Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Χωρίς πρόσβαση στην παραλία μας

Ο χθεσινό εορτασμός των Θεοφανείων, μπορεί να έδωσε την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να βρεθούν στην παραλία του Μοσχάτου, αλλά, ταυτόχρονα, ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα πρόσβασης σε αυτήν.

Μετά από μηνύματα που πήραμε από συμπολίτες μας, δείχνουμε εικόνες από την πρόσβαση που έχουμε αυτήν την στιγμή στην παραλία της πόλης μας.

Αρχικά, πριν φτάσουμε στον ευρύτερο χώρο της παραλίας υπάρχουν οι γραμμές του τραμ. Σε όλους τους δήμους τους οποίους διασχίζει το τραμ, οι γραμμές βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με αυτό το δρόμου και του πεζοδρομίου. Στο Μοσχάτο, όχι. Χρειάζεται να ανεβούμε σκάλες, οι οποίες είναι στενές και απότομες, για να φτάσουμε στο ύψος της πλατφόρμας, όπως επίσης και για να κατεβούμε. Χαρακτηριστικά χτες, ένας ηλικιωμένος κύριος έπεσε, ενώ ανέβαινε την πλατφόρμα των γραμμών του τραμ.


Περνώντας τις γραμμές του τραμ ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα υπόγειο τούνελ. Απόλυτα σκοτεινό και βρώμικο, μπορεί να το διασχίσει κανείς μόνο την μέρα, καθώς το βράδυ δεν μπορεί να δει τίποτα. Η είσοδος του τούνελ είναι δύο πολύ στενές σκάλες. Όπως θα δείτε στην φωτογραφία, ο κόσμος στριμώχνεται για να περάσει από αυτά τα σκαλοπάτια, καθώς μόνο ένας χωράει για να περάσει από αυτά κάθε φορά.


Μπαίνοντας στην παραλιακή ζώνη, το περπάτημα γίνεται πολύ δύσκολο. Γεμάτη χαλίκια και λακούβες, κάνει το βάδισμα των κατοίκων (κυρίως όταν πρόκειται για παιδιά και ηλικιωμένους πολύ δύσκολο).

Αφού τελείωσε ο αγιασμός των υδάτων, ο κόσμος έπρεπε να φύγει. Μια γρήγορη έξοδος ήταν μια τρύπα στα συρματοπλέγματα με τα οποία έχει περιφραχθεί η παραλία. Από μόνο του, το γεγονός ότι η παραλία μας έχει γύρω της συρματοπλέγματα είναι εξοργιστικό. Η εικόνα όμως της εξόδου, μάλλον γίνεται ντροπιαστική:



Είναι εμφανές ότι ο κίνδυνος να χτυπήσει κάποιο παιδάκι είναι μεγάλος, αφού τα σύρματα στέκονται απειλητικά προς τους κατοίκους. Ευτυχώς, κάποιοι κρατούσαν αυτά τα σύρματα ώστε να περνάει λίγο πιο εύκολα ο κόσμος.

Είναι μεγάλο κρίμα να έχουμε στα πόδια μας όλη αυτή την παραλιακή έκταση και να μην μπορούμε να την χαρούμε όπως θέλουμε. Είναι κρίμα να μην μπορούμε να κάνουμε την βόλτα μας στην παραλία της πόλης μας και να μην μπορούμε να μπούμε στην παραλιακή ζώνη χωρίς να χρειάζεται να περάσουμε από "συμπληγάδες".

Θεωρούμε ότι η πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής πρέπει να είναι η παραλιακή ζώνη. Η παραλία πρέπει να ανήκει στον Μοσχατιώτη και να μπορεί ο καθένας να μπορεί να μπαίνει ελεύθερα και άνετα σε αυτήν και να την χαίρεται. Καιρός είναι ο Δήμος να διεκδικήσει πιο αποφασιστικά αυτό που μας ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου