Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλο ΝΑΙ λένε οι αναγνώστες μας για το Καρναβάλι

Η ψηφοφορία σχετικά με το Καρναβάλι ολοκληρώθηκε χθες και το αποτέλεσμα της μας έδειξε δύο πράγματα:

Πρώτον, οι Μοσχατιώτες ενδιαφέρονται για το Καρναβάλι. Η μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία, καθώς και τα πολλά σχόλια σε όσες αναρτήσεις αποδεικνύουν ότι το Καρναβάλι του Μοσχάτου ενδιαφέρει τον κάτοικο της πόλης και τα πολλά χρόνια Καρναβαλιού, το έχουν μετατρέψει σε τοπόσημο για το Μοσχάτο.

Δεύτερον, οι Μοσχατιώτες θέλουν το Καρναβάλι να συνεχίσει να υπάρχει. Συνολικά το 72% των αναγνωστών μας θέλουν το Καρναβάλι να διεξαχθεί, είτε με την μορφή που έχει έως σήμερα, είτε με την μορφή εκδηλώσεων, κάτω από το όνομα Καρναβάλι Μοσχάτου - Ταύρου.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι τα εξής:

Τι πρέπει να γίνει στο φετινό Καρναβάλι Μοσχάτου - Ταύρου;

Να παραμείνει το Καρναβάλι ως έχει - 37%
Να κοπεί η παρέλαση και να γίνουν μεμονωμένες εκδηλώσεις - 35%
Να σταματήσουν όλες οι εκδηλώσεις - 20%
Δεν με ενδιαφέρει - 6%
Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ - 0%

Θα υπάρξουν και άλλες ψηφοφορίες για ζητήματα της πόλης. Η γνώμη των αναγνωστών παίζει κυρίαρχο ρόλο στο Μοσχάτο Live!.

12 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι αντίθεση με το καρναβάλι δεν υπάρχει.
    Αντίθεση υπάρχει με τις χιλιάδες ευρώ που ξοδεύει ο δήμος.

    Η αποκριάτικη στολή είναι μια σατυρική έκδοση μιας παραδοσιακής φιγούρας και όχι μια πανάκριβη απομίμηση.
    Μια φτηνή μάσκα με μια φτηνή αστεία περούκα, που μπορεί να είναι και χειροτέχνημα, μαζί με μερικά παλιά ρούχα συνθέτουν μια αποκριάτικη εμφάνιση χίλιες φορές καλλίτερη από τις ξενόφερτες φιγούρες του "Νίτζα", της "Ποκαχόντα", της "Μαρκησίας", του "Ιππότη" κ.α.
    Η εμφάνιση των "original" στα γήπεδα μπορεί κι αυτή να αποτελέσει πηγή έμπνευσης.
    Ο χορός, το τραγούδι, το κέφι είναι δωρεάν.
    Ας γεμίσουν λοιπόν οι δρόμοι και οι πλατείες με τις φωνές τα τραγούδια και τα αστεία από γνήσιους παραδοσιακούς μασκαράδες.
    Αν αξιοποιήσει και ο δήμος τις ντόπιες ορχήστρες και τις χορωδίες με μερικά από τα ντόπια ταλέντα και κάνει δυο-τρεις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους του Μοσχάτου και του Ταύρου θα έχουμε πετύχει να κάνουμε τις πιο καλές, κεφάτες και παραδοσιακές αποκριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με τον Τάκη και πιστεύω ότι οι περισσότεροι Μοσχατιώτες κάτι τέτοιο έχουν στο μυαλό τους σε ό,τι αφορά το καρναβάλι.
    Μπράβο Τάκη, εμένα προσωπικά με εξέφρασες απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά μεγάλο ΝΑΙ δεν το λες, αμφιταλαντεύεται ο κόσμος. Όντως λογω μεγάλου κόστους και μικρής πια προσελευσης. Γι αυτό και κρατάει πολύ λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά τι καρναβάλια και αηδίες λέμε, όταν στο ωδείο του δήμου οι καθηγητές είναι απλήρωτοι πόσους μήνες και παραλίγο να κλείσει και ένα γήπεδο... χρηματοδοτούμε εκδηλώσεις τέτοιου είδους ενώ δεν μπορούμε να καλύψουμε τα βασικά! δηλαδή είμαστε πραγματικά ...για τα καρναβάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καρναβάλι στο Μοσχάτο ή καρναβάλι το ίδιο το Μοσχάτο με μια Χρυσοστόμου Σμύρνης απροσπέλαστη την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια της βροχής(για να μην αρχίσω να απαριθμώ δεκάδες ακόμα δρόμους της πόλης μας).Α ρε Ελληνα φορολογούμενε που πάνε οι φόροι σου τόσα χρόνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια πως διαβάζετε σαν μεγάλο"ναι στο καρναβάλι" το 37% της θετικής ψήφου; Σε μια εποχή που ο κόσμος ζει την πιο σκληρή λιτότητα περισσεύουν χρήματα στο δήμο για τέτοια θεάματα που απέχουν απο κάθε τι παραδοσιακό;
    Ο κόσμος ψήφισε όχι στις φιέστες και ναι σε αποκριάτικες εκδηλώσεις με στοχο τη συμμετοχή και του τελευταίου κάτοικου, νέου, γέρου, παιδιού σε εκδηλώσεις με χρώμα ελληνικό και φαϊ αν γίνεται θα βοηθούσε πολλούς.
    Ωρομίσθιος εκπ/κος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητό ΜΟΣΧΑΤΟ LIVE,

    ο τίτλος του άρθρου είναι ενδεικτικός του αποτελέσματος που επιθυμούσατε να έχει η ψηφοφορία.
    Ωστόσο, η διαφορά των 10 ψήφων και το ποσοστό του 37% δεν αποτελλούν "μεγάλο ΝΑΙ".
    Το 72% δεν υφίσταται σύμφωνα με τα νούμερα, από την στιγμή που διαχωρίζετε τις απαντήσεις 1 & 2, δεν μπορείτε να τις συνυπολογίζετε αφού το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι εντελώς διαφορετικό.
    Έτσι κι αλλιώς, οι πιθανές απαντήσεις έχουν διατυπωθεί άστοχα κατά τη γνώμη μου.

    Θα παρακαλούσα να διορθώσετε τον τίτλο, με κάτι πιο ήπιο γιατί έτσι δημιουργείτε λανθασμένες εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Ανώνυμε 8 Φεβρουαρίου 2011 12:26 μ.μ.,

    Ο τίτλος του άρθρου είναι ενδεικτικός του αποτελέσματος της ψηφοφορίας και τίποτα άλλο.

    Καρναβάλι δεν είναι μόνο η Κυριακάτικη παρέλαση, είναι και οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, είναι και το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού με τα τόσα δρώμενά του, είναι, αν θες, ακόμα και τα ιδιωτικά πάρτι που γίνονται εκείνες τις μέρες.

    Από εκεί και πέρα, το 72% της ψηφοφορίας λέει ότι το Καρναβάλι Μοσχάτου πρέπει να διατηρηθεί και από αυτούς οι μισοί λένε να γίνει παρέλαση και οι άλλοι μισοί όχι.

    Άλλωστε υπάρχει και ξεκάθαρη επιλογή να σταματήσουν οι εκδηλώσεις και αυτήν την προτίμησε το 20%.

    Επίσης, δεν επιθυμούσαμε κανένα αποτέλεσμα στην ψηφοφορία. Την αφήσαμε να "τρέξει" μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα είναι σαφή. Εμείς ερμηνεύσαμε τα αποτελέσματα. Εννοείται πως δεν θεωρούμε την γνώμη μας θέσφατο, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

    Ευχαριστούμε για την επικοινωνία,

    Μοσχάτο Live!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακούστηκε ότι κάποιος μεγαλο-υπάλληλος προγραμματίζει να φέρει για τις εκδηλώσεις του Μοσχάτου ακριβοπληρωμένα συγκροτήματα.
    Όπου κινείται χρήμα, όλο και κάποια δεσμίδα παραπέφτει.
    Δήμαρχε πρόσεχε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά θα κάνει ο Δήμος καρναβάλι ,θα ξοδέψει λεφτά δικά μας, χωρίς να έχει πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο; Τι λέει ο Άρης;
    Στο Μοσχάτο ισχύει το ρητό "ο Βασιλιάς απέθανε ζήτω ο Βασιλιάς"; Ζήτω η δημοκρατική συμμετοχή και η διαφάνεια που ήταν σλόγκαν στην προεκλογική περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το καρναβαλι του μοσχατου θα εκλινε τα 25 χρονια του φετος ... αν δεν απατομαι το ξεκινησε ο κ.παπαντωνης και τελικα ''πεθανε'' μιας και αλλαξαμε δημαρχο... δεν κατηγορω κανεναν προς θεου... ετσι κι αλλιως ο ρεντης εκανε πιο σωστες κινησεις και καταφερε να κανει πιο ομορφο καρναβαλι απο του μοσχατου ,κακα τα ψεματα ,το καρναβαλι του μοσχατου εκανε τον κυκλο του ... δεν εχουμε προβλημα με αυτο ,ουτε εμεις που ειμασταν υπερ του να γινει η παρελαση , σεβαστο και δεχτο, και ναι τωρα τα 70.000 που ξοδευονται ναι, τα εχουν αναγκη καποια σχολεια οπως το 3ο γυμνασιο , αλλα ρε παιδια ,οχι να τελειωσει ετσι...
    γιατι δεν ειπατε εξαρχης ,ξερετε θελουμε να διαθεσουμε τα χρηματα στα σχολεια σας? λετε οτι δεν θα το εκτιμουσαμε ?
    αλλα δεν το κανατε κατι τετοιο... ας μην κρυβομαστε πισω απο το μικρο μας δαχτυλακι,μα8αμε ξερα , οτι το καρναβαλι του μοσχατου φετος δεν θα γινει ...χωρις εναν λογο ανταξιο για να μην γινει ,οπως αυτο για τα σχολεια....
    γιατι ξερετε κατι? εμεις που ειμαστε μια ομαδα 20 παιδιων που συμμετεχαμε τοσα χρονια στο καρβαβαλι του μοσχατου φετος 8α παμε στο ρεντη, αλλα θα ντρεπομαστε να πουμε οτι ειμαστε μοσχατιωτες, και ειναι οτι χειροτερο υπαρχει αυτο... γιατι θα μας ρωτησουν γιατι δεν εγινε το καρναβαλι σας, και μεις τι θα τους πουμε? και μιλαμε στον πληθυντικο ,γιατι αναφερομαστε σε οσους ηταν κατα.... ευχαριστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή