Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κέρδισε το κοινό το θεατρικού του Δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Για άλλη μία βραδιά το κοινό του θερινού μας κινηματογράφου «Σινέ-Κήπος» απόλαυσε μία θεατρική παράσταση απαιτήσεων από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Στα πλαίσια του 3ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων της Αττικής, το θεατρικό εργαστήρι Ρέντη παρουσίασε το έργο του Μανόλη Κορρέ «Το Διπλανό Κρεβάτι». Μία παράσταση που καταπιάνεται με το νοσοκομειακή περίθαλψη στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας οικεία περιστατικά, καθημερινές νοσοκομειακές καταστάσεις στις οποίες φαίνεται η υποκρισία, η απανθρωπιά και η αθλιότητα του κοινωνικού μας συστήματος.

Το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση την Πέμπτη το βράδυ στο Μοσχάτο, είχε τα καλύτερα λόγια να πει για τις ερμηνείες της θεατρικής ομάδας του Δήμου Ρέντη, ενώ οι προσδοκίες για τις επόμενες παραστάσεις του Διαδημοτικού Φεστιβάλ αυξάνονται συνεχώς. Η υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του Δήμου Μοσχάτου, κ. Μαίρη Παναγιωτοπούλου και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου, ο κ. Αντώνης Μπούτσης χαιρέτησαν το κοινό στην αρχή της βραδιάς και τους ενημέρωσαν για την παράσταση που θα ακολουθήσει, ενώ το χειροκρότημα των θεατών για άλλη μία φορά ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Δύο ακόμα παραστάσεις απομένουν για τη λήξη του Διαδημοτικού Φεστιβάλ θεάτρου στην πόλη μας. Την Κυριακή 19/9 στις 8.30 μμ, η θεατρική ομάδα του Δήμου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Ηρακλείδαι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη, ενώ τη Δευτέρα, 20/9, στις 8.30 μμ, ο Δήμος Ταύρου και το θεατρικό του εργαστήρι, παρουσιάζει την παράσταση «Ηλιθιότητας εγκώμιο», του Σωτήρη Σαμπάνη, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή.

Ο Δήμος Μοσχάτου περιμένει και προσκαλεί το κοινό στις δύο τελευταίες παραστάσεις για να απολαύσει -με δωρεάν είσοδο-έργα απαιτήσεων σε ένα φεστιβάλ που αποτελεί παράγοντα πολιτισμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου