Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου

Διεξάγεται σήμερα η συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου.

Το κύριο θέμα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Μοσχάτου και θα γίνει συζήτηση με προτάσεις λύσεων τους. Η συνέλευση θα γίνει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου, στις 18:00.

Στη συνέλευση θα προΐσταται ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου, Γιάννης Σάββας και θα παρευρεθεί ο νέος Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου.

2 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ.ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσα η σημερινή εκδήλωση της Ένωσης Γονέων με θέμα τα προβλήματα των σχολείων. Ιδιαίτερα όταν την παρακολουθεί η νέα Δημοτική αρχή της πόλης μας.
    Θα μου επιτρέψετε όμως να σημειώσω, πως σε μια τέτοια συνάντηση θα ήταν χρήσιμο να παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας. Εξάλλου οι περισσότεροι συμφωνούν για τη σημασία που έχει η συμμετοχή των γονέων στα σχολικά αποτελέσματα των παιδιών τους. Η συνεργασία εκπαιδευτικών-γονιών τεκμηριώνεται και επιστημονικά, εφόσον διάφορες έρευνες έχουν δείξει πως προκειμένου να επιτευχθεί μια ποιοτική εκπαίδευση ανάμεσα στους παράγοντες που επισέρχονται είναι η συμμετοχή των γονέων , όσο και η συνεργασία σχολείου –οικογένειας.(Reezist 2001)Η σχέση σχολείου – οικογένειας είναι επιτυχής όταν οικοδομείται στο πλαίσιο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού των γνώσεων των δύο μερών σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών , ώστε να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα στην εκπαίδευση των παιδιών.
    Η σημερινή συνάντηση έδωσε σημασία στα προβλήματα της υποδομής των σχολείων. Μένει στους εκπαιδευτικούς της πόλης μας να ενδιαφερθούν και να αναδείξουν τα προβλήματα του πιο σημαντικού κομματιού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, των παιδιών μας.
    Εκπαιδευτκός

    ΑπάντησηΔιαγραφή