Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

RSF Hellas με έδρα στο Μοσχάτο

Η Εθελοντική Ομάδα Τηλεπικοινωνιών και Διάσωσης RSF Hellas, με έδρα το Μοσχάτο, πραγματοποίησε ΔΩΡΕΑΝ Εκπαίδευση "Πρώτων Βοηθειών σε Τροχαίο".

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ σε Μέλη της RSF Hellas από όλη την Αττική και σε κατοίκους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Την Εκπαίδευση πραγματοποίησε ο Ταμίας της RSF Hellas και Συντονιστής Εκπαίδευσης ΣΑΜΑΛΤΑΝΟΣ Ανδρέας, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών ESCI .

Η RSF Hellas, δραστηριοποιείται από το 2007, συνεργάζεται με Ευρωπαϊκές Εθελοντικές Ομάδες σε θέματα κοινών εκπαιδεύσεων και ασκήσεων, ενώ το 2009 μέλος της ήταν ο πρώτος Έλληνας Εθελοντής και πρώτος μη Γάλλος Εθελοντής που έλαβε το Γαλλικό μετάλλιο Πολιτικής Προστασίας

Είναι συνεργαζόμενη ομάδα με την Γαλλική RSF (Radio Sans Frontieres) « Ράδιο Επικοινωνίες Χωρίς Σύνορα ». Σκοπός της:

H δραστηριοποίηση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, σε επίπεδο πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.
Η παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, Εντός και εκτός Ελληνικής επικρατείας.
Η ανάπτυξη ομάδων για έρευνα και διάσωση Εντός και εκτός Ελληνικής επικρατείας.
Η παροχή Τηλεπικοινωνιακής Υποστήριξης σε άλλες εθελοντικές ομάδες ή εθελοντικούς Οργανισμούς σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών ή σε περιπτώσεις ανθρωπιστικής Βοήθειας, Εντός και εκτός Ελληνικής επικρατείας.
Η παροχή Τηλεπικοινωνιακής Υποστήριξης σε κρατικούς φορείς Ελληνικούς ή Ευρωπαϊκούς, Εντός και εκτός Ελληνικής επικρατείας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών ή σε περιπτώσεις ανθρωπιστικής Βοήθειας.
Η ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης.
Η προώθηση του Εθελοντισμού
Η ανάπτυξη και διάδοση του Ραδιοερασιτεχνισμού.
Η Τηλεπικοινωνιακή κάλυψη εκδηλώσεων.
Η κάλυψη εκδηλώσεων με ομάδα πρώτων Βοηθειών.
Η Διοικητική μέριμνα - υποστήριξη άλλων εθελοντικών ομάδων ή εθελοντικών Οργανισμών σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών ή σε περιπτώσεις ανθρωπιστικής Βοήθειας, Εντός και εκτός Ελληνικής επικρατείας.
Η παροχή ανθρωπιστικής Βοήθειας μετά από μεγάλη φυσική καταστροφή ή στα πλαίσια υποστήριξης κοινωνικά ευπαθών ομάδων με προτεραιότητα τα παιδιά και την οικογένεια.
Η παροχή Ψυχολογικής υποστήριξης μετά από μεγάλη φυσική καταστροφή ή στα πλαίσια υποστήριξης κοινωνικά ευπαθών ομάδων με προτεραιότητα τα παιδιά και την οικογένεια.
Η παροχή βοήθειας κατά την διάρκεια της διαδικασίας Ambert Alert (σύστημα έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης αρχών και πολιτών σε περιπτώσεις εξαφανίσεων και απαγωγών παιδιών).
Η ενεργή συμπαράσταση του Συλλόγου σε κάθε προσπάθεια που γίνεται από άλλο με τους αυτούς ή παρόμοιους σκοπούς φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό. Έχει ήδη υποστηρίξει άσκηση σεισμού που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο το 2008.

Περισσότερα στο: rsfhellas.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου