Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή Ευθυμίου στην Υπουργό για την Παραλία

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με την παραλιακή ζώνη περιοχής Μοσχάτου και τα έργα μεταολυμπιακής φάσης:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχάτο, 2/2/2011 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154

Αριθ. Πρωτ.: ………2157………………….. 

ΠΡΟΣ:  
 Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γραφείο Υπουργού,
      κα Τίνα Μπιρμπίλη


ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, το θέμα της αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης του Μοσχάτου, αποτελεί ένα θέμα κυρίαρχης σημασίας για τους δημότες μας. Σε παλαιότερη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2009 που είχε ως θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του προτεινόμενου σχεδίου αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης Μοσχάτου από τα Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., ταχθήκαμε υπέρ του υφιστάμενου σχεδίου για ήπιας μορφής αξιοποίηση και διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας, με την ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου στο φορέα διαχείρισης.

Κυρία Υπουργέ,

Για την πόλη, το Δημοτικό Συμβούλιο κι εμένα προσωπικά, το θέμα της παραλιακής ζώνης είναι πρώτης προτεραιότητας. Επιθυμούμε, λοιπόν, από εσάς να μας παρέχετε ουσιαστική ενημέρωση για την εξέλιξη του σχεδίου αξιοποίησης, με στόχο να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ΄ επέκταση τους κατοίκους του νέου διευρυμένου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Παρακαλώ πολύ, ζητώ να έχουμε άμεσα μια συνάντηση για το θέμα της αξιοποίησης.
Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

9 σχόλια:

  1. Αξιότιμε κύριε δήμαρχε.
    Με χαρά μου διαπίστωσα την ανησυχία σας για την εξέλιξη των έργων στην παραλιακή ζώνη της περιοχής σας. Οπως κι΄εσείς γνωρίζετε τα κεφάλαια για την αξιοποίηση της παραλίας δεν υπάρχουν.
    Η χώρα μας που βρίσκετε εν μέσω κρίσης έχει άλλες προτεραιότητες.
    Εδώ πήραμε τις συντάξεις από τους γονείς μας,τους μισθούς από τους εργαζόμενους, το μέλλον απο τα παιδιά μας. Την παραλία θα κοιτάξουμε;
    Εκτιμώ ότι το έργο αυτό θα γίνει μετά απο 20-30 χρόνια.
    Υ.Γ Εαν πραγματικά θέλετε να προσφέρετε έργο στον Δήμο σας θα σας συμβούλευα να βάζατε κανένα έξτρα φόρο στους πολίτες σας ώστε να μας βοηθούσατε στο έργο μας.

    Με εκτίμηση
    Η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
    κα Τίνα Μπιρμπίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΤΡΕΧΩ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ :
    -ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.Δήμαρχε,
    Πολύ καλά κάνατε και αποστείλατε την επιστολή για ενημέρωση. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν κλειδωθεί 50.000.000 € στο ΠΕΠ-ΑΤΤΙΚΗΣ για δράσεις JESSICA και πολύ πιθανόν να προκύψουν άλλα τόσα από ανεκτέλεστα έργα ή από εκπτώσεις της "Πράσινης ζωής στην πόλη". Με όλα αυτά τα διαθέσιμα χρήματα και εν' όψη της επικείμενης αναθεώρησης του ΠΕΠ, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πολύ πιθανόν να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα δράσεις που σχετίζονται με τοπικές ή υπερτοπικές αναπλάσεις και που φυσικά θα ταυτίζονται και με την ανάπλαση της παραλίας μας.Σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε, δύο είναι τα κυρίαρχα θέματα για να ευοδώσει η προσπάθεια σας: το ένα είναι η ωριμότητα της μελέτης και το άλλο η συνεχής διεκδίκηση πρός όλα τα συναρμόδια υπουργεία αλλά και προς τον αιρετό Περιφερειάρχη, ο οποίος θα αναλάβει το ΠΕΠ από 1/7/11. Καλή επιτυχία για τον Δήμο μας, το έχει άλλωστε ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑ . ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΜΕ ΛΥΠΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΤΟ 2009 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑΤΑΝ ΑΚΑΙΡΟ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΕΡΓΑ ΖΩΗΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε. ?
    ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΑΧΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ? Ο ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΕΚ ΤΟΝ ΙΟΥΝΗ ΤΟΥ 2011.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2010 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
    ΜΕΛΟΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή κάνουν λάθος. Εξακολουθούν να θεωρούν "υφιστάμενο" το σχέδιο των Ολυμπιακών Ακινήτων ΑΕ του 2009, ενώ με τον νόμο "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, προγράμματα μητροπολιτικών αναπλάσεων και άλλες διατάξεις" του 2009 το σχέδιο αυτό έχει ακυρωθεί. Σύμφωνα με τον νόμο καταργούνται οι ζώνες και ο Φαληρικός όρμος σχεδιάζεται ενιαία και οποιοδήποτε σχέδιο χρειάζεται την γνωμάτευση ΟΡΣΑ. Τα παραπάνω κάνουν το "υφιστάμενο" σχέδιο ανύπαρκτο. Επι της ουσίας: Δεν χρειάζεται η Δημοτική αρχή να μένει προσκολημένη σε άτυχες αποφάσεις της, που επέτρεπαν στα υπό συγχώνευση τώρα Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ να μετατρέψουν την παραλία μας σε χώρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σε μεγάλο λούνα παρκ. Η σημερινή πραγματικότητα επιτρέπει ο Δήμος μαζί με τους δημότες να διεκδικήσει αυτό που πραγματικά χρειάζεται το λεκανοπέδιο της Αθήνας. Να γίνει πάρκο η παραλία. Και λεφτα για αυτό μπορούν να βρεθούν (βλέπε προηγούμενο σχόλιο) και η συντήρηση σύμφωνα με στοιχεία ΕΜΠ δεν είναι και πολύ ακριβή, όσο για το νερό, η αποκατάσταση του Αττικού παραθαλάσσιου τοπίου με είδη φυτών που πάντα ευδοκιμούσαν εδώ, δεν χρειάζεται μεγάλες ποσότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή συντρόφισα Αγγελική Σακελαρίου τόσα χρόνια μέλος του κινήματος δεν έχεις καταλάβει που πήγανε τα λεφτά;
    Την απάντηση την έχει δώσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Πάγκαλος "Μαζί τα φάγαμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε Αγγελική...
    Τώρα πές μου στα αλήθεια...πραγματικά νομίζεις οτι έχεις ανοίξει διάλογο με την Μπιρμπίλη????
    Την αληθινή Μπιρμπίλη?
    Ήμαρτον...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ , Η ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΠΙΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΑΝ ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΠΙΛΗ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ,ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ SIDE ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ? ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ? ΑΝ Η ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΠΙΛΗ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά, είναι δυσάρεστο να χρειάζεται να εξηγήσουμε τα προφανή, αλλά θα το κάνουμε για άλλη μια φορά:

    Ο αναγνώστης (ή η αναγνώστρια) που υπέγραψε ως Τίνα Μπιρμπίλη, προφανώς, ήθελε να εκφράσει την άποψή του/της με κάπως διαφορετικό τρόπο. Χρειάζεται να αναλυθεί ότι δεν είναι η πραγματική Τίνα Μπιρμπίλη;

    Αν θέλει η κ. Υπουργός να ασχοληθεί με το Μοσχάτο Live! και κάποιον που λέει κάτι ακραίο (για αυτό που θα περιμέναμε από μια Υπουργό να πει), μπορεί να το κάνει. Θα πρέπει όμως να ασχοληθεί και με τις σατιρικές εκπομπές που όλοι βλέπουμε. Γιατί το πνεύμα του σχολίου είναι σατιρικό.

    Επίσης, η κ. Σακελλαρίου που απάντησε γνωρίζει ότι δεν απευθύνεται στην πραγματική κ. Μπιρμπίλη. Απλά "απάντησε" στο σχόλιο και εξέφρασε την δική της άποψη ακολουθώντας το πνεύμα του αρχικού σχολιαστή που υπέγραψε ως Τίνα Μπιρμπίλη.

    Είναι, πάντως, κρίμα έναν έξυπνο διάλογο μεταξύ δύο αναγνωστών να τον χαλάμε με εξηγήσεις για τα προφανή.

    Μοσχάτο Live!

    ΑπάντησηΔιαγραφή