Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Λυκειάρχης - Δικαστής

Την προηγούμενη εβδομάδα δύο μαθητές αποβλήθηκαν από το 1ο Λύκειο Μοσχάτου ύστερα από προσωπική απόφαση του διευθυντή, κ. Παπαϊωάννου.

Συγκεκριμένα, μαθητής πέταξε σε μια τάξη κροτίδα. Ο μαθητής βρέθηκε σύντομα και αποβλήθηκε δια παντός από το σχολείο (αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος είναι το επίσημο όνομα της αποβολής). Ίσως αυτό να είναι δικαιολογημένο μέχρι ενός σημείου, αναλόγως τις ανοχές μιας κοινωνίας.

Το δεύτερο παιδί που αποβλήθηκε, απλά κατηγορείται ότι είναι αυτό που το έδωσε την κροτίδα. Το παιδί το αρνείται. Μάταια, όμως. Ο διευθυντής αποφάσισε χωρίς να ρωτήσει κανέναν να το αποβάλει. Για την ακρίβεια, κάλεσε τους γονείς και τους άφησε να διαλέξουν: Ή θα αλλάξει το παιδί σχολείο, ή θα φάει 5ήμερη αποβολή και θα χάσει την χρονιά του (μια 5ήμερη αποβολή είναι 35 αδικαιολόγητες απουσίες).

Οι μαθητές αγανάκτησαν με την απόφαση και αποφάσισαν να κάνουν αποχή από τα μαθήματα τους για 1 ώρα, εκφράζοντας τις διαμαρτυρίες τους στον λυκειάρχη. Εμείς ρωτάμε: Δεν θα έπρεπε ο λυκειάρχης να ρωτήσει τους συνάδελφούς του καθηγητές για το θέμα; Δεν θα έπρεπε να γίνει ένα συμβούλιο με την παρουσία του 15μελούς των μαθητών; Η σχολική επιτροπή δεν μπορεί να παρέμβει και να βάλει ένα φρένο στην κατάσταση; Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων που βρίσκεται;

Τα παιδιά είναι σε μια ηλικία που μπορεί να ξεφεύγουν, αφού διανύουν την εφηβεία τους. Το να αποβάλλεται ένα παιδί τόσο εύκολα, δεν μπορεί να είναι η λύση. Και κυρίως, ο λυκειάρχης δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του για τέτοια ζητήματα. Δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές, είναι εκπαιδευτικός και δουλειά του είναι να παρέχει γνώσεις στους μαθητές και να τους παιδαγωγεί.

20 σχόλια:

  1. τα περισσοτερα απ'οσα λες ειναι σωστα!αλλωστε, οι εκπαιδευτικοι δεν ειναι δικαστες να κρινουν τους μαθητες!εσυ εισαι δικαστης να κρινεις τους εκπαιδευτικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς το σύστημα καλώς ή κακώς έτσι είναι.Ο
    εκπαιδευτικός δεν είναι δικαστής αλλά η νομοθεσία
    τον καλύπτει σε αυτόν τον τομέα και του δίνει την εξουσία να ασκήσει καθήκοντα κρίσεως στον χώρο
    διδασκαλίας του μόνο (στην τάξη του) εφόσον λαμβάνουν χώρα ανωτέρω περιστατικά (π.χ. κροτίδες).Η διαφορά είναι ότι ο λυκειάρχης έχει την εξουσία να ασκήσει κρίση και εκτός χώρου διδασκαλίας,δηλαδή και στο προαύλιο του σχολείου.
    Κατά την ταπεινή μου άποψη χρειάζεται η άσκηση τέτοιου καθήκοντος (δεν λέω αν ήταν άδικο να αποβάλλει τον 2ο μαθητή), διαφορετικά θα γίνουμε όπως στην Αμερική.....μετά την κροτίδα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πράξεις ώσπου στο τέλος θα φτάσουμε σε καταστάσεις που θα σκοτώνει κάποιος τον συμμαθητή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω δε νομιζω να ήθελε να χάσει τη καλή του φήμη ο λυκειαρχης.
    Δεν ξερω γιατί αντεδρασε ετσι.
    Κροτίδα στο σχολείο δεν ειναι λίγο. Μας έχουν κάνει ήδη μια χώρα μπάχαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΒΑΛΛΕ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΧΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΤΑΞΗ.Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΚΑΜΟΙΑ ΔΙΚΑΙΑΩΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To κειμενο δεν αφορα αυτον που πεταξε την κροτιδα, ο συντακτης του κειμενου λεει οτι καλα τον απεβαλε αυτον. Το κειμενο αφορα το παιδι που ο λυκειαρχης λεει οτι εδωσε την κροτιδα που αποβληθηκε χωρις να εχει παραδεχτει οτι εδωσε την κροτιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠ'ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΣΥΝΑΙΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ.ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΚΑΠΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ(ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ)ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ.
    ΡΕ ΟΥΣΤ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ,ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.
    ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ, ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

    VAGOURAS
    ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ax pos tha thimamai olous na fonazete me tis xelones na apovlithoun ta paidia apo ola ta sxoleia tis elladas...poso tha ithela na sas evazan se mia taxi dio epi dio me 30 efivous ton opoion ti somatiki efthini na exete eseis akoma kai an aftoktonisoun!!! na sas katigorousan gia OTI stravo simvainei se olo to ekpaideftiko sistima ...na min sas dinane lefta oute gia kimolies na epimenane na vgalete tin ili kai na vathmologisete dikaia kai na sas dinane mistho 1000 evro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kala epeidh gnwrizw ton sygkekrimeno ka8hghth exw na dhlwsw pws einai APARADEKTOS k gia skomh mia fora apodeiknyei emprakta pws den ton noiazei tipota k kanenas, para mono na perasei to diko tou....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ.ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΣΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΚΟ.ΠΟΙΑ 1000 ΕΥΡΩ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ?
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ 12 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ(ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜAI) ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ 800 ΕΥΡΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ?
    ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.
    VAGOURAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. de sou eipa vagoura oti eimaste adikimenoi....parexigimenoi sou eipa oti eimaste...kai esi pou douleveis 12 me 800 evro na ipotheso oti otan ego exana tin efiveia mou sta vivlia kai edina panellinies esi epines frape??? an exeis spoudasei kai ego mazi sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η άποψη ενός καθηγητή για την γενιά των 700 ευρώ είναι ότι έπιναν φραπέ την ώρα που κάποιοι άλλοι έχαναν την εφηβεία τους στα βιβλία;

    Προφανώς δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι:

    1. Κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να καταδικάζεται, ακόμα και αν στην εφηβεία του έπινε φραπέ, με μια ζωή ανέχειας και υπερβολικής δουλειάς. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνουν όλοι επιστήμονες, ρε αδερφέ, ούτε η ζωή τελειώνει στις πανελλήνιες στα 17.
    2. Άτομα σπουδαγμένα και άξια βρίσκονται στην ανεργία, την ετεροαπασχόληση και στην απαξίωση των πτυχίων τους. Η μάστιγα πλέον είναι το overqualified, όχι το ανάποδο όπως κάποτε.
    3. Η δουλειά του καθηγητή δεν είναι να ανοίγει το στόμα του και να απαγγέλει τον νόμο του Κουλόμπ σαν ποίημα, αλλά να είναι παιδαγωγός. Ας έπαιρναν 2 και 3 χιλιάρικα, δεν ενδιαφέρει το νούμερο, ας γινόταν σωστά η δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Ολοι αδικημενοι απο το εκπαιδευτικο συστημα γιναμε ξαφνικα! Οποιος το επαιζε αρχηγος ολα αυτα τα χρονια και δεν εδινε δεκαρα για τπτ, τωρα που βλεπει οτι το μοναδικο του εφοδιο στα... αγγουρια της ζωης ειναι ενα μεγαλο τπτ το παιζει αδικημενος. Κι εγω με δυο πτυχια δουλεψα 12ωρα για 600 ευρω αλλα δε με αδικησε κανενας!

    Για πες μας Βάγγουρα, με ποιο τροπο σε αδικησε και σε στιγματησε το εκπαιδευτικο συστημα; Σου εριξε αποβολη οταν εφτυσες στα μουτρα τον καθηγητη σου; Ολοι εχουμε περασει απο τα θρανια και ολοι ξερουμε τι γινεται.

    Τι φταιει το κακομοιρο το παιδακι?Επαιζε! Του ηρθε να πεταξει γουρουνες μεσα στην ταξη! Μην το κρεμασουμε κιολας! Μην του δημιουργησουμε ψυχολογικα! Ετσι δεν επρεπε να λεμε σε οποιον εχει τετοια συμπεριφορα;

    Y.γ. Οι...στρογγυλεμενες αποψεις των επιδοξων πολιτικαντιδων που θελουν να δειξουν οτι πιανουν το πνευμα της εποχης, υποστηριζοντας αποψεις τις οποιες δεν πιστευουν, με αφηνουν παγερα αδιαφορο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ama exeis ta antera piase ton epidokso politikanti kai pes tou ta tet-a-tet. Ginate oloi tzampa magkes piso apo tin anonymia tou internet. An esy ta vrikes ola etoima apo ton mpampa den sou ftaine oi alloi na tous tin les. Ego eimai 20 xronwn, spoudazw, den eftyna kathigites stin mouri, den petaga gourounes. Me perimenei kamia kariera me polla lefta? Kai den kanoume diagwnismo poios pairnei ta ligotera, ksekollate!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΙΣΩΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑ
    ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ...ΟΥ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΕΜΑΤΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΩΣ ΓΟΝΕΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ. ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΑ. ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ... ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 12 ΩΡΕΣ ΣΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ. ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΝΕ ΦΡΑΠΕ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΣΜΑΤΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΔΕ ΝΕΥΡΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ(ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ?).
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.
    ΕΙΜΑΙ Β.ΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ 680 ΕΥΡΩ
    ΚΑΙ ΜΕ 19% ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΤΥΧΙΟΥ.ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.
    19% = ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΑΕΙ(ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ).ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΕΣΥ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΣ.
    ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 90 ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΜΕΣΟΥΡΑΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ.ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΩ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ.
    ΕΤΣΙ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ.
    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝΤΙΔΡΑ Μ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ.Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΝΑ ΦΤΥΣΩ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΑΘΗΤΗΣ?ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ?
    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΦΤΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.ΤΟΤΕ ΔΕN ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ.

    VAGOURAS
    ΥΓ 1:ΔΕΝ ΠΙΝΩ ΚΑΦΕ
    ΥΓ 2:ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΣΠΟΝΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
    ΥΓ 3:ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΝΟΣ ΤΟΥ ΙΔΩΤΙΚΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΩ ΟΥΤΕ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΩ.
    ΥΓ 4:ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ.(ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΔΕ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ).
    ΥΓ 5:ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΠΕΤΟ ΜΟΛΙΣ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ 100.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχει πλακα να βλεπεις εναν ανωνυμο να εξοργιζεται με τον αλλο επειδη δεν εχει τα αντερα να δηλωσει το ονομα του! γενικα εχει πλακα να βλεπεις ποσο πολυ ξεφυγε η κουβεντα. Ολοι γνωριζουν ποσο κομπλεξικος ειναι ο Παπαιωαννου, οπως επισης, ολοι γνωριζουν οτι τα παιδια που κανουν τετοιες ενεργειες μεσα στο σχολικο περιβαλλον, ουτε καημενα ειναι, ουτε αδικημενα. Η διασπαση (και οχι αποσπαση) προσοχης δεν ειναι εγκλημα. ισα ισα που ειναι μια πολυ σοβαρη υποθεση. Αδικεις τον εαυτο σου, οταν τον συγκρινεις με καποιον που κανει τετοιες ενεργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. agapite vagoura exoume tin idia ilikia kai ego spoudasa doulevontas kiolas. sintiroume kai ego moni mou apo ta 18 mou makria apo to spiti mou stin eparxia kai pleon megalono kai paidi...nai eimai ginaika...lipamai pou nomizeis oti den katalavainoume ton exo kosmo. zoume se afton. oso gia tin asthenia pou les tin xeroume para poli kala. pote den exo psifisei nai se timoria sto sillogo pou na ipervainei tin mia mera kai ton kathigiti ton xero pou krazete poli ligo. den exo provlima me ta lefta pou perno ego i esi alla me ta lefta pou ligotero kaloi apo mena pernoun. latrevo ti douleia mou kai tin kano poli kala kai den eimai moni mou.iparxoun poloi.OMOS LOGO TIS ANAXIOKRATIAS POU SOU ANEFERA PARA POLOI DEN TIN KANOUN. opos ego loipon evgala lathos simperasma gia sena kai to frappe kanontas xrisi tou taboo den diavazo ara ginomai servitoros etsi kai esi genikeveis epeidi eides dio tris adikies.isos 50 60.den ftaime emeis. paidia xoris oikogeneies se emas lene ton pono tous kai xespoun episis...ti melontiki tous anergia se emas tin rixnoun...den exoume polla perithoria veltiosis an den ginei kentriki allagh tou sistimatos. ... sori an se prosvala alla eimai poli stenaxorimeni giati tha anagasto na steilo tin kori mou exo giati to xero oti exete dikio...min koitate mono emas...i mallon elate na mas deite pos palevoume me vcr na deixoume kana ntokimanter sta paidia otan o ziridis exei diadrastikous pinakes...pos prospathoume na mathoume sta paidia akoma kai ellinika merikes fores giati den asxoleite kaneis allos.kapote oi goneis mas voithousan tora ta perimenoun ola apo emas...ti na kanoun kai aftoi oli mera trexoun...telos panton ...kalo karnavali kai elpizo ta 50 evro pou apofasisan na mou kopsoun na ta dosoun se esena...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Polu sugkinhtikh h paremavash ths daskalas-ka8hghtrias?
    Kanontas thn autokritikh ths gia mia la8os genikeush stoxeuse se domika provlhmata ths xwras mas.
    Prepei na katalavoume epitelous pws den ftaei to "egw",alla to "emeis"-dld olo to susthma me to opoio einai domhmenh h xwra mas..
    Mporoume na analuoume epi wres ta kakws keimena, alla prin apola prepei na dwsoume sugxarhthria sta paidia pou dhmiourghsan to blog ki edwsan se olous mas ena vhma ekfrashs,anvnunhs 'h mh.

    H sunexeia euxomai nanai akoma kaluterh..

    ΑπάντησηΔιαγραφή