Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Στο Νότιο Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου

Η διοικητική μεταρρύθμιση "Καλλικράτης" έφερε την συνένωση του Δήμου Μοσχάτου με τον Δήμο Ταύρου. Μια ακόμα αλλαγή της μεταρρύθμισης είναι η κατάτμιση της Νομαρχίας Αθηνών σε τομείς, με γεωγραφικά κριτήρια.

Στην Περιφέρεια Αττικής οι περιφερειακές ενότητες θα είναι συνολικά 8 (4 στη Νομαρχία Αθηνών, 2 στη Νομαρχία Πειραιά και από μία στην Ανατολική και Δυτική Αττική). Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, η σημερινή Νομαρχία Αθηνών διαιρείται σε 4 περιφερειακές ενότητες.

Ειδικότερα ο Βόρειος τομέας θα αποτελείται από τους δήμους: Πεντέλης, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Πεύκης - Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού - Φιλοθέης, Χολαργού-Παπάγου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου.

Ο Κεντρικός τομέας από τους δήμους: Αθηναίων, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού.

Ο Δυτικός τομέας, από τους δήμους: Αιγάλεω, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Ιλίου, Αγ. Αναργύρων-Καματερού. Και ο Νότιος τομέας, από τους δήμους: Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Αλίμου, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου.

Η Νομαρχία Πειραιά «σπάει» σε δύο εκλογικές ενότητες: Πειραιά, από τους δήμους Πειραιώς, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος. Και την περιφέρεια Νήσων (Αργοσαρωνικού).

(πηγή: Εφημερίδα Ημερησία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου