Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Το προφίλ του νέου Προέδρου του ΑΟ Μοσχάτου, Χρήστου Δάρα

Το αθλητικό site theplayer.gr παρουσίασε ένα μικρό αφιέρωμα με το προφίλ του νέου Προέδρου (ανάμεσα στις άλλες του ιδιότητες) του ΑΟ Μοσχάτου, Χρήστου Δάρα:

Αθλητής, γιατρός, πρόεδρος και υποψήφιος

Το ThePlayer.gr σκιαγραφεί το προφίλ του «πολυμήχανου» επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Πανιωνίου, Χρήστου Δάρα, ο οποίος είναι αθλητής, γιατρός, πρόεδρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.


Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1957. Εξαιρετικός μαθητής και ταυτόχρονα, αποφοίτησε το 1980 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1985 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του και τη διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Ρώμης – αθλητιατρικό κέντρο CO.N.I. και πήρε πτυχίο στην καταδυτική Ιατρική και ειδικότητα στην ορθοπεδική το 1989.

Το διάστημα 1980-1982 υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό (Ο.Υ.Κ.) ως υπεύθυνος ιατρός. Σήμερα είμαι Δ/ντής Ορθοπεδικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Π. Φαλήρου. Έχει διατελέσει Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ιατρός της ΠΑΕ Ολυμπιακός, της Εθνικής ομάδας Κολύμβησης/Υδατοσφαίρισης, της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, των ΠΑΕ Εθνικός, Ιωνικός και Ακράτητος.

Βαλκανιονίκης

Ο Χρήστος όπως και η αδερφή του Σοφία ασχολήθηκαν με τον υγρό στίβο, τον οποίο λάτρευε ο πατέρας τους Βασίλης. Υπήρξε βαλκανιονίκης κολύμβησης 15 φορές και μέλος της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης (1969-1982).

Ο Ολυμπιακός και ο... Χούτος

Το όνομά του είναι απολύτως συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό καθώς υπηρέτησε τα ερυθρόλευκα από τη θέση του γιατρού για έντεκα ολόκληρα χρόνια. Απομακρύνθηκε τον Ιούλιο του 2001 ύστερα από τη δημόσια κόντρα του με τον Λάμπρο Χούτο. Για την ακρίβεια με τον πατέρα του, Γιώργο Χούτο, ο οποίος είχε πει ότι ο γιος του έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους διότι τον τον εγχείρησε ο Χρήστος Δάρας.

Ο πρόεδρος

Το 2005 αρχίζει γι' αυτόν μια νέα καριέρα, αυτή του παράγοντα. Αναλαμβάνει την προεδρία του Ακράτητου, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Ψωμιάδη. Άλλωστε είναι γνωστό ότι συνδέεται φιλικά με τον Μάκη Ψωμιάδη. Η ομάδα των Ανω Λιοσίων υποβιβάζεται και βέβαια από αυτή αποχωρεί και ο Χρήστος Δάρας.

Επόμενος παραγοντικός σταθμός στην καριέρα του το Άργος και ο Παναργειακός τις μετοχές του οποίου αγοράζει τον Ιούλιο του 2009. Μόλις λίγες ημέρες αργότερα αποχωρεί δηλώνοντας: «Δεν μπορεί να διοικείται η ομάδα από την "πλατεία" του Αργους. Πρέπει να λειτουργεί πιο επαγγελματικά, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της».

Τον περασμένο μήνα αναλαμβάνει την προεδρία του Μοσχάτου έως ότου ανακοινωθεί η τοποθέτησή του ως επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Πανιωνίου.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Γλυφάδα χωρίς όμως να εκλεγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου