Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα του ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου για το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο

Τις τελευταίες μέρες, υπάρχει μια φήμη ότι ενόψει του "Καλλικράτη" που πρόκειται να εφαρμοσθεί και στα σχολεία, το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Μοσχάτου θα συγχωνευθεί με το αντίστοιχο της Καλλιθέας και θα μεταφερθεί στον γειτονικό Δήμο.

Το θέμα συζητήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και ομόφωνα εγκρίθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:

ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ


Ζούμε σε μια εποχή όπου τα προβλήματα στην χώρα μας είναι πολλά. Ζούμε ίσως πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αποδέκτης όλων αυτών των προβλημάτων και καταστάσεων είναι και οι νέοι, αν και δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει προς αυτούς μια ασπίδα από την κοινωνία και τους φορείς. Σημαντικό ρόλο σήμερα για τους νέους έχει η εκπαίδευση και η ποιότητα της, δεν μπορούν να γίνουν ‘εκπτώσεις’ σε αυτό το κομμάτι. Το μόνο όπλο που έχει ο νέος είναι η γνώση και η μόρφωση.

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας συζητούν για πιθανή συγχώνευση των Εσπερινών Σχολείων της περιοχής μας. Στην πόλη μας λειτουργεί το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Μοσχάτου εξυπηρετεί πολλούς νέους και δίνει δικαίωμα σε αυτούς στην εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει πολλές επιτυχίες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, συμμετέχει στις παρελάσεις και στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας.Τέλος, έχει επιλεγεί και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την πόλη μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικά με τις κοινωνικές διακρίσεις. Ο κοινωνικός και εκπαιδευτικός ρόλος λοιπόν του Εσπερινού Γυμνάσιου και Λυκείου Μοσχάτου είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή μας και τους νέους. Για αυτό τον λόγο εμείς ως Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου με το παρόν ψήφισμα ζητούμε:

• Το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Μοσχάτου να συνεχίσει την λειτουργία του.

• Να στηριχθεί από την πολιτεία και να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της εκπαίδευσής του.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου θα είναι αλληλέγγυο σε ότι θέματα αφορούν την Παιδεία, ένα σημαντικό παράγοντα που δίνει πολλά εφόδια για το αύριο των νέων.

Για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτο

Ο Πρόεδρος
Πατσουράκης Πολύδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου