Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

E-mail του Μπάμπη Μπιλίνη για τις Μέρες Πόλης

Ο συνδημότης μας, Μπάμπης Μπιλίνης, μας απέστειλε e-mail σχετικά με τις Μέρες Πόλης που διοργανώνονται στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου:

Μέρες Πόλης. Υπέρ ποιου;

«Γιατί κάποιος που θέλει σε όλα τα ζητήματα να φανερώσει καλοσύνη, φυσικό είναι να καταστρέφεται μέσα σε τόσους που δεν είναι καλοί». Ν. Μακιαβέλι, Ο Ηγεμόνας

Το Υπουργείο Υποδομών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος διοργανώνουν τις Μέρες Πόλης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 12/12 σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο που θέλει ανοιχτά τα καταστήματα την συγκεκριμένη Κυριακή, παρά την αντίθετη άποψη της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων και του Συλλόγου των Εργαζομένων.

Επειδή είναι γνωστή η αφόρητη πίεση των μεγάλων εμπορικών κέντρων, που έχουν γίνει στην περιφέρεια της πόλης να μπορούν να ανοίγουν τις Κυριακές.

Επειδή τα τελευταία χρόνια την «τελευταία» Κυριακή του χρόνου, που παραδοσιακά ανοίγουν τα καταστήματα, η κίνηση μεταφέρεται από το ιστορικό - εμπορικό κέντρο της Αθήνας στα διάφορα «mall».

Αν πραγματικά ήθελε η Κυβέρνηση, ο Δήμος, να ενισχύσει την Μικρομεσαία Επιχείρηση θα έπρεπε να διοργανώσει τις Μέρες Πόλης την Κυριακή 19/12, που είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα.

Η Μικρομεσαία Επιχείρηση περνάει κρίση και αυτό εκτός των άλλων αιτιών, που γεννά η οικονομική κρίση, οφείλεται και στην ανυπαρξία «εμπορικής» χωροταξίας.

Εκτός κι εάν θεωρούμε ότι καλώς «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

ΥΓ. Παράκληση.. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων, που συναίνεσαν να διαβάσουν Μακιαβέλι.

Μπάμπης ΜΠΙΛΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου