Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Υπό κατάληψη το 2ο Λύκειο Μοσχάτου

Για δεύτερη φορά την φετινή χρονιά οι μαθητές του 2ου Λυκείου έκλεισαν το σχολείο.

Χτες και σήμερα, λοιπόν, μπήκε λουκέτο στο Λύκειο, με τους μαθητές να προχωρούν σε αυτή την κίνηση για λόγους που έχουν να κάνουν με την πενθήμερη εκδρομή τους (που κινδυνεύουν να την χάσουν) και την συμπεριφορά των καθηγητών προς αυτούς.

Αύριο, Τετάρτη, θα ψηφίσουν εκ νέου για να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί ή όχι η κατάληψη.

5 σχόλια:

  1. Η ψηφοφορία του 15μελούς κατέληξε με 8 υπέρ κι 7 κατά. Οι υπέρ της κατάληψης είναι μόνο πρωτάκια και δευτεράκια. Ας σοβαρευτούμε. Δε μπορεί να ενδιαφέρεται περισσότερο η πρώτη κι η δευτέρα για την πενθήμερη της τρίτης, πόσο μάλλον όταν δεν ενδιαφέρεται καν η ίδια η τρίτη.
    Όσο για τη "συμπεριφορά των καθηγητών" δε μπορεί αγαπητέ μου να κάνεις κατάληψη σε ένα ολόκληρο σχολείο επειδή κάποιος καθηγητής δε σου φέρθηκε (κατά τα λεγόμενά σου) σωστά. Και στο κάτω κάτω, εάν είχες όντως πρόβλημα, θα μπορούσες κάλλιστα να μιλήσεις με τον εν λόγω καθηγητή κι είμαι σίγουρος πως θα σε καταλάβαινε και θα σε σεβόταν. Άνθρωποι είναι κι αυτοί. Ύστερα αν επαναλαμβανόταν το γεγονός, θα μπορούσες να απευθυνθείς στη διεύθυνση του σχολείου. Έκανες όλα τα παραπάνω και δεν εισακούστηκες, που αποφάσισες να κάνεις κατάληψη?
    Επίσης δεν αναφέρθηκαν τα άλλα 2 αιτήματα που έχουν οι συμμαθητές μου:
    1) Ότι δε χτυπάει το κουδούνι στην πίσω αυλή. Είναι γνωστό ότι αυτό το κουδούνι έχει πρόβλημα (με την υγρασία κολλάει), όμως είναι επίσης γνωστό ότι κάθε τόσο έρχεται τεχνικός απ' το δήμο και το φτιάχνει. Όπως και να' χει δεν ειναι λόγος να χάσουν τα μαθήματά τους τα παιδιά της τρίτης που έστω και λίγο τα χρειάζονται. Και για να λέμε τα πράγματα ως έχουν, όταν χτυπάει για έξω, το ακούς πάντα. Για μέσα γιατί δεν το ακούς?
    2) Είναι κατά τη γνώμη μου το πιο πετυχημένο: "ΡΑΤΣΙΣΜΌΣ κατά του καπνίσματος". Το κάπνισμα απαγορεύεται στην ηλικία μας. Απαγορεύεται στους ενήληκες σε κλειστούς χώρους. Απαγορεύεται σε οποιοδήποτε χώρο του σχολείου. Και ζητάμε να επιτραπεί για τους ΜΑΘΗΤΈΣ στο ΣΧΟΛΕΊΟ? Ε μη λέμε κι ό,τι μας έρθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. dn einai na epitrapei to kapnisma stous ma8ites..alla na apagoreftei stous ka8igites...alla na apagoreftei...oxi afto pou lene oti kanoun ka8e xrono...kai rixnoun apovoles san karameles gia kinita kai kapnisma eno skane mesa stin ta3i kai meta 2 sto xeri..skeftikes an o ka8igitis pou iparxei provlima einai i idef8intria???gt dn 8elei polli mualo...kai ekei dn mporeis na kanei parapona...i dief8intria tou defterou likeiou...exei na kanei ma8ima edo kai 5 xronia...arazei kai pinei kafe sto kilikeio...kai ta paidia pou exoun ma8ima ta afinei na kanoun keno i ta fortonei se allous ka8igites...(kai an i apora sas einai gt na xreiazete na kanei ma8ima...o nomos tis epivalei nomizw na kanei 4-6 wres tin evdomada....alla se ka8e ma8ima elege oti exei mia sovari doulia sto iporgio pou to mperdeve safos me to kilikeio...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. a 3exasa..kai oso gia ta koudounia...noias kai fenetai oti dn pigenes prosfata se afto to sxolio....sto dialima...epikrati polli fasaria...(dn 8elei fadasia..)kai ontws dn akougete piso...kai 5 xronia kai kala prospa8oun na to ftia3oun...polli liges fores ir8e ilekrologos...kai ti skata..pote dn to eftia3e gia na doulepsei pano apo 10 fores...i dn einai ilektrologos i dn 3erw...pados siggoura 8a iparxoun polles alles liseis gia to koudouni..apla dn endiaferontai kan...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αιτημα για το κουδουνι μπορει να σου φαινεται γελιο γιατι πολυ απλα δεν εχεις φορτωθει απουσιες εξαιτιας του!!!!Ρωτα ομως οσους εχουν παρει επανηλειμενα απουσια γι'αυτο το λογο...η δικαιολογια πως συνεχεια φερνει η μπιζου τεχνικο για να το φτιαξει κι αυτο συνεχεια χαλει εχει καταντησει κουραστικη...νομιζω πως υπαρχουν ειδικα κονδυλια απο το υπουργειο για τις ΄΄βλαβες΄΄ που εχει υποστει το κτηριο...ειναι τοσο δυσκολο να παρουν ενα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ κουδουνι????Αναφερθηκες στο αιτημα του ρατσισμου...νομιζω πως δεν ζητηθηκε απο κανεναν να επιτραπει ελευθερα το καπνισμα στο χωρο του σχολειου αλλωστε αυτο ειναι παραλογο!!!Γιατι ομως να ειναι παραλογο για τους μαθητες και οχι ΚΑΙ για τους καθηγητες???Και μην μου πεις οτι δεν σου εχει τυχει ουτε μια φορα να μπει καθηγητης στην ταξη με κινητο η τσιγαρο...γιατι δεν θα σε πιστεψω!!! Για να μην αερολογουμε...ολα οσα υπονωνται στις συναντησεις του συλλογου γονεων με τα μελη του δεκαπενταμελους θα επρεπε να λεγονται εξω μπροστα σε ολο το σχολειο!ετσι κι οι υπολοιποι μαθητες που φοιτουν στο σχολειο θα εχουν την δυνατοτητα να ακουσουν τι λεγεται και εκφρασουν την αντιρηση τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή