Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

E-mail αναγνώστη για την Παραλία του Μοσχάτου

Ο αναγνώστης μας, Διονύσης Παντής, δικηγόρος, μας απέστειλε e-mail για την Παραλία και τα έργα ανάπλασής της:

Το ζήτημα την αξιοποίησης της παραλίας προς όφελος των κατοίκων του Μοσχάτου αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου είναι πράγματι θεμελιώδες για το μέλλον της πόλης! Η ήπιας (αλλά ήπιας πράγματι !) μορφής εκμετάλλευση με πρωτεραιότητα στην άμεση δεντροφύτευση και δημιουργία υποδομής που να κάνει επισκέψιμο τον χώρο και αυτονόητα η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας (με ιδιώτες μόνον στα ανωτέρω πλαίσια π.χ. για την λειτουργία καντίνας - αναψυκτηρίου)πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος για εμάς τους δημότες!

Οτιδήποτε άλλο θα μας βρεί αποφασισμένους , συσπειρωμένους και οπωσδήποτε ενάντιους!

Με φιλικούς χαιρετισμούς!

Διονύσης Παντής
Δικηγόρος

5 σχόλια:

  1. Ο Υγιής Μοσχατιώτης7 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:01 μ.μ.

    Κύριε Παντή αυτή η πολιτεία πάντα λειτουργούσε σε όφελος των μεγαλοκατασκευαστών και ποτέ σε όφελος της κοινωνίας. Μην περιμένετε αξιοποίηση της παραλίας προς όφελος των κατοίκων του Μοσχάτου.
    Μην περιμένετε να αντισταθείτε όταν παρθούν οι αποφάσεις.
    Αντισταθείτε τώρα.
    Κάντε την παραλία αυτοδιαχειριζόμενο χώρο.
    Και για να γίνω πιο κατανοητός αυτοδιαχειριζόμενος ο χώρος είναι παράθυρα ανοιχτά στους ορίζοντες ενός άλλου τρόπου να οργανώνουμε τις ζωές μας. Από εμάς για εμάς, από την κοινωνία για την κοινωνία. Αυτό που εμείς ονομάζουμε ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
    Είναι εστίες δημιουργικότητας και έκφρασης, έξω και πέρα από εκμεταλλευτικές και εξουσιαστικές σχέσεις. Είναι ένας ακόμη τρόπος, ανάμεσα σε πολλούς, να συλλογικοποιούμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας.
    Είναι ανάσες κοινωνικότητας, πέρα από τους προκατασκευασμένους ρόλους του πελάτη και του πωλητή, του θεατή και του δημιουργού. Είναι χώροι δημόσιοι και ανοιχτοί, προσπελάσιμοι, εφαπτόμενοι με την κοινωνία και τις ανάγκες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΝΑ Μ"ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ,ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται όπως εγώ. Πρόσφατα επισκέφθηκα το πάρκο του Φλοίσβου μαζί με το σκυλάκι μου και πιστεύω ότι κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και εδώ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΓΗΠΕΔΑ, ΠΙΣΙΝΕΣ. Μόνο χώρος για περπάτημα , παγκάκια για λίγη ξεκούραση και πράσινο. Αλήθεια ξέρει κανείς να μου πει γιατί τα δύο πάρκα του Γεννηματά και της οδού Ελευθερίας είναι κλειστά τόσο καιρό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Παντή συμφωνώ απόλυτα μαζί σας φοβάμαι όμως ότι θα είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που θα ξεσηκωθούμε, θα αντισταθούμε α] γιατί όλοι οι Μοσχατιώτες δεν έχουν ενημέρωση για τα σχέδια του Δήμου και β] γιατί "που να τρέχω τώρα και να φωνάξω αυτοί θα κάνουν ότι θέλουν". Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάποια κίνηση απο μια ομάδα η οποία να ενημερώσει τον κόσμο με κάποια έντυπα η και απο πόρτα σε πόρτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή