Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Mr. X: Χάνουμε το νόημα των λέξεων...

Η πιο όμορφη στιγμή της εβδομάδας είναι το κυριακάτικο πρωινό καφεδάκι. Χωρίς κανένα άγχος, αφού η μέρα είναι χαλαρή, πίνω τον καφέ μου μπροστά στον υπολογιστή και έχω την συνήθεια να καθαρίζω το γραφείο μου από την εβδομάδα που πέρασε. Λογαριασμούς, χαρτάκια, πράγματα που είχα να κάνω... Καθαρίζοντας, βρήκα και μια πρόσκληση για ένα πάρτυ που έγινε την Παρασκευή.

Αρχικά πήρα τα παιδιά που χειρίζονται το Μοσχάτο Live και τα ρώτησα γιατί δεν δημοσιεύθηκε η πρόσκληση. Δεν είμαι εγώ που έχω το blog, τα παιδιά το έχουν, εγώ είμαι κάτι σαν εξωτερικός συνεργάτης και γράφω αυτά που θέλω. Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: "Δεν μας ήρθε καμία πρόσκληση. Δημοσιεύουμε ό,τι λαμβάνουμε." Σαφής εξήγηση, πάμε παρακάτω.

Διαβάζω την πρόσκληση. "Πάρτυ Νεολαίας με τον Αντρέα Ευθυμίου. Δώσε δύναμη στην ιδέα για να πετύχουμε την ανανέωση του Μοσχάτου". Καλό το συνθηματάκι, αλλά νομίζω ότι οι λέξεις έχουν χάσει τα νοήματά τους. Κάθομαι και σκέφτομαι: Πότε ανέλαβε ο Παπαντώνης; Το 1986. Ποιος εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος την ίδια χρονιά; Ο Αντρέας Ευθυμίου. Αισίως, κλείνει 24 χρόνια του χρόνου σε αυτήν την θέση. Επίσης, από το 1998 είναι αντιδήμαρχος. Κοντεύει να κλείσει 12 χρόνια, δηλαδή, στο τιμόνι του Δήμου. Για ποια ανανέωση, λοιπόν, μπορεί να μιλάει κάποιος που έχει τόσα χρόνια εξουσίας στο Μοσχάτο;

Θα μου πει κανείς ότι μπορεί να μιλάει για ανανέωση προσώπων. Πάμε πάλι σε σκέψεις: Η δημοτική ομάδα Παπαντώνη έχει 13 δημοτικούς συμβούλους. Από αυτούς, οι 8 είναι με τον Ευθυμίου. Είναι άνθρωποι που θα βρίσκονται και στο ψηφοδέλτιο του Ευθυμίου, αν ποτέ υπάρξει τέτοιο, καθώς μην ξεχνάμε ότι ο Καποδίστριας καραδοκεί και άτομα που τώρα βλέπουμε στο προσκήνιο, ίσως αναγκαστούν να μείνουν χιλιόμετρα πίσω. Αν αθροίσουμε τα χρόνια που είναι ο καθένας τους δημοτικός σύμβουλος (και κάποια στιγμή θα τα δείξω αναλυτικά αυτά) ξεπερνάμε τον αιώνα. Άρα, μάλλον και εδώ η λέξη ανανέωση δεν έχει κάποιο νόημα.

Τελικά, η λέξη ανανέωση πρέπει να είναι η πιο ταλαιπωρημένη λέξη από όλες. Φοριέται συχνά επειδή όλοι νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο ή επειδή λέγοντας αυτή την λέξη, ως δια μαγείας, θα σβηστεί το παρελθόν κάποιου; Η ανανέωση στην πόλη είναι επιβεβλημένη, κάποιοι ήταν αγέννητοι όταν ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή και τώρα έχουν τελειώσει και το πανεπιστήμιο. Αλλά η ανανέωση πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι να αποτελεί μια ανούσια λέξη - πυροτέχνημα.

Mr. X

24 σχόλια:

  1. Se vriskw ligo kako.
    Ananewsh enooun oi an8rwpoi na krathsoun sta xeria tous ton dhmo,alla 24 xronia ki otan ginoun pappoudes na ton paradwsoun sta paidia tous h kai sta eggonia tous pou ki auta 8axoun megalwsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ.Π.Χ.ΟΝΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ 1ΧΡΟΝΟ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 20ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΤΑΞ.ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ,ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΥΔΕΝ.ΠΡΙΝ 3ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΑΝΤ . ΜΠΟΥΤΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΦΡΕΣΚΟ.ΕΙΣ ΜΑΤΙΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ 20ΤΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΕΤΡΕΙΜΕΝΑ ΚΟΥΤΣΑ ΚΟΥΤΣΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ P.R .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΖΑΛΑΣ,ΜΕΝΕΞΗΣ,ΛΟΥΚΑΚΗ.
    ΠΑΡΤΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ,ΜΠΟΥΤΣΗΣ,ΚΑΡΑΒΙΑ.
    ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ,ΕΥΘΥΜΙΟΥ.

    ΠΑΡΤΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΘΕΛΗΣΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΣΤΗ "ΣΥΝΕΧΕΙΑ" η ΣΤΗ "ΓΥΡΟΠΟΛΙΣ".ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάτε από τη μια πλευρά για ανανέωση. Το δέχομαι αλλά ποιος από εσάς θα δεχθεί να στηρίξει για την δημαρχεία κάποιον ο οποίος είναι 30 χρονών? Χωρίς προηγούμενη πολιτική πείρα? Κακά τα ψέμματα. Η ανανέωση δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο και θυσίες για να πας κόντρα στο κτεστημένο. Το Μοσχάτο έχει προβλήματα αλλά εν συγκρίσει με άλλες συνοικίες θα είμασταν αχάριστοι να συγκρινόμαστε. Κάποια στιγμή πρέπει να πάψουμε ως έθνος να είμαστε μίζεροι και να γίνουμε ρεαλιστές. Αν δεν ξέρουμε εμείς τι θέλουμε πως είναι δυνατόν να ξέρουν αυτοί που διοικούν τον οποιοδήποτε φορέα? Κατηγορείτε συνεχώς συγκεκριμένα άτομα αλλά ξεχνάτε οτι οι δημότες τουΜοσχάτου εκλέγουν τόσα χρόνια τον Παπαντώνη δήμαρχο. Εξάλλου, προσωπική μου άποψη είναι αυτή, και ο Σπανάκης να έβγαινε ακριβώς τα ίδια θα έκανε σε έναν δήμο σαν το Μοσχάτο. Για αυτό τον λόγο μην τρελάινεστε. Αργούν ακόμα οι δημοτικές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε κυριεΤουφεξιδη, τους πολιτες τους ρωτησαν 1996-2006 και απαντησαν ευτυχως η δυστυχως για τα προβληματα τους ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ.Υ.Γ.(Μαζι με τη δημοτικη ομαδα που επελεξε.) Αλλωστε τωρα απο οτι ακουω και διαβαζω ενδεχωμενος τα προβληματα μας να ειναι κοινα με γειτονικους δημους οποτε θελει περισσοτερη δουλεια και συνεση συνδιαζοντας την ΑΝΑΝΕΩΣΗ με την ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΜΦΩΝΩ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΑΝ 1986-2010.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΤΟ 2006.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΚΕΙ.ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΜΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΙΔΕΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ.ΑΠΛΩΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΟΤΑΚΙΑ & ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ-ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Ή ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΦΑΚΑΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

    ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΡΕΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ.

    ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΞΥΝΗ ΄Η ΒΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άσχετο.Η Δαμανάκη γιατί πήγε Επίτροπος;
    Είχε τάξει κι αυτή το χρίσμα στον Ευθυμίου κι επειδή δεν μπορούσε να κρατήσει την υπόσχεσή της έφυγε για Βρυξέλλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΚΥΡΙΟΙ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΘΑ ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΙ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΗΣΑΠ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΘΕΙ.
    ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ Ο ΠΥΧΗΣ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 65 ΧΡΟΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΥΟ ΠΟΤΑ,ΤΡΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΔΥΟ ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΧΑΡΗ. ΑΝ ΕΠΕΦΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΠΑΓΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή έχω μπερδευτεί, μετά το ποτό κερνάγαν και βρώμικο; Φτου σου ρε και το'χασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΝΤΕΡΕΚΑΣ;
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 'ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ" ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ......
    ΨΕΥΤΟΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. E ΟΧΙ ΚΙ ΟΛΟΙ!
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ.
    ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλαράκι μετά τις 29 Νοεμβρίου ο Βασιλάκης θα κοιτάει την πλάτη του Αντώνη, όχι του Σαμαρά, του ΛΙΒΑΝΙΟΥ.
    Το πιασες το υποννοούεμενο έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ..........
    ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΓΚΕΣ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΝΩ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ.
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.
    ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΑΝΕ ΨΗΦΟΥΣ-ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ 2006.
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙ.
    ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Pio onoma dhmioyrgei se 2 syndyasmoys paniko?????????
    Thanasis .......
    xaxaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το χειρότερο δεν είναι να γλείφεις.
    Το χειρότερο είναι να γλείφεις εκεί που έφτυνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Erxetai o Don tis paralias...
    Anarxikoi Moschatou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. apo pote oi anarxikoi endiaferontai gia ena Don kai pote erxetai? ΝΟΥΜΕΡΑ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή