Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Φινάλε στις παραστάσεις με τον Δήμο Ταύρου

Με μία δυνατή παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Ταύρου «Εν Δράσει» και με το δυνατό χειροκρότημα του κοινού, γράφτηκε το φινάλε στο Δήμο Μοσχάτου για το 3ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων της Αττικής

Ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος του Δήμου Μοσχάτου «Σινέ-Κήπος» φιλοξένησε τη Δευτέρα το βράδυ, 20/9/10, την παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Ταύρου, «Ηλιθιότητας Εγκώμιο», κλείνοντας έτσι με το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού το 3ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων της Αττικής που φιλοξενήθηκε στην πόλη μας και σε 8 ακόμα Δήμους.

Το έργο «ηλιθιότητας εγκώμιο» του Σωτήρη Σαμπάνη σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή κατάφερε να κερδίσει τους θεατές, να τους κάνει να γελάσουν, να συγκινηθούν και να συζητήσουν τα μηνύματα της παράστασης, συγχαίροντας θερμά τους ερασιτέχνες ηθοποιούς μετά το πέρας της. Ανάμεσα στο κοινό παρευρέθηκαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από το Δήμο Μοσχάτου και από το Δήμο Ταύρου και μέλη της θεατρικής ομάδας του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου, «οι Σκηνοβάτες».

Το 3ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων της Αττικής φιλοξενήθηκε πρώτη φορά στην πόλη μας, προσφέροντας μία σειρά δωρεάν παραστάσεων στο θεατρόφιλο κοινό, από 8 διαφορετικούς Δήμους. Παρά τις αλλαγές στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων –απεργία των μεταφορέων-οι περισσότερες παραστάσεις παρουσιάστηκαν στο κοινό, προσφέροντας θέαμα, συγκίνηση, γέλια και ψυχαγωγία, προσφέροντας παράλληλα μία ακόμα δυνατότητα ψυχαγωγίας στους Δημότες του Μοσχάτου.

Θεατρικές παραστάσεις παρουσιάστηκαν από τις ομάδες των Δήμων: Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Μοσχάτου, Ταύρου, Αγ. Ι. Ρέντη, Περάματος και Μαραθώνα, ενώ οι Δήμοι Αγ. Παρασκευής και Πετρούπολης, παρόλο που ήταν προγραμματισμένοι να παίξουν, δε στάθηκε δυνατό λόγω τεχνικών δυσκολιών, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο Φεστιβάλ.

Ιδιαίτερα θετικά σχόλια απέσπασε η ομάδα του Δήμου Μοσχάτου και η καλλιτεχνική της υπεύθυνη, κ. Μαίρη Παναγιωτοπούλου, ενώ ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Αντώνης Μπούτσης, ενημέρωσε πως η θεατρική παράσταση «4 ζευγάρια εξομολογούνται», θα ξαναπαιχτεί στις 22 και 24 Οκτώβρη στο νέο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), προκειμένου να την απολαύσει το κοινό που δεν κατάφερε να τη δει την ημέρα του Φεστιβάλ.

Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ "ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟ" ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή