Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε ο Ηλίας Αβραμίδης από το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο χθεσινό, σύντομο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα πέρασαν χωρίς ιδιαίτερες κουβέντες, αλλά η είδηση που έκλεψε την παράσταση ήταν η παραίτηση του Ηλία Αβραμίδη από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Το Μοσχάτο Live! διαθέτει το κείμενο της παραίτησης, το οποίο δεν διαβάστηκε χθες, και σας το παρουσιάζει:


Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσας σας υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου.

Είναι ηθική μου υποχρέωση να προβώ στην πράξη αυτή, μετά την επιστολή σας προς εμένα, στην οποία με κατακρίνετε για την ψήφο μου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιουλίου 2010.

Η άρνησή μου να νομιμοποιήσω με την ψήφο μου τους χειρισμούς σας σχετικά με το έργο για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου όταν, κατά την άποψη μου, υπάρχουν σκιές για την νομιμότητά τους και δύναται να δημιουργήσουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και μακροχρόνιες δικαστικές εμπλοκές για τον Δήμο, δεν μου αφήνει περαιτέρω επιλογή. Η ομολογία στελεχών της παράταξής μας, συμπεριλαμβανομένου και εμού, ότι έλαβαν γνώση πριν από λίγες ημέρες του εγγράφου του ΥΠΕΧΩΔΕ, που πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο στις 27.1.2010 (6 μήνες πριν), σύμφωνα με το οποίο έγινε δεκτή ένσταση της εταιρίας KIROS Α.Ε., κατά της απόφασης για την έκπτωσή της, με εξέπληξε. Η ανάθεση της συνέχισης του έργου στην εταιρία Μ και Γ Τεχνική Α.Ε. από την Δημαρχιακή Επιτροπή, παρά την ύπαρξη του εγγράφου αυτού, μου δημιούργησε εύλογα ερωτήματα για τη νομιμότητά της και αποτέλεσε και τη δικαιολογία για την ψήφο μου.

Επειδή δεν θέλω να συμμετέχω περαιτέρω στη διαδικασία αυτή, σας δηλώνω ότι παραιτούμαι και σας αφήνω να συνεχίσετε το έργο σας.

Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία.

Με τιμή

Ηλίας Αβραμίδης

22 σχόλια:

  1. mprabo toy telika uparxoun kai atoma pou exoun aksioprepeia kai den blepoun mono tis karekles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεγαλείο της πολιτικής…..από τον κ. Αβραμίδη Ηλία!!!

    Κε Αβραμίδη, μιας και στην δημόσια επιστολή σας μιλάτε για ηθική και υποχρεώσεις, εμείς οι απλοί ψηφοφόροι αναρωτιόμαστε το προφανές.
    Δεν είναι περίεργο να απαντάτε και να παραιτήστε στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 λόγω της επιστολής που σας έστειλε ο Δήμαρχος, από τις 26 Ιουλίου 2010.

    Να υποθέσουμε ότι κάνατε πολυήμερες διακόπες;
    Να υποθέσουμε ότι αυτοί είναι οι χρόνοι αντίδρασή σας;
    Να υποθέσουμε ότι καθυστερημένα σας συμβούλεψαν για το τι πρέπει να κάνετε;

    Δυστυχώς αποδεικνύετε ότι εσείς και οι σύμβουλοι – δάσκαλοι σας βραδυπορείτε και παραπαίετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μπράβο ρε παιδιά…. Ο Άρης τον παρέσυρε με κάκιστο πολιτικό τρόπο να κάνει τέτοια κίνηση εκπρόθεσμα και άστοχα. Θα έπρεπε να το είχε πράξει όταν είχε δεχθεί την επιστολή και όχι μετά από 2 ολόκληρους μήνες. Που ήταν τόσο καιρό και δεν μίλαγε; Τώρα το θυμήθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε 322 δεν είχαν δημοτικό συμβούλιο. Να έδινε την επιστολή στον Παπαντώνη στην παραλία της Τήνου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μεγαλείο της πολιτικής…..από τον κ. Αβραμίδη Ηλία!!!

    Κε Αβραμίδη, μιας και στην δημόσια επιστολή σας μιλάτε για ηθική, εμείς οι απλοί ψηφοφόροι αναρωτιόμαστε το προφανές.
    Δεν είναι περίεργο να απαντάτε και να παραιτήστε στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 λόγω της επιστολής που σας έστειλε ο Δήμαρχος, από τις 26 Ιουλίου 2010.

    Να υποθέσουμε ότι κάνατε πολυήμερες διακόπες;
    Να υποθέσουμε ότι αυτοί είναι οι χρόνοι αντίδρασή σας;
    Να υποθέσουμε ότι καθυστερημένα σας συμβούλεψαν για το τι πρέπει να κάνετε;

    Δυστυχώς αποδεικνύετε ότι εσείς και οι σύμβουλοι – δάσκαλοι σας βραδυπορείτε και παραπαίετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΟΣ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ.

    4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

    Α ΡΕ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΤΙ ΣΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ!

    ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΕΝΑΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως φαίνεται, κατά τις επιλογές του, ο Πόντιος είναι νεοεισερχόμενος αλλά θα είναι και νεοεξερχόμενος της πολιτικής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριοι του Blog.

    Πρέπει να γνωρίζετε ότι η παρατεταμένη και συνεχής αργοπορία εμφάνισης των σχολίων μας, δημιουργεί δυσλειτουργία στο blog σας αλλά και μειώνει αισθητά την διάθεση για τέτοιας μορφής επικοινωνία. Ο έλεγχος ακατάλληλων λέξεων και ύβρεων θα πρέπει να γίνεται τάχιστα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στους χρόνους, ελευθερώστε το blog και διαγράφεται αργότερα το σχόλιο. Έλπίζω ο έλεγχος να αφορά στις υβρεις και μόνο και όχι σε φιλτράρισμα των σκέψεων και των σχολίων.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ti toy ekane o peppas re paidia toy dimarxou
    me mia ervthsh gia tis epistoles ton ekane kai den mporoyse na milisei. etreme apo paniko o dimarxos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. GERASE KAI O PAPANTWNHS.
    AN KATAFERE KAI O PEPPAS NA TARAKSEI TON PAPANTWNH, TOXEI XASEI TO PAIXNIDI O MOUSTAKIAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΦΙΛΕ 8:42 ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΦΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O HLIAS EINAI O PRWTOS POU KANEI DHMOSIA KATAGGELIA ME POLLA UPONOOUMENA.ENA PALIKARI 28 XRONWN. KAI KAPOIOI POU TO PAIZANE DHMARXOI KAI SWTHRES KAI AGWNISTES KATA TOU SUSTHMATOS TWRA EXOUN TAXTHEI SAUTO WS STRATIWTES KANONTAS DHLWSEIS UPOTAGHS KAI STHRIZONTAS WS APLOI STRATIWTES. KAI OI OPADOI EXOUN GINEI BORRA STIS OREKSEIS EUTHMIOU KAI KREMMUDA.TI NA LEME TWRA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. protoi einai osoi exoun tharros kai milane se oloi tin poreia pou asxolountai me ta koina. Oxi oi marionetes pou kanoun o.ti tous poun, opote tous to poun kai lene o,ti tous grapsoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε φίλε 11:47, είμαι της γνώμης του ελεύθερου λόγου και της απόλυτης δημοκρατίας. Δεν χρειάζομαι κανένα διαχειριστή του blog για να ελέγχει τα σχόλιά μου και σαφώς δεν θέλω να γράφω όλη την ημέρα. Υπάρχουν άλλωστε και άλλοι τρόποι επικοινωνίας πολύ πιο παραγωγικοί.
    Συμφωνώ παρ’ όλα αυτά ότι ο Κρεμμύδας χειρίστηκε τον Αβραμίδη, και τον έχει κάνει ρομποτικό στρατιωτάκι του, προς όφελος δικό του και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΤΕ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O PONTIOS DEN EINAI FEREFWNO.
    OMOLOGW PWS AN DEN TON KSEREIS KALA MPOREI NA SXHMATISEIS TETOIA GNWMH.
    SUNTOMA OMWS SE DIAPSEUDEI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κε Αβραμίδη,
    Τον Οκτώβριο του 2006 σας ακούσαμε προεκλογικά να αρθρώνετε πολιτικό λόγο, λέγοντας αλήθειες και πραγματικότητες και να είστε στρατιώτης της παράταξης που ανέλαβε τον Δήμο Μοσχάτου. Δυστυχώς όμως, κατά την διάρκεια αυτής της τετραετίας δεν ακουστήκατε πουθενά και παραμείνατε πολιτικά ανύπαρκτος. Οι ψηφοφόροι δεν είναι άβουλοι και σε καμία περίπτωση δεν πείθονται από σχόλια όπως αυτό που αναρτήσατε παραπάνω.
    Κε Αβραμίδη, σκεφτείτε ψύχραιμα την κίνηση που κάνετε και δείτε, έστω και καθυστερημένα, πιο είναι το καλύτερο για τον τόπο που ζούμε. Ανοίξτε τα μάτια σας και ξεχωρίστε επιτέλους τους άξιους και πραγματικούς συμπολίτες μας από τους δήθεν αγωνιστές και πρόσκαιρους κερδοσκόπους…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ Η ΜΟΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ.Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΠΙΠΛΗΞΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΩ.ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ.ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ (ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΨΥΧΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ.ΕΜΕΝΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΩ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σας έτσουκσε η παραίτηση Αβραμίδη! Κάθε τέτοια κίνηση που γίνεται αναδεικνύει απλώς περισσότερο τα χάλια σας. Γι' αυτό και οι αντιδράσεις!!! Βλέπεις, άνθρωποι που έχουν συνηθίσει σε ζυγό, χαλινάρι και παρωπίδες είναι δύσκολο να δεχτούν πως όταν υπάρχει η λέξη "αξιοπρέπεια" όλα τ' άλλα πάνε περίπατο!
    Συγχαρητήρια στον κ. Αβραμίδη! Έκανε ακριβώς την κίνηση που έπρεπε, ακριβώς στο χρόνο που έπρεπε! Δηλαδή για να είναι μέσα στους δικούς σας χρόνους, έπρεπε να ξεκατινιάζεται κι αυτός από την παραλία με το netbook;
    Αφήστε τα, παραδεχτείτε ότι το φυσάτε και δεν κρυώνει...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε, Αβραμίδη,

    Περί μαθημάτων δημοκρατικής δεοντολογίας θα μπορούσαμε να μιλάμε επί ώρες γιατί άλλωστε γνωρίζετε ότι πολιτικά, τουλάχιστον, ανήκουμε στον ίδιο χώρο. Ο όρος «στρατιώτης» είναι καθαρά πολιτικός όταν μιλάμε περί κοινών και εκλογών αλλά προφανώς ούτε αυτό καταλάβατε.
    Σαφώς, επίσης, γνωρίζετε ότι ο λόγος παραίτησής σας είναι καθαρά Πολιτικός και όχι Δημοκρατικός και αυτό θα το κρίνουν άλλωστε οι ελεύθεροι, νοήμονες συμπολίτες μας που ταυτόχρονα είναι και ψηφοφόροι.
    Σας υπενθυμίζω ότι ο διάλογος μας είναι διαδικτυακός, και ο επώνυμος δικός σας λόγος δεν έχει καμία παραπάνω αξία από οποιουδήποτε άλλου αναρτά σχόλια – επιστολές.
    Ελπίζω κύριε Αβραμίδη το σχόλιο του υποστηρικτή σας που αναρτήθηκε στις 2:33, τουλάχιστον όσον αφορά το επίπεδό του, να μην σας εκφράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή