Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στον Ανδρέα Ευθυμίου

Ο κύβος ερρίφθη και το ΠΑΣΟΚ βρήκε τον "εκλεκτό" του στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Μοσχάτο Live! η τελική λίστα που θα ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες μέρες σχετικά με το ποιους στηρίζει ως υποψήφιους Δημάρχους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, περιέχει το όνομα του Αντιδήμαρχου Μοσχάτου, Ανδρέα Ευθυμίου, για τον ενωποιημένο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Τις τελευταίες μέρες έγινε μια συνάντηση στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους, μεταξύ της επιτροπής χρισμάτων, του Ανδρέα Ευθυμίου και του Άρη Κρεμμύδα, επίσης υποψήφιου Δημάρχου. Το ΠΑΣΟΚ είχε ως σκοπό να ενώσει αυτές τις υποψηφιότητες με μια κοινή διαδικασία (το πιθανότερο δημοσκόπηση), η οποία θα κατέληγε στον υποψήφιο του κόμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Άρης Κρεμμύδας αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο, όπως επίσης αρνήθηκε και την απονομή χρίσματος, με αποτέλεσμα ο Ανδρέας Ευθυμίου να πάρει αυτόματα το χρίσμα.

Η μόνη περίπτωση να διαψευσθεί η είδηση είναι να μην υπάρξει χρίσμα. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αυτό το σενάριο, να μην δοθεί χρίσμα όταν υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες από τον χώρο και να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες ελεύθερες να επιλέξουν, αλλά συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, ειδικά όταν πρόκειται για Δήμο του Λεκανοπεδίου.

Απομένει να δούμε το πώς θα αντιδράσει η κοινωνία στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ (συσπειρωτικά ή διαλυτικά), όπως επίσης και τις επόμενες κινήσεις (ή και συμμαχίες που μπορεί να δημιουργηθούν) των υπόλοιπων "πράσινων" υποψηφίων, Θανάση Ντερέκα, Άρη Κρεμμύδα και Δημήτρη Σούτο, που έχουν δηλώσει την οριστική τους κάθοδο στις δημοτικές εκλογές. Γεγονός παραμένει ότι στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου το τοπίο παραμένει ρευστό και κανείς δεν αποκλείει να δούμε κινήσεις και καταστάσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα.

26 σχόλια:

  1. xaxaxxaxaaxaxxaa....ok. goustarw...m'aresei....twra na doume ti tha ginei...poly gelio....xaxaxaxaaxaxaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Παπαντώνης είπε "...ανανέωση με φθαρμένα υλικά δεν γίνεται. Τα υλικά της ανανέωσης θα πρέπει ή να είναι καινούργια ή να έχουν δοκιμαστεί και να αντέχουν στη φθορά..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. duskolos o agwnas.... tha alaksoun polla akoma.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στον Αρη για την άρνηση του στο χρίσμα.Ο δήμος μας χρειάζεται μια δημοτική αρχή ανεξάρτητη και πολυσυλεκτική που θα εκλεγεί από όλους τους δημότες και όχι μια δημοτική αρχή πατροναρισμένη από κόμματα. Μακρυά τα κόμματα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Αρκετά μας ¨ταλαιπωρούν¨ με την εθνική διακυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΑΡΗΣ ΟΛΟ ΑΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΝΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
    Ή ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΟΡΟΪΔΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    Ή ΠΟΥΛΑΕΙ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ANTREA PROSEXE MHN GINEI TO XRISMA KLISMA.
    FILIKA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ε και; Νίκη δίνει ο λαός όχι το ΠΑΣΟΚ.....Άντε γεια!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. NA GIATI PEYTOUN TA POSOSTA TOU PASOK OTAN DINEI TO XRISMA SE KAPOIOUS SAN TON Andrea THA PIASEI PATO SYGOURA! POS KATANTISE AYTO TO KOMMA KRIMA!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟΝ Κ@ΛΟ ΒΑΖΕΙ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ,ΣΤ@Τ@ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. OOO PAPANTWNH-EISAI TRELA STO MUALO..
    EMEIS 8A SE FWNAKSOUME KSANA VRE DHMARXO!

    OOO PAPANTWNH-APTHN THNO SE PERIMENW..
    ELA NA VGALOUME DHNARXO TO VLAMENO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. G.P.O MEGA 31/8/2010:
    ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ 2010,με αυτοδιοικητικα κριτηρια 55,3%,
    με κρητιριο διαμαρτυριας στην κυβερνηση 22,8%,το10,9 τον υποψηφιο του κομματος,και 4,6%στηριξη στην κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΣ κομίζεις χρησμούς των οποίων την ανάλυση, απ' ό,τι καταλαβαίνω, εναποθέτεις στη διακριτική ευχέρεια των αναγνωστών. Η δική μου ανάλυση λοιπόν είναι ότι ο Αντρέας ξεκινάει με προβάδισμα

    10,9% + 4,6% = 15,5%

    έναντι των άλλων υποψηφίων της παράταξης, και αν κάνουμε μια πρόχειρη αναγωγή στα ποσοτά των κομμάτων, με προβάδισμα

    4,4% + 4,6% = 9%

    έναντι όλων των υποψηφίων. ΕΛπίζω να σε ερμήνευσα ορθά. Αν η εκτίμησή σου είναι διαφορετική θα περιμένω να τη διατυπώσεις και στη συνέχεια, αν θέλεις, μπορούμε να συζητήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. anwnyme mathimatike ths plakas to 22,8% pou to vazeis? elpizw na mh me prokaleseis na sou dwsw egw thn apanthsh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το βάζω εκεί που ξέρεις! Άντε τυχεράκια... με πέτυχες στις καλές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. xairomai......to 22,8 den einai mikros arithmos....toulaxiston pairneis kalh ikanopoihsh...Me petyxes stis kales mou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν έχω σκοπό να συζητάω σε αυτό το επίπεδο... οι βρισιές και τα υπονοούμενα είναι εύκολα για όλους. Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι σοβαρό είμαι στη διάθεσή σου. Με το να απευθύνεσαι σε πρόσωπα, που ούτε καν γνωρίζεις, με αυτόν τον τρόπο, δε σε τιμά. Αυτά τα κάνουν ή οι ανάγωγοι ή όσοι αδυνατούν να τοποθετηθούν επι της ουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ok mh pefteis sto epipedo mou....kanena provlhma allwste de tha katsw na asxolhthw me ton kathe tyxonta pou nomizei oti ta ksereis ola....twra to ta vazw ekei pou ksereis pou eipes parapanw......kai pou eisai otan topotheththeis epi tis ousias kai matheis na analyeis arithmous kai dedomena ksanamilame...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ το είπα επειδή προκλήθηκα και λέω ρητά ότι δε θέλω να συνεχίσω μια συζήτηση τέτοιου είδους. Έχω όλη την καλή διάθεση να ακούσω τη δική σου εκτίμηση για τους αριθμούς. Με το να ρωτάς τι νομίζω εγώ για το 22,8% δε διατυπώνεις άποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 'με κρητιριο διαμαρτυριας στην κυβερνηση 22,8%'...nomizw ta leei ola....tha mou peis to 55,3 ti einai? sigoura moirazetai se olous tous ypopshfious kai den to pairnei enas..o Andreas ksekinaei me 15,5 kai xanei to 22,8%....epishs mexri tis ekloges lave ypopsin sou oti to pososto(22,8%) mporei na megalwsei....giati na peftei den to vlepw....opote as mhn leme gia provadisma kai istories gia agrious.....o kosmos kai prepei na to katalavoume auto tha riksei mauro sta kommata eksousias.....allwste gia mena auto einai kai to swsto....dhmotikes ekloges makria apo kommatika xrismata....o laos dinei eksousia...opote mh xairesai me to 15,5%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ενδιαφερουσα η συζητηση αλλα τωρα την ειδα και ειναι καπως αργα ,παω για υπνο .Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε "2 Σεπτεμβρίου 2010 1:38 π.μ." τα δημοσκοπικά ποσοστά που αφορούν τη διαμαρτυρία είναι κατά κανόνα τα πιο ευμετάβλητα, κι εκείνα που ελαχιστοποιούνται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Αυτό το 22,8% μπορεί άνετα να φτάσει στο 5% την ημέρα των εκλογών, και αυτό το 5% να εκφραστεί με λευκό ή άκυρο ή αποχή ή ψήφο σε ανεξάρτητους συνδυασμούς. Πάντως, ακόμη κι αν δεν υπήρχε περίπτωση να περιοριστεί αυτό το ποσοστό, τότε θεωρώ αφελές να ψηφίσει κανείς τον Άρη ή το Θανάση για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του στην κυβέρνηση. Διαπιστώνω ότι γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η επίσημη υποστήριξη της υποψηφιότητας του Αντρέα από το ΠΑΣΟΚ σαν μια κακή εξέλιξη για τον ίδιο και ειλικιρνά απόρω και θέτω και το εξής ερώτημα... εκλέγονται συνήθως οι "αντάρτες" ή οι επίσημοι υποψήφιοι; Κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αυτές οι απόψεις διατυπώνονται από υποστηρικτές του Θανάση και του Άρη που έχουν ασυγκρίτως μεγαλύτερη παρουσία στο κόμμα απ' ό,τι ο Αντρέας. Δηλαδή ο Θανάσης και ο Άρης υπηρετούν τόσες δεκαετιές ένα κόμμα που παρεμπιπτόντως βρίσκεται και στην κυβέρνηση, και ξαφνικά διαπιστώνουν ότι το κόμμα δεν ξέρει να διαλέγει υποψηφίους; Επίσης προσπαθούν να πείσουν τους δημότες ότι ο Αντρέας είναι λιγότερο αυτοδιοικητικός από τους ίδιους... Επίτρεψέ μου αυτή τη στάση να τη χαρακτηρίσω αστεία. Ο Αντρέας δεν είχε ποτέ κομματικά αξιώματα ούτε υπήρξε πασίγνωστος στους κομματικούς κύκλους, όπως ο Άρης και ιδιαίτερα ο Θανάσης. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να υποστηρίξει επίσημα τον Αντρέα σκεπτόμενο με την κοινή λογική. Και οι τρεις υποψήφιοι της παράταξης έχουν δεξιότητες και προτερήματα, αλλά ο Αντρέας είναι πιο πλήρης. Αυτό είναι όλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ναι με κοινές άνωθεν πιέσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε "2 Σεπτεμβρίου 2010 3:37 μ.μ." τα υπονοούμενα δε βοηθούν τη συζήτηση. Αν θέλεις να πεις κάτι πες το ανοιχτά, να το συζητήσουμε. Ο τρόπος που τοποθετείσαι είναι κουτσομπολίστικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΟΥ.!!!!
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ Ο ΑΡΗΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ.!!!!!!!!
    ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ
    ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή