Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Διάσημος αρχιτέκτονας προτείνει... Μοσχάτο!

Ο Χάρι Γκούγκερ είναι Ελβετός αρχιτέκτονας και καθηγητής. Έχει βραβευθεί αρκετές φορές για έργα και μελέτες του, ενώ έχει μια πολύ καλή σχέση με την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μια χώρα που έχει επισκεφθεί πολλές φορές.

Η εφημερίδα Καθημερινή φιλοξένησε συνέντευξή του. Μια από τις ερωτήσεις είναι η εξής: "Ποιά γειτονιά της Αθήνας θα πρότεινε σε έναν Ελβετό φίλο του που θα ήθελε να ζήσει στην Ελλάδα;". Η απάντηση είναι αποστομωτική:

«Θα του έλεγα ανεπιφύλακτα να πάει στο Μοσχάτο. Μου αρέσει η κλίμακα αυτής της γειτονιάς, το εύρος των δρόμων, τα σπίτια με τους μικρούς κήπους, η αίσθηση της θάλασσας που είναι κοντά».

Σίγουρα πολλοί από εμάς έχουν ακούσει φίλους ή συγγενείς που δεν ζουν στο Μοσχάτο να εκφράζονται με καλά λόγια για την πόλη μας. Τα λόγια, όμως, ενός διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα έχουν ξεχωριστή αξία.

Την πλήρη συνέντευξη του Χάρι Γκούγκερ στην Καθημερινή μπορείτε να την βρείτε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Η κλίμακα όμως αυτή που τόσο αρέσει στον Ελβετό, αλλά και σε όλους μας, κινδυνεύει από την ανοικοδόμηση των τελευταίων χρόνων. Τα παλιά σπίτια με τις αυλές και τους κήπους, που τόσο άρεσαν στον Ελβετό, γίνονται με γρήγορο ρυθμό (ευτυχώς που ήρθε η κρίση) πολυκατοικίες. Η μείωση του συντελεστή δόμησης από 1,8 σε 1,5, ως πρώτο βήμα για την προστασία της φυσιογνωμίας της περιοχής φαίνεται ώριμο αίτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή