλι ήθελες να πείς ΜΜΜ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς), θα σου έλεγα να κάνεις το εξής: Να πάρεις όλους τους επιβάτες του εν λόγω λεωφορείου, να τους βάλεις να οδηγήσει ο καθένας από ένα αμάξι και να καθίσεις πίσω από τις εξατμίσεις αυτών των αμαξιών. Σωρευτικά, ποιό θα προκαλέσει περισσότερη μόλυνση?

    Υπάρχει και άλλο θέμα, το θέμα της ρυμοτομίας και χωροταξίας. Πόσο χώρο χρειάζονται αυτά τα αυτοκίνητα για να κινούνται και να σταθμεύουν και πόσο χώρο θέλει το λεωφορείο?

    Αλλά που να καθίσεις ένας Ελληναρας να σκεφτει αυτα? Ατρανταχτη αποδειξη, η εικονα της Αθηνας απο δορυφορο. Ενα απολυτα γκριζο τσιμεντενιο γλοιωδες βρωμοπραγμα ειναι, χωρις ιχνος πρασινου. Αν ξερατε απο χωροταξια δεν θα τα χατε καταφερει ετσι.

    Εσύ παλι, έχεις βρεθεί στο τμήμα μέτρησης ατμοσφαιρικής ποιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος?

    Και ναι, είστε ΖΩΑΚΙΑ ΤΣΙΡΚΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, γιατί η όποια ευρώ-απόφαση είναι για το καλό όλων μας. Απλά κάτι αμόρφωτα και χαμηλού επιπέδου ανθρωπάκια με απύθμενο θράσος και κομπορυμοσύνη εναντιώνονται στην όποια τέτοια απόφαση, γιατί βάζει το μικροσυμφέρον του πιο πάνω από την ποιότητα ζωής αυτού + 2 δις ανθρώπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στο πρώτο μου μήνυμα μιλούσα για τη μόλυνση που προκαλούν τα αυτοκίνητα!!!! Αλλά εσύ πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα, γιατί το μόνο σου μέλημα είναι να κάνεις τον εξυπνάκια με επιχειρήματα που ΕΓΩ τα ανέφερα πολύ πριν από σένα!!! Εξ' αρχής είπα ότι το πρόβλημα των καυσαερίων από ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, το ξαναλέω για αυτούς με τις παρωπίδες ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΦΟΡΤΗΓΑ κλπ μεταφορικά μέσα είναι πολύ μεγαλύτερο από το πρόβλημα του καπνίσματος ΒΡΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΟΪΔΟ !!!!!!!!!! Όσο για την ποιότητα ζωής των 2 δις ανθρώπων αυτή την έχουν αρκετά φροντίσει οι ΔΙΟΞΊΝΕΣ, οι ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ και όλα τα καλούδια των ΕΥΡΩ-ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ !!! Γεια σου ΚΟΡΟΪΔΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γερμανός Ελληνόφιλος4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 5:28 μ.μ.

    Αν η ΕΕ δεν είχε πληρώσει το 50% τουλάχιστον όλων των υποδομών στην Ελλάδα, ακόμη με μία γραμμή μετρό θα είχατε μείνει στην Αθήνα, αυτή που περνά και από το Μοσχάτο.

    Η ΕΕ ασφαλώς και έχει κάνει κάποια λάθη, αλλά κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

    Απαγόρευση τσιγάρου, αποφάσεις για μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ανάπτυξη των οικολογικών συγκοινωνίων, κτλ.

    Το ποιός είναι κοροϊδο, φαίνεται από το ποιός καταστρέφει τον εαυτό του (κάπνισμα) για να τον επαινούν, αλλά εσύ απλά δεν θες να δεχτείς πως ο κόσμος μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Ασφαλώς και υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα από το τσιγάρο και γι αυτό ακριβώς τον λόγο πρέπει να μελετηθούν διεξοδικά πρίν ληφθεί κάποια λύση, ακριβώς γιατί είναι πιο σημαντικά. Για απλά θέματα όπως το τσιγάρο , παίρνεις μια απόφαση και τέλος. Τα υπόλοιπα θέλουν μελέτη. Κατάλαβες? ΟΧΙ? ΊΣως και να φταίει ο συνδυασμός πίσσας και νικοτίνης που κατεβάζεις με κάθε ρουφηξιά απόλαυσης, την οποία θες φασιστικά να επιβάλλεις και στους γύρω σου.

    Γεια σου και σε σένα... ΚΟΡΟΊΔΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ούτε αυτό το πρόσεξες, είπα ότι ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ !!! Έλεος με τις ασυναρτησίες σου. Ας μην το κουράζουμε άλλο, ο καθένας έχει μια στάση και άποψη ζωής. Γεια σου φίλε μου και να είσαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τοῦ Διογένη πιάσετε ἀμέσως τὸ φανάρι,
    κι᾿ ἐλᾶτε νὰ γυρέψουμε κανέναν ἀρχηγό·
    ἀλλὰ καθένας μας, θαρρῶ, εἶν᾿ ἄξιος νὰ πάρῃ
    τὴν ἀρχηγίαν κόμματος, ἀκόμη δὰ κι᾿ ἐγώ.
    Γιὰ τὰ πρωτεῖα ξεψυχᾷ κάθε Ρῳμιὸς λεβέντης,
    μόνον αὐτὸς πρωθυπουργός, μόνον αὐτὸς ἀφέντης.

    Τί ἀρχηγῶν κατακλυσμός! ... κι᾿ οἱ ἕλληνες ἐκεῖνοι,
    ποὺ τὸν καφφέ των βερεσὲ εἰς τὰ Χαυτεῖα πίνουν,
    ἂν ἀρχηγίαν ἔξαφνα κανένας τοὺς προτείνῃ,
    δὲν θὰ διστάσουν βέβαια καὶ Ἀρχηγοὶ νὰ γίνουν.
    Κι᾿ αὐτὸς ὁ ἕσχατος Ρωμηὸς γιὰ ὅλα κάτι ξέρει,
    ἕλληνος τράχηλος ποτὲ ζυγὸν δὲν ὑποφέρει.

    Από το ποίημα "Αρχηγοί" του Γ. Σουρή

    ΑπάντησηΔιαγραφή