Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση του Δήμαρχου στον Ηλία Αβραμίδη

Με απαντητική επιστολή έκανε δεκτή την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Ηλία Αβραμίδη, ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταξιάρχης Παπαντώνης.

Η επιστολή βρίσκεται στα χέρια μας και την δημοσιεύουμε:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχάτο 27/9/2010

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου Τ.Κ 183 45
Τηλ. : 213 20.19.600 FAX 210 9416154
Αρ. πρωτ.: 11450


Προς: Δημοτικό Σύμβουλο
Ηλία Αβραμίδη
Kοιν.: Δημοτικούς Συμβούλους
Τοπικά Μέσα

Αγαπητέ Ηλία,

Απαντώντας στην αίτηση παραίτησής σου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. H αντίδρασή σου στην επιστολή μου με δύο μήνες καθυστέρηση ασφαλώς δεν οφείλεται στην ευαισθησία σου, αλλά στην απόφασή σου να ενταχθείς σε διασπαστικό της παράταξης συνδυασμό.
2. Οι λόγοι που επικαλείσαι στην αίτηση παραίτησής σου είναι αυτοί που σου υπαγόρευσαν αυτοί που προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο μιας ολόκληρης 24ετίας για να προσκομίσουν προσωπικά οφέλη.
3. Η διαφωνία σου στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης αλλά ποτέ δεν την είχες εκφράσει ούτε άτυπα σε προσυμβούλιο.
4. Σου θυμίζω ότι στις συνεδριάσεις που παρευρέθηκες την προηγούμενη 4ετία δεν ζήτησες ποτέ τον λόγο για να μιλήσεις ψήφισες όμως όλες τις αποφάσεις ακόμη και αυτές που αφορούσαν το έργο του πολιτιστικού κέντρου.

Αγαπητέ Ηλία,

Όταν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να διαφυλάττει την προσωπική του αξιοπρέπεια και να μην επιτρέπει σε κανέναν να τον χρησιμοποιεί.

Το πέρασμά σου από το Δημοτικό Συμβούλιο ασφαλώς δεν άφησε το παραμικρό ίχνος έστω και σαν γνώμη που έχει καταγραφεί στα πρακτικά.
Επομένως η παραίτησή σου γίνεται αποδεκτή.

Ο Δήμαρχος
Ταξιάρχης Γ. Παπαντώνης

38 σχόλια:

  1. Τώρα που θα πας στον Κρεμμύδα πάλι ίχνος δεν θ΄αφήσεις. Αλλωστε ούτε ο Αρης θ΄αφήσει ίχνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω την εντύπωση πως όλοι αυτοί που προσπαθούν να πιάσουν την καρέκλα, χωρίς όραμα προσφοράς στην κοινωνία ,πάνε στον Αρη.
    Μάλλον τους εμπνέει ο αρχηγός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Re Hlia mipws sou etaxe diorismo o Aris, opws diorise oli tin oikogeneia tou sto dimosio.
    Eutixws pou plisiazoun oi ekloges.
    Mauro stous partakides.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. GIA TIN TAMPAKERA THA MILISI KANIS? O MIKROS AFISE IPONOOYMENA KYRIOI SPANAKI KREMIDA PEPPA SELLA LIBANIE THA MAS PITE TI EGINE ME TO ERGO TOY PNEYMATIKOU?THA MILISETE I THA TO PLIROSOYME OLOI PANAKRIBA.OLOI TO EXOYN BOULOSI BLOGS EFIMERIDES PARATAKSIS .GIATI BRE PAIDIA ?TOSO ILITHIOS ITAN AYTOS O KYROS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δημαρχος λεει αληθεια και κανεις δεν μπορει να το αμφισβητησει.

    Ο Ηλιας ηταν συνηθως απων και οταν εμφανιζοταν απλα σηκωνε το χερι του. Την φωνη του δεν την ακουσαμε. Τετοιους συμβουλους θελουμε;

    Σαν επισφραγισμα της θητειας του ηρθε να παραιτηθει μονο και μονο για να προσχωρησει στον Κρεμμυδα, ο οποιος παραιτηθηκε για την καρεκλα.

    Πρεπει να καταλαβετε οτι σας ψηφιζουμε για να κανετε δουλεια και να ακουμε τις φωνες σας, οχι για να παιζετε παιχνιδια προσωπικων φιλοδοξιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Δήμαρχε, η αλαζονική σας απάντηση σε έναν νέο άνθρωπο, που ακολούθησε διαφορετικό δρόμο, είναι δείγμα μικροπρέπειας και ψευτομαγκιάς. Τον εγκαλείτε για ανύπαρκτη παρουσία στα δημοτικά συμβούλια, όταν ξέρετε ότι είχατε και έχετε επί χρόνια δημοτικούς συμβούλους στο συνδυασμό σας (μερικούς τους κάνατε αντιδημάρχους) που ευτυχώς που λέγανε ναι κατά την ψηφοφορία, γιατί διαφορετικά κάποιοι θα υποψιάζονταν ότι ήταν μουγκοί.
    Για την ταμπακιέρα βέβαια ούτε λόγος. Δεν υπάρχει απάντηση στα καταγγελλόμενα για το πολιτιστικό κέντρο. Έκλεισε ο εκλεκτός σας το Ντερέκα και όλα έγιναν καλά. Ξεχάστηκαν όλα. Τελικά ευσταθούν ή όχι οι καταγγελίες. Γιατί δεν απαντάτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. NA MAS PEITE POTE MILHSE H KARAVIA KAI H LOUKH KAI META NA MAS PEITE GIA TON AVRAMIDH.
    STIS KURIES AYTES EIXATE DWSEI KAI EMMIS8H 8ESH.
    ANTE GEIA MOUSTAKIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε 6.23,
    Σας παραθέτω τον ορισμό του αλαζόνα. Αλαζόνας είναι αυτός που έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους.
    Είναι δεδομένο ότι αλαζόνικη συμπεριφορά χαρακτηρίζεται αυτή του κ. Κρεμμύδα, που μηδενίζοντας το πολιτικό του παρελθόν και διαγράφοντας από τον μικρής χωρητικότητας εσωτερικό σκληρό του δίσκο την δουλειά και τα αποτελέσματα που ήρθαν τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί πάση θυσία και με οποιοδήποτε αντίτιμο να γίνει Δήμαρχος. Δυστυχώς ο κ. Κρεμμύδας, και προφανώς πολλοί από τους συνεργάτες του, έχουν ενδόμυχα την αίσθηση της υπερβολικής εμπιστοσύνης των δυνατοτήτων τους, γεγονός, που με μαθηματική ακρίβεια θα τους στείλει στο πολιτικό περιθώριο.
    Το δεύτερο σκέλος του ορισμού (...θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους) το αφήνω στην κρίση σας για λοιπά σχόλια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Κρεμμύδα,
    Η χωρίς στοιχεία επίθεση του μισθοφόρου στρατιώτη σας, των 6.35, γίνεται αναίτια και βεβαίως προσδιορίζει σαφώς το επίπεδό σας, καθώς και αυτό των συνεργατών σας. Σας ενημερώνω ότι η ζημιά που σας προκαλούν, οι ίδιοι σας οι συνεργάτες, είναι δεδομένη και μόνιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά οι καταγγελίες Αβραμίδη είναι σωστές;
    Θα απαντήσει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εδώ έχουμε "δουλειά"...
    Καταρχάς να ξεκαθαριστεί ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος. Έτσι δεν είναι;
    Άρα δεν κατανοώ γιατί να θεωρείται ως φυσιολογική η υποψηφιότητα κάποιων και ως μη φυσιολογική του κ. Κρεμμύδα.
    Επίσης δεν μπορώ να αντιληφθώ το μένος ορισμένων, για όσους κατεβαίνουν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και δεν συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο "των εκλεκτών, των ποιοτικών και των αρίστων” του απερχόμενου δήμαρχου.
    Μιας και μιλάμε για ποιότητα, λοιπόν, θα πρέπει να υπάρξει τόσο η ποσοτική, μα όσο και η ποιοτική σύγκριση του κ. Αβραμίδη με έναν έκαστο των δεινοσαύρων του κατεστημένου στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κυρίως η σύγκριση ως προς τα έργα τους.
    Αλλά γιατί μια ομάδα συμβούλων που δεν έτυχε της εύνοιας του Δημάρχου, θα πρέπει να διακριθεί σε προσφορά εμπνευσμένων τοποθετήσεων κατά τις Συνεδριάσεις;
    Απορώ δε για την μικροψυχία του κ. Δήμαρχου που λέει: "Το πέρασμά σου από το Δημοτικό Συμβούλιο ασφαλώς δεν άφησε το παραμικρό ίχνος έστω και σαν γνώμη που έχει καταγραφεί στα πρακτικά. Επομένως η παραίτησή σου γίνεται αποδεκτή". Τα λόγια αυτά θέλουν να πονέσουν αυτόν που στην προσφώνηση της επιστολής αποκαλεί «Αγαπητό»!!! Οι λέξεις αυτές αποκαλύπτουν μικροψυχία που δεν μπορεί να συγκαλύψει την κακία. Καταδεικνύουν, ταυτόχρονα, και την προσωπική ευθύνη του κ. Δημάρχου για την αποτυχημένη επιλογή του στο πρόσωπο του κ. Αβραμίδη (εκτός και μέτραγε σαν κουβαλητής ψήφων), αλλά και για το γεγονός ότι ανέχθηκε επί 4 χρόνια έναν "μη παραγωγικό σύμβουλο" στην ομάδα του.
    Αναρωτιέμαι αν ποτέ μίλησε «γι' αυτό» με τον κ. Αβραμίδη ή αν τον εμψύχωσε να ξεπεράσει ίσως και συστολές που θα μπορούσε να έχει...
    Κλείνω με μια επισήμανση.
    Οι ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ της παράταξης που αναφέρει ο άγνωστο γιατί ενοχλημένος Δήμαρχος, δεν βρίσκονται εκεί που θέλει να δείχνει και να δυσφημεί, αλλά στον ίδιο τον εαυτό του και τους Ηρακλειδείς της Δημαρχίας του…
    Είναι αυτοί που θεώρησαν ιδιοκτησία τους τον Συνδυασμό της "Δημοκρατικής Ενότητας", τσιφλίκι τους την Παράταξη (που υπό την ευρύτερη έννοια στήριζε το Συνδυασμό) και παιχνιδάκι τους την τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.
    Απομένουν μόνο 40 ημέρες από τις εκλογές και κάπου 90 από την παράδοση του Δημαρχιακού αξιώματος και έχω αμφιβολία αν πλέον προλαβαίνει να διαβάσει Σαίξπηρ και κυρίως να εμπεδώσει ρήσεις όπως "στερνά καλά, όλα καλά". Θα ήταν όμως μια τιμητική προσπάθεια να το κάνει, μήπως και περισωθούν οι εντυπώσεις των προηγούμενων καλών εποχών.
    Αν όχι, ας περιοριστούμε προς το παρόν να δώσουμε τη νίκη στο θύμα της προσβλητικής επιστολής του και ανάξιας του Παπαντώνη του παρελθόντος.
    Κύριε Δήμαρχε κάνατε συνειδητά groggy χτύπημα κάτω από τη ζώνη…
    Αυτό επιφέρει την ήττα! …τουλάχιστον ηθικά…

    * A s t r o b o y *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΤΕΡΕΚΑΣ-ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ-ΕΥΘΥΜΙΟΥ
    ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εντάξει παιδιά καταλάβαμε. Όλα τα μέσα για τη διατήρηση της καρέκλας μας. Η αμετροέπεια χαρακτήριζε πάντα τον Παπαντώνη. Τουλάχιστον ήταν αξιοπρεπής και αποτελεσματικός. Στην προσπάθεια να στηρίξει τη συμφωνία της απόλυτης κολοτούμπας, κινδυνεύει να χάσει και αυτήν.
    Εντάξει ο Αδαμίδης ήταν ανύπαρκτος. Άλλοι ανύπαρκτοι όμως έπαιρναν θέσεις και μισθούς, μόνο και μόνο γιατί ήταν χαρούμενα στρατιωτάκια με ψηλά τα χεράκια.
    Κρατήστε την εμπάθεια σας πιστοί κομματικοί στρατιώτες απόντες οι περισσότεροι από κάθε κοινωνική διεκδίκηση, βολεμένοι της καρέκλας, εκκολαπτόμενοι αστέρες του τίποτα και για μια έστω φορά, απαντήστε για την ταμπακιέρα. Προφανώς με τόσες κολοτούμπες δε σας μένει καιρός για απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. oi xwris ousia kai kakentrexeis topothethseis kapoiwn gnwstwn agnwstwn deixnei oti uparxei panikos. kai otan milate gia misthoforous na skefteste autous pou phgan me auton pou kathgorousan toso kairo,. kurioi(opoioi einai) to parelthon den paragrafetai. Kurioi nun timhtes tou Andrea euelpides kareklakhdes kai kairoskopoi na eiste prosektikoi stis topothethseis giati tha ksekinhsoun ta giaourtia. hlpiza na kratate mia oudeterothta alla einai pleon fanero oti apo nterekiko blog ginate kwlotoumpiako

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα έπρεπε να πει και ένα ευχαριστώ πάντως ο Ηλίας στους πρώην συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους που κανεις τους δεν έκανε καταγγελία (όπως αναφέρεται στον κανονισμό) για τις διαρκείς απουσίες του και για το γεγονός ότι κράτησε την θέση του τόσο καιρό.

    Ας μην γελιόμαστε, αγαπητοί. Ο Ηλίας δεν ήταν ποτέ δημοτικός σύμβουλος. Δεν εκπροσώπησε τον κόσμο που τον ψήφισε. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που τον ψήφισαν θα το ξανακάνουν βάσει τις εκπροσώπισης του.

    Ο Ηλίας είναι ο καθρέφτης της υποψηφιότητας του Άρη. Μια εκπροσώπηση χωρίς ανταπόκριση.

    Ένας πρώην συνάδελφος του Ηλία και του Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ενότητα δεν είναι κάτι το αυτονόητο. Και ειδικότερα η "Δημοκρατική Ενότητα" που έφτασε σε ιστορικά ποσοστά, για αγνούς μοσχατιώτες δεν ήταν και αυτή αυτονόητη. Η ενότητα χτίζεται και κερδίζεται δεν είναι μια έννοια αυταπόδεικτη. Κερδήθηκε λοιπόν κάποτε και μας έκανε υπερήφανους το γεγονός, ότι οι Μοσχατιώτες ενώθηκαν σε μια δύναμη πέρα από κομματικές ιδεολογίες για το καλό της περιοχής. Αλλά αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε σε όλους. Όλους αυτούς που πλέον όμως δεν νιώθουν αυτή την αίσθηση, με ευθύνη της ίδιας της 'ενότητας'. Δεν υπήρχε όμως ποιο κοινωνιολογικά ερευνητικό αντικείμενο του να είναι κάποιος με όρεξη αντιπρόσωπος της παράταξης και ταυτόχρονα για τις νομαρχιακές να πηγαίνει αλλού. Αυτό είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να κατανοήσει κάτοικος άλλου δήμου. Και ίσως, ή μάλλον, δεν το καταλάβατε και εσείς. Γιατί αυτό κάποια στιγμή τελειώνει και τώρα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την Ιστορία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Ανώνυμος 28-9-10, 1:40 πμ

    Ασφαλώς αγαπητέ πρώην συνάδελφε του Ηλία και του Άρη πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ότι επί της ουσίας κριτικάρεις τον εαυτό σου.

    Εφόσον θέτεις ποιοτικά ζητήματα, είναι απορίας άξιον πως τόσα χρόνια η κακές εντυπώσεις σου από έναν "απόντα" δημοτικό σύμβουλο δεν μετουσιώθηκαν από την πλευρά σου σε κάτι πρακτικότερο, που θα οδηγούσε τον κ. Αβραμίδη σε φιλικού κλίματος παραίτηση, και λύση του προβλήματος.

    Προσωπικά συμπεραίνω ότι η στάση του κ. Αβραμίδη ουδόλως απασχολούσε την πλειοψηφία του Δήμου, εφόσον η ψήφος του ήταν πάντα διαθέσιμη όταν θα υπήρχε ανάγκη.

    Απλώς τώρα σας απασχολεί είτε ως ένα δυσάρεστο γεγονός, είτε για να πιαστείτε από κάτι και να κάνετε κριτική στους "Πολίτες Μπροστά".

    Κατά συνέπεια ας αφήσουμε τα κροκοδείλια...

    Ακόμα και αν συμφωνήσω ότι ποτέ επι Παπαντώνη δεν υπήρξε επι της ουσίας Δημοτικός Σύμβουλος, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι σίγουρα το ίδιο και επί Δημαρχίας Κρεμμύδα.

    Πιστεύω ότι η "αδράνεια" ή η "αδιαφορία" του μπορεί να σημαίνει και την αδιαφορία των συναδέλφων του για να ενταχθεί στο "παραγωγικό κλίμα" της πλειοψηφίας ή και την αποφυγή ενός διεκδικητή των αντιδημαρχικών και άλλων θώκων...

    Πιστεύω να με εννοείς, ...τι εννοώ!

    Τέλος, πρώην συνάδελφε του Ηλία και του Άρη, το αγενές show που κάνεις για τον κ. Κρεμμύδα και για το τι εκπροσωπεί ο συνδυασμός του, ας το αφήσουμε στην κρίση των πολιτών του Ταύρου και του Μοσχάτου.

    * A s t r o b o y *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ
    ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ.
    ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ ΜΕ ΤΟ
    ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΗΣΚΟΣΑΣΤΕ ΑΓΓΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΟΙΝΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΗ.
    ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΟΣΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ.(ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κε Παπαντώνη ...
    ... ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΕΧΕΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ... ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ,...

    ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΟΥ ΗΣΑΠ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΥΓΚΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΘΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΛΙΣΟΥ, Η ΠΑΡΑΛΙΑ κ.λπ.

    ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ!!
    ...
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ...

    Κε Παπαντώνη για όλους αυτούς τους λόγους οι Μοσχατιώτες αποδέχονται με ανακούφιση την παραίτησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΕ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ
    ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ
    ΕΧΕΤΕ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΟΤΙ
    ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΟ ΗΛΙΑ ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥ
    ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΓΑΡΓΑΡΑ.?????
    ΕΣΥ ΚΕ ΕΥΘΥΜΙΟΥ.. ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ (ΤΕΡΑΣΤΙΑ)ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ....ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ?????Η ΦΟΒΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ .??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΚΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ ΠΑΠΑ..ΣΤΡΟΥΜΦ.ΤΑΞΙΑΡΧΗ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΜΥΡΜΙΔΩΝΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ
    ΑΛΛΑ ΚΤΗΜΑ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ντροπή σας, κύριε Δήμαρχε, να απαξιώνετε τόσο άναρχα ένα νέο παιδί, επειδή βαρέθηκε να είναι πιόνι σας, επειδή ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕ να υποταχθεί στο γκέτο το οποίο εσείς και οι όμοιοί σας έχετε συστήσει "για το καλό του τόπου"... Όποιος έχει λοιπόν διαφωνίες με το κατεστημένο που πάτε να επιβάλλετε, αυτόματα εκμηδενίζεται; Τα χάλια σας τα ίδια τα βλέπετε; Τολμάτε εσεις, κύριε Δήμαρχε, να μιλάτε για αξιοπρέπεια, όταν κάθεστε και χειροκροτάτε με ικανοποίηση το θέατρο σκιών, κοινώς καραγκιοζιλίκι, που παίζεται στο τσανάκι σας; Δεν πρόκειται κανένας να ξεχάσει τις επιστολές που στέλνατε οι τρεις σας, πριν αποφασίσετε να ενωθείτε για να μη χάσετε την καρεκλίτσα σας... Κι όσο κι αν προσπαθείτε να κατευθύνετε την κοινή γνώμη εκεί που σας βολεύει, η αλήθεια είναι πως το κάνετε ανεπιτυχώς. Είστε τελειωμένοι, πρέπει επιτέλους να το παραδεχτείτε. Ανοίξτε τα μάτια σας, βγάλτε τις παρωπίδες και δείτε την πραγματικότητα. Ο κάθε ένας από εμάς, ο κάθε δημότης αυτού του τόπου είναι ένας Αβραμίδης. Κοινώς, ένας άνθρωπος που σας σιχάθηκε!!! Σας βαρέθηκε!!! Κι αυτά δεν είναι λόγια, θα το δείτε και στην πράξη την ημέρα τον εκλογών, όταν η Δημαρχία για εσάς θα είναι απλά μια γλυκιά ανάμνηση και τίποτε περισσότερο. Όσο για τον Αντρεοθανάση, η Δημαρχία απλά θα παραμείνει ένας ανεκπλήρωτος πόθος. Ο Ευθυμίου περισσότερες πιθανότητες έχει να πάει διακοπές στον Άρη παρά να κάτσει στη Δημαρχιακή καρέκλα! Κι αν νομίζετε πως αυτά είναι λόγια του αέρα, κάντε μια περατζάδα με το αυτοκίνητό σας από τη Σολωμού, σήμερα!!! Εκεί θα δείτε τον κόσμο, εκεί θα δείτε τον παλμό να ανεβαίνει, εκεί θα δείτε το τσουνάμι που θα ξηλώσει όλες τις βλέψεις που έχετε να συνεχίσετε το "έργο" σας από τον καναπέ σας, χρησιμοποιώντας τον Ανδρεοθανάση σαν μοχλό "Playstation".

    Συγχαρητήρια στον Πόντιο που είχε τα κότσια να αντιταχθεί στα στραβά σας, ντροπή για εσάς που τον απαξιώσατε με σκοπό να χτυπήσετε τον Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε * A s t r o b o y *

    Αν θεωρηθεί η επιστολή του Δημάρχου μικρόψυχη και προσβλητική, σας υπενθυμίζω μέρος του σχολίου σας που αναρτήσατε στις 27-Σεπτ και ώρα 10.35.
    «....Αναρωτιέμαι αν ποτέ μίλησε «γι' αυτό» με τον κ. Αβραμίδη ή αν τον εμψύχωσε να ξεπεράσει ίσως και συστολές που θα μπορούσε να έχει...»
    Κύριε * A s t r o b o y *, ο πρώτος που υποτιμά τον κ.Αβραμίδη και σαφώς τον προσβάλλει είστε εσείς και τα γραφόμενά σας.
    Και ρωτώ - πάντα κατά την γνώμη σας – ο κ. Αβραμίδης ζητά την ψήφο των δημοτών Μοσχάτου και Ταύρου για να αναθαρρήσει, επιτέλους, και να εμφανίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ή για τον πάρει, αυτή τη φορά από το χεράκι ο κ. Κρεμμύδας για να τον ανδρώσει πολιτικά και να τον «εμψυχώσει»;;

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Ανώνυμος 28/9/2010, 9:23 μμ

    Το ότι υπήρξε πρόβλημα ύφους και καλών τρόπων στην δημαρχιακή επιστολή... ε, πως να το κάνουμε: υπήρξε!
    Τώρα, σχετικά με τον κ. Ηλία Αβραμίδη, δεν μπορώ να καταλάβω πως τον υποτιμάω με τα όσα γράφω!
    Πολύ απλά λέω και πάλι (αλλά με απλούστερο τρόπο), πως ένας δήμαρχος απέναντι σε έναν «μη δραστήριο» δημοτικό του σύμβουλο, έχει δύο πράγματα να κάνει. Είτε του ζητάει να δραστηριοποιηθεί (αφού κουβεντιάσει μαζί του – φιλικά υποθέτω – τους λόγους της μη παραγωγικής παρουσίας του), είτε τον ανέχεται (προφανώς για κάποιους λόγους).
    Όσο για την επιθυμία του κ. Αβραμίδη να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών, είναι πλέον μία υπόθεση που δεν αφορά εξωχώριους δημοτικούς συνδυασμούς, πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιούν φραστικά σχήματα του τύπου… "για να αναθαρρήσει", "να τον πάρει από το χεράκι", "να τον ανδρώσει", «να τον "εμψυχώσει».......
    Σαν πολύ ύποπτο, αλλά και συγκινητικό, δεν είναι το ενδιαφέρον σας για τον κ. Αβραμίδη;
    Θαρρώ πως είναι καλύτερα να ασχοληθείτε με τα του οίκου σας και την επιτυχία του συνδυασμού σας, όπου ελπίζω στη νέα δημαρχιακή περίοδο να βρίθει η δημοτική σας ομάδα από υπερδραστήριους δημοτικούς συμβούλους… είτε στην συμπολίτευση, είτε στην … αντιπολίτευση…

    Καλή επιτυχία

    * A s t r o b o y *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ένα γενικό σχόλιο... με την ευκαιρία της επιστολής του κ. Παπαντώνη προς τον κ. Ηλία Αβραμίδη.
    Η ενασχόληση με τα κοινά της πόλης, εκτός του δημιουργικού κομματιού (κατάθεση απόψεων και ιδεών, διεκπεραίωση εργασιών και θεμάτων που τους ανατίθενται, κλπ), σημαίνει μια πέρα από τα κανονικά επαφή με τον κόσμο, περισσότερη δημοσιότητα, διαχείριση μικρών ή μεγάλων κομματιών εξουσίας, συμμετοχή σε τελετές και προσαρμογή σε τυπικά της δημοτικής εξουσίας...
    Τα παραπάνω δεν είναι εύκολα πράγματα για το χαρακτήρα ανθρώπων συνεσταλμένων, και μάλιστα όταν αυτά διαδραματίζονται μέσα σε ένα πλαίσιο και μια ατμόσφαιρα υστερίας που παράγεται από τους κλασσικούς τύπους της ελληνικής ζωής
    : τους παράγοντες και παραγοντίσκους, τους φιάκες και μοστραδόρους, τους θεσιθήρες και καρεκλοκένταυρους...
    Οι συνεσταλμένοι άνθρωποι θέλουν το κατάλληλο περιβάλλον για να ανθήσουν και δεν ξέρω αν στην ημέτερη Ιερουσαλήμ μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο…

    * A s t r o b o y *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ A s t r o b o y,

    Το πιο εύκολο είναι να γράφουμε δήθεν φιλοσοφίες, βαθυστόχαστα σχόλια και να προκαλούμε γράφοντας ότι χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε «απλούστερους τρόπους» για να μας κατανοήσουν οι απλοί θνητοί.
    Γνωρίζεις ότι, όσα γράφεις σε blog κρίνονται και δυστυχώς με αυτά κρίνονται και αυτοί που υποστηρίζεις. Μη χαλάς την φαιά σου ουσία με εκθέσεις τύπου «άρθρο εφημερίδας» και «γενικά σχόλια» και επικεντρώσου στην ουσία των εκλογών γιατί ποιος ξέρει….. μπορεί να ψάχνεις στέγη στο 2ο γύρο…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. kyrie 11.56 ayta poy grafeis einai klemena!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι έγινε, Μοσχάτο Live??? Πάλι δημοσιεύεις σχόλια επιλεκτικά; Σου ξαναστέλνω το σχόλιό μου, ελπίζοντας αυτή τη φορά να μην πάει πάλι τον κάλαθο...

    Ντροπή σας, κύριε Δήμαρχε, να απαξιώνετε τόσο άναρχα ένα νέο παιδί, επειδή βαρέθηκε να είναι πιόνι σας, επειδή ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕ να υποταχθεί στο γκέτο το οποίο εσείς και οι όμοιοί σας έχετε συστήσει "για το καλό του τόπου"... Όποιος έχει λοιπόν διαφωνίες με το κατεστημένο που πάτε να επιβάλλετε, αυτόματα εκμηδενίζεται; Τα χάλια σας τα ίδια τα βλέπετε; Τολμάτε εσεις, κύριε Δήμαρχε, να μιλάτε για αξιοπρέπεια, όταν κάθεστε και χειροκροτάτε με ικανοποίηση το θέατρο σκιών, κοινώς καραγκιοζιλίκι, που παίζεται στο τσανάκι σας; Δεν πρόκειται κανένας να ξεχάσει τις επιστολές που στέλνατε οι τρεις σας, πριν αποφασίσετε να ενωθείτε για να μη χάσετε την καρεκλίτσα σας... Κι όσο κι αν προσπαθείτε να κατευθύνετε την κοινή γνώμη εκεί που σας βολεύει, η αλήθεια είναι πως το κάνετε ανεπιτυχώς. Είστε τελειωμένοι, πρέπει επιτέλους να το παραδεχτείτε. Ανοίξτε τα μάτια σας, βγάλτε τις παρωπίδες και δείτε την πραγματικότητα. Ο κάθε ένας από εμάς, ο κάθε δημότης αυτού του τόπου είναι ένας Αβραμίδης. Κοινώς, ένας άνθρωπος που σας σιχάθηκε!!! Σας βαρέθηκε!!! Κι αυτά δεν είναι λόγια, θα το δείτε και στην πράξη την ημέρα τον εκλογών, όταν η Δημαρχία για εσάς θα είναι απλά μια γλυκιά ανάμνηση και τίποτε περισσότερο. Όσο για τον Αντρεοθανάση, η Δημαρχία απλά θα παραμείνει ένας ανεκπλήρωτος πόθος. Ο Ευθυμίου περισσότερες πιθανότητες έχει να πάει διακοπές στον Άρη παρά να κάτσει στη Δημαρχιακή καρέκλα! Κι αν νομίζετε πως αυτά είναι λόγια του αέρα, κάντε μια περατζάδα με το αυτοκίνητό σας από τη Σολωμού, σήμερα!!! Εκεί θα δείτε τον κόσμο, εκεί θα δείτε τον παλμό να ανεβαίνει, εκεί θα δείτε το τσουνάμι που θα ξηλώσει όλες τις βλέψεις που έχετε να συνεχίσετε το "έργο" σας από τον καναπέ σας, χρησιμοποιώντας τον Ανδρεοθανάση σαν μοχλό "Playstation".

    Συγχαρητήρια στον Πόντιο που είχε τα κότσια να αντιταχθεί στα στραβά σας, ντροπή για εσάς που τον απαξιώσατε με σκοπό να χτυπήσετε τον Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ φίλε 6:26, το σχόλιο ήταν ήδη δημοσιευμένο. Λίγη παραπάνω προσοχή, δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Την ώρα που το ξανάστειλα, δεν ήταν... Aν θες να διαχειρίζεσαι σωστά ένα blog ή θα πρέπει να εγκρίνεις τις δημοσιεύσεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ή ασε τον κόσμο να εκφραστεί ελεύθερα και ό,τι δε σου κάνει, απλά διέγραψέ το εκ των υστέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ Ανώνυμος 29-9-10-3:23

    Τις "φιλοσοφίες" δεν τις απευθύνω σε σένα, όπως και ασφαλώς ...Δ-Ε-Ν κατάλαβες! Απευθύνονται σε ανθρώπους με συναίσθημα και συναίσθηση για το τι γίνεται γύρω τους και γύρω μας. Εσύ συνέχισε να είσαι σε εργώδη προσπάθεια μπας και πραγματοποιήσεις τους στόχους σου, ώστε να εξακολουθήσεις να έχεις οντότητα και να διατηρήσεις το καβούκι όπου έχεις χώσει το σαρκίο σου. Ο 2ος Γύρος απασχολεί και φοβίζει όσους έχουν συμφέροντα. Και παρακαλώ μετά τις εκλογές, συνέχισε να είσαι ο ίδιος με τώρα. Σε προτιμώ έτσι… αληθινό… παρά να κάνεις γαλιφιές και ψευτοευγένιες…

    * A s t r o b o y *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ * A s t r o b o y *

    Όπως καταλαβαίνεις το «αγαπητέ» * A s t r o b o y * αντικαταστάθηκε με ένα απλό @ * A s t r o b o y * γιατί πολύ απλά δεν σου αξίζει πλέον καμία άλλη προσφώνηση. Είναι αστείο και ιδιαίτερα ρηχό να θεωρείς ότι πιστεύουμε ότι τα σχόλιά σου είναι ΤΟΣΟ αληθινά και ότι απευθύνεσαι σε ανθρώπους με συναισθήματα και συναίσθηση.
    Σε ενημερώνω λοιπόν, ο τρόπος γραφής σου αλλά και το μένος που δείχνεις στο να απαντάς πάντα επιθετικά και όσο μπορείς βέβαια …..καυστικά , αποδεικνύει ότι το μόνο που δεν είσαι είναι ένας ρομαντικός blogger που αναζητά το κοινό καλό.
    Επίσης, σε ενημερώνω, ότι αυτό που σε χαρακτηρίζει είναι ο φανατισμός της επίτευξης του παραμυθένιου στόχου σου, που πάση θυσία προσπαθείς να φτάσεις με οποιονδήποτε τρόπο ακόμη και όταν συχνά χρησιμοποιείς τα αρτηριοσκληρωτικά , ψευτοδημοσιογραφικά και σίγουρα παρωχημένα σχόλια που αναρτάς ως γνήσιος μισθοφόρος ψηφοκυνηγός .
    Τέλος σε ενημερώνω ότι δεν θα επικοινωνήσω ξανά μαζί σου, επί προσωπικού, γιατί είναι σαφώς εποικοδομητικότερο να ασχοληθούμε με τα πολιτικά δρώμενα και σχόλια..
    Αυτά τα ολίγα και εις άλλα με υγεία…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ Ανώνυμος
    Χαίρομαι που αντιλαμβάνεσαι ότι πλέον δεν χωράνε φιοριτούρες και κίβδηλες κοινωνικές σχέσεις μεταξύ μας. Άλλωστε ουδέποτε μου άρεσαν σχέσεις με μηχανορράφους, αριβίστες και λασπολόγους (την τελευταία σου αρετή, αυτήν του λασπολόγου, την διαπίστωσα προσφάτως και στην απονέμω όπως αρμόζει στους πρωταθλητές του είδους). Για παράδειγμα, αντί να ελεεινολογείς κατά του κ. Κρεμμύδα (που καλά κάνει και αγνοεί αυτά που συστηματικά διαδίδετε ανά τας ρύμας και τας οδούς)
    καλύτερα να απαντήσεις στο λαό του Μοσχάτου: τι κάνατε (εσύ και η παρέα σου) τα τελευταία χρόνια για την τεχνητή λίμνη Χρυσοστόμου Σμύρνης και Σολωμού, τι κάνατε για το χάλι του νέου τμήματος της πλατείας δημαρχείου με το μεταφουτουριστικό ικρίωμα του καρναβαλιού και τα ξηλωμένα πλακάκια, τι κάνατε με τις γιάφκες σε κεντρικά σημεία της πόλης όπου ανθεί πλέον η παραβατικότητα και πάει λέγοντας (ατέλειωτος γαρ ο κατάλογος περιπτώσεων υποβάθμισης του Μοσχάτου)...
    Κλείνω με μια απορία (που ίσως σου δώσει την ευκαιρία να αποκτήσεις και ένα τέταρτο χαρακτηρισμό ή παράσημο): πολύ θα ήθελα να αποκαλύψεις τον παραμυθένιο στόχο μου. Είναι ένας καλός τρόπος να πω πράγματα με το στόμα κάποιου άλλου...
    Εμπρός λοιπόν! Αφού δεν έχεις να πεις και πολλά πράγματα για το δημοτικό έργο της τελευταίας 4ετίας, μπορείς να μιλήσεις τι κρύβει η ψυχή των ανθρώπων…

    * A s t r o b o y *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ Astoboy

    ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ 5-6 ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΥΡΑΝΝΑΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ.
    ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΑSTO BOY !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ 10:47 Αν δεν θέλει κανείς να διαβάσει ας μην το κάνει. Μπορεί απλά να λέει ότι θέλει χωρίς να ακούει την άλλη άποψη. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα δείτε ότι θέλει και να μάθει την αλήθεια. Το να την κρύβετε κάτω από το χαλί και να την καμουφλάρετε δεν θα κρατήσει για πολύ. Ουδέν κρυπτόν ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ 10:47

    Φυσικα και τα διαβάζουμε τα σχολια του Astroboy οπως διαβαζουμε και τα δικα σου σκουπιδια! Το καλυτερο που εχεις να κανεις, φιλε μου, επειδη ειμαι σιγουρος πως κι εσύ διαβαζεις τον Astroboy ειναι να απαντήσεις και οχι να προσπαθεις να τον απαξιωσεις. Οποτε άσε τις υστερίες και απάντα... Αν δεν το κάνεις, υποθέτω πως δεν έχεις καμία απάντηση να δώσεις... Κι όποιος διαβάζει ας καταλάβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Ανώνυμος 10:47
    Φίλε, από τα σχολικά μου χρόνια υποστήριζα την Αθηναϊκή Δημοκρατία και όχι την Ολιγαρχική Σπάρτη.
    Βέβαια είναι καλό κάποιες φορές το "λακωνίζειν", αλλά τι να σου κάνει μπροστά στην εκφώνηση λόγου από τον Δημοσθένη, το Λυσία ή τον Ισοκράτη…
    Και είχαν μήκος στις κουβέντες τους ίσως για να έχει και μήκος η ματιά τους που χαζολόγαγε τη θέα του Παρθενώνα... για να μην ξεχνούν ποια σχέση έπρεπε να έχουν με το κάλλος…
    (Σε κούρασα, ε; - επίτηδες το κάνω)
    Λοιπόν Ανώνυμε, αν δεν βαστάει η καρδούλα σου και η υπομονή σου το μήκος των κειμένων μου, τότε μην τα διαβάζεις.
    Μπορείς μάλιστα να κάνεις ένα γρήγορο scroll down και βλέποντας την υπογραφή μου "να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια"...
    Αν και ξέρεις κάτι; ...νομίζω ότι δεν φταίει το περιτύλιγμα, αλλά το περιεχόμενο.
    Αυτό σε ενοχλεί ίσως.
    Ενοχλεί και άλλους πολλους, γιατί ξέρω καλά ότι όχι μόνον τα διαβάζουν αυτά που γράφω αλλά τα αναλύουν λέξη - λέξη...

    * A s t r o b o y *

    ------------

    ΥΓ - Το asta boy που μου πέταξες είναι … καλό! Congrats!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ Astroboy

    xaxaxaxaxa egrapses re megale!!!!!! Swstoooooos o paixths!!!!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή