Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Το φιλικό για την Μαρία Λαρεντζάκη, video από το MEGA

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο Μοσχάτου, έγινε το φιλικό που διοργάνωσε η Ελευθερία Μοσχάτου, υπό την αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου με ομάδα Βουλευτών της Ελληνικής Βουλής. Το φιλικό έγινε για την παλιά μπασκετμπολίστρια Μαρία Λαρεντζάκη. Το κανάλι MEGA ήταν εκεί και φιλοξένησε ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του, ενώ δελτίο τύπου απέστειλε και η Ελευθερία Μοσχάτου για το γεγονός:

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ MEGA


Δελτίο Τύπου Ελευθερίας Μοσχάτου

Η Ελευθερία Μοσχάτου τίμησε την Μαρία Λαρεντζάκη, παλαίμαχη αθλήτρια, ανάπηρη μητέρα πέντε παιδιών, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Μοσχάτο. Στην εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Μοσχάτου και με την χορηγία του ΟΠΑΠ, διεξήχθη φιλικό μεταξύ της ομάδας της Ελευθερίας και της ομάδας των βουλευτών της Ελληνικής Βουλής, στην οποία μετείχαν οι εξής: Ανδρέας Λοβέρδος, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Αηδόνης Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιλένα Αποστολάκη, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Ιωαννίδης, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Πλεύρης, Βουλευτής ΛΑΟΣ, Κώστας Παταβούκας, Παλαίμαχος Διεθνής Μπασκετμπολίστας, Σάκης Τζαλαλής, Παλαίμαχος Μπασκετμπολίστας, Λεωνίδας Γεωργιάδης, Εκδότης, Παντελής Περιβολάρης, Δημοσιογράφος, με προπονητή τον Γιάννη Παπαγεωργίου, γυμναστή της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ. Η ομάδα της Ελευθερίας νίκησε την ομάδα της Βουλής με σκορ 61-60. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Μετά το πέρας της εκδήλωσης έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Δήμαρχος Μοσχάτου, Ταξιάρχης Παπαντώνης: «Έγινε μια θαυμάσια εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελευθερία υπό την αιγίδα του Δήμου. Τέτοιες εκδηλώσεις έχουν νόημα, έχουν αξία. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Βουλής και την Ελευθερία».

Μαρία Λαρεντζάκη: «Θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με ελπίδα. Δεν πρέπει να πάψουμε να ελπίζουμε. Αν βλέπουμε τα πράγματα με απαισιοδοξία, θα βλέπουμε την μαυρίλα συνεχώς μπροστά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και την ομάδα της Βουλής. Είναι σημαντικό να βλέπεις ότι ο αγώνας σου δεν περνάει απαρατήρητος. Θέλω να περάσω το μήνυμα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ίδια κατάσταση με την δική μου να μην το βάζουν κάτω».
Νέος Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου: «Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι το παράδειγμα της κ. Λαρεντζάκη είναι παράδειγμα ζωής, που δίνει κουράγιο σε ολόκληρο τον κόσμο».

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη: «Έγινε μια εκδήλωση για μια γυναίκα, που αποτελεί παράδειγμα ζωής. Μια γυναίκα που στέλνει ένα μήνυμα για την δύναμη που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του, ένα μήνυμα για την ουσία της ζωής που πολλές φορές χάνουμε. Χαίρομαι που είμαι εδώ να σφίξω το χέρι της. Ο αθλητισμός είναι δύναμη και είναι ζωή».

Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Αηδόνης: «Είναι σημαντική η πρωτοβουλία, μια τεράστια υπόθεση αλλαλεγγύης για μία αθλήτρια που είχε μία περιπέτεια ζωής. Μεταφέρουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ζωή. Πρέπει όλοι να δούμε δυνατά την υπόθεση της άθλησης, διότι είναι υπόθεση υγείας. Εμείς πρέπει να δώσουμε στον κόσμο την δυνατότητα να συμμετέχει σε αυτήν την υπόθεση. Φιλοδοξούμε στο τέλος της αυτής της δικής μας πολιτικής διαδρομής να αφήσουμε ισχυρά ίχνη για την δυνατότητα του πολίτη να αθληθεί».

Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας: «Προσπαθούμε από την ομάδα της Βουλής να περάσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ζωή. Προσπαθούμε να βοηθάμε για κάποιους σκοπούς και σήμερα το κάνουμε αυτό με την παλιά αθλήτρια, την Μαρία Λαρεντζάκη, η οποία μέσα από τον δικό της αγώνα αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες που δεν ξεπερνιούνται».

Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος: «Είμαι δίπλα στην Μαρία Λαρεντζάκη και τον αγώνα της, δίπλα σε μια κοπέλα που είχε ένα ατύχημα που την καθήλωσε, αλλά έκανε πέντε παιδιά, έχει οικογένεια και δίνει την μάχη της ζωής. Η ΟΠΑΠ ΑΕ μας βοήθησε να κάνουμε αυτήν την εκδήλωση, να βοηθήσουμε την Μαρία Λαρεντζάκη. Υπάρχει ένα μόνιμο μήνυμα όταν εμείς κάνουμε αθλητικές διοργανώσεις, ως βουλευτές, δηλαδή, άνθρωποί μιας κάποιας ηλικίας. Ο αθλητισμός δεν σταματάει στα χρόνια που σταματάει ο επαγγελματικός ή ο ερασιτεχνικός πρωταθλητισμός. Ο αθλητισμός είναι τα πάντα. Αφορά όλες τις δεκαετίας της ζωής. Αν προπονείσαι και προσέχεις, μπορείς να παίζεις μέχρι τα βαθιά σου γεράματα και αυτό βοηθά να προλαμβάνεις τις ασθένειες, να νιώθεις και να είσαι υγιής. Έχουμε κάνει μια ειδική υπηρεσία, την υπηρεσία άθλησης που απευθύνεται στον σχολικό αθλητισμό, στον μαζικό αθλητισμό και στον αθλητισμό για όλους τους ανθρώπους. Εμείς είμαστε μια περέα κατά βάση. Τυχαίνει να είμαστε βουλευτές, είμαι και οι φίλοι μας, αλλά τυχαίνει να παίζουμε, εδώ και έξι χρόνια. Αυτό είναι το μήνυμά μας».

Θάνος Πλεύρης, βουλευτής ΛΑΟΣ: «Η ομάδα της Βουλής προσπαθεί να κάνει τέτοιες εκδηλώσεις, να βγάζει το ανθρώπινο πρόσωπο σε δύσκολες στιγμές. Ο αθλητισμός βρίσκεται σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας και πρέπει να είναι μία κοινωνική παροχή».

Γιάννης Ιωαννίδης, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας: «Η Μαρία Λαρεντζάκη είναι φωτεινό παράδειγμα ότι ο άνθρωπος που έχει θέληση μπορεί να ξεπεράσει και να πολεμήσει πράγματα που άλλος θα θεωρήσει ότι είναι αδύνατο να τα ξεπεράσει. Είναι ένα παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους. Συνεχίζει με αξιοπρέπεια να προσέχει την οικογένειά της. Κάναμε μια γιορτή προς τιμήν της Μαρίας. Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ που ήταν βοηθός σε αυτήν την εκδήλωση. Ευχόμαστε στην Μαρία κουράγιο, να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου