Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Αναμόρφωση του θεσμού των ΤΟ.ΣΥ.Ν

Mια ιδιαίτερη τιμή επεφύλασσε για το Μοσχάτο και τους νέους του η επιλογή του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου, Απόστολου Σιώκα, να συμμετέχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για την αναμόρφωση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων. Το γεγονός από μόνο του αποτελεί μια επιβράβευση του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Μοσχάτου για τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του και ταυτόχρονα μια διαφήμιση για την πόλη και τους νέους της.

Πρόκειται για μια ολιγομελή επιτροπή που τελεί υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς, Γιάννου Λιβανού (εικονιζόμενος αριστερά) και αποτελείται από εκπροσώπους Τοπικών Συμβουλίων Νέων, πολιτικών νεολαιών και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Η πρώτη της συνεδρίαση τελέστηκε την Τετάρτη 04/08 με κεντρικό θέμα την ενδυνάμωση του θεσμού των ΤΟ.ΣΥ.Ν. και την αποφυγή στο μέλλον των όποιων εμποδίων και δυσλειτουργιών εμφάνισαν κατά την πρώτη περίοδο εφαρμογής τους.

Παρόντες ήταν οι Γιάννος Λιβανός (Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς), Νίκος Στασινός (Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας), Αρμόδιος Δρίκος (Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ελευσίνας), Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος (Εκπρόσωπος ONNEΔ) και Απόστολος Σιώκας (Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Μοσχάτου, εκπρόσωπος Νεολαίας ΠΑΣΟΚ).

Ενδεικτικά συζητήθηκαν:

  • Το άνοιγμα των μητρώων νέων ώστε κάθε νέος ηλικίας 15-28 χρονών να μπορεί να συμμετάσχει μακριά από γραφειοκρατικές διαδικασίες (εγγραφή σε μητρώα κλπ).
  • Η πάγια χρηματοδότησή τους έστω και με ένα μικρό ποσό ετησίως το οποίο μπορεί να αυξάνεται ανάλογα με την αποτελεσματικότητα και το έργο του κάθε ΤΟΣΥΝ.
  • Η υποχρέωση των δήμων να παρέχουν στα ΤΟ.ΣΥ.Ν. αίθουσα με βασικές τεχνολογικές υποδομές (Η/Υ,εκτυπωτής,τηλέφωνο κλπ).
  • Το δικαίωμα της ψήφου στα δημοτικά συμβούλια του Προέδρου των ΤΟ.ΣΥ.Ν., εκτός από την παρουσία του.
  • Η σταδιακή απεξάρτηση του θεσμού από την "σφιχτή" αγκαλιά και τις ορέξεις του κάθε Δημάρχου και αντιδημάρχων, μέσω της υπηρεσίας για την Νέα Γενιά που προβλέπει ο Καλλικράτης να υπάρχει σε κάθε δήμο.

Ενδιαφέρον προκάλεσε η πρόταση του Απόστολου Σιώκα για δημιουργία Περιφερειακών Συμβουλίων Νεολαίας η οποία βασίζεται στο ψήφισμα που έχει καταθέσει το συμβούλιο νέων του Μοσχάτου (μπορείτε να το βρείτε εδώ), σύμφωνα με το οποίο προτείνεται να υπάρξουν αυτοδιοικητικά όργανα νεολαίας παράλληλα με τα νέα όργανα που προβλέπει η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Το κλίμα της συζήτησης ήταν πολύ καλό και συναινετικό μιας και το βασικό ζητούμενο είναι η αύξηση της συμμετοχής των νέων στα πολιτικά δρώμενα, ειδικότερα σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης από πλευράς των νέων της πολιτικής και των πολιτικών.

20 σχόλια:

  1. Αποστόλης Σιώκας:

    "Υ.Γ: Χωρίς να έχω καμία διάθεση υπεράσπισης οποιουδήποτε, θέλω να καταδικάσω απερίφραστα την ανώνυμη προσπάθεια σπίλωσης ατόμων και προσωπικοτήτων καθώς οδηγούμαστε σε ένα επικίνδυνο γαϊτανάκι διαδικτυακής διαπόμπευσης που το μόνο που θα φθείρει είναι την αξιοπιστία των blogs τα οποία όμως έχουν την μικρότερη ευθύνη κι είναι η μεγάλη ελπίδα της περιπέουσας δημοκρατίας μας που έχει καταλήξει σε "τηλεοπτική δικτατορία"."

    Το ότι θεωρεί τα blog "μεγάλη ελπίδα της δημοκρατίας" της (κοντεύω να σκάσω απ' τα γέλια) ΠΕΡΙΠΕΟΥΣΑΣ κιόλας (το μεταφέρατε και αυτούσιο... τουλάχιστον εσείς σωθήκατε), το είπε στην επιτροπή; Αυτό να δεις ενδιαφέρον που θα προκαλούσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύδωρος Πατσουράκης6 Αυγούστου 2010 στις 3:41 μ.μ.

    Πράγματι είναι πολύ θετική μια τέτοια κίνηση. Με χαρά ενημερώνομαι από το blog σας ότι υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες που ναι μεν επί προσωπικού, μου είναι άγνωστες ,παρόλο που συμμετέχω στο ΔΣ του ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου, αλλά με αγώνα πραγματικό και στρατευμένο μπορούμε να πετύχουμε κάποια πράγματα για την νεολαία γενικότερα και ειδικότερα της πόλης μας. Ελπίζω να υπάρξει συνέχεια και αποτέλεσμα και να μην μείνουν στην ιστορία μόνο οι κελένδες και οι συναντήσεις.
    Συγχαρητήρια στο πρόεδρο για την πρωτοβουλία του Συγχαρητήρια στο blog που αναδεικνύει τέτοια θέματα και έχουμε μια πληροφόρηση για τα τεκτενόμενα του ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου και όχι μόνο.

    Αντιπρόεδρος ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου
    Πολύδωρος Πατσουράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύδωρε... Συγχαρητήρια στον πρόεδρο δίνεις, αλλά ρίχνεις και τις μπηχτούλες σου, ότι σε άφησε στην απ' έξω ε; Θα αρχίσετε να φαγωνόσαστε και μεταξύ σας τώρα; Πάντως δεν εκπλήσσομαι... "Μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. a re mikre sou ta lega alla den makouses kserokefalos kai romantikos. des twra tous 'filous' pou sthrizes. Fuge apo to nauagio ntereka oso einai kairos. Xaramizesai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μου και για ακόμα μια φορά σε αυτή την πόλη κανείς δεν μένει στην ουσία ενός γεγονότος ή μιας είδησης,αλλά ψάχνουμε την παρασκηνιακή της πλευρά που ο μανδύας της ανωνυμίας μας βάζει όλους σε πειρασμό να το κάνουμε.

    Όσων αφορά το γεγονός καθεαυτό,η επιτροπή αυτή έχει την ευκαιρία να αναμορφώσει πραγματικά τον θεσμό των ΤΟ.ΣΥ.Ν,να διορθώσει όλες τις παραλείψεις και τα εμπόδια που είχε ο θεσμός στην πρώτη φάση λειτουργίας του και να προτείνει νέα όργανα όπως είναι τα Περιφερειακά Συμβούλια Νέων κλπ.

    Στο παρασκηνιακό κομμάτι τώρα,εύλογο είναι ο φίλος μου ο Πολύδωρος και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου μας να εκφράζουν την απορία τους για την μη έγκαιρη πληροφόρησή τους από μέρους μου,έστω και αν η δημοσιοποίηση αυτής δίνει την ευκαιρία σε κάποιους "καλοθελητές" να σπείρουν διχόνοια στην σχέση μας.Είμαι πεπεισμένος όμως πως οι ίδιοι "καλοθελητές" θα έκαναν καλά το έργο τους,ασχέτως δημοσιοποίησης ή μη.
    Κάνω λοιπόν την αυτοκριτική μου για αυτό και παραθέτω ως αιτιολογία την έντονη επιθυμία από πλευράς Γραμματείας Νέας Γενιάς για άμεση έναρξη των εργασιών της επιτροπής,τον ορισμό μου από πλευράς Νεολαίας ΠΑΣΟΚ το ακριβώς προηγούμενο απόγευμα και την ραστώνη του Αυγούστου.
    Εδώ θέλω να τονίσω πως ο ορισμός μου ως εκπροσώπου από πλευράς της πολιτικής νεολαίας από την οποία προέρχομαι δεν ήταν προϊόν των γνωστών μηχανισμών που λυμαίνονται τα κόμματα,αλλά απόρροια της πολλή καλής δουλειάς που έχει κάνει το ΤΟ.ΣΥ.Ν της πόλης μας η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει τα όρια του Μοσχάτου.
    Για να δημιουργηθεί όμως αυτή η καλή εικόνα του ΤΟ.ΣΥ.Ν. μας έχει γίνει ομαδική και σκληρή δουλεία από όλα τα μέλη του συμβουλίου και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προσωποιηθεί σε εμένα ή οποιονδήποτε άλλον ξεχωριστά γιατί δεν θα είναι πραγματικότητα.
    Για αυτό τον λόγο στα πλαίσια των επόμενων συνεδριάσεων της επιτροπής θα προηγηθεί ευρεία διαβούλευση με τα μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Μοσχάτου,ενώ ενδεικτικά αναφέρω πως στην πρώτη συνεδρίαση την κουβέντα μονοπώλησε το ψήφισμα για τον Καλλικράτη που είχε κατατεθεί σε παλίοτερο συμβούλιο μας.
    Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολιτικούς και άλλους φορείς της πόλης μας,δημοτικούς συμβούλους,υποψήφιους δημάρχους κλπ που πραγματικά σεβαστήκαν και βοήθησαν αυτή την προσπάθεια δείχνοντας την ανάγκη που έχει ο τόπος για ενεργοποίηση των νέων στα κοινά.
    Να ξέρετε πώς οι προσπάθειες για διατάρραξη των σχέσεων μου με τον Πολύδωρο θα πέσουν στο κενό,μιας και μας συνδέουν πολλά κοινά σημεία και πολλές νικηφόρες μάχες.
    Κι όλοι εσείς που δήθεν "του τα λέγατε" είστε αυτοί που χρόνια μοιράζετε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις στην νεολαία με μόνο σκοπό να την έχετε αδύναμη,μικρή και υπό την κηδεμονία τους.
    Να ξέρετε πως την νέα γενιά την ενώνουν πολύ πιο σοβαρά διλήμματα από το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ ή ΝΤΕΡΕΚΑΣ-ΕΥΘΥΜΙΟΥ-ΑΡΗΣ-ΣΠΑΝΑΚΗΣ,μιας και πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να ορθοποδήσει στο υποθηκεύμενο μέλλον που της κληροδοτείτε.
    Και μια συμβουλή να δώσω αν μου επιτρέπετε:η ζωή και η πολιτική δεν τελειώνουν με τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Χρόνια πολλά σε όλους τους Μοσχατιώτες και συγγνώμη αν βάρυνα το κλίμα, την ημέρα γιορτής της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα δε με νοιάζουν αυτά... Αυτά είναι δικά σας και δε με εκπλήσσουν, καθώς είναι συμπεριφορές που εκδηλώνονται από ακόλουθους του Ντερέκα. Εμένα με νοιάζουν τα εξής:

    1) Θεωρείς ότι η μεγάλη ελπίδα της Δημοκρατίας είναι τα blog; Αλλά τι ρωτάω; Ούτε μήνας δεν είναι που την πέταξες αυτήν την κοτσάνα.

    2) Νομίζεις ότι θα σε πάρει στα σοβαρά κανένας νέος; Εδώ σε 'μένα (που είμαι πολύ μεγαλύτερός σου) ο λόγος σου φαίνεται παρωχημένος... φαντάσου πως θα ακούγεται στα αυτιά των παιδιών

    3) Τι σημαίνει "ΠΕΡΙΠΕΟΥΣΑ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΠΕΟΥΣΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΡΩΤΑΣ ΤΟ...ΠΕΡΙΚΛΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σιωπή σου τα λέει όλα... Θέλω μόνο να προσθέσω ότι συμμερίζομαι την απογοήτευση κάποιων συντρόφων μου φίλων του Θανάση, που έζησαν νεολαίες με ενθουσιασμό και κατάρτιση πολιτική και ιδεολογική που θα τη ζήλευαν ακόμη και μέλη της κεντρικής επιτροπής, και τώρα αναγκάζονται να συνεργάζονται με νεολαίους - ανθυποπαραγοντίσκους. Όσο για 'σένα Αποστόλη, είσαι πολύ νέος και μπορείς να πάρεις άλλο δρόμο. Όποιος κυνηγάει τη δόξα και την εξουσία, ακόμη κι αν προσωρινά τις κατακτήσει, τελικά γκρεμοτσακίζεται. Αν είναι κάποιος άξιος, πηγαίνουν η δόξα και η εξουσία και του χτυπάνε την πόρτα από μόνες τους. Κοίτα λοιπόν να γίνεις πρώτα άξιος και μετά αξιωματούχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κλασσική φασίζουσα νοοτροπία "οι νέοι πρέπει πρώτα να γίνουν κάτι και μετά να διεκδικήσουν αξιώματα".

    Πάρτε χαμπάρι ότι οι σημερινοί νέοι αξίζουν τα αξιώματα, γιατί έχουν το μεγαλύτερο παράσημο απ' όλα: Είναι παιδιά σας.

    Είναι παιδιά δικά σας, μιας διεφθαρμένης γενιάς που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της και οδήγησε την χώρα στην σημερινή κατάντια.

    Είναι παιδιά δικά σας, των ανθρώπων, δηλαδή, που σκίζουν τις σάρκες τους εδώ μέσα για τον Ευθυμίου, τον Ντερέκα, τον Σπανάκη και τους υπόλοιπους "άξιους" που επιζητούν την θέση του Δημάρχου, λες και θα γίνουν πλανητάρχες και ποτέ δεν μιλούν για προσφορά.

    Είναι παιδιά δικά σας, που το μόνο που ξέρετε να λέτε είναι "φιλοσοφίες" και "διδάγματα" της πλάκας, που ποτέ δεν τηρήσατε, απλά τα χρησιμοποιείτε ως προφάσεις εν αμαρτίες.

    Είναι παιδιά δικά σας και σας βλέπουν καθημερινά να βυθίζεστε πιο βαθιά στην πολυθρόνα, με το τζατζίκι να στάζει από το σουβλάκι που τρώτε αποχαυνωμένοι μπροστά στην τηλεόραση, να βλέπετε αυτά που εσείς δημιουργήσατε, εξοργισμένοι δήθεν, αλλά πάντα οκνηροί και απαθείς.

    Αυτοί είστε και τα σημερινά παιδιά είναι η μεγαλύτερη τιμωρία σας. Γιατί σας έχουν πάρει χαμπάρι και δεν θέλουν να γίνουν σαν εσάς. Σας την λένε κατάμουτρα και εσείς τα κοιτάτε με δέος γιατί δεν ξέρετε τι να απαντήσετε.

    Αυτό είναι το μεγαλύτερο αξίωμα που έχουν αυτά τα παιδιά. Είναι παιδιά σας και το γεγονός ότι επιβιώνουν, έχουν κώδικες που εσείς αγνοείτε, έχουν διάθεση και παλεύουν κόντρα σε σας και τα πεπραγμένα σας, κάνουν τα υπόλοιπα αξιώματα, που με τόση λύσσα διεκδικείτε, καραμέλες.

    Καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ αγαπητέ μου δεν είπα να γίνουν "κάτι". είπα να γίνουν "άξιοι"... Έχετε την επάρκεια να διακρίνετε τις έννοιες; Αν σας ενοχλεί η προτροπή μου σε ένα πρόσωπο να αποκτήσει αξία τότε ή είστε οπαδός της κοινωνίας - ζούγκλας ή θέλετε τη νεολαία απαξιωμένη για να τη χειραγωγείτε. Ποιος μεταξύ ημών είναι ο φασίστας αποδείχτηκε. Τώρα θα αναφερθώ λίγο και στα λογοτεχνικά σας ευρήματα... Προφανώς όλα αυτα που περιγράφετε προέρχονται απ' τον πλούτο των καθημερινών σας παραστάσεων, γιατί μη μου πείτε ότι το σταλάζον τζατζίκι το φανταστήκατε. Τα χτυπάτε τα σουβλακάκια σας... Μήπως είστε ο Σπανάκης; Τώρα όσον αφορά το δικό μου το παιδί, να είστε βέβαιος ότι την πολιτική του μόρφωση δε θα την εμπιστευόμουν στον Αποστόλη το Σιώκα που πιστεύει ότι τα blog είναι η μεγάλη ελπίδα της Δημοκρατίας της (έλα Χριστέ μου) ΠΕΡΙΠΕΟΥΣΑΣ. Αν τώρα εσείς ικανοποιείστε από την πολιτική εικόνα που παρουσιάζει το παλληκαράκι και γι' αυτό σπεύσατε να το υπερασπιστείτε, πείτε ευθαρσώς σε όλους τους νέους του Μοσχάτου ότι ο Τόλης είναι ο αξιότερος αντιπρόσωπός τους και ότι ο αξιότερος αντιπρόσωπός τους έτρεξε να βρεί ένα συνεργάτη του Θανάση για να δώσει μια απάντηση. Από ωραία λόγια καλά τα πάτε, αν είχατε όμως συνείδηση δε θα χαϊδεύατε τα αυτιά αυτού του παιδιού, αλλά θα φροντίζατε να το προφυλάξετε. Ακόμη και τα πουλιά είναι σοφότερα από 'σας γιατί τα πουλάκια τους τα προσέχουν μέχρι να είναι έτοιμα να πετάξουν από μόνα τους... δεν τα πετάνε στο κενό για να τσιμπήσουν ψήφους. Είστε ανοητότερος και από τις όρνιθες. Καληνύχτα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε;;; λαοπλάνε και εκμαυλιστή των νέων, από πότε η προτροπή προς τους νέους να "γίνουν κάτι" πριν διεκδικήσουν δημόσια αξιώματα είναι λάθος νοοτροπία και μάλιστα "φασίζουσα";
    Τα λάθη της παρούσας ενεργής γενιάς είναι αντικείμενο μελέτης και παραδείγματα προς αποφυγή, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν "προσόντα" για τους νέους, ίσα-ίσα είναι μια βαριά κληρονομιά που θέλει μια πρόσθετη προσπάθεια για να την αποβάλλουν.
    Η θεωρία που αναπτύσσεις απευθύνεται ακριβώς στους άπειρους και απαίδευτους νέους και τους προτρέπει να ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο της "επαναστατικής" διεκδίκησης θέσεων και αξιωμάτων στα οποία δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν με την υστερόβουλη και δόλια επιθυμία να τεθούν κάτω από τον δικό σας έλεγχο και την επικυριαρχία σας, αφού θα έχουν πρώτα απαρνηθεί τους φυσικούς τους μέντορες.
    Αυτό όμως αντιφάσκει με την ίδια την φύση της νεότητας που θέλει σε κάθε βήμα που κάνει να έχει τον πλήρη έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ανώνυμε 1019

    Όταν είμαστε μικροί οι "αποτυχημένοι" γονείς μας μας έλεγαν να προσέχουμε αυτούς που μας τάζουν "καραμέλες", όπως εσύ.
    Εσύ που ανήκεις;
    Είσαι νέος που δεν έχεις γίνει ακόμα κάτι ή ανήκεις στην αποτυχημένη γενιά;
    Μιλάς στους νέους στο τρίτο πρόσωπο και αναφέρεσαι στην σημερινή γενιά στο δεύτερο, εσύ πιο πρόσωπο είσαι;
    Μήπως είσαι ο πιο αποτυχημένος των αποτυχημένων;
    Μήπως τα κηρύγματά σου έχουν σκοπό να κοντύνουν όλους τους άλλους μήπως και φανείς μέσα στο τέλμα της αφάνειας και του τίποτα που βάλτωσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TO DIKO SOU PAIDI FILARAKI EINAI DIKH SOU UPO8ESH.
    MHN KRINEIS ETSI ANEKSODA TA PAIDIA TWN YPOLOIPWN.
    OTAN NOMIZEIS PWS VREXEI KAI H KOINWNIA SE FTUNEI H LUSH DEN EINAI NA KRATAS OMPRELA ALLA NA KATALAVEIS TI DEN EXEIS KANEI SWSTA STHN ZWH SOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άκουσε φίλε... Δεν έκρινα το πρόσωπο του Αποστόλη γιατί ούτε καν το γνωρίζω το παιδί, αλλά ακόμη κι αν το γνώριζα, δεν είναι αρμοδιότητά δική μου να κρίνω πρόσωπα. Ο Αποστόλης όμως έχει πολιτική δράση και πολιτικό λόγο τα οποία εξ ορισμού υπόκεινται στην κρίση του λαού. Αυτό είναι βασικότατη προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Είναι μεν νέος αλλά δεν είναι και μπέμπης... ολόκληρος άντρας είναι. Η δική μου η στάση μπορεί να είναι σκληρή, αλλά σίγουρα δεν είναι υποκριτική. Ο δικός μου ο τόνος, για παράδειγμα, μπορεί να τον κάνει πιο προσεκτικό την επόμενη φορά που θα θελήσει να δημοσιεύσει ένα κείμενο, ή ακόμη περισσότερο όταν θα θελήσει να διατυπώσει μια πολιτική θέση που θα έχει αληθινό βάθος. Όταν κάποιος λέει ότι η μεγάλη ελπίδα της Δημοκρατίας είναι τα blog και όχι η παιδεία, οι αγώνες, το πατριωτικό αίσθημα, ο σεβασμός του διπλανού μας, και μάλιστα αυτός ο κάποιος εκπροσωπεί τρόπον τινά τη νεολαία μιας πόλης, τότε είναι αθέμιτο να του γίνει κριτική; Αυτά δεν έπρεπε να τα κάνω εγώ που εν πάση περιπτώσει ανήκω σε άλλο "στρατόπεδο". Ο Θανάσης έχει κοντά του ανθρώπους με βαθιά πολιτική μόρφωση (λίγους βέβαια), που θα μπορούσε να συμβουλευτεί ο Αποστόλης πριν δημοσιεύσει, και να μην εκτεθεί έτσι, αλλά και να μην εκθέσει το δικό του "στρατόπεδο". Εκτός βέβαια αν ο Αποστόλης έχει "θεία φύση" και κατέχει όλη τη γνώση και δε χρήζει περαιτέρω εκπαίδευσης και συμβουλών. Ελπίζω να ήμουν σαφής.

    ΥΓ Με το δεύτερο σκέλος του σχολίου σου συμφωνώ απόλυτα, αλλά αυτό τους αφορά όλους... κι εμένα, κι εσένα και τον Αποστόλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. είναι κρίμα μέχρι που μπορούν να φτάσουν κάποιοι άνθρωποι γεγονός που πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις για το τι πρεσβεύουν. Έχουμε φτάσει τη νεολαία σε αποχαύνωση και έχουν αρκετά δικια. Αλλά αυτό που διαβάζω στα παραπάνω σχόλια είναι φίμωση. Φιμώνετε μια γενιά που είναι αδικημένη και άτυχη.Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο ΤΟΣΥΝ αλλά φαίνεται ότι κάτι κάνουν. Λογικό να έχουν και τυχόν διαφωνίες. Παιδιά μας είναι και αν ως ξερόλες που είμαστε έχουμε διαφωνίες τα συζητητάμε. Βέβαια βλέπω τον πιτσιρικά να είναι πολύ καλός γνώστης της ξύλινης γλώσσας αλλά τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Egw tha pw ena........an kyvernouse h agnh nea genia, kai th diaxwrizw apo thn kommatikh nea genia isws ta pragmata na htan kalytera.....eseis kyrioi 'megaloi' mas odhghsate sto shmera.....pragmatika de theloume tipota apo esas.....katanthsate ton kosmo mia pelwria xwmaterh me ekatommyria mpaza....katastrepsate oti wraio kai hthiko tphrxe se auton ton kosmo....afhste loipon th nea genia na praksei kata voulhsh...kai mhn anyshxeite emeis oi neoi tha vroume tropo na kseperasoume kai na apovaloume oti sapio afhse pisw ths h koinwnia twn megalyterwn...h dikh sas koinwnia...to mono pou de xreiazomaste einai symvoules apo tous ypeuthynous ths katantias auths ths xwras kai tou kosmou genikotera....ESAS!!!!! Kai pali milaw gia thn agnh aspilh amolynth neolaia oxi thn kommatikh neolaia pou trexei pisw apo esas gia liga psyxoula....kai sthn erwthsh: Eseis ti tha kanete??? h apanthsh einai mia....

    Sigoura den tha kanoume oti kanate ESEIS...


    Genia tou 82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. dustuxws einai krima ena neo paidi na exei diaftharthei apo toso nwris kai na exei mpei mesa sto kommatiko swlhna. kathgorei to susthma kai tis palioteres genies enw sugxronws tis gleifei kai sthrizetai se autes gia na anadeixtei.Apaksiwnei kai kati poy upoteithetai einai axrwmatisto xwris na enhmerwnei kanena apo oti fanhke gia tis kinhseis pou kanei epidiwkontas austhra proswpiko kerdos. pws legete auto ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. gia pes re file 241 enas antras 43 xronwn me 2 paidia me kalh doyleia ston idiwtiko tomea xwris bohtheia pote apo kanena kommatarxh ti eidous kakia kai zhleia na exei sena pitsirika pou to paizei paragontas. alla h o idios apanthse h kapoios omoios tou. den ntrepeste ligo pou thelete na sas paroume kai sta sobara..
    ligh tsipa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. OΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BACKROUND ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΤΣΙ Κ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ(ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ) ΔΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Κ ΜΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΛΗ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΥΜΑΘΗΤΕΣ Κ ΦΙΛΟΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Κ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΜΕ ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ Κ ΒΟΛΕΜΑ.
    ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΟΥ.
    Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ Κ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΜΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ΓΕΝΙΑ '83

    ΑπάντησηΔιαγραφή