Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Δεν τελειώνει η ιστορία με τις χελώνες...

Αυτή η δυσάρεστη ιστορία δεν φαίνεται να έχει τελειωμό. Για όσους δεν γνωρίζουν, πριν 10 περίπου μέρες, δύο μαθητές βασάνισαν και σκότωσαν τις χελώνες που ζούσαν στο 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου. Το συμβούλιο των καθηγητών συνεδρίασε και αποφάσισε την αποβολή των δύο αυτών παιδιών από το σχολείο και την παρακολούθησή τους από ειδικούς επιστήμονες.

Όμως το θέμα δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ. Τα παιδιά αυτά δέχονται απειλές από οργισμένους συμμαθητές τους (και όχι μόνο). Οι απειλές γίνονται προπηλακισμοί όταν αυτά τα παιδιά κυκλοφορούν στο Μοσχάτο. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν τον έναν από τους δύο μαθητές και μόνο ύστερα από επέμβαση των ψυχραιμότερων ηρέμησαν τα πνεύματα.

Από την άλλη, οι γονείς του χτυπημένου δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν ξανά τέτοια ενέργεια εις βάρος του παιδιού τους.

Αν θέλετε την γνώμη μας, αυτά δεν είναι καθόλου σοβαρά πράγματα. Έχει χαθεί κάθε έλεγχος. Είναι αισχρός ο τρόπος που σκότωσαν τα αθώα ζώα αυτά τα παιδιά, δεν πρόκειται όμως να κερδίσουν κάτι όσοι τους απειλούν και τους επιτίθονται. Ίσως η μοναδική κατάληξη της ιστορίας να είναι να γεμίσουν με περισσότερο μίσος και οργή αυτά τα δύο παιδιά. Ας αφήσουμε όλοι τους επιστήμονες να κάνουν την δουλειά τους με αυτούς τους δύο μαθητές και ας τελειώσει τώρα αυτή η θλιβερή ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου