Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Έκαψαν την ελληνική σημαία στο 6ο Δημοτικό Μοσχάτου

Σοκ προκάλεσε σε μαθητές και δασκάλους του 6ου Δημοτικού Σχολείου του Μοσχάτου η διαπίστωση ότι κάποιοι είχαν κατεβάσει από τον ιστό την ελληνική σημαία και την είχαν κάψει.

Η διευθύντρια του σχολείου ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, η οποία διεξάγει και τις σχετικές έρευνες.

Οι δράστες μάλλον μπήκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου στη διάρκεια της νύχτας και προχώρησαν στην βεβήλωση του εθνικού μας συμβόλου.

(πηγή: Star.gr)

6 σχόλια:

  1. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι που έπαθαν σοκ δεν είχαν ακούσει ποτέ για έπαρση της σημαίας το πρωί και υποστολή με την δύση του ηλίου.
    Η πρώτη που πρέπει να ελεγχθεί είναι η κα διευθύντρια που από άγνοια ή τεμπελιά άφηνε την ελληνική σημαία εκτεθειμένη κατά την διάρκεια της νύχτας στον κάθε ηλίθιο μικρόμυαλο βέβηλο ή περιθωριακό αλήτη.
    Το κατέβασμα και το κάψιμο της σημαίας μπορεί να θεωρηθεί ως πράξη προσβολής και εδαφικής διεκδίκησης που μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο δυο κράτη, στην προκειμένη όμως περίπτωση δυο χαστούκια είναι αρκετά στους βλάκες που το έκαναν.
    Κατά την δική μου γνώμη.

    Όσο για "εθνικό σύμβολο" σίγουρα είναι.
    Χρησιμοποιείται όμως σαν κομματικό σύμβολο της ΝΔ, σαν διεκδικητικό σύμβολο από τους φορτηγατζήδες και για διάφορες άλλες τέτοιες "ιδιοτελείς" χρήσεις που μπερδεύουν τους σημερινούς νέους και χάνουν το νόημα του πραγματικού συμβολισμού που είναι η πανεθνική ενότητα και κυριαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω με την πρωτη παραγραφω φιλε μου.Αλλα προφανως εισαι ΠΑΣΟΚος, γτ σου φταινε οι Νεο Δημοκρατες και οι φορτηγατζηδες.Εγω ειμαι ΝΔ και το λεω, και κραταω την ελληνικη σημαια γιατι αγαπω την πατριδα μου και ποτε δεν θα δεχομουν να την καψουν.Αντιθετα ατομα που σκεφτονται οπως εσυ ειναι αυτα που καινε τις σημαιες μας.Κατω απο αυτη τη σημαια ειμαι και εγω και εσυ.Ας μην βαζουμε ταμπελα λοιπον επειδη τυχαινει να την κρατανε οπαδοι ενος κομματος.Καλα κανουν.Εσεις που δεν την κρατατε τι εχετε να πειτε?Το μονο που εχετε να πειτε ειναι οτι καποιοι την καψαν γτ δεν ξερουν τι συμβολιζει, οτι ταχα εχει στιγματιστει αυτο το συμβολο στα χερια μας (των νεοδημοκρατων και των φορτηγατζιδων)..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σας ενημερώσω κυριε Ανώνυμε ότι σε Δημόσια κτήρια όπως είναι και τα Σχολεία μπορεί και να μην γίνεται υποστολή της Σημαίας κατά τη Δύση του ηλίου ..παρακαλούμε δε να προσέχεται τις εκφράσεις σας οταν γράφετε για κάποιους !!!
    και κατι ακόμα μην έχετε τόσα κομπλεξ με τους δασκάλους και αυτοί εργαζόμενοι είναι που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους .
    Αντιθετα δεν άκουσα τίποτα για τη φύλαξη των σχολείων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 11:39

    ...σε Δημόσια κτήρια όπως είναι και τα Σχολεία μπορεί και να μην γίνεται υποστολή της Σημαίας...

    Το "μπορεί και να μην" σημαίνει ότι το αν θα μαζέψουμε ή όχι την σημαία το βράδυ είναι επιλογή δική μας. Η ακριβής ερμηνεία της έκφρασης είναι : "το σωστό είναι να υποστέλλεται η σημαία, αλλά μπορεί και να μην υποστέλλεται χωρίς ευθύνη του διευθυντή για πιθανή καταστροφή της."
    Φίλε μου να μην παραπονούμαστε γιατί καταστρέφονται οι σημαίες κατά την διάρκεια της νύχτας, αφού τις αφήνουμε εκτεθειμένες.

    Η φύλαξη των σχολείων είναι επιθυμητή, αλλά μέχρι να βρεθούν τα κονδύλια για να υλοποιηθεί πρέπει να προσέχουμε. Όλοι θέλουμε έναν φύλακα, αστυφύλακα, μπροστά στην πόρτα μας ή το αυτοκίνητό μας, αλλά μέχρι να τον βρούμε διπλοκλειδώνουμε και βάζουμε και συναγερμούς.

    Ειδικά για τις αιτίες που προκαλούν την έλλειψη σεβασμού στη σημαία ο φίλος 5:39 στις 2 τελευταίες γραμμές είπε τις μεγάλες αλήθειες, παρ' όλο που ο ίδιος δεν τις δέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Ανωνυμε πες μας το ονομα σου το ονομα σου να μπορεσπυμε να μιλησουμε πιο σωστα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το καψιμο της σημαιας η αποψη μου ειναι ξυλο και φυλακη.Αυτοι ολοι μαζι με τους προδοτες πολιτικους ειναι η ντροπη της Ελλαδας μας.Οσοι ψηφιζουν τους προδοτες που μας εφεραν ως εδω,"Αριστερους"-"Δεξιους" ειναι και αυτοι προδοτες.Σκεφθητε να καψει καποιος τουρκος τη σημαια στην Τουρκια τι θα παθει....Αλλα εμεις εδω ειμαστε δημοκρατες.Δημοκρατια στην Ελλαδα σημαινει,Δεν νοιαζομαι για τιποτα δεν ενδιαφερομαι για τιποτα αλλο εκτος της τσεπης μου.Ολοι εσεις που ψηφιζεται τους προδοτες-κλεφτες ενδιαφερεστε για τα παιδια και για το μελλον τους?Δεν νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή