Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

E-mail - καταγγελία από τον Μπάμπη Μπιλίνη

Λάβαμε e-mail - καταγγελία από τον Μπάμπη Μπιλίνη και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:


Καταγγελία

«Με ποιο δικαίωμα
σε ρωτώ
μου κλείνεις την πόρτα»
Ιφιγ. Μετόχη, Δύο κόσμοι

Τελικά φαίνεται ότι στο Μοσχάτο πρέπει να αρχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που ο υπόλοιπος κόσμος έχει λύσει πριν από αιώνες από την Γαλλική Επανάσταση. Τα δημόσια αγαθά είναι κοινόχρηστα και όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά.

Η επί δεκαετίες άσκηση εκτελεστικής εξουσίας από την ίδια ομάδα στο Δήμο μας, τους έχει οδηγήσει σε πρακτικές καταπάτησης και των βασικών αρχών, παρακάμπτοντας θεσμούς και θεσμικά συλλογικά όργανα και το κυριότερο θεωρούν ότι μπορεί να αποφασίζουν το οτιδήποτε παρά τις νομικές πρόνοιες και δεσμεύσεις.

Εν αρχεί είχαμε την απαράδεκτη απαγόρευση κυκλοφορίας κάποιες ώρες του εικοσιτετραώρου στον πεζόδρομο Θεσσαλονίκης με περίφραξη και καγκελόπορτες.

Στη συνέχεια είχαμε το κλείσιμο με λουκέτα ολόκληρο το εικοσιτετράωρο στο γηπεδάκι μπάσκετ στην γωνία Μεταμορφώσεως και Κωνσταντινουπόλεως με την δικαιολογία ότι μαζεύονταν «παραβατικοί» νεαροί τα βράδια. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά, που την μέρα έπαιζαν εκεί, να παίζουν στο δρόμο μπροστά στο κλειστό γήπεδο με κίνδυνο τραυματισμού τους.

Το αίσθημα ασφάλειας είναι και αυτό δικαίωμα του πολίτη, που το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει, όχι όμως μετατρέποντας το Μοσχάτο μας σε σιδερόφραχτη περιοχή, όπου η πρόσβαση, η απόλαυση των κοινόχρηστων δημόσιων αγαθών θα είναι υπό περιορισμό.

2-9-2010
ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΛΙΝΗΣ

12 σχόλια:

  1. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Exw mia aporia otan upirxe ekproswpos tis kinisis,stin opoia anoikate kai seis k.Mpilini,sto dimotiko sumvoulio giati den kanate poio entones paremuaseis kai kiniseis etsi wste kai ergo apotelesmatiko na afisete i an den exate tin dunatotita ergou estw tis diaforetikis kai tis poio dunamikis pleuras tou dimotikou sumvouleiou mias kai auto presveuate apo oso thumame...
    To na katagkeloume kai to na diafwnoume mono gia na deixnoume oti uparxoume einai polu ligo...
    giati xerete tin parimia pou leei skulos pou fwnazei den dagkwnei...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε,
    Εχεις δίκιο να απορείς, αλλά τα θέματα αυτά δεν συζητήθηκαν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ευθύνη της πλειοψηφίας του κι γι΄ αυτό στην καταγγελία μου λέω για παράκαμψη θεσμικών οργάνων.
    Όσο για την αποτελεσματικότητα σου θυμίζω ότι η παραλία μας θα είχε ξεπουληθεί ήδη και επίσης ότι μετά από μηήνυση πολιτών του Μοσχάτου Ν. Φαλήρου Ρέντη (μεταξύ αυτών κι εγώ) τρείς διευθυντές του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι κατηγορούμενη για παραβάσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας στον Κηφισό
    Η αποτελεσματικότητα κάθε αγώνα έχει σχέση και με την μαζικότητα του. Όποτε αν συμφωνείς καλή αντάμωση στους αγώνες που έρχονται.
    Μπάμπης Μπιλίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το κακό είναι είναι ότι όλοι οι έντονοι αγώνες σας στρέφονταν πάντα κατά των κυβερνήσεων, ποτέ δεν είδα να πρωτοστατείτε σε αγώνες κατά του ίδιου του Δήμου και των αποφάσεων του.
    Ίσα ίσα τον στηρίξατε (ή "απείχατε") και σε αποφάσεις, όπως του νέου σταθμού π.χ.
    Έτσι τουλάχιστον θυμάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν το "σπίτι" της Μεσοποταμίας παραχωρείται από το Δήμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριε Μπιλίνη
    Όσαν αφορά το γήπεδάκι στη Μεταμορφώσεως, τα λέτε λίγο μισά.Μπορεί την ημέρα, όπως λέτε να παίζουν παιδιά, αλλά, αν το γήπεδο το χρησιμοποιούσαν για το λόγο, τον οποιο φτιάχτηκε κι αυτό είναι το μπάσκετ, όλα θα ήταν καλά. Παρόλ' αυτά:
    1)Παίζουν στο 99% ποδόσφσφαιρο, με αποτέλεσμα πολλές φορές η μπάλα να καταλήγει στα αυτοκίνητά μας και στις περιουσίες μας γενικότερα και όταν διαμαρτυρόμαστε γι' αυτό, το πιο ευγενικό που εισπράττουμε, είναι ότι τα αυτοκίνητα δεν χαλάνε με το να πέσει η μπάλα επάνω τους!!!
    2)Οι γωνίες του γηπέδου έχουν καταντήσει ουρητήρια, με αποτέλεμα η δυσωσμία το καλοκαίρι να είναι έντονη!!
    3)Η ώρα κοινής ησυχίας του μεσημεριού έχει καταργηθεί, μιας και παίζουν ό,τι ώρα θέλουν και σε παρατήρηση να εισπράτουμε ό,τι "κοσμητικό" επίθετο μπορείτε να φανταστείτε.
    4)Το βράδυ, λόγω του αφύλακτου του γηπέδου, μαζεύεται κάθε καρυδιάς καρύδι, με κορύφωση το γεγονός στις 3/07/2010 στις 2 τα ξημερώματα περίπου, που έπεσαν πυροβολισμοί από πυροβόλο όπλο και όλη η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι.
    5)Και σε όλα αυτά να προσθέσουμε και τα γκράφιτι στους περιμετρικούς τοίχους του γηπέδου, που "κοσμούν" τα σπίτια μας.
    Κανεις δεν μίλησε για απαγόρευση των παιδιών στο παιχνίδι. Κι εμείς εκεί μεγαλώσαμε εξάλλου. Άλλα όταν αυτό γίνεται εις βάρος της κοινής ησυχίας, ειρήνης και ασφάλειας, τότε το πράγμα ξεφεύγει...
    Δημήτρης Κάτσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Όταν ακούω για τάξη
    άνθρώπινο κρέας μου μοιρίζει"
    Οδυσσέας Ελύτης, Νεφέλες

    Μ. Μπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ότι ο Δήμος είναι ανίκανος να διαχειριστεί τους κοινόχρηστους χώρους στο Μοσχάτο είναι γεγονός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τους καταργήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kυριε κατσιε το γεγονος οτι παιζουν μπαλλα παιδια δημοτικου ειναι η ελλειψη ελευθερων χωρων.το οτι η δημοτικη αρχη δεν μπορει να φυλαξει τους λιγους χωρους δε σημαινει οτι και μπορει να τουσ κλεινει .ας κλεισει τοτε και τις παιδικες χαρες τα παρκακια και οτι αλλο μπορει να μαζεψει παιδια που θελουν να εκτονωθουν για λιγο αφου η παραλια μας παραμενει χερση εδω και 30 χρονι;α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το συμπέρασμα το οποίο βγαίνει είναι ότι η ανικανότητα του Δήμου μας κάνει να "τρωγόμαστε" μεταξύ μας. Αφού λοιπόν ο Δήμος δεν κάνει τίποτα για τον πολίτη αυτής την πόλης, ο καθένας προσπαθεί να διαφυλάξει με κάθε τρόπο τα δικαιώματά του...εκεί μας έχουν καταντήσει...Η παραλία είναι μια πονεμένη ιστορία, που, δυστυχώς κανείς δεν φαίνεται ότι θέλει ν' ασχοληθεί σοβαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν αντιδικώ με τον κ. Κάτσιο. Η διαχείριση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων γίνεται από τον Δήμο. Οι χώροι αυτοί φτιάχθηκαν με δικά μας χρήματα για να εξυπηρετούν τους πολίτες. ΤΟ ΝΑ ΜΈΝΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ Η ΧΡΉΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟΥς ΠΟΛΊΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΆΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΌΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥ ΜΑΣ. Κατόπιν αυτών εμείς θα υποβάλΛουμε αίτημα στον Συνήγορο του Πολίτη κατά του Δήμου Μοσχάτου. Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει στην διεύθυνση mpilinis@mycosmos.gr
    Μπ. ΜΠΙΛΙΜΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Oταν τα γήπεδα μπασκετ επειδη τυγχανω να ειμαι γειτονας και κατοικος της περιοχης ειναι ανοιχτα αφυλακτα 24 ωρες το 24ωρο παραβιαζοντας τις ωρες κοινης ησυχιας και μην έχοντας οι περιοικοι ουτε 10 λεπτα ησυχιας μεσα στην τρελη καθημερινοτητα τους τοτε θεωρω αναφαιρετο δικαιωμα τους να ζητησουν να γίνει κατι επι του πρακτέου και για τη δική τους ψυχική ηρεμία(μεχρι καλασνικοφ 2 τα ξημερωματα μας ξυπνησαν απο κει).Οι πολιτες και οι πολιτευομενοι στο δήμο εχουν υποχρεωσεις και δικαιώματα ξέρετε.Αυτο το γηπεδο το οποιο προοριζεται για μπασκετ μονο αυτη τη λειτουργια δεν έχει.Παιζουν ποδοσφαιρο 3 το μεσημερι και 11 το βραδυ ασχετως τηρησης ωραριου ,η μπαλα χτυπα με δυναμη τα καγκελα γειτονικων οικιων λες και ειναι 6 ριχτερ σεισμος,τα αυτοκινητα πολλακις εχουν υποστει ζημιες,και η απαντηση των παιδιων για τηρηση εστω του ωραριου και του σκοποθ που προοριζεται το γηπεδο ειναι τουλαχιστον αγενης και προσβλητικη προς ολους μας.συγγνωμη αλα επειδη μεγαλωσα και εγω με αυτο το γηπεδο παντα σεβομουν τις ωρες ,την κουραση,την περιουσια του γειτονα μου,Ετσι με εμαθαν οι γονεις μου..και κριμα που δεν εχουν μαθει ετσι τα σημερινα παιδια.....Μην ειστε λοιπον αφοριστικος με το κλεισιμο του γηπεδου.....Σας παραπεμπω στο "οποιος ειναι εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λέει"Εξαλλου 60 και πλεον υπογραφες μιας μικρης γειτονιας δειχνει πολλα περισσοτερα απο ενα απλο κειμενακι εδω περα...Και γνωριζω πως μπορει να διαφωνειτε ομως δεν εχει κανενα νοημα για μας που ζουμε αυτην την καθημερινοτητα...Δε ζητησε κανεις να κλεισει εξαλλου....Ζητησαμε να σεβαστουν και τα δικα μας δικαιωματα.....Τα ωραρια μας ,τις ζωες μας και την ασφαλεια μας .
    Τζένη Κάτσιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή