Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Απάντηση Τ. Παπαντώνη στον Θ. Ντερέκα

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου, Ταξιάρχης Παπαντώνης, απέστειλε επιστολή - απάντηση στο κείμενο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου, Θανάση Ντερέκα, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 183 45
Τηλ. Κέντρο: 213 2019600, FAX: 9416154
Αριθ. Πρωτ.: 9694

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου
Κύριο Θανάση Ντερέκα
ΚΟΙΝ.: Δημοτικούς Συμβούλους,
Τοπικά Μέσα


Κύριε Ντερέκα,

Διάβασα την απαντητική επιστολή σου στη δική μου επιστολή από 27/7/2010, η οποία ομολογώ ούτε έκπληξη, ούτε θλίψη μου προκάλεσε γιατί ήταν η αναμενόμενη.
Στους ισχυρισμούς του εργολάβου που αυτούσιους μεταφέρεις στην επιστολή σου, επαρκείς απαντήσεις έχουν δώσει, όπως καλά γνωρίζεις, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, δηλαδή η Τεχνική και Νομική Υπηρεσία του Δήμου όπως και οι τοποθετήσεις της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο..

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 26/7/2010 αποφάσισε την έκπτωση του εργολάβου του έργου ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών. Εσύ για άλλη μια φορά προσπάθησες να δημιουργήσεις προβλήματα αδιαφορώντας για το συμφέρον της πόλης. Αλήθεια τι σημαίνει η λευκή σου ψήφος; Λευκό ψηφίζει κανείς όταν δεν έχει άποψη για κάποιο θέμα. Η διάψευση στην επισήμανσή μου ότι με είχες διαβεβαιώσει τηλεφωνικά ότι δε θα διαφοροποιηθείς στην ψηφοφορία από τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, δεν με εκπλήσσει.

Την ίδια διαβεβαίωση είχες δώσει άλλωστε κατά την διάρκεια του προσυμβουλίου που προηγήθηκε της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο στον αναπληρωτή Δημάρχου, Αντιδήμαρχο Γρηγόρη Παπαδόπουλο, όσο και στους Νομικούς Συμβούλους του Δήμου. Άλλωστε οι οδηγίες μου προς τον αναπληρωτή μου ήταν ότι σε περίπτωση διαφοροποίησης κάποιου Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης, να αναβληθεί η συνεδρίαση για δύο ημέρες ώστε να μπορέσω να παρευρεθώ.

Οι μεταμορφώσεις σου βέβαια είναι γνωστές σε όλους. Μην ξεχνάς ότι στο μεγάλο θέμα της παραλίας άλλα υποστήριξες στην τοποθέτησή σου και άλλα ψήφισες στο τέλος, προς γενική κατάπληξη όλων όσων παρακολουθούσαν τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, τις ανυπόστατες καταγγελίες σου τον περασμένο Νοέμβριο για «τοπικά πολιτικά κέντρα που εκφράζουν την καθεστωτική αντίληψη, εκβιάζουν και εκφοβίζουν», τις απέσυρες άρον-άρον για να αποφύγεις την διαγραφή σου από την παράταξη.

Κύριε Ντερέκα,
Αλήθεια μετά από είκοσι τρεισήμισι χρόνια που είμαι Δήμαρχος αυτής της πόλης διαπίστωσες την έλλειψη διαφάνειας; Και το καινούργιο που σκέφθηκες, ότι το 2003 με προσωπική σου προσπάθεια πιστώθηκαν στον Δήμο τα κονδύλια για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου, μου θυμίζει εκείνο το αξέχαστο «κατόπιν ενεργειών μου» των Μαυρογιαλούρων της πολιτικής.

Πράγματι η αγωνία μου για τον επόμενο Δήμαρχο είναι μεγάλη γιατί όπως σου έγραψα και στην προηγούμενη επιστολή μου ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να διακρίνεται από συνέπεια λόγων και πράξεων, ήθος και αρχές. Για το λόγο ακριβώς αυτό, σύντομα θα απευθύνω μήνυμα στον λαό του Μοσχάτου και του Ταύρου και θα εκφράσω ελεύθερα την γνώμη μου, όπως έχω χρέος, για να συνεχισθεί η ανοδική πορεία και στο νέο Δήμο.

Θα συμφωνήσω σ’ ένα σημείο της επιστολής σου, ότι δηλαδή θα πρέπει στις επόμενες εκλογές να γίνει ανανέωση. Άλλωστε ο βασικός λόγος για τον οποίο αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ήταν αυτός. Όμως κύριε Ντερέκα ανανέωση με φθαρμένα υλικά δεν γίνεται. Τα υλικά της ανανέωσης θα πρέπει ή να είναι καινούργια ή να έχουν δοκιμαστεί και να αντέχουν στη φθορά. Νομίζω ότι μετά από όλα αυτά θα έχεις την ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία να υποβάλλεις την παραίτησή σου από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού γνωρίζεις ότι δυστυχώς δεν προβλέπεται από τον νόμο διαδικασία έκπτωσης του Προέδρου. Τα θέματα της πόλης τρέχουν και ασφαλώς δεν μπορούν να τύχουν σωστής αντιμετώπισης μ’ έναν Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου που αντιμετωπίζει την δυσπιστία του Δημάρχου και της συντριπτικής πλειοψηφίας της παράταξής μας.

Κλείνοντας την τελευταία επιστολή που σου απευθύνω, θέλω να κάνω και την αυτοκριτική μου. Ήταν μεγάλο λάθος μου που σε επανέφερα στην παράταξη μετά από οκτώ χρόνια πιστεύοντας στις διαβεβαιώσεις σου ότι έχεις αλλάξει, ότι θα δουλέψεις για έναν καλύτερο Δήμο και δεν θα δημιουργείς προβλήματα από προσωπική ιδιοτέλεια. Στόχος σου ήταν ένας και μοναδικός, να γίνεις Δήμαρχος πάση θυσία, όμως θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι πολίτες που αποφασίζουν έχουν και γνώση και κρίση.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου

Ταξιάρχης Γ. Παπαντώνης

48 σχόλια:

  1. Epeidi den gnwrizw to thema den tha parw thesi ws pros to pneumatiko kentro. Alla mporw na parw thesi ws pros auta pou antilamvanomai.
    Leuko psifizei kapoios ( ektos apo auto pou lete k. Dimarxe) otan den thelei na erthei se anoixti rixi me tin parataxi.Ara i anoixti rixi einai epilogi diki sas pros to proswpo Ntereka. (giati arage?).
    Oso gia tin ananewsi kai ta ftharmena ilika kalo tha itane k. Dimarxe na ginete pio safis. Na mas peite poious ennoeite ftharmena ilika giati o nous tou aplou politi paei se onomata pragmati ftharmena pou vriskonte dipla sas arketes 4 eties. Ki epeidi eseis aurio tha bgeite opws lete na stirixete kat΄ eme ta ftharmena ilika kalo einai na xerei o kosmos ti akrivos enoeite ,allios tha pesete se antifaseis.
    Ananewsi me dokimasmena ilika den einai ananewsi einai anakiklwsi kai i anakiklwsi sto Moschato exoume dei oloi pws ginete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανανέωση κ.Δήμαρχε με τους 2 αντιδημάρχους σας τον 73χρονο Καζάλα και τον 63χρονο Μενεξή.Ελεος... μην μας υποτιμάτε τόσο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Παπαντώνη, ο λαός του ΜΟΣΧΑΤΟΥ έχει και κρίση και άποψη. Σας τίμησε με την ψήφο του για 20 χρόνια αλλά την τελευταία 4ετία σας προειδοποίησε με το 46% να αποχωρίσετε. Ως εκ τούτου ήσασταν και "ολίγον από Δήμαρχος" όπως είπατε και στις συντονιστικές εσείς ο ίδιος. Πιστεύω λοιπόν ότι τον Ντερέκα, τον επαναφέρατε από φόβο μήπως και δεν πιάσετε το 42% και όχι από ΑΓΑΠΗ στο πρόσωπό του. Όσο για το διάγγελμα αφήστε το για τον πρωθυπουργό, αφού εσείς είστε ένας γιατρός κατ΄όνομα και κυρίως ένας επαγγελματίας Δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mia erwtish Ke Dhmarxe, h espevmenh anathesi ston k Trayo toy politistikoy exei na kanei me to oti giosas einai ypalhlostoy, tyxaio de nomizw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poios ekbiazoi poion.oi moni pou biazontai me olla ayta einai oi mosxatiotes pou sas stirisoun tosa xronia??? meggali ekplixi den perase pote.... ma pote... apo to mialosas na pate spitia sas esis kai oi parataxi-xois kai cia.. den exetai..kanenan fragmo poia ... tha epaneltho ayrio.-nafpliotis dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ Κ.ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΛΥΠΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΟΥΝΑ .ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ .ΦΥΓΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ. Παπαντώνη πρέπει να εξοικειωθείτε, σιγά σιγά, με την ιδέα ότι ο εκλεκτός σας Αντιδήμαρχος σε λίγο θα πάει σπίτι του.
    Μη στενοχωριέστε γιατί τελικά αυτοί που θα αποφασίσουν θα είναι οι δημότες.
    Συγκρατηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλέπω και εγώ το χαμό που γίνεται τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα σήμερα. Όμως από το πρωί κάτι μου έκανε εντύπωση. Γιατί κανένα από τα blog δεν είχε αναφέρει την ανοιχτή επιστολή Σούτου που ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του; Εν τέλει κάποιος το έγραψε και όχι το moschato live που αν μη τι άλλο πρέπει να του αναγνωρίσουμε την καλή του και συνεχή ενημέρωση. Και επίσης όπως πολλοί ακόμα έχω και εγώ την άλλη απορία. Ο Σούτος με τον Ντερέκα, που ήθελαν να κατέβουν μαζί προ καιρού, τα "έσπασαν" ή όχι; Ρητορική η ερώτηση γιατί κάποιος όπως είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό κάποιος χαρακτηρίστηκε εγκάθετος γιατί είχε αναφέρει το διαζύγιο. Πάντως εκτιμώ ότι έχουν να δουν ακόμα πολλά τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας. Ελπίζω όλα αυτά να είναι για καλό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώστας Μπιθυμήτρης4 Αυγούστου 2010 στις 10:10 π.μ.

    Κύριε Δήμαρχε και κύριε Ντερέκα,
    θα πρότεινα να σταματήσετε τις επιθέσεις ο ένας στον άλλον για να σωθείτε κι οι δύο από τον διασυρμό.
    Δεν ξέρω ποιός έχει δίκιο για το θέμα του Πολιτιστικού που σίγουρα είναι σοβαρό, αλλά ακόμα κι εσείς οι ίδιοι το υποβαθμίζετε μέσα από τον "διάλογο" σας.
    Κανένας από τους δύο σας δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για το θέμα του πολιτιστικού, ωστόσο και από τους δύο σας, περισσεύουν τα πικρόχολα σχόλια για τον άλλο.
    Ο ένας παραπέμπει σε αποφάσεις και υπηρεσίες του δήμου χωρίς να δίνει απαντήσεις και ο άλλος υποβάλλει ερωτήματα, λές και δεν γνωρίζει (λές και ήταν σε άλλο δήμο) αντί να μας ενημερώσει κι εμάς, παίζοντας το πολιτικό του παιχνίδι.
    Όλη η συζήτηση σας, περιορίζεται σε μια αντιπαράθεση αν ο κος Παπαντώνης δίνει δαχτυλίδι διαδοχής και αν ο κος Ντερέκας ήταν άξιος να είναι εκείνος ο διάδοχος αντί κάποιου άλλου.
    Την δεκαετία του '80 αυτές οι εκατέρωθεν επιθέσεις είχαν πέραση και διαμόρφωναν σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό σκηνικό. Σήμερα, ο κόσμος τα αντιμετωπίζει στην καλύτερη περίπτωση χαμογελώντας ειρωνικά.
    Αν αυτό είναι το επίπεδο της συζήτησης για την αυτοδιοίκηση και αν αυτό το επίπεδο περιορίζεται στην κομματική πειθαρχία ή στην περί διαδοχής συζήτηση, τότε λυπάμαι και για τους δύο σας !
    Φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κε Πρόεδρε,

    Το μεγαλείο των συνεργατών σας, και για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στους νέους ιντερνετικούς σας φαντάρους, φαίνεται από τον χωρίς καμία ουσία αγώνα που κάνουν και τις ανελέητες και χαμηλότατου επιπέδου επιθέσεις που εξαπολύουν προς οποιονδήποτε τολμά να διαφωνεί με τις ασυναρτησίες τους.
    Κε Πρόεδρε, σας παρακαλώ, ρίξτε μια ματιά στους σχολιασμούς που δημοσιεύτηκαν μετά την απάντηση του Δημάρχου προς εσάς (εκτός τους 2:28 και 10:10) και άμεσα συγκρατήστε τους. Είναι προπαγανδιστές και άκρως επικίνδυνοι. Κε Πρόεδρε ο επικεφαλής και μαέστρος των υπέροχων σχολίων, διακεκριμένος δημότης κ. Ναυπλιώτης Δημήτρης προφανώς δεν συμβιβάστηκε με το σχόλιο που προ ημερών αναρτήθηκε και συνεχίζει το ρεσιτάλ….. Καλή συνέχεια…

    Με αξιοπρέπεια,
    Ο Δημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η παροιμία λέει : "Κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει.".
    Στην ζωή όμως δεν είναι ποτέ απλά τα πράγματα.
    Στην παροιμία σαν κόρακες εννοούνται άνθρωποι με χαρακτηριστικά αρπακτικού.
    Τώρα που το "φαΐ" έχει λιγοστέψει, με την ένωση των δήμων και τον περιορισμό των αμειβομένων θέσεων, οι κόρακες άρχισαν να ξεσκίζουν ο ένας τον άλλον.
    Μπορούμε να παρακολουθούμε και να διασκεδάζουμε τζάμπα.
    Σε λίγο, όταν θα δημοσιευθεί και το κείμενο του Σούτου που, χωρίς να ντρέπεται ο ίδιος, ξεμπροστιάζει τους διασκορπισμένους συμβούλους του, θα αρχίσουν και οι Ταυριώτες "κόρακες" να αλληλοξεσκίζονται και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
    Ίσως αυτό το αλληλοξεμπρόστιασμα να είναι και η μεγαλύτερη προσφορά του "Καλλικράτη", ώστε να μάθουμε ποιοι μας διοικούν και να μας κάνει πιο προσεκτικούς όταν θα ρίξουμε την ψήφο μας.
    Αν όλοι εμείς γίνουμε "οπαδοί" και βάλουμε στόχο να βγάλουμε τον δικό μας "κόρακα" και όχι τον καλύτερο ... καλά να πάθουμε ή μάλλον ό,τι (ξανα-)πάθουμε το αξίζουμε.
    Αν πάλι ενδιαφερόμαστε για το κοινό καλό πρέπει να πιέσουμε όλους αυτούς προς δυο κατευθύνσεις:
    - Όσοι είναι πολιτικοί τυχοδιώκτες και δημοτικοσυντήρητοι να εξαφανιστούν.
    - Όσοι αξίζουν και ενδιαφέρονται, πραγματικά, για το καλό των δυο πόλεων και έχουν στόχους και οράματα, να ενωθούν και να κατέβουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με κοινό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κατοίκων του κοινού δήμου Μοσχάτο-Ταύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Κώστα Μπιθυμήτρη, αν έχω καταλάβει σωστά είσαι δημότης και κάτοικος Ταύρου. Επίτρεψέ μου λοιπόν, επειδή εγώ έχω ζήσει στο Μοσχάτο να σε κατατοπίσω σε σχέση με το πως διαμορφώθηκε τελικά αυτό το σκηνικό του οποίου είμαστε θεατές τις τελευταίες ημέρες. Σου μεταφέρω (copy - paste) μια ιστορία όπως την έγραψα σε άλλο topic, και μετά τίθεμαι στη διάθεσή σου για κάθε διευκρίνηση. Λοιπόν:

    Αυτός λοιπόν ο Δήμος εδώ και πολλά χρόνια διοικείται από ένα συνδυασμό που, με τα καλά του και τα στραβά του (ανθρώπινο γαρ), εκλέγεται με πολύ υψηλά ποσοστά και του οποίου ηγείται ο Παπαντώνης. Ο Θανάσης ο Ντερέκας σε δεδομένη στιγμή και κάνοντας τους υπολογισμούς του, έχρισε εαυτόν αντίπαλο δέος του Παπαντώνη και εδώ και 24 χρόνια δουλεύει σαν το μέρμηγκα για να στήσει ένα μηχανισμό που θα τον φέρει στη Δημαρχία. Ο ίδιος και οι συν αυτώ, καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ζούσαν περιμένοντας τα στραβοπατήματα των άλλων, μπας και ψηλώσουν κανάν πόντο. Ποτέ δεν αντιπαρατέθηκαν με καλή πρόθεση και πάντα φωνασκώντας, καταγγέλοντας και αναθεματίζοντας. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν έφτασε στο τέλος της διαδρομής που είχε προσχεδιάσει, καθώς ο Παπαντώνης (του οποίου ήταν αντίπαλο δέος) αποσύρεται, αλλά (δυστυχώς για εκείνον και ευτυχώς για την πόλη) έφτασε δεύτερος. Το ότι έχει φτάσει δεύτερος το γνωρίζει πολύ καλά και αυτή ακριβώς η επίγνωση του έχει προκαλέσει πανικό. Υπό το κράτος του πανικού καθοδηγεί τους υποστηρικτές του κατά τρόπο ανάλογο, δηλαδή πανικόβλητο. Οι υποστηρικτές του δε διστάζουν να διαπομπεύουν πρόσωπα, δε διστάζουν να εκστομίζουν απειλές, δε διστάζουν να ειρωνεύονται, δε διστάζουν να χρησιμοποιούν αγοραίες εκφράσεις, δε διστάζουν να διαστρέφουν την αλήθεια. Έλα τώρα στη θέση των άλλων που τόσα χρόνια ανέχονται αυτήν την κατάσταση και προσπαθούν να διοικήσουν το Δήμο προσέχοντας ταυτόχρονα να αποφύγουν και τις τρικλοποδιές, και σκέψου ότι και την ύστατη ώρα προκαλούνται με κάθε χυδαιότητα.

    Φίλε Κώστα σε βεβαιώ ότι η πλευρά Ντερέκα, ακόμη κι αν δεν προέκυπτε θέμα, θα φρόντιζε να κατασκευάσει ένα η ίδια... Έχω γίνει μάρτυρας τέτοιων περιστατικών πολλές φορές. Συμφωνώ απολύτως ότι η αντιπαράθεση πρέπει να αφορά την ουσία των ζητημάτων και να είσαι βέβαιος ότι αυτή η αντιπαράθεση θα κυριαρχήσει τελικά. Είναι όμως λογικό όσοι θίγονται να αφιερώνουν λίγο χρόνο για την αποκατάσταση της τιμής τους. Και είμαι βέβαιος ότι τελικά θα μιλήσουμε επί της ουσίας, γιατί διαπιστώνω ότι η γραμμή που έχουν πάρει οι φίλοι του Ντερέκα είναι "μη μιλάτε για σκάνδαλο... κινδυνεύουμε να φάμε τα μούτρα μας". Η λέξη "σκάνδαλο" εξαφανίστηκε από το λεξιλόγιό τους. Το οπλάκι που νόμιζαν ότι διέθεταν ήταν αποκριάτικο! Κάνανε για λίγο τους καουμπόυδες, και τώρα (συνηθισμένη εικόνα για την κουστωδία Ντερέκα) λουφάζουνε σιγά σιγά.

    Οι περιοχές μας που σε λίγους μήνες θα συστήσουν ένα νέο Δήμο έχουν αρκετά προβλήματα. Όλα αυτά σιγά σιγά καταγράφονται και αξιολογούνται από ανθρώπους που έχουν και την πολιτική και την τεχνική κατάρτιση να κατανοήσουν το βάθος τους. Φίλε Κώστα συντομότατα ο προεκλογικός διάλογος θα αποκτήσει τη χροιά που του αρμόζει και αυτή μου την πεποίθηση τη στηρίζω σε στοιχεία που είμαι σε θέση να διαθέτω. Οι Δήμοι μας αν και γειτονικοί, δεν ανέπτυξαν ποτέ ιδιαίτερες κοινωνικές σχέσεις, καθώς η μεγάλη έκταση βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων μεταξύ των αμιγώς κατοικήσιμων περιοχών, δεν έδινε τη δυνατότητα για κοινή κοινωνικη ζωή. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μελετηθεί άμεσα για να μη μας φέρει στο μέλλον ζήλιες, γκρίνιες και γενικά διαίρεση. Μείνε συντονισμένος και θα εκπλάγείς ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προβλεπω καποιους να τρεχουν μεχρι την Κομοτηνη να σωθουν αρκετα συντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Τάκης

    Φίλε Τάκη όπως θα έχεις διαπιστώσειή συντριπτική πλειονότητα όσων αναρτούν σχόλια έχου σαφή προτίμηση. Τα ευχολόγια και οι αοριστίες δεν προωθούν το διάλογο. Όταν μας προτείνεις συγκεκριμένες και συγκροτημένες λύσεις και προσδιορίσεις με ονοματεπώνυμο ποιοι είναι κατ' εσέ οι κόρακες, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε σε πιο στέρεη βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Κώστα Μπιθυμήτρη, δεν έχω καταλάβει σωστά αν είσαι δημότης και κάτοικος Ταύρου. Επίτρεψέ μου λοιπόν, επειδή εγώ έχω ζήσει στο Μοσχάτο να σε κατατοπίσω σε σχέση με το πως διαμορφώθηκε τελικά αυτό το σκηνικό του οποίου είμαστε θεατές τις τελευταίες ημέρες. Σου μεταφέρω (copy - paste) μια ιστορία και μετά τίθεμαι στη διάθεσή σου για κάθε διευκρίνηση. Λοιπόν:

    Αυτός λοιπόν ο Δήμος εδώ και πολλά χρόνια διοικείται από ένα συνδυασμό που, με τα καλά του και τα στραβά του (ανθρώπινο γαρ), εκλέγεται με πολύ υψηλά ποσοστά και του οποίου ηγείται ο Παπαντώνης. Ο Ανδρέας ο Ευθυμίου σε δεδομένη στιγμή και κάνοντας τους υπολογισμούς του, έχρισε εαυτόν σαν τον διάδοχο του Παπαντώνη και εδώ και 24 χρόνια δουλεύει σαν το μέρμηγκα για να κληρονομήσει τον μηχανισμό που θα τον φέρει στη Δημαρχία. Ο ίδιος και οι συν αυτώ, καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του διαστήματος(24 χρόνια) ζούσαν και απολάμβαναν όλες τις αντιμισθίες χωρίς να αρθρώσουν ποτέ λόγο περιμένοντας μπας και ψηλώσουν κανάν πόντο μόλις αποχωρήσει ο αυτοκράτορας. Ποτέ δεν αντιπαρατέθηκαν γιατί ποτέ δεν είχαν άποψη παρά μόνο έσκυβαν το κεφάλι σήκωναν το χέρι και ψήφιζαν. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν έφτασε στο τέλος της διαδρομής που είχε προσχεδιάσει, καθώς ο Παπαντώνης (του οποίου ήταν και είναι ο μεγαλύτερος αυλοκόλακας) αποσύρεται, αλλά (δυστυχώς για εκείνον και ευτυχώς για την πόλη) έφτασε δεύτερος. Το ότι έχει φτάσει δεύτερος το γνωρίζει πολύ καλά και αυτή ακριβώς η επίγνωση του έχει προκαλέσει πανικό. Υπό το κράτος του πανικού καθοδηγεί τους υποστηρικτές του κατά τρόπο ανάλογο, δηλαδή πανικόβλητο. Οι υποστηρικτές του δε διστάζουν να τάζουν ρουσφέτια από τους οργανισμούς που προεδρεύουν, δε διστάζουν να εκστομίζουν απειλές στούς υποστηρικτές άλλων υποψηφίων, δε διστάζουν να ειρωνεύονται, δε διστάζουν να χρησιμοποιούν αγοραίες εκφράσεις, δε διστάζουν να διαστρέφουν την αλήθεια. Έλα τώρα στη θέση των άλλων που τόσα χρόνια ανέχονται αυτήν την κατάσταση και προσπαθούν να εκθέσουν τις απόψεις τους και τα στραβά που συμβαίνουν στο Δήμο προσέχοντας ταυτόχρονα να αποφύγουν και τις τρικλοποδιές, και σκέψου ότι και την ύστατη ώρα προκαλούνται με κάθε χυδαιότητα.

    Φίλε Κώστα σε βεβαιώ ότι η πλευρά Ευθυμίου, ακόμη κι αν δεν προέκυπτε θέμα, θα φρόντιζε να κατασκευάσει ένα η ίδια... Έχω γίνει μάρτυρας τέτοιων περιστατικών πολλές φορές. Συμφωνώ απολύτως ότι η αντιπαράθεση πρέπει να αφορά την ουσία των ζητημάτων και να είσαι βέβαιος ότι αυτή η αντιπαράθεση θα κυριαρχήσει τελικά. Είναι όμως λογικό όσοι θίγονται να αφιερώνουν λίγο χρόνο για την αποκατάσταση της τιμής τους. Και είμαι βέβαιος ότι τελικά θα μιλήσουμε επί της ουσίας, γιατί διαπιστώνω ότι η γραμμή που έχουν πάρει οι φίλοι του Ευθυμίου είναι "μην απαντήσετε στα ερωτήματα που μας έχουν βάλει γιά το πολιτιστικό κέντρο... κινδυνεύουμε να φάμε τα μούτρα μας". Η λέξη "απαντάμε για λόγους διαφάνειας" εξαφανίστηκε από το λεξιλόγιό τους. Το οπλάκι που νόμιζαν ότι διέθεταν ήταν αποκριάτικο! Κάνανε για λίγο τους καουμπόυδες, και τώρα για τη ταμπακιέρα κουβέντα.

    Οι περιοχές μας που σε λίγους μήνες θα συστήσουν ένα νέο Δήμο έχουν αρκετά προβλήματα. Όλα αυτά σιγά σιγά καταγράφονται και αξιολογούνται από ανθρώπους που έχουν και την πολιτική και την τεχνική κατάρτιση να κατανοήσουν το βάθος τους. Φίλε Κώστα συντομότατα ο προεκλογικός διάλογος θα αποκτήσει τη χροιά που του αρμόζει και αυτή μου την πεποίθηση τη στηρίζω σε στοιχεία που είμαι σε θέση να διαθέτω. Οι Δήμοι μας αν και γειτονικοί, δεν ανέπτυξαν ποτέ ιδιαίτερες κοινωνικές σχέσεις, καθώς η μεγάλη έκταση βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων μεταξύ των αμιγώς κατοικήσιμων περιοχών, δεν έδινε τη δυνατότητα για κοινή κοινωνικη ζωή. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μελετηθεί άμεσα για να μη μας φέρει στο μέλλον ζήλιες, γκρίνιες και γενικά διαίρεση. Μείνε συντονισμένος και θα εκπλάγείς ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Αληθινός Δημότης

    Στην κλοπή είσαι μανούλα... Αϊντε τυχεράκια! Σου προσφέρω και κείμενα έτοιμα, γιατί πολύ αμφιβάλλω αν μπορείς εσύ ή ο αρχηγός σου να βάλετε στη σειρά υποκείμενο - ρήμα - αντικείμενο. Θέλετε να έρθω να γράψω και καμμιά ομιλία του Θανάση; Κάτι θα καταφέρω να τσιμπησω για πάρτη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια ζωή ξεφτίλες... Σε δημοσκόπηση, στην ερώτηση "ποιος ξέρει να διαλέγει συνεργάτες;", καλύτερα είναι να μη σου πω τι θα έπαιρνες Θανασάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κοίτα ποιοι μιλάνε!!! Σας μάζεψε όλα τα πιτσιρίκια εκεί μέσα ο Ντερέκας επειδή δεν ξέρετε την ιστορία του και σας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου. Ξυπνάτε... έχετε μια ζωή μπροστά σας! Το να συνδέεται το όνομά σου με αυτό του Ντερέκα ειναι μειονέκτημα! Ξυπνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κορόιδο @δημότη εσύ θα γράφεις και εμείς θα παρουσιάζουμε την αλήθεια.Ετσι κάνουμε εμείς ..γυμναστική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά αγοράκι μου... το κλάμα δε θα το ρίξεις στα φιλολογικά! Θα το ρίξεις στην αριθμητική όταν κατέβεις αντάρτης και θα μετράς και θα ξαναμετράς και δε θα σου βγαίνουνε. Εν τω μεταξύ όλοι βλέπουν ποιοι είναι οι φίλοι του Ντερέκα. Κώστα τα βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και που είσαι... Συνεχίστε έτσι... Έτσι σας θέλουμε! Να φαίνεται ποιοι είναι αμόρφωτοι και κλέφτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλε Κώστα τα βλέπεις...Τι σου έγραψα πριν λίγο?
    Οι υποστηρικτές του δε διστάζουν να τάζουν ρουσφέτια από τους οργανισμούς που προεδρεύουν, δε διστάζουν να εκστομίζουν απειλές στούς υποστηρικτές άλλων υποψηφίων, δε διστάζουν να ειρωνεύονται, δε διστάζουν να χρησιμοποιούν αγοραίες εκφράσεις, δε διστάζουν να διαστρέφουν την αλήθεια.
    Η απαντησή τους:Συνεχίστε έτσι... Έτσι σας θέλουμε! Να φαίνεται ποιοι είναι αμόρφωτοι και κλέφτες!
    Mη τους φοβάσαι όμως έτσι κάνει ένα καθεστώς όταν γκρεμίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε τσάντισαν οι τάπες ε; Θανάσηηηη... Βάλτους φρένο! Είναι λίγοι! Βάλ' τους να σου μοιράζουν φυλλάδια καλύτερα. Θα σε καταποντίσουν με τις βλακείες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. θανάση... σου βρήκα Δήμο για να γίνεις επιτέλους Δήμαρχος... Το ΔΗΜΟ ΓΚΑΦΑΣ! αααααααχαχχααχχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κώστας Μπιθυμήτρης4 Αυγούστου 2010 στις 5:29 μ.μ.

    Αν θέλετε να μιλήσουμε μπορούμε όποτε θέλετε.
    Μόνο που το δικό μου όνομα το ξέρετε, ενώ εγώ βλέπω ανώνυμους.
    Οπότε...ποιός μιλάει με ποιόν?

    Υ.Γ. Ναι, είμαι δημότης Ταύρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε Κώστα, όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να καταστήσω το όνομά μου βορά των διαδικτυακών ορνέων του Θανάση. Θα σε βρω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kώστα και κάθε Κώστα θα σε βρούνε αυτοί.
    Διψάνε για ψήφους,σα τον καρχαρία με το αίμα κάνουνε.
    Όλοι τους,ανεξαρτήτως ποιον στηρίζουν.
    Το κακό είναι πως κανείς δεν μιλάει για την ουσία των προβλημάτων.
    Δεν τους νοιάζει.Είναι οπαδοί κι όχι υποστηρικτές.
    Παραγοντιλίκι πουλάνε κι ό,τι κονομήσουνε.
    Ψάξε πόσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και θα καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανόητε 7:49 δεν έψαξα μόνος μου τον Κώστα. Αυτός μου πρότεινε να βρεθούμε να μιλήσουμε. Άρπα την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 7.57 ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν είμαι του στενού περιβάλλοντος και δεν είμαι ούτε κουτσομπόλης ούτε ζηλιάρης, για να ασχολούμαι με τα λεφτά που βγάζει ο καθένας απ' τη στιγμή που τα βγάζει τίμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ααα... στο μήνυμά σου υπάρχει και μια πρώτη καταγεγραμμένη παραδοχή αντιπάλου, ότι υποψήφιος θα είναι ο Αντρέας... ή μήπως θα είναι τελικά και ο αντάρτης Καπεταν Θανάσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 8.18 ΞΥΠΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ναι... έξω αριστερά... αλλά συγκλίνω και σκοράρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κώστας Μπιθυμήτρης4 Αυγούστου 2010 στις 11:42 μ.μ.

    6:56 παραμένω στη διάθεση σου και όποιου άλλου θέλει να συζητήσει μαζί μου ανεξαρτήτως ποιόν στηρίζει.
    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ Ανώνυμε 302

    Φίλε Ανώνυμε 302, άμα κουράσεις λίγο το μυαλό σου και παρ' όλ' αυτά δεν μπορέσεις να διακρίνεις πουθενά κανένα "κόρακα", τότε ... άσ' το, μην σκοτίζεσαι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ Τάκης

    Βλέπω κόρακες και τους έχω κατονομάσει. Το να διαστρέφεις τα λεγόμενά μου για να μας πείσεις ότι εσύ υποστηρίζεις όχι συνδυασμούς αλλά "αγγελικά τάγματα" δε σε τιμά ως συνομιλητή, όπως επίσης δε σε τιμά το γεγονός ότι αποφεύγεις να πάρεις σαφή θέση. Πες μας ποιοι είναι κατ' εσέ οι κόρακες και ποιοι οι περιστερές. Φώτισε κι εμάς τους ανόητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ Κώστας Μπιθυμήτρης

    Φίλε Κώστα με συγχωρείς για την "μονοπωλιακή" αναφορά μου στην πρόσκλησή σου. Δεν ξέρω αν με δικαιολογεί, αλλά θεώρησα ότι απαντούσες στο γνήσιο σχόλιο. Θα βρεθεί (ελπίζω σύντομα) τρόπος να μιλήσουμε κι από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ Ανώνυμε 302 και 1215

    Φίλε Ανώνυμε 302 και 1215, αφού τελικά κατάφερες να βλέπεις και εσύ "κόρακες", όπως λες, τότε δεν βλέπω καμία διαφωνία μεταξύ μας.
    Ηρέμησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ Τάκης

    Εγώ όμως εξακολουθώ να βλέπω... Μάλλον τελικά εκείνος που κατηγορούσες για "μειωμένη όραση" διαθέτει λεπτότερη από τη δική σου. Ποιους θεωρείς εσύ κόρακες; Όταν μου πεις, και αποδείξεις ότι δε μπαίνεις εδώ μέσα μόνο και μόνο για να διασπείρεις υποψίες κι όποιον πάρει ο χάρος, τότε ή δε θα έχουμε όντως καμμία διαφωνία ή θα ανακύψουν άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ Τάκης

    Και που είσαι... Πάντα τους έβλεπα τους κόρακες. Έχεις χούι να αλλάζεις το νόημα αυτών που διαβάζεις; Νομίζεις ότι περίμενα υποδείξεις από νεοσσούς της πολιτικής σαν την αφεντιά σου για να καταλάβω τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΑΣΠΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Etwn 26 pitsiriki?Me kolakeuei auto anwnume 3:32.Stis kolakies prepei na eisai aristos.Les na ksupnisoume,,gia poio logo?A nai kserw na taxthoume me ton akeraio logo tou k.Euthimiou h me tou twrinou dimarxou pou epidiwkei na erxetai se sunexi kontra me ton Thanasi.Kai erxomai kai aporw,,tha allaksei autos o dimos pote?giati na einai oi idioi kai idioi pou den exoun na prosferoun tipota apolutws ston topo mas.Telika diapistwnw oti einai gia gelia oi perissoteroi.Toso polu pia noizeste oloi gia to pneumatiko kentro?Sumantikotera problimata tou dimou,,opws paradeigma i kathariotita,,pou se ligo tha sugkatikoume me pontikakia den sas noiazei?H parataksi pou tazeste ti sas exei prosferei?Tha ithela polu na mou apantisete,,giati proswpika den mou prosfere tipota.Mipws kapoioi noiwthoun to telos pou erxetai kai prospathoun na aneboun sto proskunio pali me intrikes?Ayto bebaia katalabainete oti den einai politiki i prosfora ston dimo,einai komwdia kai malista kakogramenei.Loipon sas prokalw anoixta na mou peite oi mexri twra kubernontes ti exoun prosferei.Kai ti allagi tha kanei o k.Eithimiou an-leme twra an-eklexthei?Na sas apantisw prokatabolika:ena apoluto tipota,,pali sta idia kai xeirotera tha eimaste.Kai epeidi blepw oti den eiste swsta enimerwmenos,,mathete prwta gia to ti ginete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Mia diwrthwsi to proigoumeno munima apeuthinetai ston 3:42,,alla kai o 3:32 as mas pei epi ti eukairia oi upoloipoi ti sunergates exoun dialeksei?A pali kserw akeraious xaraktires kai me ithos.Are kounia pou sas kounage.Einai ekneuristiko na milate xwris na kserete.Alitheia sobara tha milisei kapoios i pali anousia kaustika sxolia tha kanoun merikoi merikoi.Gia na doume ti tha doume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ΠΑΣΟΚΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ,ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΣΑΣ Κ ΜΟΝΟ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΤΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ ΕΤΩΝ 26 ΠΙΣΤΙΡΙΚΙ

    ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΌΤΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΟΥ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΖΗΤΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΑ, ΨΑΞΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΒΙΟΓΡΦΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Agapite 12:51 den me apasxolei katholou to biografiko kanenos,,eksalou oloi kanoume tis epiloges mas.Emena me endiaferei na eklexthei kapoios pou tha frontisei to Mosxato,,kai epeidi asxoloume polu me ta koina kai tous gnwrizw olous o Euthimiou den einai katallilos.Gia paradeigma sthn geitonia pou menw exw na dw odokatharisti toulaxiston 1 mina,,isws kai perissotero.Enw stin plateia tou dimarxeiou kathimerina uparxoun 6-7 pou oxi mono katharizoun,,gualizoun ton dromo kai ta pezodromia.Einai swsto auto?Giati enw uparxoun anthrwpoi gia autoi tin douleia na tin kanoume monoi mas?An einai tote na pernoume kai pososta.Mporei na gnwrisa to Mosxato biwsimo,den pauei omws na exei tromeres elleipseis kai paraleipseis apo tous armodious.Kai to pio sumantiko barethika na akouw ta idia atoma na dioikoun.Den antexw na dw pali dimarxo ena antigrafo tou Papantwni.Den einai kairos na erthei neo aima?Anthrwpoi pou exoun oreksi?Kai telos katigorite oloi ton Ntereka,,oi upoloipoi diladi einai akeraioi xaraktires?poios exei ithos kai aksioprepeia?Proswpika an exw zitisei kati apo ton Ntereka gia ton topo mou to exei koitaksei kai an pernaei apo to xeri tou to exei kanei,,oi upoloipoi kurioi olo nai nai kai ston telos paizoume kruftouli.Prepei na mei freno se auto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο Παπαντώνης κάνει ένα μεγάλο λάθος. Αποχωρεί οικειοθελώς μετά 24 χρόνια λέγοντας ότι ανοίγει τον δρόμο για ανανέωση πλην όμως επεμβαίνει ενεργά και επιχειρεί να διατηρήσει την επικυριαρχία του στον δήμο, επιβάλλοντας τον δικό του εκλεκτό για υποψήφιο. Έχει εκτιμήσει (ο Παπαντώνης) ότι ο Ευθυμίου θα παραμείνει πειθήνιο όργανό του και θα συμβάλλει στην διατήρηση της "πολιτικής και της νοοτροπίας Παπαντώνη" στον νέο δήμο, σε βάρος της οποιασδήποτε ανανέωσης.
    Ακόμα χειρότερα ο Παπαντώνης άρχισε ένα πόλεμο εναντίον του Ντερέκα ο οποίος από ότι φαίνεται είναι πρώτος στην εκτίμηση και στην προτίμηση των δημοτών, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει τους δημότες, βάζοντας όσα εμπόδια μπορεί στην ιδέα της ανανέωσης.
    Ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί την υπόθεση του Πολιτιστικού και των εργολαβιών ανεπηρέαστος και δεν θα πρέπει να είναι δεσμευμένος από τώρα με μια θετική ή αρνητική ψήφο.
    Ο Παπαντώνης φαίνεται ότι βιάζεται να κλείσει το θέμα εκβιάζοντας ηθικά την δημοτική ομάδα να στηρίξει τους χειρισμούς του, παραμονές εκλογών και μάλιστα με αδιαφανείς μεθόδους.
    Ο Ντερέκας ψηφίζοντας λευκό διατηρεί ελεύθερη την δυνατότητα χειρισμών επί του συγκεκριμένου θέματος, σαν δήμαρχος αργότερα, και έπραξε το σωστό, δεδομένου ότι οι χειρισμοί Παπαντώνη - Ευθυμίου δείχνουν την ύπαρξη κάποιου, μεγάλου ή μικρού, προβλήματος.
    Μπορούσε ο Παπαντώνης να καλέσει σε κλειστή σύσκεψη την ομάδα του και να αναπτύξει τους φόβους και τους προβληματισμούς του και να αποφύγει τόση δημοσιότητα του θέματος.

    ΥΓ1 Όλη η ενημέρωσή μου προέρχεται από τις αναρτήσεις των blogs και το περιεχόμενο και το ύφος των σχολίων.
    ΥΓ2 Στηρίζω την υποψηφιότητα Ντερέκα γιατί πιστεύω ότι ο Ντερέκας μπορεί να συσπειρώσει γύρω του τους ικανότερους συνεργάτες, να διαχειριστεί σωστά τις ικανότητές τους και ότι μπορεί να διοικήσει τον νέο διευρυμένο δήμο με αποτελεσματικό τρόπο, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα συμφέροντα των δημοτών και όχι τις ανάγκες των "κορακιών" που τριγυρίζουν τους υποψηφίους.
    ΥΓ3 Το σχόλιο αυτό εκφράζει αποκλειστικά τις δικές μου προσωπικές απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 10:16 δεν το ξερεις,,οταν καποιος ειναι αγαπητος στον κοσμο οι υπολοιποι πανε να τον φανε.Ετσι γινετε,,δεν θελουν βλεπεις να εκλεχθουν καινουργια ατομα να ανανεωθει ο τοπος επιμενουν στα ιδια.Τα τελευταια του7λαχιστον χρονια τι προσφερε ο Παπαντωνης στο Μοσχατο;Τιποτα.Ηταν απων.Σαν νεα δεν θελω να δω ξανα να διαχειριζεται το Μοσχατο το αντιγραφο του Παπαντωνη.Και ξαναλεω μπραβο στον Ντερεκα που εξεφρασε την αποψη του.Δεν μπορουν ολοι να εχουν την ιδια αποψη παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή