Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Μήνυμα από το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Μοσχάτου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου μας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση εν όψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973:

Η εξέγερση των φοιτητών τον Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο αποτελεί το σύμβολο αντίστασης και ελευθερίας των νέων απέναντι σε ό,τι τους καταπιέζει. Αν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο 36 χρόνια πριν, θα βλέπαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι που τώρα μνημονεύονται από όλους μας ως αυτοί που θυσιάστηκαν για την Δημοκρατία και την κοινωνική απελευθέρωση, τότε αντιμετωπίζονταν σαν αλήτες όχι μόνο από την χούντα, αλλά και από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, τους λεγόμενους φιλήσυχους πολίτες.

Αυτά τα παιδιά πάλεψαν με το πάντα επίκαιρο σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και το αίμα τους ήταν το φυτίλι της βόμβας που κατέρριψε το σάπιο χουντικό κατεστημένο της επταετίας 1967 – 1974.

Σήμερα οι νέοι παλεύουν για να έχουν αξιοπρεπή και τίμια εργασία, για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία και ζητούν την δική τους Ελευθερία, να θέτουν τα προσωπικά τους όρια όπως αυτοί θέλουν, έξω από ένα σύστημα που απορρίπτουν αηδιασμένοι. Οι σημερινοί νέοι είναι αυτοί που χαρακτηρίζονται ως «αλήτες» από την προπαγάνδα των κατευθυνόμενων ΜΜΕ, ένας χαρακτηρισμός που υιοθετείται και από τους σημερινούς φιλήσυχους πολίτες.

Για να τιμήσουμε την μνήμη και τον αγώνα όσων χάθηκαν πριν 36 χρόνια παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο, εμείς, οι νέοι της σημερινής, σκληρής, εποχής πρέπει να φτιάξουμε τα δικά μας, μικρά «Πολυτεχνεία». Ευτυχώς, την ιστορία σε αυτόν τον τόπο την έχουν γράψει οι «αλήτες» και όχι οι φιλήσυχοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου