Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΕΦΕΤ: Πρόστιμα σε εταιρείες του Μοσχάτου

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.

Ανάμεσα στις εταιρείες που δέχθηκαν πρόστιμο είναι και 3 από το Μοσχάτο. Συγκεκριμένα:

*** Πρόστιμο € 13.000 στο μεικτό κατάστημα τροφίμων με την επωνυμία BAZAAR ΑΝΩΝΥΜΗ ΨΥΚΤΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ και διακριτικό τίτλο BAZAAR A.E. που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 8 στο Μοσχάτο, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε υποκατάστημα της επιχείρησης στην οδό Αιόλου 104 στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :

- μη τήρηση των όρων αδειοδότησης
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής του εξοπλισμού
- απόκλιση από την ορθή πρακτική υγιεινής

*** Πρόστιμο € 1.500 στο επαγγελματικό εργαστήριο παστελοποιίας - μανταλοποιίας με την επωνυμία ΠΑΣΤΕΛΟΠΟΙΙΑ - ΜΑΝΤΑΛΟΠΟΙΙΑ - Β. ΓΚΟΥΜΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Θεσσαλονίκης 61 στο Μοσχάτο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :

- μη ορθές πρακτικές υγιεινής

*** Πρόστιμο € 5.000 στην επιχείρηση εμπορίας υλικών - αντικειμένων που προορίζονται να έλθουν σε επαφή με τρόφιμα με την επωνυμία ERGO - PACK Ε.ΠΕ. που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 57 στο Μοσχάτο, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :

- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων
- εξοπλισμός ο οποίος δεν επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με τρόφιμα

Για να δείτε τις λίστα με όλες τις εταιρείες που δέχθηκαν πρόστιμο, κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου