Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Το κείμενο της παραίτησης του Απόστολου Σιώκα

Χθες γράψαμε για την αλλαγή Προέδρου στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου, ύστερα από την παραίτηση του μέχρι πρότινος Προέδρου, Απόστολου Σιώκα.

Σήμερα δημοσιεύουμε το κείμενο της παραίτησης του πρώην Προέδρου:

Μοσχάτο 28/01/11
Προς:

Μέλη Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου

Αγαπητά μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ολοκληρωθεί και η θητεία μου ως Προέδρου του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Μοσχάτου.

Λόγοι αντικειμενικοί, πρακτικοί μα πρωτίστως ηθικής τάξης με οδηγούν στο να υποβάλλω σήμερα στην συνεδρίαση μας την παραίτηση μου ως Προέδρου ΤΟ.ΣΥ.Ν Μοσχάτου. Εδώ και λίγες μέρες είμαι εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου και η προσωπική και πολιτική μου πορεία δεν συνάδει με την πρακτική της πολυθεσίας ενώ πάντα ασπαζόμουν την ρήση «τόπο στα νιάτα», εν προκειμένω στους ακόμα νεότερους. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ειλικρινώς για την τιμή που μου κάνατε να με εκλέξετε πρώτο Πρόεδρο στην πόλη μας αυτού του νέου θεσμού και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε κατά την διάρκεια της θητείας μας.

Ενδεικτικά επιτρέψτε μου να περιγράψω συνοπτικά κάποια από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του συμβουλίου μας:

  • Στενή συνεργασία με τα μαθητικά συμβούλια και τις σχολικές επιτροπές των Γυμνασίων-Λυκείων της πόλης μας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των μαθητών.
  • Οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στα πλαίσια του Καρναβαλιού του Δήμου Μοσχάτου και όχι μόνο.
  • Ενίσχυση των νεανικών μουσικών συγκροτημάτων της πόλης μας.
  • Δενδροφύτευση και καθαρισμός της παραλίας Μοσχάτου.
  • Δημιουργία εκπτωτικής κάρτας νέων Μοσχάτου.
  • Εκπροσώπηση των νέων της πόλης μας κατά την διάρκεια των θλιβερών γεγονότων του Δεκεμβρίου και την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το πλέον σημαντικό όμως είναι πως δώσαμε το βήμα στους νέους και τους μαθητές του Μοσχάτου να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, να καταγράψουν πολιτικό λόγο όταν όλοι τους κατηγορούσαν ως την πιο απολίτικη γενιά και να βλέπουν ο λόγος τους να μεταφέρεται και να λαμβάνεται υπόψιν από αρμόδιες τοπικές αρχές.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν ήταν ένα προσωπικό επίτευγμα αλλά επιστέγασμα μιας συλλογικής προσπάθειας και η ομοφωνία που πάρθηκαν το 99 % των αποφάσεών μας νομίζω πως το καταδεικνύει.

Θεωρώ πως έχω κάνει πολύ λίγα πράγματα σε σχέση με αυτά που θα ήθελα να υλοποιήσουμε, ήταν αρκετά ικανοποιητικά όμως σε σχέση με τα ελάχιστα μέσα που μας παρείχαν ως θεσμό ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως επρόκειτο για ένα πρωτοεμφανιζόμενο θεσμό.

Είμαι σίγουρος πως όσο διαρκέσει η θητεία σας οι νέοι του Μοσχάτου θα έχουν ένα αξιόπιστο σύμμαχο στην επίλυση των προβλημάτων τους και την εκπροσώπησή τους στα θεσμικά όργανα.

Επίσης ευελπιστώ σε στενή και ουσιαστική συνεργασία σας μαζί σας στα πλαίσια της λειτουργίας της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου.

Ολοκληρώνοντας θέλω να τονίσω πως στην παρούσα χρονική στιγμή τα προβλήματα της χώρας και ειδικά των νέων ανθρώπων είναι πολύ σοβαρά και φοβάμαι δυσεπίλυτα για να τα προσεγγίζουμε με κομματικές και προσωποκεντρικές αγκυλώσεις για αυτό σας καλώ να διαφυλάξετε τον υπερκομματικό χαρακτήρα των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

Καλή συνέχεια στο έργο σας!

Απόστολος Σιώκας

1 σχόλιο:

  1. ελπιζω να υπαρχει αναλογη συνεχεια απ'τον νεο προεδρο του ΤΟΣΥΝ στις προσπαθειες κ στους αγωνες που εκανες εσυ σαν προεδρος για να ακουστει η φωνη των νεων στον Δημο!

    Μινωταυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή