Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Απόλυτη δικαίωση του Μοσχάτο Live! στον αριθμό των εδρών

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΨΑΜΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Το Μοσχάτο Live! είχε γράψει εδώ και καιρό την κατανομή των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου ανά συνδυασμό. Μόνο εμείς είχαμε γράψει ότι ο συνδυασμός του Ανδρέα Ευθυμίου θα έχει 13 έδρες στο Μοσχάτο και 7 στον Ταύρο, ότι ο συνδυασμός του Βασίλη Σπανάκη θα έχει 5 έδρες συνολικά και ότι ο συνδυασμός του Δημήτρη Σούτου θα έχει μόνο μια έδρα.

Σήμερα, ήρθε το Πρωτοδικείο Αθηνών να δικαιώσει τους ισχυρισμούς μας για την κατανομή, η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

Μοσχάτο - Ταύρος, Ανθρώπινη Πόλη - Σύγχρονος Δήμος (Α. Ευθυμίου): 20 έδρες (13 Μοσχάτο - 7 Ταύρος)
Ενωμένοι Πολίτες (Β. Σπανάκης): 5 έδρες (3 Μοσχάτο - 2 Ταύρος)
Πολίτες Μπροστά (Α. Κρεμμύδας): 4 έδρες (3 Μοσχάτο - 1 Ταύρος)
Λαϊκή Συσπείρωση (Π. Κυριαζίδης): 2 έδρες (1 Μοσχάτο - 1 Ταύρος)
Συνεργασία Πολιτών Μοσχάτου - Ταύρου (Δ. Σούτος): 1 έδρα (Ταύρος)
Δράση Τώρα! (Γ. Σωπάκης): 1 έδρα (Ταύρος)

Αυτή είναι, λοιπόν, η οριστική κατανομή των εδρών. Να σημειώσουμε ότι ο 13ος σύμβουλος του Μοσχάτου για τον συνδυασμό του κ. Ευθυμίου είναι ο Χρήστος Καζάλας, ενώ ο 3ος σύμβουλος από το Μοσχάτο για τον συνδυασμό του κ. Σπανάκη είναι ο Μιχάλης Τριβυζάκης. Επίσης, οριστική είναι η απουσία του κ. Λιβάνιου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα αποτελέσματα θα λέγαμε ότι δικαιώνουν την πλευρά Σπανάκη που έλεγε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα, ενώ καθιστά των συνδυασμό του μείζων αντιπολίτευση και ρυθμιστή των εξελίξεων σε ψηφοφορίες που αφορούν τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης.

12 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ, Ο ΤΟΥΦΕΞΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;;;

    ΕΝΤΑΞΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, Ο ΑΛΛΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΠΛΕΥΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΝΣΕΩΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΛΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ..ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απόφαση είναι σε πλήρη αντίθεση με τη ρητή διατύπωση του νομοθέτη και θα ακυρωθεί αν κάποιος στραφεί κατά της "αβλεψίας" των πρωτοδικών. Το γελοίο της απόφασης είναι ότι στο δήμο Χαλκηδόνας ίσχυσαν τα αντίστροφα (και συνεπώς τα σωστά). Κύριε Λιβάνιε ιδού η ευκαιρία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο!!!! Οι εκλογές τελειώσανε και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ο Ευθυμίου γιατί βγήκε, ο Σπανάκης γιατί θα ηγείται της αντιπολίτευσης, ο Κρεμμύδας γιατί έχει το δικαίωμα της ένστασης και ο Σούτος γιατί δεν βγήκε ο Λιβάνιος που του είχε γίνει στενός κορσές.
    Τέλος καλό, όλα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Koita na deis pou eftasan oi polites brosta!! Na parakalane to Livanio na kanei enstasi mipws tsimpisoun kati kai autoi apo ta aponera...
    Ntropi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sygxarhthria sto blog gia thn egkairh kai egkurh enhmerwsh tou.
    Isws to nomiko tmhma tou dhmou 8a eprepe na einai ligo pio prosektiko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σύνθημα είναι ένα:ΚΑΖΑΛΑΣ-ΚΑΖΑΛΑΣ-ΚΑΖΑΛΑΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή με έχουν πιάσει τα γέλια με την αναγόρευσή μου περίπου ως εκπρόσωπου τύπου των "Πολιτών Μπροστά" και ότι παρακαλούμε τον Λιβάνιο να κάνει ένσταση (πράγμα για το οποίο θα πρέπει να νοιώθουμε ντροπή), θα ήθελα να πω στον greeklish ανώνυμο σχολιαστή ότι δεν μας καίγεται καρφί αν ο Σπανάκης θα έχει 5 ή αν ο Σούτος θα έχει 2 έδρες. Εμάς μας ενδιαφέρει τι θα γίνει από 1ης Ιανουαρίου 2011. Η δημοτική αρχή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ή όχι;
    Αλλά μιας και μίλησε ο "Ανώνυμος" σχολιαστής για Ντροπή, ας εστιάσουμε με χιούμορ πάνω στην λέξη και στο ζουμί της... Ντροπή θα πρέπει να νοιώσουν οι Αντιδήμαρχοι της περασμένης 4ετίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας περιόδου και οι υπάλληλοι του δήμου που τώρα από γυμνόκωλοι μου έγιναν βαρόνοι με λειριά. Αυτοί όλοι να κοκκινίσουν και να σκεφτούν τι έκαναν 4 χρονάκια, όταν κάποιος εθελοντής θα στηθεί επί της Κοραή και θα προτρέπει όσους βαδίζουν προς την αίθουσα τελετών και συνεδριάσεων του Δήμου για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία: “Αλτ! Κλείνατε επ' αριστερά!”… Έτσι για να θαυμάσουν το πλακόστρωτο της πλατείας δημαρχείου, και να αντιστοιχίσουν την εικόνα με τον όρκο που θα δώσουν οι βαρόνοι (για τελευταία φορά, ελπίζω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Σπανάκης έχει φάει τέτοια χαστούκια που τι να την κάνει την 5η έδρα; Τουρσί; Κάποια κινητικότητα που παρουσιάζει έχει να κάνει με πιέσεις της Ρηγίλλης καθώς αν οι έδρες γίνουν 4, τότε μένει απέξω ο Λευτέρης Χαρμπάτσης, ο αρχιΝεοδημοκράτης του Ταύρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άρθρο 34
    Κατανομή των εδρών του δημοτικού συμβουλίου
    ανά εκλογική περιφέρεια
    Οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου σε δήμο που έχει
    περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες κατανέμο-
    νται μεταξύ του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συν-
    δυασμών, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της πρώτης ψη-
    φοφορίας, όπως καθορίζονται στο άρθρο 32 του παρό-
    ντος, ως εξής:......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε 29 Δεκεμβρίου 2010 12:01 μ.μ.
    άμα χάσει ο Σπανάκης την έδρα και την πάρει ο Σούτος τότε τον Λευτέρη Χαρμπάτση, τον αρχιΝεοδημοκράτη του Ταύρου, θα τον αντικαταστήσει ο Αντώνης Λιβάνιος, ο αρχιΝεοδημοκράτης του Μοσχάτου!!!

    Αλλά τα αποτελέσματα είναι σωστά γιατί πήγαμε σε επαναληπτική ψηφοφορία την δεύτερη Κυριακή και ισχύει το άρθρο 33, και όχι το 34/32.

    ΑπάντησηΔιαγραφή