Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους μετανάστες

Η παράταξη "Δράση Τώρα!" με επικεφαλής τον Γρηγόρη Σωπάκη, μας απέστειλε Δελτίο Τύπου στο οποίο μας ενημερώνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου ενέκρινε ψήφισμα για τους μετανάστες απεργούς πείνας. Να σημειώσουμε ότι δεν ψήφισαν υπέρ ο κ. Πηνιώτης, από την παράταξη του κ. Σπανάκη και ο κ. Μελίστας από την παράταξη του κ. Κρεμμύδα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» ΕΘΕΣΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ .
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ –ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Εδώ και 24 ημέρες 287 μετανάστες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα (μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ) και στο ΕΚ Θεσσαλονίκης, γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.
Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας – χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.

Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας, να προχωρήσει στη νομιμοποίηση αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής, από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

16 σχόλια:

  1. Με τον Δήμαρχο και τους περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους έχω πολλές πολιτικές διαφορές. Οφείλω όμως να παραδεχτώ ότι η στάση τους στο Θέμα των ΡΟΜΑ του Βοτανικού σε παλαιότερο συμβούλιο και η υπερψήφιση του χθεσινού ψηφίσματος για τους μετανάστες απεργούς πείνας, με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανος για το Μοσχατο- Ταύρος, που αποδεικνύει ότι είναι μια ανοιχτή κοινωνία με ανθρωπιστικές και δημοκρατικές αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ένα αυθαίρετο σπιτάκι λίγο έξω από την Αθήνα και θέλω να το νομιμοποιήσω.Σκέφτομαι λοιπόν να πάω να κάνω κατάληψη στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά(επειδή είναι και κοντά μου) και έτσι εκβιάζοντας τους να κάνω και εγώ η "καημένη" την δουλειά μου!!!Ρε πάτε καλά?Δώστε τους κι άλλο "αέρα" και σε λίγο καιρό θα είμαστε μειονότητα μέσα στην ίδια μας τη χώρα...Το ότι η Ελλάδα είναι η κύρια είσοδος του 90% των μεταναστών-λαθρομεταναστών στην Ε.Ε δεν σας λέει τίποτα???Φτάνει πια,πόσους να αντέξουμε ακόμα...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προβλήματα ο Κρεμμύδας.

    Ο Ψύλλας έφυγε για απέναντι, ο Ζώταλης τον αμφισβητεί με επιστολές α λα χτυπάω το σαμάρι για να ακουσει το γαϊδούρι, ο Μελίστας σπάει τις γραμμές και πάει δεξιά, ο Τουφεξιδης γκρινιάζει για ανυπαρξία αντιπολίτευσης...

    Όπως όπως τους κρατάει μέχρι να βγει η ρημάδα η απόφαση.

    Άσχετο: Μου θυμίζει τους βάζελους ο Άρης. Γκολ στο 90' και μετά διαμαρτυρόμαστε για την διαιτησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτείνω όλοι οι Έλληνες άνεργοι του δήμου Μοσχάτου, απεργία πείνας εξω απο το σπίτι του κυρίου Σωπάκη και του κυρίου Ευθυμίου. Ο λόγος; Απλός. Για τους χιλιάδες ανέργους κατοίκους του δήμου Μοσχάτου, τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ Έλληνες πολίτες, που καθόνται 1 και 2 χρόνια άνεργοι αντιμετωπίζωντας καθημερινά τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ στον εργασιακό τομέα, και ενώ δεν έχουνε να ταίσουνε τα παιδιά τους, να πληρώσουνε τα ενοίκια και τους λογαριασμούς τους, είτε απλά σαν νέοι το χαρτζιλίκι τους να βγάλουνε την κοπέλα τους να πιούνε ενα καφέ, είναι αναγκασμένοι να βλέπουνε καθημερινά τους εργολάβους που με προκλητικό τρόπο απασχολούνε μονίμος αλλοδαπούς εργάτες σε δημόσια έργα, είτε σε πάρκα, είτε σε πεζόδρομους, είτε χειριστές που κάνουνε εγκατάσταση φυσικού αερίου, εσκαφές, άσφαλτο κτλ στους δρόμους καθημερινά, με δικά μας λεφτά που πληρώνουμε οι Μοσχατιώτες απο τα δημοτικά τέλη.

    Όποιος θέλει αλληλεγγύη, συμπαράσταση κτλ, να το κάνει με δικά του και μόνο έξοδα. Όχι κύριοι, δεν θα πληρώνω εγώ ΊΚΑ για τρίτους, να κάνουνε την δουλειά τους μπάμ μπάμ, όταν εγώ είμαι αναγκασμένος να περιμένω στην ανανομή 3 μήνες να εξυπηρετηθώ.

    Ρατσιστής δεν είμαι, αλλά στο τέλος θα με κάνετε εσείς με την συμπεριφορά σας. Ακόμα περιμένω να δω την αντίδραση του Δήμου και της πολιτείας για το θέμα της ανεργίας που μαστίζει τους Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας. Έχουμε χίλια εσωτερικά προβλήματα να λύσουμε, και το μοναδικό πρόβλημα που μας απασχολεί είναι το λαθρομεταναστευτικό...

    Βασίλης.

    ΥΓ.Ξένος μέσα στην ίδια μου την χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, οι άλλοι
    είναι ξένοι! Ωραίος μεγάλε και μεγάλη!
    Τεράστιοι! Άξιοι ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή κυρία Ανώνυμη αν το αυθαίρετο το έκανες για να στεγάσεις τη φτώχεια σου και τα παιδιά σου και αν για να το σώσεις κάνεις απεργία πείνας και δεν ζητήσεις ρουσφέτι από δημάρχους, βουλευτές και κομματάρχες τότε να είσαι σίγουρη όλοι θα σου συμπαρασταθούν. Άσε το δήμαρχο και το συμβούλιο ήσυχους που έκαναν το σωστό και κοίτα να έρθεις αύριο στην απεργία!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι φίλε μου δεν είναι ρατσιστής.Ένας απογοητευμένος νέος είναι όπως και εγώ και εκατομύρια άλλοι,και καθόμαστε και βλέπουμε τους αλλοδαπούς να δουλεύουνε 365 μέρες το χρόνο,και διάφοροι βολεμένοι γύρω μας να ζητάνε την νομιμοποίηση άλλων ενός εκατομυρίου που θα πλήξουνε τον εργασιακό τομέα και θα βυθίσουνε ακόμα χειρότερα τον Έλληνα στην ανεργία.Χώρια που εμείς με τα λεφτά που θα παίρναμε θα τονώναμε την αγορά με τα έξοδα μας,σε αντίθεση με αυτούς που μένουνε 10-10 σε ενα σπίτι,δεν προσφέρουνε τίποτα απολύτος στην αγορά,δεν κάνουνε το παραμικρό έξοδο και στέλνουνε εκτός χώρας το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων τους.Γιατί εκτός την τεράστιας ανεργίας που μαστίζει τον Ελληνικό λαό,υπάρχει και το πρόβλημα του ότι δεν κυκλοφορεί το χρήμα στην αγορά,γιατί όταν τα βγάζουνε εκτός χώρας,δεν κάνει κύκλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βασιλάκη, κάθε πράγμα στην ώρα του! Αλήθεια Πασοκ ή ΝΔ ή ΛΑΟΣ ψήφισες τα τελευταία χρόνια; Αν δεν κάνω λάθος, δεν κυβερνήσανε ο Ευθυμίου και ο Σωπάκης, αλλά ο Γιωργάκης και ο Κωστάκης. Από αυτούς ζήτα τα ρέστα. Και αντί να κατηγορείς τους μετανάστες που είναι ο εύκολος στόχος, κατηγόρησε τους ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ που τους εκμεταλλεύονται για να έχουν μεγαλύτερο κέρδος. Όμως ποιος έχει τα κότσια να τα βάλλει με τους ΙΣΧΥΡΟΥΣ΄. Χτυπάμε πάντα τον πιο αδύναμο από εμάς! Λες ότι δεν είσαι ρατσιστής αλλά αυτά που γράφεις το μόνο που έχουν ως αποτέλεσμα είναι κάποιοι που θα τα διαβάσουν να γίνουν ή ρατσιστές για τους μετανάστες ή ρατσιστές για ομοϊδεάτες σου.
    Αν Έλληνες άνεργοι έκαναν κατάληψη στην Νομική και απεργία πείνας και κινδύνευαν να χάσουν τη ζωή τους θα σου κακοφαινόταν και θα αδιαφορούσες όπως τώρα; Ή άλλη αξία έχει η ζωή του Έλληνα από την ζωή του μετανάστη;
    ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; ΣΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ 200 ΤΟ ΜΗΝΑ! ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ; ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΝΟΙΚΙ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ! ΦΙΛΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ!
    ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ.
    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους, κατ' αρχήν οι μετανάστες δεν ήρθαν εδώ για να μείνουν στην Ελλάδα (οι περισσότεροι τουλάχιστον) αλλά για να περάσουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Πράγμα που τους απαγορεύει η χώρα μας βάσει της συμφωνίας Δουβλίνο2. άρα δε φταινε αυτοί που μένουν εδώ, αλλα οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που εξυπηρετούν την Ε.Ε. και μόνο. Δεύτερο οι μετανάστες δεν επιλέγουν να παίρνουν μικρότερο μεροκάματο από τους Έλληνες συναδέλφους τους, απλώς κάποιοι "έξυπνοι" τους εκμεταλλεύονται χρησιμοποιώντας το ημιπαράνομο ή παράνομο της διαμονής τους εδώ. Χρησιμοποιούνται δλδ για να σπάνε τα μεροκάματα τα δικά μας και να αυξάνουν την ανεργία μας από άλλους (ΕΛΗΝΕΣ και ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟΥΣ).Όσο για τη ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία γίνεται κυρίως γιατί οι ΕΛΛΗΝΕΣ(?) εργοδότες δεν τους ασφαλίζουν και γιατί άλλωστε να το κάνουν, αφού δεν γίνεται κανένας σχετικός έλεγχος από το κράτος. Μήν ξεχνάμε τον Μαγγίνα π.χ. και το αναψυκτήριο σπίτι του που φιλοξενούσε Πακιστανούς. Μην ξεχνάμε τέλος ότι όλοι αυτοί είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ όσο και αν μερικοί θέλουν να μας κάνουν να το ξεχνάμε και αυτό το νόημα έχει πιστεύω η σχεδόν αμόφωνη αποδοχή του ψηφίσματος από το Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάντως δεν ψήφισα ούτε πασόκ ούτε ΝΔ, 2 φορές ΚΚΕ έχω ψηφίσει και στις τελευταίες εκλογές ενα μικρό, ούτε το όνομα δεν θυμάμε.

    Το ότι είναι άνθρωποι το γνωρίζω πολύ καλά, γνωρίζω όμως επίσης ότι είναι αδύνατο να έχουμε την χειρότερη οικονομία στην ευρώπη, με 1,5 εκατομύριο ανέργους, και να φιλοξενούμε 2 εκατομύρια αλλοδαπούς και να ζητάμε και νομιμοποίηση σε άλλο 1 εκατομύριο λαθρομετανάστες, που εκτός ότι θα κάνουνε την χώρα Καμπούλ, μιάς και σιγά σιγά γινόμαστε μειονότητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, θα επιβαρύνουνε κι άλλο την κατάσταση της ανεργίας. Παιδιά καταλαβαίνετε ότι ανθρώποι 35-40 χρονών που απολύονται δεν μπορούνε να βρούνε δουλειά, και θα πρέπει να παλέψουνε για άλλα 30 χρόνια μέχρι να βγούνε στην σύνταξη; Τελικά ποιός έχει δικαιώματα σε αυτή την χώρα, ο Έλληνας νόμιμος πολίτης στον οποίο και ανοίκουνε αυτά τα εδάφη (διαφορετικά δεν θα λεγόμασταν και ελλάδα ούτε και έλληνες...), οι αυτοί που μπαίνουνε παράνομα απο τα σύνορα όποτε τους καπνίσει; Διαμαρτυρήθηκε κανένας για τον Έλληνα πολίτη, και αν ναι πότε; Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, οικογένειες, είναι στα πρόθυρα της κατάρευσης εξαιτίας της ανεργίας που μαστίζει τον τόπο, υπογεννητικότητα στο 0, και το μόνο που ακούω είναι αλληλεγγύη στους λαθρομετανάστες.

    Για τις ευθύνες του δήμου που ανέφερε το παιδί παραπάνω, ναι φταίει ο εργολάβος εννοείτε, μπορεί πολύ απλά ο δήμος όμως να μην του δώσει την δουλειά, η απλά να κάνει συμφωνία μαζί του. Δεν γίνεται να συνεχιστεί για πολύ αυτό το πράγμα, είναι πρόκληση. Δεν ξέρω την δική σας κατάσταση, αλλά εγώ δεν μπορώ να εξασφαλίσω 3 μήνες τώρα ούτε ενα πιάτο φαγητό μόνος μου, δεν έχω ούτε μάνα ούτε πατέρα να με ταίσει με την σύνταξη, και ίντερνετ απο σπίτι φίλου μπαίνω.

    Το ότι θέλουνε να πάνε σε χώρα του εξωτερικού, δεν σημαίνει ότι και τα άλλα κράτη είναι υποχρεωμένα να τους δεχτούνε. Ναι θέλουνε να πάνε Γερμανία, τους Γερμανούς τους ρωτήσανε άμα τους θέλουνε; Τους Γάλλους; Τους άγγλους; Εδώ μέχρι και στην Ολλανδία ζητήσανε και πήρανε μέτρα για το φαινόμενο, έχει παραγίνει το κακό πλέον. Όλο ενα και περισσότεροι πολιτικοί αναφέρονται στο φαινόμενο της πολυτισμικότητας που απέτυχε, και οι πιο φιλελεύθερες χώρες.

    Τέλος πάντων, για να καταλάβετε πρέπει να έρθετε πρώτα στην δική μου κατάσταση, μόνο τότε θα καταλάβετε τι σημαίνει να είσαι άνεργος και να βλέπεις γύρω σου να δουλεύουνε αλλαδαποί, πράγμα που το απεύχομαι σε όλους σας γιατί είναι πολύ πιο άσχημο απ'όσο νομίζεται, και παλεύεται ακόμα πιο δύσκολα απ'όσο φαντάζεστε. Καλό βράδυ σε όλους, εύχομαι το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΣΑ ΜΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ
    ΟΙ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΜΕ ΠΟΛΗΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ.????
    ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ,ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ 2-3-4 ΠΑΙΔΙΑ!!!!ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ,ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ!!!!Η'ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ 1/10 ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΑΜΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ.!!!ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ,ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί 10.36 και 10.52 προφανώς μιλάτε έτσι γιατί δεν είστε στην θέση την δική μου.Το αυθαίρετο ήταν σχήμα λόγου αλλά και αν είχα θα το είχα πουλήσει εδώ κ καιρό για να μπορέσει να ζήσει η οικογένεια μου τον τελευταίο 1,5 χρόνο που ήμουν άνεργη(γιατί τώρα εργάζομαι 6 ημέρες την εβδομάδα,9 ώρες την ημέρα κ αμοίβομαι με το αστρονομικό ποσό των 600 ευρώ) και μόνο με τον μισθό του άντρα μου,που παρόλο που κάνει 2 δουλειές είναι μισθοί ξεφτίλας.Εσύ ΕΛΛΗΝΑΡΑ 10.36 παρ τους σπίτι σου αφού τους θες τόσο πολύ ή καλύτερα κοψτους ένα μισθό αφού σου περισσεύουν για να ταΐζεις ξένους.Η ανιψιά μου στο σχολείο της έχει μέσα στην τάξη της 13 Έλληνες και 8 αλλοδαπούς!!!Με συγχωρείτε πολύ λοιπόν εσείς οι υπεράνω ,που θέλω όταν το παιδί μου πάει σε 2 χρόνια στο σχολείο να μάθει να μιλάει ελληνικά γιατί σε λίγο καιρό τα ελληνόπουλα θα είναι μειονότητα μέσα στα σχολεία(υπάρχουν σχολεία στην Αθήνα ,κυρίως δημοτικά,που σε ορισμένα τμήματα οι αλλοδαποί είναι περισσότεροι από τους Έλληνες...!!!).Ανοίξτε τα μάτια σας να δείτε τους Αλβανούς που ήρθαν σωρηδόν στην Ελλάδα,έκαναν λεφτά και τώρα ή επιστρέφουν στην πατρίδα τους ή έχουν μαγαζιά και είναι αφεντικά.Αυτά λοιπόν για τους "τυφλούς" και τους βολεμένους που δεν έχουν άλλα προβλήματα στην καθημερινότητα τους εκτός από το λαθρο-μεταναστευτικό.ΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ,ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.!!!!!!!
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ Η'ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ, .ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΛΙΓΑ EURO.Ο ΛΟΓΟΣ?????ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.ΣΩΣΤΑ
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ......!!!!!!ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ Σ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.!!!ΚΥΡΙΟΙ ΒΑΛΤΕ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.!!ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΟΜΙΜΟΙ..!!!!!ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ.!!!ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΔΩ.ΞΑΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σκεφτείτε λίγο και το άλλο ρε παιδιά, δεν είναι μόνο το θέμα της εργασίας και της ανεργίας. Οι Έλληνες δεν γεννάνε, τα μισά παιδιά και πλέον στα σχολεία είναι παιδιά αλλοδαπών, και με τον ρυθμό που αυξάνονται σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την χώρα. Και καλά Αλβανοί, με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι άνθρωποι πολιτισμένοι, γουστάρουνε Ελληνική κουλτούρα και έχουνε ταυτιστεί πλήρος με τα δεδομένα της χώρας. Οι μουσουλμάνοι; Φανταστείτε να νομιμοποιήσουνε 1 εκατομύριο απο δ'αύτους και να αρχίσουνε να γεννοβολάνε τι έχει να γίνει. Και το κακό με αυτούς είναι ότι δεν θέλουνε να προσαρμοστούνε στην Ελληνική κουλτούρα και νοοτροπία (ή στην ευρωπαική, γιατί το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες της δύσης και ήδη υπάρχουνε αντιδρασεις), αλλά θέλουνε να φέρουνε την δικιά τους στην Ελλάδα, είδαμε και τα πανό με τις γυναίκες που αναρτήσανε στην δημόσια προσευχή τους. Καθήστε και σκεφτείτε έστω και 1 λεπτό, τι θα γίνει άν αρχίσουνε να πολλαπλασιάζονται.

    Πώς να το κάνουμε, υπάρχει τεράστια διαφορά στην κουλτούρα. Εμείς είμαστε δημοκράτες, αγαπάμε τις γυναίκες μας, τις έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας, αυτοί; Σπίτι 24/7 με μια μαντίλα απο το κεφάλι μέχρι τα πόδια να μην εμφανίζονται δημόσια γιατί έτσι λέει το κοράνι; Τέτοια χώρα θέλουμε; Αυτόν τον πολιτισμό επιθυμούμε; Εγώ τρομάζω και μόνο στην ιδέα να γεμίσουμε 2-3 εκατομύρια τέτοιους και να αρχίσουνε να λιθοβολούνε γυναίκες στην πλατεία συντάγματος...

    Όλοι άνθρωποι είμαστε, ναι, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αλλά διαφέρουμε σε πάρα πολλά πράγματα μεταξύ μας. Και δεν νομίζω κανένας Έλληνας να αντιδράει γιατί έχουμε μετανάστες ή λαθρομετανάστες στην χώρα μας. Πρίν απο 10-15 χρόνια δεν νομίζω να υπήρχε καμία απολύτος αντίδραση...Αυτό που μας ενοχλεί είναι ο αριθμός αυτών, δεν είμαστε μια χώρα με 100.000 ούτε 200.000, μιλάμε για έναν αριθμό πάνω απο 2-3 εκατομύρια νόμιμους και παράνομους.

    Μιάς και αναφερθήκατε στα εργασιακά και στους εργοδότες, εννοείτε ότι έχουνε την μεγαλύτερη ευθύνη αυτοί οι Ελληνάρες εκμεταλευτές, δεν είπε κανείς ότι είμαστε τέλειοι εμείς. Και τα 200 ευρώ του βενζινάδικου δεν είναι αντιπροσωπευτικό, μην ξεχνάμε βάση επίσημων στατιστικών, το παραεμπόριο έχει τζίρο 8,5 δίς ευρώ το χρόνο (2~ δίς στα ταμεία μας απο την φορολόγηση - εννοείτε ότι έχουμε άλλα τόσα απο Ελληνάρες φοροφυγάδες κάθε χρόνο) και συνολικά 12,5 δίς φεύγουνε απο την Ελλάδα στο εξωτερικό, μιλάμε για τεράστια ζημιά.Καλώς η κακώς η Ελλάδα δεν σηκώνει τόσους μετανάστες, εδώ δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τα παιδιά τα δικά μας.

    Ήδη το κέντρο έχει γίνει ισλαμαμπάντ, δεν μπορεί να μην το βλέπεται. Αναθέρθηκε παραπάνω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι και θέλουνε να πάνε σε χώρες της Δύσης. ΟΚ, το θέμα όμως είναι ότι αυτοί μπορεί να θέλουνε να πάνε 500 εκατομύρια στην Αγγλία, η Αγγλία όμως θέλει και μπορεί να τους δεχτεί; Δηλαδή να κάνουμε εμείς ότι κατηγορούμε τόσα χρόνια τους Τούρκους; Ήδη γάλλοι και Γερμανοί έχουνε απο 10 μύρια και κοιτάνε πώς να τους ξεφορτωθούνε επειδή φέρνουνε τα "ήθη" και τα "έθιμα" του κορανίου στις χώρες τους...

    Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να είμαστε ο ένας απέναντι στον άλλο και να ενωθούμε όλοι μαζί, για να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα και να πάρουμε την Ελλάδα μας στα χέρια μας ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 2:56 μ.μ.

    Εχεις συμπτώματα ακροδεξιου και δεν μπορεις να δεις την αληθεια.
    Φαινεται αυτο απο το οτι "οι μουσουλμανοι μεταναστες θελουν να φερουν τη νοοτροπια τους στην Ελλαδα" και "να λιθοβολουν γυναικες στην πλατεια συνταγματος". Αληθεια πως τα βρηκες αυτα; εκτός από το xrushaugh.org

    Στην τριτη παραγραφο αφου τους εχεις θαψει περνας στην αντιφαση και μας λες οτι ολοι ανθρωποι ειμαστε και διαφερουμε μεταξυ μας.
    Μπραβο τουλαχιστον το καταλαβες και χαιρομαι.
    Αυτο ομως δε σημαινει σε καμια περιπτωση οτι θα τους βαλουμε πιστολι στον κροταφο ουτε οτι θα τους διωξουμε κλοτσιδον επειδη ετσι γουσταρετε εσεις οι ακροδεξιοι. Και αυτοι ανθρωποι ειναι εσυ το εγραψες.

    Στις υπολοιπες παραγραφους συμφωνω αλλα δε μας ειπες ακομα τι λυσεις προτεινεις...
    Να στο κανω πιο λιανα για να το καταλαβεις χρησιμοποιωντας το επισης χιλιοειπωμενο επιχειρημα γιατι δεν παιρνουμε τους μεταναστες στο σπιτι μας. Επιστρεφω λοιπον την ερωτηση και σου λεω γιατι δεν παιρνεις και εσυ σπιτι σου πονοψυχε ανθρωπιστη ελληναρα τους ανεργους συμπατριωτες σου και απορους;

    Γρηγορης Μοσχατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή