Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η θεατρική ομάδα Ταύρου στο Σινέ Κήπος

3o Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου «Εν Δράσει»
ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟ
του Σωτήρη Σαμπάνη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δευτέρα 20/9, Σινέ Κήπος, ώρα: 8.30 μμ


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία Παναγιώτης Ναρλής Σκηνικά- Κοστούμια Σπύρος Κωτσόπουλος Κινησιολογία-Χορογραφίες Αικατερίνη Μπούτου Μουσική Επιμέλεια Παναγιώτης Ναρλής Κατασκευή Σκηνικών Κώστας Αβραμιώτης Μακέτα Αφίσας-Προγράμματος Τάσος Ρούσσης - Γιάννης Κοκορέτσας Φωτισμοί Κατερίνα Κουράκου Τεχνικός Σκηνής Αστέριος Καραπάλης

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΦΛΟΡΙΚΑ Τζένη Κουσουρή ΟΛΙΒΙΑ……Μαρία Λυμπεράκου ΒΙΟΛΕΤΑ Μαρία Μελά ΕΜΙΛ Μπάμπης Τριανταφυλλάκης ΠΕΤΡΕ Νίκος Φαμέλης ΜΑΡΙΑΝ Αλεξάνδρα Αργυροπούλου ΤΟΥΝΤΟΡ Σπύρος Ανδρομανέσκος - Γιάννης Κοκορέτσας ΚΟΡΝΕΛΙΑ Κατερίνα Κρασανάκη ΛΟΥΤΣΙΑΝ Τάσος Ρούσσης ΝΑΣΤΑΖΙΑ Χαρά Φυσέκη ΔΙΚΑΣΤΗΣ Βασίλης Τραϊφόρος ΔΟΚΤΩΡ ΚΟΡΒΙΝ Τάσος Στέλλας ΙΛΙΝΚΑ ΚΟΡΒΙΝ Μαίρη Καραθανάση ΣΙΜΟΝΑ ΚΟΡΒΙΝ Αιμιλία Αποστολίδου ΚΟΜΗΣ ΝΤΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ Παναγιώτης Περλέγκας ΙΓΚΟΡ Νίκος Λάμπρου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωρίο της Ρουμανίας, το Γκρανιτσέστι. Ο δάσκαλος Εμίλ Ερινέσκου καταφθάνει στο χωριό και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού, θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Δρ. Κονσταντίν Κορβίν. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Ιλίνκα και την κόρη τους Σιμόνα, την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Θα παρατηρήσει όμως πάλι ότι και αυτή είναι το ίδιο ηλίθια όσο και οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι τυχαία, αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή.

* * *

Η θεατρική πράξη είναι η επί σκηνής απεικόνιση της καθημερινότητας. Οι μεγαλύτεροι θεατρικοί συγγραφείς διαχρονικά καταθέτουν μέσα από το θεατρικό λόγο τις παρατηρήσεις, τις ανησυχίες, την καθημερινότητα των εποχών, στην οποία εντάσσονται ως πολίτες. Εκλυτικά αίτια των θεατρικών δρώμενων είναι οι σκηνές που συναντάμε στη ζωή, στη δράση, στον προβληματισμό, στην ανησυχία, στη διένεξη, στη συμφιλίωση, στη μικρότητα, στη μεγαλοσύνη, σε εθνικό, πολιτικό, πολιτιστικό και διεθνές επίπεδο. Ανατρέχουμε πάντα στον ορισμό της τραγωδίας : «Έστιν ουν η τραγωδία μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας…». Είναι η πεμπτουσία του ορισμού της θεατρικής δημιουργίας ανά τους αιώνες, πάντοτε επίκαιρη και κλασική εσαεί.

Η ερασιτεχνική δημιουργία και απόδοση απηχεί και εκφράζει τις πολυσήμαντες ανάγκες του ανθρώπου για εξωτερίκευση του εγώ και την εκπομπή του θεατρικού λόγου και δρώμενου στο εμείς, δηλαδή στο κοινό, στο θεατή, που συμμετέχει ενεργά στη θεατρική πράξη ταυτιζόμενος με τους «ήρωες» του έργου. Γι’ αυτό το λόγο η ερασιτεχνική πρωτοβουλία και δράση ως προς την τέχνη του Θεάτρου, είναι καθοριστική και συμβολική για τη συμμετοχή του δημότη στο δρώμενο είτε ως συντελεστής, είτε ως θεατής.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας πλήρως συναισθανθεί τη σημασία του ερασιτεχνικού θεάτρου, είναι στο πλευρό όσων δημιουργούν και συμβάλλουν, θεωρώντας το ως μορφή και δράση συμμετοχικότητας, βάση στη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΥΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΤΟΣ



Είμαστε στην ευχάριστη θέση να χαιρετίζουμε την έναρξη του 3ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου των Δήμων της Αττικής.

Η δυναμική παρουσία όλων των συμμετεχόντων ομάδων και συντελεστών, η συνεχής ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης των ερασιτεχνών ηθοποιών, η προσφορά αξιόλογων Θεατρικών Παραστάσεων, η ανάγκη των δημοτών ουσιαστικής επαφής με την θεατρική παιδεία και τέχνη αλλά και η στήριξη, ηθική και υλικοτεχνική, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δυναμώνουν όλο και περισσότερο αυτό το θεσμό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους δούλεψαν για την υλοποίηση του Φεστιβάλ, τα μέλη των Ερασιτεχνικών Θεατρικών ομάδων που με περίσσεια αγάπη μας χαρίζουν πανέμορφες θεατρικές βραδιές, τους συνεργάτες που πλαισιώνουν κάθε παράσταση, τα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την φιλοξενία και την Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. για την αδιάκοπη στήριξη.

Καλή επιτυχία σε όλες τις θεατρικές ομάδες και εύχομαι να απολαύσουμε και να ζήσουμε πλούσιες στιγμές θεατρικής μέθεξης.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου