Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Δήλωση Άρη Κρεμμύδα για τον Καλλικράτη

Λάβαμε την παρακάτω δήλωση του πρώην δημοτικού συμβούλου Άρη Κρεμμύδα σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση και την παραθέτουμε αυτούσια:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΜΟΣΧΑΤΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


"Η διοικητική μεταρρύθμιση του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας μας είναι όχι μόνο αναγκαιότητα, αλλά αποτελεί και την προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα στον ανταγωνιστικά δαιδαλώδη ευρωπαϊκό γαλαξία των πόλεων και των περιφερειών.

Η διοικητική πολυδιάσπαση είναι μία από τις γενεσιουργές αιτίες που βαρύνεται για την κατασπατάληση των πόρων του κρατικού προυπολογισμού και των κοινοτικών πλαισίων στήριξης σε μικροέργα, σε αναποτελεσματικές δράσεις. Βαρύνεται για την έλλειψη σχεδιασμού ενός ενιαίου μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού προγραμματισμού, μέσω κοινών και ολοκληρωμένων επενδύσεων και υποδομών, ανά γεωγραφική ενότητα.

Το μεγάλο αυτό εγχείρημα των συνενώσεων πρέπει να στηριχθεί με οικονομικούς πόρους για την οικονομική αυτοτέλεια των νέων αυτοδιοικητικών μονάδων.
Πρέπει ταυτόχρονα να βασιστεί σε ορθολογικά ενοποιητικά στοιχεία, όπως η ομοιογενής παραγωγική δραστηριότητα, οι κοινά χρειαζούμενες υποδομές, η γεωγραφική συνεκτικότητα και ομοιογένεια, προκειμένου η άσκηση διοίκησης να είναι εύρυθμη και η παραγωγή πολιτικής να είναι αποτελεσματική.

Το Μοσχάτο, ο Ταύρος και ο Ρέντης, έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, που αποτελούν και τη νομιμοποιητική βάση της συνένωσης.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια υπολογίσιμη και εύρυθμη αυτοδιοικητική οντότητα, όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε τις πόλεις μας βήματα μπροστά, άλματα μπροστά.

Σε αυτή την πρόκληση , που είναι πρόκληση χρέους και ευθύνης για το μέλλον, δηλώνω παρών."

2 σχόλια: