Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Φέρνει ανατροπές η επανακαταμέτρηση Σπανάκη - Κρεμμύδα;

Από το Σαββατοκύριακο που πέρασε, έχει ξεκινήσει η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων της Α' Κυριακής των συνδυασμών του Βασίλη Σπανάκη και του Άρη Κρεμμύδα.

Θυμίζουμε ότι οι δύο συνδυασμοί βρέθηκαν με 2, μόλις, ψήφους διαφορά υπέρ του Βασίλη Σπανάκη.

Στην επανακαταμέτρηση ξαναμετρούνται τα ψηφοδελτία ώστε να αποφασιστεί αν και σε ποια εκλογικά τμήματα θα γίνει ένσταση, ειδικά αν βρεθούν ψηφοδέλτια των οποίων η εγκυρότητα ή η ακυρότητα αμφισβητείται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η επανακαταμέτρηση των ψήφων δεν είναι μια θεσμοθετημένη αυτοτελής διαδικασία, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για προπαρασκευαστικό στάδιο πριν το ενδεχόμενο των ενστάσεων.

Ανεπίσημες πηγές από τον συνδυασμό του Άρη Κρεμμύδα αναφέρουν ότι από τα πρώτα δείγματα της επανακαταμέτρησης, η διαφορά των 2 ψηφοδελτίων έχει καλυφθεί και ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να γίνει ένσταση για το αποτέλεσμα.

Ανάλογοι κύκλοι από τον συνδυασμό του Βασίλη Σπανάκη αναφέρουν ότι η επανακαταμέτρηση δεν μπορεί να δείξει κάτι σαφές και συγκεκριμένο, καθώς σε περίπτωση έντασης, η υπόθεση θα πάει στα δικαστήρια (στα εκλογοδικεία) και θεωρούν ότι το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε το οριστικό αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης. Αν η διαδικασία οδηγηθεί στα δικαστήρια, η οριστική κατάληξη θα είναι χρονοβόρα.

7 σχόλια:

  1. Και καλά Άρης και Σπανάκης να το ψάχνουν με τις ψήφους. Ο Ευθυμίου γιατί ψάχνεται? Φοβάται κάτι? Ας απαντήσουν οι κολαούζοι του. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γιατί ο Ανδρέας ενδιαφέρθηκε και κάνει κι αυτός ένσταση για ξαναμέτρημα των ψήφων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. giati opoios exei th myga, mygiazetai! Apla ta pragmata! Edw tha fanoun ola!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατί αυτή είναι η σύνηθης διαδικασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ, τα τσιράκια του Αρη να ηρεμήσουν γιατί στην επόμενη εκλογική ήττα, θα έρθουν στο εκλογικό κέντρο του Αντρέα έρποντας και παρακαλώντας και όχι με χαμόγελα όπως αυτή τη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΚΛΑΣΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΑΦΝΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε 7 Δεκεμβρίου 2010 7:47 μ.μ.
    Έπαρση !! Έπαρση !!! Μεγάλη έπαρση έχουν μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για την ταμπακιέρα... κουβέντα.
    Αν νομίζετε ότι το μέλι της εξουσίας
    είναι το μέτρο, να το γλύφετε. Αλλά
    το φτωχό σας μυαλό μέχρι εκεί φτάνει.
    Και ξαναρωτάω έχοντας ψηφίσει Σωπάκη
    όχι απαραίτητα γιατί με εκφράζει, αλλά
    για να μη ρίξω άκυρο.Γιατί ο Ανδρέας ενδιαφέρθηκε και κάνει κι αυτός ένσταση για ξαναμέτρημα των ψήφων? Συνήθης διαδικασία
    απαντάει κάποιος φίλος. Ο Σπανάκης λοιπόν
    γιατί ΔΕΝ κάνει ένσταση? Φοβάται ο Ανδρέας τον
    άρη? Πασόκοι δεν είναι και οι δύο? Έχουν να
    μοιράσουν τίποτε? Απάντηση ζητάω και όχι
    φτύσιμο, από αυτό μας έχουν χορτάσει τα κομμα-
    τόσκυλα δόξα τω θεώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή