Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τέσσερα ζευγάρια εξομολογούνται… και πλήθος κόσμου χειροκροτεί

Ο Δήμος Μοσχάτου μας απέστειλε Δελτίο Τύπου σχετικά με την παράσταση του θεατρικού του Δήμου στο 3ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Το δημοσιεύουμε:

3ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, ήρθε η ώρα της θεατρικής ομάδας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου, των «Σκηνοβατών», να παρουσιάσουν τη θεατρική τους παράσταση «τέσσερα ζευγάρια εξομολογούνται», στα πλαίσια του 3ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων της Αττικής.

Στο φιλόξενο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο του θερινού μας κινηματογράφου (Σινέ-Κήπος), ο κόσμος είχε γεμίσει από νωρίς τις θέσεις των θεατών. Πολλοί παρέμειναν όρθιοι προκειμένου να απολαύσουν τη δουλειά των Σκηνοβατών και της υπεύθυνης της ομάδας και σκηνοθέτιδας του έργου, κ. Μαίρης Παναγιωτοπούλου. Η βραδιά ξεκίνησε άλλωστε με το δικό της χαιρετισμό, με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου, κ. Αντώνη Μπούτση και με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος, κ. Ανδρέα Ευθυμίου, ο οποίος χαιρέτησε τους Δημοτικούς Συμβούλους του Μοσχάτου και του Ταύρου που παρευρέθηκαν ανάμεσα στους θεατές της παράστασης, καθώς και τα μέλη του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου.

Η φετινή παραγωγή της θεατρικής ομάδας του Δήμου Μοσχάτου παρουσίασε τέσσερα μονόπρακτα. «Ε…εσείς, οι απ’ έξω»-William Saroyan, «Μίλα μου σαν τη βροχή…»- Tenessee Williams, «Η μπουχάρα»-Κώστα Μουρσελά και «Ελεύθερο ζευγάρι»-Dario Fo και Franka Rame. Τα δύο πρώτα συγκίνησαν το κοινό, ενώ τα δύο τελευταία κατάφεραν να προκαλέσουν αβίαστα τα γέλια και τα χειροκροτήματα, τόσο λόγω των κειμένων, όσο και λόγω των ερμηνειών των πρωταγωνιστών, το παίξιμο των οποίων δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τους επαγγελματίες ηθοποιούς.

Το τέλος της παράστασης βρήκε το κοινό ενθουσιασμένο, ενώ τα σχόλια των θεατών ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά τόσο για την παράσταση, όσο και για το θεσμό του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου. Άλλωστε οι θεατρικές παραστάσεις με δωρεάν είσοδο για το κοινό συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες στο Σινέ-Κήπο, στις 8.30 μμ. Σήμερα, Δευτέρα 13/9/10 η θεατρική ομάδα του Δήμου Περάματος παρουσιάζει την κωμωδία «Η τύχη της Μαρούλας», σε σκηνοθεσία-Διασκευή και στίχους του Στέλιου Καλαθά.

Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ συνεχίζεται με τις εξής παραστάσεις:

• Τρίτη, 14/9/10: Δήμος Αγ. Παρασκευής-«ΑΓΓΕΛΑ»
• Πέμπτη, 16/9/10: Δήμος Ρέντη-«Το διπλανό κρεβάτι»
• Κυριακή, 19/9/10: Δήμος Μαραθώνα-«Ηρακλείδαι»
• Δευτέρα, 20/9/10: Δήμος Ταύρου-«Ηλιθιότητας Εγκώμιο»

4 σχόλια:

  1. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!! ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ.ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΑΤΑΡΙΑ ΣΚΕΒΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oti kanoun to kanoun gia to fenesthe kai oxi epeidh pragmatika to agapane...gia thn karekla.
    To mosxato tha borouse na einai enas apo tous pio dynatous politistika dihmous ths xwras me to yliko poy vgazei kai omws...
    To pneumatiko kedro me to zori thimatai kaneis oti einai energo...alla to karnavali-parodia pia oloi to thimounte.
    Re valte antrwpous poy goustaroun me nees idees stis katalliles theseis.. eleos pia ...mouxliasame..
    Den ftanei o politismos mas mono ws ekei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στους ερασιτέχνες ηθοποιούς, που πραγματικά δεν έχουν να ζηλεψουν σχεδόν τίποτα από πολλους...... επαγγελματίες!!!!! Το αποτέλεσμα ηταν πολυ καλό.
    0 γεμάτος από θεατές χώρος στο ¨ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ¨ δείχνει ότι ο κοσμος διψάει για καλες πολιτιστικές εκδηλώσεις!!! που πρέπει να πληθύνουν και να αποκτήσουν μεγαλύτερη ποικιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και χθες ήταν πραγματικά φοβερή η παράσταση! Μπράβο σε όλους και στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές! Θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή