Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Δημοσίευμα στο "Παρόν" με δημοσκόπηση για το Μοσχάτο

Η Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Το Παρόν" δημοσιεύει δημοσκόπηση για το Μοσχάτο, αλλά και δήλωση του Θανάση Ντερέκα για τις διαδικασίες επιλογής υποψήφιου Δήμαρχου από το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

*** Ένα ενδιαφέρον γκάλοπ έγινε τις τελευταίες μέρες στους δήμους Μοσχάτου και Ταύρου σχετικά με τις εκλογές. Οι ερωτηθέντες, αναφερόμενοι στο ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, είπαν ότι είναι η καθαριότητα (22,5% στο Μοσχάτο και 54,3% στον Ταύρο). Με τη συνένωση των δύο δήμων συμφωνεί το 40,1% των κατοίκων του Μοσχάτου και διαφωνεί το 53,9%, ενώ το 55% των κατοίκων του Ταύρου συμφωνεί. Οι τρεις υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ (και οι τρεις από το Μοσχάτο) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλο. Ο Θ. Ντερέκας έχει αποδοχή 41,2%, ο Ανδρέας Ευθυμίου 39,9% και ο Άρης Κρεμμύδας 33,5%. Μάλλον ο τελευταίος θα είναι ο ρυθμιστής. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 57,8% των ερωτηθέντων από το Μοσχάτο και το 61,2% από τον Ταύρο δήλωσαν ότι τα κόμματα δεν πρέπει να δώσουν, χρίσμα, σε υποψήφιους δημάρχους.

*** Αντίθετος με το «χρίσμα» είναι ο εκ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ Θ. Ντερέκας, πρόεδρος σήμερα του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου, ο οποίος υποστηρίζει: «Χρίσματα και επιλογές χωρίς τους πολίτες αποφασιστικά συμμετέχοντες δεν με αφορούν και θέλω να πιστεύω ότι δεν αφορούν και την παράταξη όπου ιστορικά ανήκω. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που καθιέρωσε τη συμμετοχή των πολιτών για την εκλογή του προέδρου και του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, δεν αρκεί ο καθένας από μας να καταθέτει μόνο την ατομική του φιλοδοξία για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, εάν ταυτόχρονα δεν καταθέτει το όραμά του για την πόλη, αλλά και πρόταση για την ανάδειξή του ως υποψήφιου δημάρχου».

9 σχόλια:

  1. Κώστας Μπιθυμήτρης2 Αυγούστου 2010 στις 1:29 μ.μ.

    Ερώτηση:

    Οι άλλοι δύο υποψήφιοι δεν ερωτήθηκαν ή ερωτήθηκαν και δεν απάντησαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EINAI ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ.ΝΤΕΡΕΚΑ.
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ.
    ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ κ.ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΝ κ.ΚΡΕΜΜΥΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστας Μπιθυμήτρης2 Αυγούστου 2010 στις 2:14 μ.μ.

    Φίλε 1.29, ευχαριστώ για την διευκρίνιση.
    Πάντως, θεωρώ άστοχο από την πλευρά του blog την επισύναψη δήλωσης ενός μόνο από τους 3 υποψηφίους, κάτω από ένα θέμα που αφορά και τους 3 το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστας Μπιθυμήτρης2 Αυγούστου 2010 στις 2:15 μ.μ.

    1.36 ήθελα να πώ...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλές οι δημοσκοπήσεις αλλά ακόμη καλύτερες οι εκλογές. Εκτιμώ ότι ο Θανάσης προτιμά αυτόν τον τρόπο ανάδειξης του υποψηφίου όχι επειδή στ' αλήθεια πιστεύει ότι θα κερδίσει, αλλά επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι αν πάμε σε διαδικασία χρίσματος δεν έχει καμμία πιθανότητα. Πολλοί από αυτούς που τον στηρίζουν ήταν πάντα κάθετα αντίθετοι στις ανοιχτές διαδικασίες και αυτό το γνωρίζω κατά τρόπο απόλυτο. Δεν είναι λίγο αντιφατικό το γεγονός ότι ξαφνικά κόπτονται για τη συμμετοχή του κόσμου; Σε σχετικά πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη τοπικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ καίτοι συμμάχησαν ο Θανάσης με τον Άρη, δεν κατάφεραν να εκλέξουν για γραμματέα το Δημήτρη, που στήριξαν από κοινού. Και μιλάμε για εκλογές... όχι για δημοσκοπήσεις, που όπως και να 'χει είναι πολύ επισφαλείς. Σ' αυτό το σημείο θέλω να καταθέσω μια προσωπική θέση. Εγώ υποστηρίζω τον Ανδρέα και έχω λόγους να είμαι βέβαιος ότι, είτε πάμε στην κοινωνία είτε δοθεί χρίσμα, αυτός θα είναι ο επίσημος υποψήφιος της παράταξης, αλλά αν τελικά δεν είναι (αυτό το λέω για την πληρότητα του συλλογισμού μου και όχι επειδή έχω αμφιβολίες), θα στηρίξω, με όλη μου την καρδιά, όποιον άλλο αναδειχθεί και αυτό το δηλώνω ανεπιφύλακτα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή τη θέση μου τη συμμερίζονται πολλοί συνδημότες και φίλοι της παράταξης, ανεξάρτητα από το ποιον υποστηρίζουν στην προκριματική φάση. Από αυτούς τους φίλους περιμένω σχόλια και τη συμβολή τους στον περιορισμό της εμπάθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή γίναμε μάρτυρες του αμερόληπτου και αδιάβλητου τρόπου με τον οποίο διενεργήθηκε η έρευνα, επειδή η αγωνία να «φτιάξουμε» το αποτέλεσμα ήταν έκδηλη ακόμα και σ’ αυτούς που έκαναν τις ερωτήσεις, επειδή ουσιαστικά υπαγορεύονταν οι απαντήσεις, επειδή τα μισά μόνο ονόματα έπεφταν στο τραπέζι (ως δια μαγείας κόβονταν κυρίως τα ταυριώτικα) κι επειδή πρέπει να είσαι επιεικώς αφελής για να παραμυθιαστείς από αυτό το στημένο (και καλοπληρωμένο)παιχνιδάκι, η απάντηση προσεχώς στην κάλπη.
    Ένας ατυχής που κλήθηκε να απαντήσει στην αντικειμενική έρευνα!
    ΥΓ. Αληθεύει πως ο Θανάσης περιφερόταν εβδομάδες πριν με τη δημοσκόπηση ανά χείρας στην προσπάθεια του να πείσει εκκολαπτόμενους υποψηφίους ότι είναι ο πρώτος και επικρατέστερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κώστα Μπιθυμήτρη μας έχεις κουράσει με τα συνεχόμενα ερωτήματά σου!

    Ειναι κι επιθετο αυτό βρε παιδί μου;
    Αν σε λεγανε Μπιθικώτση θα ήτανε λίγο πιο εμπορικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστας Μπιθυμήτρης3 Αυγούστου 2010 στις 10:53 π.μ.

    Ανώνυμε 7.55, μήπως να σταματήσω να ρωτάω? Αν σε βολεύει, να μην ψηφίσω κιόλας... ή προτιμάς να ψηφίσω αυτόν που θέλεις εσύ? Πές μου, είμαι καλόβολος, δεν χαλάω χατήρι...!
    Τουλάχιστον κάποιοι από εμάς (ακόμα κι αυτοί μετα αστεία ονόματα) έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δεν κρύβονται πίσω από την ταμπέλα Ανώνυμος (που μάλλον είναι πιο γελοίο από το Μπιθυμήτρης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ψυχραιμία παιδιά μην ξεχνάτε η ισχύς εν την ενώσει..ο δήμος δεν πρέπει να χαθεί αυτό προέχει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή