Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Έκλεισε η Ρούμελη, ένα από τα ιστορικότερα μαγαζιά του Μοσχάτου

Από το 1941, το ζαχαροπλαστείο "Ρούμελη" (καφενείο και γαλακτοπωλείο αρχικά), απέναντι από πλατεία Μεταμόρφωσης του Μοσχάτου, στην γωνία Μακρυγιάννη & Μεταμορφώσεως, έκανε τους πελάτες να ορκίζονται στο όνομά του για το θρυλικό ρυζόγαλο αλλά και για την κρέμα και το γιαούρτι.

Σήμερα όμως το μεγαλύτερο σε Ιστορία ζαχαροπλαστείο έκλεισε για πάντα λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Το ιστορικότερο μαγαζί του Μοσχάτου είναι πλέον παρελθόν. Καλή δύναμη στην οικογένεια!

(Πηγή: Μοσχάτο - Ταύρος Life)

Σημείωση Μοσχάτο Live!: Η ζοφερή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης εν έτει 2011 (και) στο Μοσχάτο. Ασφαλώς, υπάρχουν πολλά μαγαζιά που έχουν κλείσει και άλλα που κινδυνεύουν να κλείσουν, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης. Η ιστορική σημασία του συγκεκριμένου μαγαζιού μας κάνει να αναδείξουμε το θέμα, αλλά και να προβληματιστούμε για διάφορα πράγματα, όπως για τις τιμές των ενοικίων στο Μοσχάτο στην οδό Μακρυγιάννη αλλά και για πιθανές ενέργειες ώστε να τονωθεί η τοπική αγορά (συμπεριλαμβάνοντας και τα μαγαζιά του Ταύρου).

40 σχόλια:

  1. e de nomizo na ftaiei i krisi gi aytoooo ligo atyxes to paradeigmaaaaaaaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και λυπάμαι για το μαγαζί που έκλεισε. Για όποιο μαγαζί κλείνει η ίδια στενοχώρια υπάρχει.
    Ρε παιδιά εκεί στην Μακρυγιάννη, προφανώς νομίζουν ότι είναι στο Μπέβερλι Χίλς. Έλεος πια! για μια τρύπα 20τ.μ ζητούν 1500 και βάλε. Πως να επιβιώσουν τα μαγαζιά; Ας ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους οι ιδιοκτήτες, και αν έχουν πρόβλημα να πάνε να δουλέψουν. Όχι να περιμένουν από μια τρύπα να τους βγάλει τα έξοδα για να ζήσουν!
    Γι' αυτό βλέπετε μαγαζιά να είναι κλειστά τόσο καιρό.
    Ευχαριστώ για την προσοχή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απίστευτα τραγικό να κλείνει ένα μαγαζί με τέτοια ιστορία...δεν μιλάμε για ενα τυχαίο μαγαζί, αλλά ίσως για το κέντρο αναφοράς μιας ολόκληρης γενιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. opoia ki an einai h aitia pou ekleise....sigoura 8a leipsei se olous tous mosxatiwtes!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. apo oti ematha egw eklise logo megalwn anoigmatwn pou eixan kanei... k apo tote pou ekane anakainisi eixan kopsei to giaourti pou htan gnwsto se oloi tin athina... genika tis teleftes fores pou piga mou dinane tin entiposi oti tin eixan dei kapos..... krima...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. enoeite pos tha mas leipsei kai ontos exei simadepsei polles genies! eis to epanidin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παιδια επειδη ειμαι του επαγγελματος στεναχωριεμαι διπλα για αυτο το κλεισιμο!!!παρ`ολα αυτα ομως το συγκεκριμενο λουκετο δυστυχως δεν οφειλεται στην οικονομικη κριση αλλα σε λανθασμενες κινησεις!!!δε θελω να επεκταθω περαιτερω παρα να πω ενα μεγαλο κριμα και καλη δυναμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kai ego exo magazi sto mosxato kai ta enoikia den einai kai ta kalitera etsi opos pame tha kleisoun kai alla distixos kati prepei na ginei..................kai sintoma!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kalo tha itan na min diadidei o kathenas oti tou erthei sto mualo an den kserei ti exei ginei se kathe periptwsi. Polu swsta eipes file mou pws o kathenas ekmisthwtis de mporei na zitaei oti thelei,to exoun parakanei pia kati anthrwpakia pou epeidi tuxainei na exoun ena akinito prospathoun na kanoun tin zwi twn misthwtwn marurio..eleos pia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ρουμελη θα μεινει σε ολους μας μια γλυκια αναμνηση, οπως αναμνηση θα μεινει και η ελληνικη γραφη, οπως φαινεται απο το ειδος της γραφης των περισσοτερων.Οταν φτυνουμε εμεις τη γλωσσα μας γιατι θυμωνουμε οταν μας φτυνουν οι ξενοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΝ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ.ΩΣΤΟΣΟ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΦΤΑΙΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ.Ο ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΛΑΙΚΕΣ,ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ Κ.Ο.Κ. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΙ ΜΙΛΑΜΕ.ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ekfrazw k egw th lyph mou ws gennhma-8rema mosxatiwths...safws h krish ekane ta pragmata pio dyskola alla ws palios peraths ths roumelhs 8a h8ela na pw (k eimai sigouros oti oi palioi pelates 8a symfwnhsoun) oti h roumelh gia mena eixe kleisei apo otan egine h anakainhsh...dystyxws ta magazia(k kyriws otan exeis na kaneis me fagwsima) den einai mono wraies karekles k freskovammena ntouvaria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ειναι απιστευτο πως εκλεισε η Ρουμελη!!!!παει το γαλακτομπουρεκο που ετρωγα απο παιδι το τελειοοοοο!!!!πω πω εχω πολλες εικονες απο αυτο το μαγαζι ακομη κι εγω που δεν ειμαι και ιδιαιτερα μεγαλη.πωπωπωπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ.(ΜΑΖΕΥΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ?).ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η φυσιογνωμια και το ονομα, ειναι πολυ σημαντικα στην εποχη μας.Εδω τρεχουμε στα μαγαζια που δεν εχουν την ιστορια του Γραβια,αλλα μας ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Οι αστοχες κινησεις φερνουν ασχημα αποτελεσματα.Ζωη σ'εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε δεν φταιει η οικονομικη κριση πια για ο,τι συμβαινει σε αυτη τη χωρα. Θα μπορουσαν με πιο χριστη διαχείριση να ανταπεξελθουν. Επι 7 δεκαετιες θησαυριζαν. Κριμα... Αναποσπαστο κομματι της ιστοριας! Μας θυμιζε παντα οτι καποιοι καταφεραν να βγαλουν λεφτα και μεσα στη γερμανικη κατοχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κρίμα για την Ρούμελη, ιστορικό ζαχαροπλαστείο, αν και για να λέμε και την αλήθεια, όλα τα σημερινά ζαχαροπλαστεία έχουνε χαλάσει, άλλη κρεμούλα έτρωγες πρίν 30 χρόνια και άλλη σήμερα :)

    2 πραγματάκια απο εμένα, σαν παλιός καλός πελάτης.

    Το πρώτο είναι ότι η Ρούμελη ήτανε ενα κλασικό παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο. Πιστεύω η αλλαγή του σε ...Lounge του κόστισε πολύ, οικονομικά και όχι μόνο. Επίσης οι τιμές ανεβήκανε κατακόρυφα, τελευταία φορά που πήγα πέρισυ, το παγωτό είχε 18-20 ευρώ το κιλό, και 2 ευρώ παραπάνω το παρφέ. Ανεβήκανε οι τιμές σε τούρτες, πάστες κτλ. Επίσης για ενα διάστημα έβγαλε τις καρέκλες και τα τραπεζάκια απ'έξω που καθόντουσαν τα γερόντια και πίνανε την πορτοκαλάδα τους, τρώγανε την τουλουμπίτσα τους να γλυκαθούνε, και αφήνανε το 5-10ευρώ τους, σταμάτησε μετά και κάποια γαλακτοκομικά με τα οποία έκανε το μεγάλο του όνομα, εκεί την πάτησε. Να πώ την αλήθεια περίμενα να πάρει την κάτω βόλτα κάποια στιγμή. Ελπίζω να ξανα ανοίξει κάποια στιγμή και να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος.

    Το δεύτερο που θέλω να αναφερθώ, είναι όλα αυτά τα αποτυχημένα κοπρόσκυλα που δεν έχουνε δουλέψει ποτέ στην ζωή τους, που το μόνο που ξέρουνε να κάνουνε, είναι τα νοικιάζουνε τα κτήρια και τα καταστήματα που τους έγραψε ο μπαμπάκας τους, και στρογγυλοκάθονται στους καναπέδες τους και παριστάνουνε τους εισοδηματίες. Έλεος, η μισή ελλάδα είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι άλλοι μισοί ....εισοδηματίες, γι αυτό δεν πάμε μπροστά και δεν υπάρχει παραγωγική εργασία και ανάπτυξη. Κάποια στιγμή το παραμύθι πρέπει να σταματήσει, ας κατεβάσει η κυβέρνηση 70% τα ενοίκια ή ας τους διαλύσει με την φορολογία να βάλουνε μυαλό. Όσο περισσότερο νοικιάζουνε, τόσο υψηλότερη φορολογία, δεν πάει άλλο, φίλος πληρώνει 1400 για μια τρύπα, τα λεφτά ενός υπαλλήλου με ένσημα και 2-4 κατοστάρικα που μένουνε στο ταμείο ή θα μπορούσανε να πάνε στην τράπεζα να ξοφλήσει.

    Αυτά απο μένα, την καλησπέρα μου σε όλους τους Μοσχατιώτες, και καλό κουράγιο σε όλους μας, θα το χρειαστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ. ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΑΝΕ.ΣΥΝΗΘΥΣΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ. ΚΡΙΜΑ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε 12:42,δεν καταλαβαινω πως μπλεκεις τη Δημαρχια, με τις αστοχες κινησεις ενος επιχειρηματια.Ειναι ασχημο να κλεινουν μαγαζια,και βεβαια πρεπει να παρθουν μετρα για την τονωση της αγορας,αλλα το οτι φταιει η Δημαρχια?Οταν σε ενα τετραγωνο υπαρχουν 5 παπουτσιδικα και η ευρωστη αγορα δεν μπορει να τα σηκωσει.Ποσο μαλλον η αγορα που νοσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οποιοι και αν είναι οι λόγοι, ενα ειναι το σίγουρο , οτι θα μας λείψει. Και δεν θα μας λείψει επειδή δεν υπάρχουν αλλού γλυκά ή αντίστοιχα προιόντα, αλλά επειδή ο "Γραβιάς" ή "Ρουμελη" στην συνέχεια ήταν ΤΟ κλασσικό παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο της πόλης.

    Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ........ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΙΚΟ ΧΑΛΑΣΕ
    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΔΕΝ ΠΤΟΗΤΕ.....ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΔΙΣΤΟΙΧΟΣ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ........ΜΕΓΑΛΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κρίμα πολύ κρίμα για μας τους Μοσχατιώτες που είμαστε γέννημα θρέμα είναι ενα κομμάτι της ζωής μας...καλό θάναι κάποιοι να μην κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς για τις κινήσεις του επιχειρηματία...έτσι έκριναν οι άνθρωποι πώς έπρεπε να κάνουν έτσι έκαναν...δεν τους βγήκε.
    Η όλη συγκυρία σίγουρα έπαιξε τον ρόλο της.
    Καλή δύναμη τους εύχομαι και μακάρι να βρούν το δρόμο τους πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δε φταιει ι κριση για τη Ρουμελη...μην τρελλαθουμε..ειχε τρελλη δουλεια πριν την ανακαινιση και ημουν πελατης χρονια..και ο κοσμος το γουσταρε με αυτο το λουκ του καφενειου, παραδοσιακο κτλ..
    Μετα την ανακαινιση ομως πηγαν να το κανουν πολυ κιριλε, παρισι κ ετσι..οταν πας να παρεις παστα και εχει 3 Ευρω..δεν ξαναπας, απλα. Κριμα για τον κοσμο που δουλευε μεσα, ολοι ηταν πολυ συμπαθητικοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΧΕ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ...
    ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ....
    ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΡΟΥΜΕΛΗ:Πριν πολλα χρονια ο κος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και η κα ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΒΙΑ,ενα αξιο ζευγαρι,ξεκινησαν απο ενα ορεινο χωριο της ΡΟΥΜΕΛΗΣ,τον ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ και με πολυ κοπο,με πολλες στερησεις και ατελειωτες ωρες προσωπικης εργασιας,καταφεραν να δημιουργησουν το πρωτο ζαχαροπλαστειο της πολης μας.Δυστηχως για αυτους δεν αξιοθηκαν να αποκτησουν δικα τους παιδια και ετσι με περισια αγαπη εφεραν κοντα τους,στο Μοσχατο,τα παιδια των αδερφων τους,προκειμενου μεσα απο την επιχειρηση να αξιωθουν,να προοδευσουν και εν γενει να προχωρησουν αξιοπρεπως τις ζωες τους, στον οποιων τα χερια περασε η επιχειρηση στη 10ετια του 1980.Και κατοπιν αυτοι με την σειρα τους οπως γινεται σε ολες τις καλοστημενες και κερδοφορες επιχειρησεις,την εδωσαν στα δικα τους παιδια.Ο κυριος Παναγιωτης με τα καλαμπουρια του και η κα Σοφια με την αρχοντια της,την ευγενεια της που την απλωνε με το μυστρι που λενε,στον πελατη,παντοτε καλοντυμενη και με ιδεες πολυ μπροστα απο την εποχη της πανω στην δουλεια και στην ζωη γενικοτερα,αγκαλιαζαν τον πελατη με πολυ εκτιμηση και σεβασμο,το οποιο τα εισεπραταν οι Μοσχατιωτες σε ολο τους το μεγαλειο.Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τους σκεπαζει,εκει ψηλα στον ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ και ας ευχηθουμε ολοι εμεις που μεγαλωσαμε με το γαλακτομπουρεκο και το γιαουρτι της ΡΟΥΜΕΛΗΣ να ξανασταθει στα ποδια της η οικογενεια ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ και να συνεχισει την επιχειρηση,που με τοσο κοπο και αγαπη εστησαν πριν 70 χρονια ο κος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και η κα ΣΟΦΙΑ ΓΡΑΒΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λένε ότι "όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος" και σίγουρα θα συμφωνήσω.
    Βέβαια στο Μοσχάτο ζούμε και τα νέα ταξιδεύουν πολύ γρήγορα, όπως και στη συγκεκριμένη περιπτωση.
    Γεγονός αδιαμφισβήτητο, παρ'όλα αυτά, είναι ότι τουλάχιστον για τους πελάτες η αρχή του τέλους ήρθε με την ανακαίνιση και συνάμα με την κατακόρυφη αύξηση των τιμών.Πάστα 2,90; Πού είμαι στο Κολωνάκι;;; Υπάρχει και δεύτερη ωραιότατη και φρεσκότατη επιλογή με 2 ευρώ στην περιοχή στην οποία φυσικά κατευθύνθηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. θα ξανα ανοιξει σε αλλο μαγαζι στην μακρυγιαννη εδεινε 17500 ενοικιο αλλα με τισ τιμες που εχει παλι θα παει για φουντο κ ανα δεν κατεβασουν τισ τιμες θα ακολουθησουν και αλλη 2μπαλλες παγωτο 10 ευρο!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ολοι οι ιδιοκτητες το καλοκαιρι θα τα εχουν να τα κοιτανε αδεια τα μαγαζια 15 τετραγωνικα 2300!!!!!!!συν 830 τεβε συν 580 ρευμα μονο αυτα κ αλλα τοσα λαδοματα!!!!εκλεισα κ γλυτωσα βρηκα στον πειραια στην μιση τιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. sto kolcnaki exei 1,90 h pasta k pali na anoiksei einai kameno xarti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. paidia sas leo ego apo empistes piges to 70 tis ekato ta magazia sto mosxato xrostaei ta malia tis kegalis se trapezes k tebe !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ego noikiazo magazi xry smirnis 300 tm me 1500 eyro !!!!!mhn toys kanete magkes toys idioktites 25 tm mhn dinete parapano apo 500 eyro giati einai polla ta eksoda k den tha bgite

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Έχει βουίξει όλο το Μοσχάτο πάντως, καταστηματάρχες της περιοχής και γεροντάκια που έχουνε φάει την Μακρυγιάννη με το κουτάλι, ότι η Ρούμελη πλήρωνε 15.000 ευρώ ενοίκιο το μήνα για ολόκληρο το 3όροφο. Είναι τραγικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. εκτος απο την οικογενεια εμειναν κ 8 οικογενειες ακομα ανεργες..........κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Άστοχες και υπερβολικές κινήσεις του επιχειρηματία.Κατοικώ στο Μοσχάτο απο το 1967 και γνωρίζω την ιστορία και τη παράδοση του συγκεκριμένου ζαχαροπλαστείου και παλλιότερα γαλακτοπωλείου-μπακάλικου. ΚΡΙΜΑ αλλά πιο κρίμα να μένουν άνεργοι οι υπάλληλοι που δούλευαν εκεί και μάλιστα τώρα σ'αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ti komplex kai kakia einai afti re mosxatiotes?..oute diko sas na tan to magazi kai oute na xrostagate eseis ta xrei..exasan ti doulia tous arketoi antropoi kai prepei na to sevasteite oloi eseis me ta krokodilia dakria..afta pou exete grapsei oloi eseis tha svistoun apo tis mnimes olon alla to kalitero galaktompoureko kai pagoto tis athinas tha meinei gia panta stis mnimes olon ton mosxatioton.einai fanero pos aftoi pou eftaixan perisotero s afto to klisimo grafoun parapano kaliptomenoi apo tin anonimia tous..vgazoun to komplex tous kai niothoun dikaiomenoi kai xaroumenoi pou kapioi psaxnoun gia doulia..to mosxato einai gemato apo thrasidilous,tsampa magkes kai xairekakous antropakous..[oudis pio agnomon apo ton evergetithenta..]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΟΤΙ ΣΑΝ ΝΕΟΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ . ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πολλα λεγονται πολλα ακουγονται, η αληθεια ομως ειναι οπως λεει ο λαος μας ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
    Γνωριζαμε τον Κο Παναγιωτη Γραβια πολυ καλα διοτι ειχαμε και εμης μαγαζι κοντατου και ο πατερας μου ειχε παραπολυ καλες σχεσεις με τους Γραβιαδες.
    Ναι το μαγαζι ανοιξε στο τελος του 1940 (τοτε ηταν γαλαταδικο)απο τον Κο Παναγιωτη Γραβια και τα αδερφια του Σπυρο και Θαναση. Αργωτερα τα αδερφιατου αγορασαν δικατους μαγαζια και απεχωρισαν και η ΡΟΥΜΕΛΗ εμηνε στον Κο Παναγιωτη. Ενας υπεροχος ανθροπως και πολυ αγαπητος σε ολους τους Μοσχατιοτες, δεν ειχε ομως παιδια και μεσα στο 1950 εφερε απο το χωριο (απο τα γυδια θα ελεγα)τρια παιδια συγγενωντου.Τα εστηλε σχολειο να μαθουν να διαβαζουν, τους ταισε τους μεγαλοσε και σκοπος του ηταν οπος ελεγε στον πατερα μου να τους δωσει το μαγαζι και να και να καθυση στην ακρη. Ομως τα παιδια οταν ξυπνησαν απηλουσαν τον Κο Παναγιωτη να του κανουν μυνιση γιατι δεν τους ειχε στο ΙΚΑ αν δεν αποχωρουσε και να τους δοση το μαγαζι, τα ελεγε στον πατεραμου και χωρης υπερβολη εκλεγε ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΗΤΑΝ ΟΛΗ ΤΟΥ Η ΖΩΗ.Ξερω οτι ο Κυρ Παναγιωτης εφηγε πηγε στο χωριοτου οπου οπος εμαθα πεθανε κακιν κακος απο την στεναχωριατου. Να ειναι ελαφρο το χωμα που τον σκεπαζει. Τα Παιδια δουλεψαν το μαγαζι πολυ καλα θα ελεγα, ομως οπος εμαθα παρεδοσαν στα παιδιατους με τον ιδιο περιπου τροπο. Τα νεα παιδια τα βρικαν ολα ετοιμα σε ενα μαγαζι που εβγαζε λευτα. Αλαξε ομος η ποιοτητα η τημες και ηταν υπεροπτες καθολου επαγγελματιες για αυτο το μαγαζι εχασαν τον ελεγχο το μαγαζι πηρε τα κατω του. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ. ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ.<> ΟΜΩΣ Η ΓΩΝΙΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΟΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΗ Η ΡΟΥΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΡΑΒΙΑ.(Για την αποκατασταση της αληθειας και σεβασμο προς τον κυρ Παναγιωτη Γραβια και μονο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Einai vevaio oti gia to mono poy exei dikeo o filos py grafei pio pano (20 Feb 2011)EINAI OTI (OUDIS PIO AGNOMON APO TON EVERGETITHENTA) Ean vevaia gnorize oloi tin istoria kai ton Ko P.Gravia.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟς ΦΟΥΡΝΟς ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΧΑΜΗΛΑ ΝΟΜΙΖΩ 48 ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΚΑΡΒΕΛΙ ΨΩΜΙ 90 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΕΛΑΦΡΗ ΤΟ ΖΥΓΙΣΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ 260 ΓΡΑΜΜΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Η ΜΑΜΑΖΕΛ ΠΩς ΕΞΑΤΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ,,,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 370 ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ,,,,,,,ΓΙΑΥΤΟ Η ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΕ ΤΕΤ0ΙΟΥς ΚΑΙΡΟΥς ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ !!!!!!ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΩΤΗΜΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. και εγω το ιδιο επαθα σαυτο το αρτοποιειο στο μοχατο μακρυγιαννη 48 αγορασα μια φρατζολα ψωμι και το ζυγισα και ηταν 269 γραμμαρια και μου ειπαν το ιδιο παραμυθη ειναι χειροποιητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή