Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί βάλαμε φίλτρο στα σχόλια

Από το ξεκίνημα του Μοσχάτο Live! έχουμε επενδύσει πολλά για την επιτυχία του στην αλληλεπίδραση του με τους αναγνώστες μας. Πιστεύουμε (και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει) ότι τα blogs είναι το βήμα της ελεύθερης έκφρασης τόσο των ιδιοκτητών τους, όσο και των αναγνωστών. Όχι μόνο ενθαρρύνουμε, αλλά θεωρούμε απαραίτητη την επικοινωνία των αναγνωστών με μας, για να έχει νόημα αυτό που κάνουμε.

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και όπως έχετε διαπιστώσει, το Moσχάτο Live! κρατάει μια αντικειμενική στάση απέναντι στους υποψήφιους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε κάνει και εμείς τις επιλογές μας, τις οποίες θα παρουσιάσουμε, όταν έρθει η ώρα.

Τα πάθη έχουν ανάψει και πολλοί φίλοι έχουν φανατιστεί με τις επερχόμενες εκλογές, με αποτέλεσμα να γράφουν υβριστικά και άκρως προσβλητικά σχόλια προς όλους τους υποψηφίους, σχόλια τα οποία διαγράφονται. Ένας από τους υποψηφίους ενοχλήθηκε με μερικά σχόλια και επικοινώνησε μαζί μας, με πολύ ευγενικό τρόπο. Είχε δίκιο σε αυτά που έλεγε και κανείς μας δεν μπορούσε να το αντικρούσει, καθώς το σχόλιο που διάβαζε και τον ενόχλησε ήταν υβριστικό, αγοραίο και αστήριχτο.

Έτσι αποφασίσαμε να βάλουμε φίλτρο στα σχόλια, καθώς ο όγκος τους μεγαλώνει μέρα με την μέρα και πολλές φορές δεν είμαστε σε θέση να τα ελέγξουμε όλα. Το πότε θα βγει, θα φανεί. Να ξέρετε ότι για μας δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Ελευθερία στην έκφραση δεν σημαίνει ελευθερία στο υβρεολόγιο. Οι αναγνώστες μας μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν, αρκεί να μην προσβάλλουν το πρόσωπο για το οποίο τα γράφουν. Για το σημερινό πολύκροτο θέμα στα σχόλια επιτρέπουμε απόψεις όλων των ειδών, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ή να καλύψουμε, αρκεί αυτές να είναι στα σωστά πλαίσια. Δεν πρόκειται για μια επίπλαστη ευγένεια. Ζητάμε από τους αναγνώστες μας να εκφράζονται, όπως θα έκαναν αν είχαν απέναντι τους τα πρόσωπα που κατακρίνουν. Αν κάποιος είναι βέβαιος ότι θα έβριζε τον οποιοδήποτε στο τετ-α-τετ, ας το κάνει επώνυμα και να είναι σίγουρος ότι εμείς θα επιτρέψουμε το σχόλιο του.

Μοσχάτο Live!

Y.Γ.: Όσον αφορά την αξιοπιστία του blog, εμείς έχουμε να δηλώσουμε το εξής: Κανείς μας δεν είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Αναλογιστείτε αν συμβαίνει το ίδιο στα υπόλοιπα blogs, αυτά που κόπτονται, σήμερα, για την ελευθερία του λόγου.

5 σχόλια:

  1. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ.

    ΤΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΟΛΟΙ-ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητάμε από τους αναγνώστες μας να εκφράζονται, όπως θα έκαναν αν είχαν απέναντι τους τα πρόσωπα που κατακρίνουν. Αν κάποιος είναι βέβαιος ότι θα έβριζε τον οποιοδήποτε στο τετ-α-τετ, ας το κάνει επώνυμα και να είναι σίγουρος ότι εμείς θα επιτρέψουμε το σχόλιο του.

    ΜΑΓΚΑΣ!

    Όσον αφορά την αξιοπιστία του blog, εμείς έχουμε να δηλώσουμε το εξής: Κανείς μας δεν είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Αναλογιστείτε αν συμβαίνει το ίδιο στα υπόλοιπα blogs, αυτά που κόπτονται, σήμερα, για την ελευθερία του λόγου.

    ΜΑΓΚΑΣ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ντροπη αλλα λεγατε οταν βριζανε τον αντωνη (ελπιζω να μην θεωρηθει και αυτο υβριστικο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λόγια σταράτα.
    Λόγια ντόμπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NOMIZA PWS DEN XREIAZONTAI ALLES EKSHGHSEIS.
    OPOIOS TO KATALAVE EXEI KALWS.
    OPOIOS VRIZEI SPITI TOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή