Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Δοξολογία και κοπή πίτας του Δήμου Μοσχάτου

Χτες, Πρωτοχρονιά, ο Δήμος Μοσχάτου ακολούθησε το καθιερωμένο του τελετουργικό. Το πρωί, στον Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος διεξήχθη η επίσημη δοξολογία του νέου έτους, χωροστατούντως του Προϊστάμενου του Ναού, Πατέρα Νικόλα. Στην ομιλία του, ο Πατέρας Νικόλας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παραλία του Μοσχάτου, καθώς ζήτησε αυτή να περιέλθει στην πόλη μας. Μας έκανε εντύπωση που ο ιερέας ήταν πιο αιχμηρός και πιο διεκδικητικός στον λόγο μου από την πολιτική ηγεσία του Δήμου.

Στις 12 περίπου, στην αίθουσα Δημοτικών Συνεδριάσεων έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Δήμου Μοσχάτου.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος της πόλης, Ταξιάρχης Παπαντώνης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος (καθώς είναι η τελευταία φορά που θα είναι παρών ως δήμαρχος) μίλησε για την πολυετή παρουσία του στον δημαρχιακό θώκο. Έθεσε ως στόχους του 2010 την μεταφορά του αστυνομικού τμήματος στο κέντρο του Μοσχάτου και την λύση του θέματος της παραλίας της πόλης. Επίσης, μίλησε για το επερχόμενο σχέδιο Καποδίστρια και δήλωσε ότι το Μοσχάτο πρέπει να διαφυλάξει τα συμφέροντα του ως πόλη.


Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάσης Ντερέκας, ο οποίος μετά τις ευχές για μια καλή χρονιά, τοποθετήθηκε για τον Καποδίστρια, λέγοντας ότι οι Μοσχατιώτες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα δράσει ως θεματοφύλακας των συμφερόντων του Μοσχάτου.


Ο επόμενος ομιλητής ήταν ο αρχηγός της μείζονως αντιπολίτευσης (και εορτάζων χθες), Βασίλης Σπανάκης. Η τοποθέτηση του ήταν μακροσκελής, ενώ εντύπωση μας έκανε η αναφορά στην σύζυγο του δημάρχου, την οποία χαρακτήρισε "αφανή ήρωα".

Ευχές απηύθηναν όλοι, σχεδόν, οι δημοτικοί σύμβουλοι.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όπως επίσης ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β' Αθηνών κ. Κώστας Γείτονας.



Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των κ. Μαμάη και Νίκα από τον δήμαρχο της πόλης. Η κ. Μαμάη βρίσκεται στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης για πολλές δεκαετίες, ενώ η κ. Νίκα ξεχώρισε για το φιλανθρωπικό της έργο, καθώς δώρισε το σπίτι και το οικόπεδό της στο "Χαμόγελο του Παιδιού" (και από ό,τι γνωρίζουμε στη συνέχεια η ίδια έμεινε στο νοίκι). Και στις δύο απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της πόλης.





Κάντε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για να την δείτε σε πραγματικό μέγεθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου